X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, z moich wyliczeń wynika że będę również czerwcową mamusią ;) Jutro mam pierwsze spotkanie w przychodni.

Pozdrawiam

Totoja, Caro, hops, małaMyszka, melmarmis, Piegus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 wrote:
    Hej kochane, z moich wyliczeń wynika że będę również czerwcową mamusią ;) Jutro mam pierwsze spotkanie w przychodni.

Pozdrawiam

Witamyy :)

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie :)
    hops na pewno wszystko będzie dobrze, Twoje pozytywne myślenie to podstawa więc tak trzymaj :)
    dziewczyny naprawdę nie ma się co martwić jeśli wiek fasolki z usg i z OM różni się ok 7-10 dni więc się nie przejmujcie :) najważniejsze są przyrosty widoczne na każdym usg - ja w ciąży z synem miałam holestazę, brałam stale leki, z uwagi na chorobę miałam częste usg (w sumie miałam ich 12 lub 13 :) ), wyobraźcie sobie moje przerażenie gdy w 20 tygodniu syn był oceniany na 19 i 4 a trzy tygodnie później kolejnym badaniu u tego samego lekarza, na tym samym sprzęcie został oceniony na 19 i 6 dni, hasło atrofia wewnątrzmaciczna przed oczami i wizja utraty ciąży, ale miałam super lekarkę, do mojego zestawu leków na holestazę dorzuciła jeszcze jeden lek zwiększający przepływ krwi i młody zaczął nadrabiać, urodził się w 40 tygodniu z wagą 3333 gram :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    objawy lub ich brak - ja miałam mdłości od zeszłego tygodnia, chociaż niby nie powinnam ich mieć jeszcze, a teraz cisza, tak właściwie czuje tylko większe zmęczenie, ale też nie tak duże jak jeszcze tydzień temu no i piersi mam nabrzmiałe, ciepłe i bolesne :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę tylko kwas foliowy - według raportów WHO należy go brać do 8 tygodnia ciąży bo to w tym czasie tworzy się układ nerwowy dziecka, sam kwas foliowy odgrywa w tym procesie bardzo istotną rolę, później nie wpływa już na rozwój płodu w tak znaczący sposób więc pewnie dlatego lekarz mówił o odstawieniu

wizytę mam w środę więc zobaczymy co powie na ten temat mój lekarz - już zapisuje sobie listę pytań :)

jak tak czytam co u was do jedzenia to aż mi ślinka cieknie :) ja w tej ciąży już sobie nie pofolguje :( do wczoraj pozwalałam sobie na wiele, aż do momentu odebrania wyników krwi :) niestety ASPAT i ALAT wzrastają mi już do poziomu granicznego (a przed ciążą były nisko), tak więc od dziś dieta wątrobowa :( i pozostaje mi tylko marzenie o waszych pysznościach :)

zapytam jeszcze na koniec jak wstawiacie sobie suwaczki ??

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok poradziłam sobie z suwaczkiem :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Miłego dnia życzę !

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie mogę znaleźć, które z Was pracują z dziećmi o specjalnych potrzebach?? - pamiętam że dwie dziewczyny, ale nie wiem które - mam pytanie?? jak długo zamierzacie pracować ?? - ja w poprzedniej ciąży na zwolnieniu byłam od 9 tygodnia w związku z faktem iż nie przechodziłam wielu chorób wieku dziecięcego, dodatkowo moi podopieczni często są nosicielami różnych świństw (w tym cytomegalii, helicobacter i innych baterii) już teraz jak głupia myje ręce i zabawki po każdym pacjencie, ale stracha mam ogromnego

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do objawów to u mnie też praktycznie brak. Czasami delikatnie zrobi mi się niedobrze i mam lekko wrażliwe piersi ale to odrobinę.

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam . jesli chodzi o dupka to mialam brac do wczoraj 2x1. Gin powiedzial ze opakowanie sie skonczy to mam przestac brac. Ale pozostala mi jeszcze luteina 2x1 wiec chyba do konca 1 trymestru bede na luteinie. Dostalam dupka i lutka zapobiegawczo poniewaz dluga droge stoczylismy z lekarzem zeby miec malenstwo. Stwierdzil ze noe zaszkodzi branie a moze pomóc. Zobaczymy co dzis ujrzy. Moze zapisze mi znow dupka albo cos innego...

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ile walczylas? Ja 2,5 roku . Duphaston biorę 3x1

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia kochane !
    Udanych wizyt ;)

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)
    My dziś zaczynamy 8tc :) Udanych wizyt mamuśki :)))

Magg_ie, Justyna911 lubią tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Jezeli jest roznica na kilku kolejnych USG to date porodu sie wyznacza na podstawie USG:*

U mnie to tak nie działa. Wczorajsze usg to było u radiologa, nie dostałam żadnej kartki, potwierdzenia czy nic. Ani karty ciazy ani wyznaczonej daty porodu. Ta wizyta nic nie wniosła. Dalej oficjalnie nie jestem w ciazy. Termin porodu wyznaczy mi lekarz rodzinny na podstawie ostatniej miesiączki. Usg pierwsze i ostatnie które bedzie odnotowane hdziegoklwiek to bedzie połówkowe w 20 tc. A jak wiesz na tym etapie to juz nie ma sensu korygowanie wieku patrząc na wielkość dziecka, bo o il teraz crl mowi nam ile dziecko ma, tak potem, to normalne ze jedno jest większe niz inne... także u mnie beda sie trzymać terminu z om. Chyba ze byłaby bardzo duza rozbieżność...

W ogole witam sie z rana, dzisiaj tylko 3 pobudki :)
    Wiec odespalam troche wczorajszy brak snu :)
    Miłego dnia!!!

Hops, odbieram dzis chuste :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinaa2015 wrote:
    Cześć wszystkim :)
    My dziś zaczynamy 8tc :) Udanych wizyt mamuśki :)))

Wy zaczynacie 9 tc. :) 8+0 to 8 tygodni skończonych, a wiec początek 9 tygodnia :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka ja pracuje w przedszkolu specjalnym z dziećmi z autyzmem i na L4 jestem od wczoraj. Lekarz woli dmuchać na zimne, a ja z nim kłócić się nie będę. Zwłaszcza że trochę o tą Fasolkę się starałam, a jedną juz straciłam. Poza tym okres chorobowy, no dzieci jak to dzieci. Tak naprawdę to Twoja decyzja :-)

Ines gratuluję udanej wizyty <3 pytałaś o proga, ja biorę Duphaston 3x1 do 12tygodnia napewno + kompleks witamin Pregna Plus zalecony przez gina.

Olcia99 witamy :-)

hops trzymam kciuki aby wredny krwiak się wchłonął! Trzymaj się i dużo odpoczywaj!

Pianistka no nieźle Ci córa daje popalić. Jeszcze raz dużo zdrówka dla niej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 07:58

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • duszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja też jeszcze nie mam karty. Dopiero na następnej wizycie która mam 8 listopada mam mieć założona. Nie mogę się doczekać ;)

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny...
    Pianistka szkoda ze tak mało tego usg u was. Bo popatrz na moim przykładzie..w środę crl 6mm a w poniedziałek 16,3mm
    Ma tym etapie 3 dni to może być wielki skok

• duszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops u mnie większość lekarzy uważa że takie częste robienie usg nie jest dobre dla dziecka . Czytałam nawet kiedyś i tym . Nie zaleca się robiebia usg na każdej wizycie , chociaż wiem że my chcielibyśmy oglądać nasze fasolki często .

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • zwm Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z ranka

hops lubi tę wiadomość

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ