X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, z moich wyliczeń wynika że będę również czerwcową mamusią ;) Jutro mam pierwsze spotkanie w przychodni.

Pozdrawiam

Totoja, Caro, hops, małaMyszka, melmarmis, Piegus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 wrote:
    Hej kochane, z moich wyliczeń wynika że będę również czerwcową mamusią ;) Jutro mam pierwsze spotkanie w przychodni.

Pozdrawiam

Witamyy :)

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie :)
    hops na pewno wszystko będzie dobrze, Twoje pozytywne myślenie to podstawa więc tak trzymaj :)
    dziewczyny naprawdę nie ma się co martwić jeśli wiek fasolki z usg i z OM różni się ok 7-10 dni więc się nie przejmujcie :) najważniejsze są przyrosty widoczne na każdym usg - ja w ciąży z synem miałam holestazę, brałam stale leki, z uwagi na chorobę miałam częste usg (w sumie miałam ich 12 lub 13 :) ), wyobraźcie sobie moje przerażenie gdy w 20 tygodniu syn był oceniany na 19 i 4 a trzy tygodnie później kolejnym badaniu u tego samego lekarza, na tym samym sprzęcie został oceniony na 19 i 6 dni, hasło atrofia wewnątrzmaciczna przed oczami i wizja utraty ciąży, ale miałam super lekarkę, do mojego zestawu leków na holestazę dorzuciła jeszcze jeden lek zwiększający przepływ krwi i młody zaczął nadrabiać, urodził się w 40 tygodniu z wagą 3333 gram :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    objawy lub ich brak - ja miałam mdłości od zeszłego tygodnia, chociaż niby nie powinnam ich mieć jeszcze, a teraz cisza, tak właściwie czuje tylko większe zmęczenie, ale też nie tak duże jak jeszcze tydzień temu no i piersi mam nabrzmiałe, ciepłe i bolesne :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę tylko kwas foliowy - według raportów WHO należy go brać do 8 tygodnia ciąży bo to w tym czasie tworzy się układ nerwowy dziecka, sam kwas foliowy odgrywa w tym procesie bardzo istotną rolę, później nie wpływa już na rozwój płodu w tak znaczący sposób więc pewnie dlatego lekarz mówił o odstawieniu

wizytę mam w środę więc zobaczymy co powie na ten temat mój lekarz - już zapisuje sobie listę pytań :)

jak tak czytam co u was do jedzenia to aż mi ślinka cieknie :) ja w tej ciąży już sobie nie pofolguje :( do wczoraj pozwalałam sobie na wiele, aż do momentu odebrania wyników krwi :) niestety ASPAT i ALAT wzrastają mi już do poziomu granicznego (a przed ciążą były nisko), tak więc od dziś dieta wątrobowa :( i pozostaje mi tylko marzenie o waszych pysznościach :)

zapytam jeszcze na koniec jak wstawiacie sobie suwaczki ??

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok poradziłam sobie z suwaczkiem :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Miłego dnia życzę !

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie mogę znaleźć, które z Was pracują z dziećmi o specjalnych potrzebach?? - pamiętam że dwie dziewczyny, ale nie wiem które - mam pytanie?? jak długo zamierzacie pracować ?? - ja w poprzedniej ciąży na zwolnieniu byłam od 9 tygodnia w związku z faktem iż nie przechodziłam wielu chorób wieku dziecięcego, dodatkowo moi podopieczni często są nosicielami różnych świństw (w tym cytomegalii, helicobacter i innych baterii) już teraz jak głupia myje ręce i zabawki po każdym pacjencie, ale stracha mam ogromnego

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do objawów to u mnie też praktycznie brak. Czasami delikatnie zrobi mi się niedobrze i mam lekko wrażliwe piersi ale to odrobinę.

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam . jesli chodzi o dupka to mialam brac do wczoraj 2x1. Gin powiedzial ze opakowanie sie skonczy to mam przestac brac. Ale pozostala mi jeszcze luteina 2x1 wiec chyba do konca 1 trymestru bede na luteinie. Dostalam dupka i lutka zapobiegawczo poniewaz dluga droge stoczylismy z lekarzem zeby miec malenstwo. Stwierdzil ze noe zaszkodzi branie a moze pomóc. Zobaczymy co dzis ujrzy. Moze zapisze mi znow dupka albo cos innego...

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ile walczylas? Ja 2,5 roku . Duphaston biorę 3x1

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia kochane !
    Udanych wizyt ;)

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)
    My dziś zaczynamy 8tc :) Udanych wizyt mamuśki :)))

Magg_ie, Justyna911 lubią tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Jezeli jest roznica na kilku kolejnych USG to date porodu sie wyznacza na podstawie USG:*

U mnie to tak nie działa. Wczorajsze usg to było u radiologa, nie dostałam żadnej kartki, potwierdzenia czy nic. Ani karty ciazy ani wyznaczonej daty porodu. Ta wizyta nic nie wniosła. Dalej oficjalnie nie jestem w ciazy. Termin porodu wyznaczy mi lekarz rodzinny na podstawie ostatniej miesiączki. Usg pierwsze i ostatnie które bedzie odnotowane hdziegoklwiek to bedzie połówkowe w 20 tc. A jak wiesz na tym etapie to juz nie ma sensu korygowanie wieku patrząc na wielkość dziecka, bo o il teraz crl mowi nam ile dziecko ma, tak potem, to normalne ze jedno jest większe niz inne... także u mnie beda sie trzymać terminu z om. Chyba ze byłaby bardzo duza rozbieżność...

W ogole witam sie z rana, dzisiaj tylko 3 pobudki :)
    Wiec odespalam troche wczorajszy brak snu :)
    Miłego dnia!!!

Hops, odbieram dzis chuste :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinaa2015 wrote:
    Cześć wszystkim :)
    My dziś zaczynamy 8tc :) Udanych wizyt mamuśki :)))

Wy zaczynacie 9 tc. :) 8+0 to 8 tygodni skończonych, a wiec początek 9 tygodnia :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka ja pracuje w przedszkolu specjalnym z dziećmi z autyzmem i na L4 jestem od wczoraj. Lekarz woli dmuchać na zimne, a ja z nim kłócić się nie będę. Zwłaszcza że trochę o tą Fasolkę się starałam, a jedną juz straciłam. Poza tym okres chorobowy, no dzieci jak to dzieci. Tak naprawdę to Twoja decyzja :-)

Ines gratuluję udanej wizyty <3 pytałaś o proga, ja biorę Duphaston 3x1 do 12tygodnia napewno + kompleks witamin Pregna Plus zalecony przez gina.

Olcia99 witamy :-)

hops trzymam kciuki aby wredny krwiak się wchłonął! Trzymaj się i dużo odpoczywaj!

Pianistka no nieźle Ci córa daje popalić. Jeszcze raz dużo zdrówka dla niej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 07:58

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • duszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja też jeszcze nie mam karty. Dopiero na następnej wizycie która mam 8 listopada mam mieć założona. Nie mogę się doczekać ;)

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny...
    Pianistka szkoda ze tak mało tego usg u was. Bo popatrz na moim przykładzie..w środę crl 6mm a w poniedziałek 16,3mm
    Ma tym etapie 3 dni to może być wielki skok

• duszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops u mnie większość lekarzy uważa że takie częste robienie usg nie jest dobre dla dziecka . Czytałam nawet kiedyś i tym . Nie zaleca się robiebia usg na każdej wizycie , chociaż wiem że my chcielibyśmy oglądać nasze fasolki często .

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • zwm Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z ranka

hops lubi tę wiadomość

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ