Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie
hops na pewno wszystko będzie dobrze, Twoje pozytywne myślenie to podstawa więc tak trzymaj
dziewczyny naprawdę nie ma się co martwić jeśli wiek fasolki z usg i z OM różni się ok 7-10 dni więc się nie przejmujcie najważniejsze są przyrosty widoczne na każdym usg - ja w ciąży z synem miałam holestazę, brałam stale leki, z uwagi na chorobę miałam częste usg (w sumie miałam ich 12 lub 13 ), wyobraźcie sobie moje przerażenie gdy w 20 tygodniu syn był oceniany na 19 i 4 a trzy tygodnie później kolejnym badaniu u tego samego lekarza, na tym samym sprzęcie został oceniony na 19 i 6 dni, hasło atrofia wewnątrzmaciczna przed oczami i wizja utraty ciąży, ale miałam super lekarkę, do mojego zestawu leków na holestazę dorzuciła jeszcze jeden lek zwiększający przepływ krwi i młody zaczął nadrabiać, urodził się w 40 tygodniu z wagą 3333 gram -
objawy lub ich brak - ja miałam mdłości od zeszłego tygodnia, chociaż niby nie powinnam ich mieć jeszcze, a teraz cisza, tak właściwie czuje tylko większe zmęczenie, ale też nie tak duże jak jeszcze tydzień temu no i piersi mam nabrzmiałe, ciepłe i bolesne
-
ja biorę tylko kwas foliowy - według raportów WHO należy go brać do 8 tygodnia ciąży bo to w tym czasie tworzy się układ nerwowy dziecka, sam kwas foliowy odgrywa w tym procesie bardzo istotną rolę, później nie wpływa już na rozwój płodu w tak znaczący sposób więc pewnie dlatego lekarz mówił o odstawieniu
wizytę mam w środę więc zobaczymy co powie na ten temat mój lekarz - już zapisuje sobie listę pytań
jak tak czytam co u was do jedzenia to aż mi ślinka cieknie ja w tej ciąży już sobie nie pofolguje do wczoraj pozwalałam sobie na wiele, aż do momentu odebrania wyników krwi niestety ASPAT i ALAT wzrastają mi już do poziomu granicznego (a przed ciążą były nisko), tak więc od dziś dieta wątrobowa i pozostaje mi tylko marzenie o waszych pysznościach
zapytam jeszcze na koniec jak wstawiacie sobie suwaczki ?? -
kurcze nie mogę znaleźć, które z Was pracują z dziećmi o specjalnych potrzebach?? - pamiętam że dwie dziewczyny, ale nie wiem które - mam pytanie?? jak długo zamierzacie pracować ?? - ja w poprzedniej ciąży na zwolnieniu byłam od 9 tygodnia w związku z faktem iż nie przechodziłam wielu chorób wieku dziecięcego, dodatkowo moi podopieczni często są nosicielami różnych świństw (w tym cytomegalii, helicobacter i innych baterii) już teraz jak głupia myje ręce i zabawki po każdym pacjencie, ale stracha mam ogromnego
-
Witam . jesli chodzi o dupka to mialam brac do wczoraj 2x1. Gin powiedzial ze opakowanie sie skonczy to mam przestac brac. Ale pozostala mi jeszcze luteina 2x1 wiec chyba do konca 1 trymestru bede na luteinie. Dostalam dupka i lutka zapobiegawczo poniewaz dluga droge stoczylismy z lekarzem zeby miec malenstwo. Stwierdzil ze noe zaszkodzi branie a moze pomóc. Zobaczymy co dzis ujrzy. Moze zapisze mi znow dupka albo cos innego...
-
nick nieaktualny
-
19Biedroneczka91 wrote:Jezeli jest roznica na kilku kolejnych USG to date porodu sie wyznacza na podstawie USG:*
U mnie to tak nie działa. Wczorajsze usg to było u radiologa, nie dostałam żadnej kartki, potwierdzenia czy nic. Ani karty ciazy ani wyznaczonej daty porodu. Ta wizyta nic nie wniosła. Dalej oficjalnie nie jestem w ciazy. Termin porodu wyznaczy mi lekarz rodzinny na podstawie ostatniej miesiączki. Usg pierwsze i ostatnie które bedzie odnotowane hdziegoklwiek to bedzie połówkowe w 20 tc. A jak wiesz na tym etapie to juz nie ma sensu korygowanie wieku patrząc na wielkość dziecka, bo o il teraz crl mowi nam ile dziecko ma, tak potem, to normalne ze jedno jest większe niz inne... także u mnie beda sie trzymać terminu z om. Chyba ze byłaby bardzo duza rozbieżność...
W ogole witam sie z rana, dzisiaj tylko 3 pobudki
Wiec odespalam troche wczorajszy brak snu
Miłego dnia!!!
Hops, odbieram dzis chuste -
ŚwinkaMinka ja pracuje w przedszkolu specjalnym z dziećmi z autyzmem i na L4 jestem od wczoraj. Lekarz woli dmuchać na zimne, a ja z nim kłócić się nie będę. Zwłaszcza że trochę o tą Fasolkę się starałam, a jedną juz straciłam. Poza tym okres chorobowy, no dzieci jak to dzieci. Tak naprawdę to Twoja decyzja
Ines gratuluję udanej wizyty pytałaś o proga, ja biorę Duphaston 3x1 do 12tygodnia napewno + kompleks witamin Pregna Plus zalecony przez gina.
Olcia99 witamy
hops trzymam kciuki aby wredny krwiak się wchłonął! Trzymaj się i dużo odpoczywaj!
Pianistka no nieźle Ci córa daje popalić. Jeszcze raz dużo zdrówka dla niej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 07:58
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)