Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistka wrote:Wy zaczynacie 9 tc. 8+0 to 8 tygodni skończonych, a wiec początek 9 tygodnia
-
Ja też brałam progesteron 2x1 a teraz lekarz kazal mi brać przez dwa tygodnie tylko na noc, a po dwóch tygodniach odstawić, jakoś spokojniej się czułam jak go brałam ciągle, no ale chyba lekarz wie co robi...
ines. lubi tę wiadomość
7 cs szczęśliwy
-
Niki, tygodnie skończone czyli np 6+1 są stricte medyczne i bardziej przydatne do określenia przy usg, dokładnie. Ale my miedzy sobą nazwiemy to 7 tygodniem
Czy zobaczysz serduszko to zależy. Ja z Emmą widziałam serce i zarodek prawie 5 mm w 6+1. a wczoraj serce i zarodek niecałe 3 mm w 6+6. Zależy od terminu owulacji -
Hej dziewczyny
Witam nowe mamusie
Jeśli chodzi o Usg to nie powinno się tym tak szczegółowo sugerować bo wiek ciąży może różnie wychodzić na usg ze względu na jakość aparatu do usg.ja w zeszłej ciąży miałam wizytę w jeden dzień a w drugi wylądowaliśmy na IP i różnica była kilka dni.na koniec ciąży w jednym szpitalu na jednym usg dziecko wazylo 3700 a na drugim 3200 więc to niestety jest tylko orientacyjne.poza tym jak dziecko jest tak małe wystarczy że lekarzowi ręką drgnie o mm i już inny wynik;) -
Pianistka wrote:Niki, tygodnie skończone czyli np 6+1 są stricte medyczne i bardziej przydatne do określenia przy usg, dokładnie. Ale my miedzy sobą nazwiemy to 7 tygodniem
Czy zobaczysz serduszko to zależy. Ja z Emmą widziałam serce i zarodek prawie 5 mm w 6+1. a wczoraj serce i zarodek niecałe 3 mm w 6+6. Zależy od terminu owulacji -
Pianistka!! no dopiero doczytałam o chuście!! łaaaa! czekam zatem z niecierpliwością na fotkę a Emmę jeszcze motasz? jak w ogóle mała się czuje?
Duszka
wczoraj właśnie dopytywałam swojego lekarza o to częste usg. Zapewnił mnie w 100% że jest to bezpieczne bo są to fale dźwiękowe a nie promieniowanie. No a że bardzo mu ufam to wierzę
Pytałam bo ja będę miała pewnie co tydzień lub 2 -
LaRa wrote:Ja wczoraj farbowałam. Farba Bez amoniaku. Nie rozumiem czemu nie moznaby było?
Moze dlatego ze w ciazy sa zmiany hormonalne i nie zawsze farba chwyci tak jak u mnie.... pol głowy rudeAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
I.Ana.I my o Emmę staraliśmy się 3 lata, a teraz zaszłam praktycznie od razu więc może i u Ciebie tak będzie, jeśli zdecydujesz się na kolejne dziecko
Niki, ja i jedno i drugie serduszko widziałam 28-29 dpo
Hops, Emmę motam dopóki brzuch nie będzie przeszkadzał to będę nosiła ją z przodu, a potem już na plecach
a Emma czuje się już lepiej, dzięki będzie żyć
Duszka, ja w ciąży z Emmą farbowałam 2 razy bez amoniaku dla odświeżenia. Teraz mam sombre z naturalną górą, więc nie będę farbować
Paula, ja nie miałam ani jednego USG określającego wagę dziecka przed porodembym mogła to jakoś porównać, ani usg w krótkich odstępach czasu by zweryfikować. Ale tak jak mówisz - wystarczy niedbałe zaznaczenie i mamy różnicę -
hej laseczki:) witam sie dzis deszczowo. Trzymam kciuki za dzis wizytujace:) dziewczyny czy ma ktoras z Was detektor tętna dziecka? Bo chcialabym wiedziec czy potrafi uspojoic i dziala czy niezbyt i tylko denerwuje zestresowana kobiete:)
19Biedroneczka91 wrote:hej laseczki:) witam sie dzis deszczowo. Trzymam kciuki za dzis wizytujace:) dziewczyny czy ma ktoras z Was detektor tętna dziecka? Bo chcialabym wiedziec czy potrafi uspojoic i dziala czy niezbyt i tylko denerwuje zestresowana kobiete:)
ja miałam w ciąży z Emmą. uspokajał mnie gdy krwawiłam co kilka dni i to była jedyna metoda sprawdzenia, czy dziecko żyje. przestałam używać gdy poczułam ruchy mnie uspokajał. 2 razy nie znalazłam tętna, ale pochodziłam, poruszałam się i znalazłam po ponownej próbie
miałam sonoline c1