Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lila26 wrote:Która dzis wizytuje ?
Mnie wszycy strasza ze to nie ciaza a jakas choroba bo spoznia mi sie miesiaczka... tragedia chciałabym juz przynajmniej miec potwierdzone ze to dzidzia.Ślubowaliśmy 11.06.2016
1 cs udany
8.11 serduszko
16.12 USG prenatalne
-
Pianistka wrote:ja miałam w ciąży z Emmą. uspokajał mnie gdy krwawiłam co kilka dni i to była jedyna metoda sprawdzenia, czy dziecko żyje. przestałam używać gdy poczułam ruchy mnie uspokajał. 2 razy nie znalazłam tętna, ale pochodziłam, poruszałam się i znalazłam po ponownej próbie
miałam sonoline c1Pianistka lubi tę wiadomość
Lila26 wrote:Która dzis wizytuje ?
Mnie wszycy strasza ze to nie ciaza a jakas choroba bo spoznia mi sie miesiaczka... tragedia chciałabym juz przynajmniej miec potwierdzone ze to dzidzia.
Moze niepotrzebnie chwaliłas sie "wszystkim" tak wczesnie? Jednak ludzie niezbyt poważnie podchodzą do tak młodej ciazy.
Aczkolwiek myśle ze nie powinnaś sie tym przejmowac, ty wiesz ze w ciazy jesteś i juz -
Magg_ie wrote:A co z testem? Pozytywny? Kto Cie tak straszy?
Robiłam az trzy testy i kazdy pozytywny...
A straszy mnie mama... najlepiej co?
Dla niej dziecko to problem tak ostatnio uslyszalam . I te teksty ze juz mam jedna corke i nie dam sobie rady z dwojka... bo.jak ja bede z nimi wychodzić na.spacer czy do sklepu. Ah szkoda gadac tak mnie to doluje ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 10:12
-
Pianistka wrote:Moze niepotrzebnie chwaliłas sie "wszystkim" tak wczesnie? Jednak ludzie niezbyt poważnie podchodzą do tak młodej ciazy.
Aczkolwiek myśle ze nie powinnaś sie tym przejmowac, ty wiesz ze w ciazy jesteś i juz
Ale ja sie nikomu nie chwalilam ,mama zauwazyla ze nie mam miesiaczki a i wie ze ide do lekarza w czwartek bo musze jej zostawic córkę wiec tez sie domyslila... -
Lila26 wrote:Robiłam az trzy testy i kazdy pozytywny...
A straszy mnie mama... najlepie'co?
Dla niej dziecko to problem tak ostatnio uslyszalam . I te teksty ze juz mma jedna corke i nie dam sibie rady z dwojka... bo.jak ja bede z nimi wychodzić na.spacer czy do sklepu. Ah szkoda gadac tak mnie to doluje ;(Ślubowaliśmy 11.06.2016
1 cs udany
8.11 serduszko
16.12 USG prenatalne
-
Magg_ie wrote:Niestety nic nie poradzisz na podejscie bliskich. Wazne zebys dbala o siebie. Juz niedlugo wizyta, wiec napewno troche Cie uspokoi szkoda, ze dluzej nie udalo sie zatrzymac tego dla siebie. Wszystko bedzie dobrze
No niestety z mama sie widze praktycznie dziennie bo do nas przychodzi , sama mieszka to jej sie nudzi wiec wpada...no i sie zorientowala jak zapytalam czy zostanie z Lenka w czwartek rano... no nic najwazniejsze ze ja sie dobrze czuje i chce te malenstwo a reszta mnie.nie interesuje. Moze zmieni zdanie gdy ciaza.już bedzie potwierdzona -
ŚwinkaMinka wrote:kurcze nie mogę znaleźć, które z Was pracują z dziećmi o specjalnych potrzebach?? - pamiętam że dwie dziewczyny, ale nie wiem które - mam pytanie?? jak długo zamierzacie pracować ?? - ja w poprzedniej ciąży na zwolnieniu byłam od 9 tygodnia w związku z faktem iż nie przechodziłam wielu chorób wieku dziecięcego, dodatkowo moi podopieczni często są nosicielami różnych świństw (w tym cytomegalii, helicobacter i innych baterii) już teraz jak głupia myje ręce i zabawki po każdym pacjencie, ale stracha mam ogromnego
-
Hej dziewczyny, jak ja wam zazdroszczę że jesteście już po usg, ja dopiero dziś mam spotkanie z położną i nie wiem co mnie czeka. Pierwszą ciążę prowadziłam w Polsce a teraz jestem zmuszona siedzieć w UK niestety
Co do farbowania to ja w pierwszej ciąży normalnie chodziłam do fryzjera i farbowałam na blond, nic nigdy się nie działo. Teraz zaczęłam używać go blonder zeby trochę odrost rozjaśnić bo raz że cena za usługi fryzjerskie w uk powala, a jakoś i wykonanie nie jest jakieś super.
Pozdrawiam -
Hej dziewczyny czytam ale nie piszę bo nie mam co w sumie pisac. Wizyte bede miala 18.11 to będzie 13 tydzien ciąży. Będzie to moja pierwsza wizyta... I nie wiem czy będę miała od razu usg. troche sobie jeszcze poczekam. Puki co mam nadzieje, ze fasol się rozwija prawidłowo.
U nas w Portugalii ciepło sloneczko i ok 20 stopni Takze pozdrawiamy z synkiem słonecznie Dzis przespal mi cała noc! Jupii
Pianistka pochwal sie chusta! Wszystkim gratuluje fasolek A tym co idą na wizyty udanych wizyt.
Hops trzymaj no tego fasola mocno. Rodzić razem idziemy!!
KissMagg_ie, małaMyszka, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tak nadrabiam i czytam o tych Waszych progesteronach... Ja to chyba rekordzistką jestem:-D Przy becie 3942 miałam progesteron 13,29, żadnej luteiny nie dostałam, nie miałam najmniejszego plamienia, żadnego bólu.. po prostu wszystko jest ok. Na początku byłam trochę zawiedziona że lekarz powiedział że taki progesteron jest ok, ale jak zawsze mu zaufałam no i jest dobrze On wgl jest zadowolony jeżeli jak najwięcej dzieje się samo, naturalnie
-
nick nieaktualnyPianistka - 8tc czyli 7t0d dzisiaj u nas:) tak mi przynajmniej pokazuje belly a w ogóle jest to mój 57dc od ostatniej miesiączki. dziwnie się to wszystko liczy, można się nieźle zakręcić
jestem ciekawa ile już będzie widać na usg w piątek ostatnio był sam pęcherzyk a to było 3-3,5tyg od owulacji. -
A aaaaaaaKarolina, zazdroszczę tego ciepełka, bardzoooooooooo. No i fajnie, ze młody przespał cała noc. Ja mam nadzieje ze u mnie nexcik bedzie równie szybko, jak starsza siostra, przysypiał całe noce. Mam nadzieje.....
Co do proga to u mnie w 28 dc przy becie 98 prog był 18,82, niby tez ńisko ale w normie. Ostatnio na wizycie U gin pytałam o ta wartość, to powiedziała ze jest ok, nie ma plamienie, krwawień, bólu to jest ok. Progesteron wydziela sie pulsacyjne wiec o rożnych porach moze być rożny.
Co do plamien..... Śniło mi sie, ze byłam w kościele, i zaczęłam plamić, krew zaczęła kapać na podłogę. Omg od razu sie obudziłam.
Brzuch nadal boli, mdli okrutnie, sił brak
No i jakby tego było mało to myjąc wc domestosem, kropla prysła mi w oko, od razu przepłukałam, ale dyskomfort czuje -
nick nieaktualny
-
Tinaa2015 wrote:Dziewczyny! U mojego gina zwolniło się miejsce na jutro... Zastanawiam się czy jak pójdę 2 dni wcześniej na usg to cokolwiek zmieni? Chyba jak już ma być widać to co powinno, to będzie?
-
nick nieaktualny
-
Od soboty mnie nie było i ciężko Was nadrobić, ale udało się ☺
Życzę wszystkim dużo zdrówka i udanych wizyt.
A co do zgagi to ja jem migdały i gotuje siemie lniane i jem ten kisiel. Choć jak się widzi te "gluty" to może odrzucać, ale w smaku całkiem spoko. W razie czego można soku malinowego dodać.małaMyszka lubi tę wiadomość