X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Magg_ie Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:
    Która dzis wizytuje ?

;)

Mnie wszycy strasza ze to nie ciaza a jakas choroba bo spoznia mi sie miesiaczka... tragedia chciałabym juz przynajmniej miec potwierdzone ze to dzidzia. :(
    A co z testem? Pozytywny? Kto Cie tak straszy?:(

Ślubowaliśmy 11.06.2016
    1 cs udany
    8.11 serduszko <3
    16.12 USG prenatalne
    f2w3rjjgdoljdjqk.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    ja miałam w ciąży z Emmą. uspokajał mnie gdy krwawiłam co kilka dni i to była jedyna metoda sprawdzenia, czy dziecko żyje. przestałam używać gdy poczułam ruchy :) mnie uspokajał. 2 razy nie znalazłam tętna, ale pochodziłam, poruszałam się i znalazłam po ponownej próbie

miałam sonoline c1
    Dziekuje:) a więc ja tez zakupie:)

Pianistka lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:
    Która dzis wizytuje ?

;)

Mnie wszycy strasza ze to nie ciaza a jakas choroba bo spoznia mi sie miesiaczka... tragedia chciałabym juz przynajmniej miec potwierdzone ze to dzidzia. :(

Moze niepotrzebnie chwaliłas sie "wszystkim" tak wczesnie? Jednak ludzie niezbyt poważnie podchodzą do tak młodej ciazy.
    Aczkolwiek myśle ze nie powinnaś sie tym przejmowac, ty wiesz ze w ciazy jesteś i juz :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magg_ie wrote:
    A co z testem? Pozytywny? Kto Cie tak straszy?:(

Robiłam az trzy testy i kazdy pozytywny...

A straszy mnie mama... najlepiej co?
    Dla niej dziecko to problem tak ostatnio uslyszalam . I te teksty ze juz mam jedna corke i nie dam sobie rady z dwojka... bo.jak ja bede z nimi wychodzić na.spacer czy do sklepu. Ah szkoda gadac tak mnie to doluje ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 10:12

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Moze niepotrzebnie chwaliłas sie "wszystkim" tak wczesnie? Jednak ludzie niezbyt poważnie podchodzą do tak młodej ciazy.
    Aczkolwiek myśle ze nie powinnaś sie tym przejmowac, ty wiesz ze w ciazy jesteś i juz :)

Ale ja sie nikomu nie chwalilam ,mama zauwazyla ze nie mam miesiaczki a i wie ze ide do lekarza w czwartek bo musze jej zostawic córkę wiec tez sie domyslila...

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Magg_ie Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:
    Robiłam az trzy testy i kazdy pozytywny...

A straszy mnie mama... najlepie'co?
    Dla niej dziecko to problem tak ostatnio uslyszalam . I te teksty ze juz mma jedna corke i nie dam sibie rady z dwojka... bo.jak ja bede z nimi wychodzić na.spacer czy do sklepu. Ah szkoda gadac tak mnie to doluje ;(
    Niestety nic nie poradzisz na podejscie bliskich. Wazne zebys dbala o siebie. Juz niedlugo wizyta, wiec napewno troche Cie uspokoi :) szkoda, ze dluzej nie udalo sie zatrzymac tego dla siebie. Wszystko bedzie dobrze ;)

Ślubowaliśmy 11.06.2016
    1 cs udany
    8.11 serduszko <3
    16.12 USG prenatalne
    f2w3rjjgdoljdjqk.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magg_ie wrote:
    Niestety nic nie poradzisz na podejscie bliskich. Wazne zebys dbala o siebie. Juz niedlugo wizyta, wiec napewno troche Cie uspokoi :) szkoda, ze dluzej nie udalo sie zatrzymac tego dla siebie. Wszystko bedzie dobrze ;)

No niestety z mama sie widze praktycznie dziennie bo do nas przychodzi , sama mieszka to jej sie nudzi wiec wpada...no i sie zorientowala jak zapytalam czy zostanie z Lenka w czwartek rano... no nic najwazniejsze ze ja sie dobrze czuje i chce te malenstwo a reszta mnie.nie interesuje. Moze zmieni zdanie gdy ciaza.już bedzie potwierdzona

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    kurcze nie mogę znaleźć, które z Was pracują z dziećmi o specjalnych potrzebach?? - pamiętam że dwie dziewczyny, ale nie wiem które - mam pytanie?? jak długo zamierzacie pracować ?? - ja w poprzedniej ciąży na zwolnieniu byłam od 9 tygodnia w związku z faktem iż nie przechodziłam wielu chorób wieku dziecięcego, dodatkowo moi podopieczni często są nosicielami różnych świństw (w tym cytomegalii, helicobacter i innych baterii) już teraz jak głupia myje ręce i zabawki po każdym pacjencie, ale stracha mam ogromnego
    Ja :-) Pracuję do końca miesiąca, to będzie właśnie 9 tydzień (10 z OM, ale lekarz kazał sugerować się datą z USG). Ogólnie dobrze się czuję, ale ze względu na agresję u niektórych i właśnie te różne swinstwa idę już :-)

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak ja wam zazdroszczę że jesteście już po usg, ja dopiero dziś mam spotkanie z położną i nie wiem co mnie czeka. Pierwszą ciążę prowadziłam w Polsce a teraz jestem zmuszona siedzieć w UK niestety :(

Co do farbowania to ja w pierwszej ciąży normalnie chodziłam do fryzjera i farbowałam na blond, nic nigdy się nie działo. Teraz zaczęłam używać go blonder zeby trochę odrost rozjaśnić bo raz że cena za usługi fryzjerskie w uk powala, a jakoś i wykonanie nie jest jakieś super.
    Pozdrawiam

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po masakrycznej nocce. Młody wstał o 2 i zasnął po 6...

Ale witam się z kawą i śniadaniem:-)
    Biorę się za czytanie

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czytam ale nie piszę bo nie mam co w sumie pisac. Wizyte bede miala 18.11 to będzie 13 tydzien ciąży. Będzie to moja pierwsza wizyta... I nie wiem czy będę miała od razu usg. troche sobie jeszcze poczekam. Puki co mam nadzieje, ze fasol się rozwija prawidłowo.

U nas w Portugalii ciepło sloneczko i ok 20 stopni :) Takze pozdrawiamy z synkiem słonecznie :) Dzis przespal mi cała noc! Jupii

Pianistka pochwal sie chusta! Wszystkim gratuluje fasolek :) A tym co idą na wizyty udanych wizyt.

Hops trzymaj no tego fasola mocno. Rodzić razem idziemy!!

Kiss

Magg_ie, małaMyszka, Paula_29 lubią tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak nadrabiam i czytam o tych Waszych progesteronach... Ja to chyba rekordzistką jestem:-D Przy becie 3942 miałam progesteron 13,29, żadnej luteiny nie dostałam, nie miałam najmniejszego plamienia, żadnego bólu.. po prostu wszystko jest ok. Na początku byłam trochę zawiedziona że lekarz powiedział że taki progesteron jest ok, ale jak zawsze mu zaufałam no i jest dobrze :-) On wgl jest zadowolony jeżeli jak najwięcej dzieje się samo, naturalnie :-)

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam chustei nosiłam corke ,bardzo fajna rzecz ;)

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka - 8tc czyli 7t0d dzisiaj u nas:) tak mi przynajmniej pokazuje belly a w ogóle jest to mój 57dc od ostatniej miesiączki. dziwnie się to wszystko liczy, można się nieźle zakręcić :)
    jestem ciekawa ile już będzie widać na usg w piątek :) ostatnio był sam pęcherzyk a to było 3-3,5tyg od owulacji.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A aaaaaaaKarolina, zazdroszczę tego ciepełka, bardzoooooooooo. No i fajnie, ze młody przespał cała noc. Ja mam nadzieje ze u mnie nexcik bedzie równie szybko, jak starsza siostra, przysypiał całe noce. Mam nadzieje.....

Co do proga to u mnie w 28 dc przy becie 98 prog był 18,82, niby tez ńisko ale w normie. Ostatnio na wizycie U gin pytałam o ta wartość, to powiedziała ze jest ok, nie ma plamienie, krwawień, bólu to jest ok. Progesteron wydziela sie pulsacyjne wiec o rożnych porach moze być rożny.

Co do plamien..... Śniło mi sie, ze byłam w kościele, i zaczęłam plamić, krew zaczęła kapać na podłogę. Omg od razu sie obudziłam.
    Brzuch nadal boli, mdli okrutnie, sił brak :(

No i jakby tego było mało to myjąc wc domestosem, kropla prysła mi w oko, od razu przepłukałam, ale dyskomfort czuje :(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! U mojego gina zwolniło się miejsce na jutro... Zastanawiam się czy jak pójdę 2 dni wcześniej na usg to cokolwiek zmieni? Chyba jak już ma być widać to co powinno, to będzie?

• hops Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinaa2015 spokojnie możesz iść...

• Lila26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinaa2015 wrote:
    Dziewczyny! U mojego gina zwolniło się miejsce na jutro... Zastanawiam się czy jak pójdę 2 dni wcześniej na usg to cokolwiek zmieni? Chyba jak już ma być widać to co powinno, to będzie?
    Chyba bedzie widac skoro masz juz skończony 8tydzien ;)

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hops - zapisałam się :) tak czy siak jajo bym zniosła do piątku :)) a to tylko 2 dni. jestem podekscytowana i już przebieram nogami przed jutrem :))

hops lubi tę wiadomość

• renc Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od soboty mnie nie było i ciężko Was nadrobić, ale udało się ☺
    Życzę wszystkim dużo zdrówka i udanych wizyt.
    A co do zgagi to ja jem migdały i gotuje siemie lniane i jem ten kisiel. Choć jak się widzi te "gluty" to może odrzucać, ale w smaku całkiem spoko. W razie czego można soku malinowego dodać.

małaMyszka lubi tę wiadomość

16ud3e3k34qj5cjg.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ