Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnylila26 - 2 tyg temu kiedy mnie badał miałam 6 tydzień a gin ocenił ciążę na 3-3,5tyg. Więc teraz to będzie 5-5,5tc od owu licząc. Miałam późno owulację około 20-22dnia cyklu. tak jak wcześniej pisałam te wyliczenia tygodni są dla mnie zbyt skomplikowane i już się gubię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 11:40
-
Olcia99 wrote:Hej dziewczyny, jak ja wam zazdroszczę że jesteście już po usg, ja dopiero dziś mam spotkanie z położną i nie wiem co mnie czeka. Pierwszą ciążę prowadziłam w Polsce a teraz jestem zmuszona siedzieć w UK niestety
Co do farbowania to ja w pierwszej ciąży normalnie chodziłam do fryzjera i farbowałam na blond, nic nigdy się nie działo. Teraz zaczęłam używać go blonder zeby trochę odrost rozjaśnić bo raz że cena za usługi fryzjerskie w uk powala, a jakoś i wykonanie nie jest jakieś super.
Pozdrawiam
Hej tez jestem z UK. Jeszcze nie mam wizyty z położna bo jeszcze nie byłam u GP ale chodzę prywatnie do polskiego ginekologa. Wizyty kosztują mnóstwo kasy ale chociaż jestem spokojniejsza... -
Justyna911 wrote:Hej tez jestem z UK. Jeszcze nie mam wizyty z położna bo jeszcze nie byłam u GP ale chodzę prywatnie do polskiego ginekologa. Wizyty kosztują mnóstwo kasy ale chociaż jestem spokojniejsza...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 11:48
-
Tinaa2015 wrote:lila26 - 2 tyg temu kiedy mnie badał miałam 6 tydzień a gin ocenił ciążę na 3-3,5tyg. Więc teraz to będzie 5-5,5tc od owu licząc. Miałam późno owulację około 20-22dnia cyklu. tak jak wcześniej pisałam te wyliczenia tygodni są dla mnie zbyt skomplikowane i już się gubię
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki, ja wczoraj przy prysznicu dostałam zawału. Takie coś miałam przyczepione do skóry szyi:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6eb62ada229d.jpg
Narobiłam rabanu o 22 30, ściągnęłam mojego P z pracy, że mam kleszcza i musimy jechać do szpitala. Między czasie jak na niego czekałam zorientowałam się jak się działa z podejrzeniem boleriozy w ciąży i że muszę przyjmować antybiotyki itd.
Okazało się że to była taka śmieszna mucha, która nie żyła i zaczepiła mi się o włos na skórze. Po ciężkiej operacji polegającej na wyrwaniu owego włosa wróciłam do żywych Zawał przeszedł ale P od tej pory mnie nazywa "kleszczem"...Totoja, hops lubią tę wiadomość
-
Hej. Ja dziś wieczorem mam usg. Dygam gatkami. Pewnie serduszka nie będzie, ale baaaaaardzo chcę zobaczyć cokolwiek w mojej macicy. W czerwcu na tym etapie roniłam i na usg nic a nic nie było. Kciuki potrzebne!
melmarmis, Justyna911, hops, Paula_29, Olcc. lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny! Zaczęłam dzis plamic lekko na brazowo. Od razu polecialam do lekarza, ale nie bylo mojego. Dostalam sie do innego. Dostalam Duphaston. Serca jeszcze nie bylo widać, pewnie dlatego ze maja kiepski sprzęt. Ale pecherzyk ciazowy bardzo urósł. W 8dni z 4mm do 1,5cm. Trochę mnie lekarz uspokoił. Mam sie oszczędzać i zakaz sexu. Mam nadzieje ze plamienia to nic poważnego. ...
-
nick nieaktualny
-
Sandri nie panikuj! Plamienia się zdarzają. Ostatnio w Księdze ciąży czytałam skąd się biorą. Endometrium wciąż pracuje, tworzy przyjazne środowisko dla maleństwa, jest coraz bardziej ukrwione. I czasem te maleńkie naczynka mogą pękać przy tak intensywnej pracy i stąd małe plamienia.
Dobrze, że byłaś sprawdzić, jest wszystko dobrze, więc teraz się nie stresuj tylko odpoczywaj
Trzymam kciuki za wszystkie nadchodzące wizyty
Ja muszę się umówić na kolejną wizytę, pewnie 7.11 rano, jeśli mnie lekarz wciśnie, bo potem spotykamy się z mężem w Warszawie i będziemy odwiedzać przyjaciół, więc chcielibyśmy ich poinformować (to będzie koniec 12 tygodnia, więc jak mi lekarz potwierdzi, że wciąż jest wszystko ok, to chyba już spokojnie będzie można mówić). Mamy w stolicy duże grono bliskich przyjaciół -
VillemoVilo wrote:Hej. Ja dziś wieczorem mam usg. Dygam gatkami. Pewnie serduszka nie będzie, ale baaaaaardzo chcę zobaczyć cokolwiek w mojej macicy. W czerwcu na tym etapie roniłam i na usg nic a nic nie było. Kciuki potrzebne!Ślubowaliśmy 11.06.2016
1 cs udany
8.11 serduszko
16.12 USG prenatalne
-
VillemoVilo wrote:Hej. Ja dziś wieczorem mam usg. Dygam gatkami. Pewnie serduszka nie będzie, ale baaaaaardzo chcę zobaczyć cokolwiek w mojej macicy. W czerwcu na tym etapie roniłam i na usg nic a nic nie było. Kciuki potrzebne!
będzie wszystko dobrze zobaczysz!
dziewczyny ja jeszcze info, bo pytałam mojego gina wczoraj o współżycie po tym jak mi zakazał no to wyjaśnił, że do 8tyg przezorny ubezpieczony, po prostu po to żeby się fasolka ładnie zagnieździła i on zaleca jednak unikać, a teraz powiedział, że już można skoro nie ma plamień i wszystko ok, ale mimo wszystko do końca I trymestru bez szaleństw tzn bez kombinacji, skakania i nie za mocno
może się komuś info przydaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 13:16
grzeszna24, Magg_ie, melmarmis lubią tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
nick nieaktualny