WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kania901 wrote:
    Dziewczyny coraz mocniej boli mnie żołądek. I teraz mam wątpliwości czy to ciąża czy grypa żołądkowa. Miałam kontakt z chorą teściową więc to możliwe. Macie jakieś sposoby żeby zmniejszyć ból?
    Kochana, ja z tym walczę juz od tygodnia (licząc od jutra) wymioty, biegunka. Pij dużo płynów małymi łyczkami, jedz kisiel, bez owocow. Lekkostrawne np ryż z marchewka. Bólu żołądka nie zazdroszczę. Ja wczoraj miałam skręt jelit, ból jak cholera, myślałam ze umieram. Zdrówka

No i brałam ńospe i Apap, bo sie nie dało :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 10:27

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem przezylam koszmar... Zaczne od poczatku. Gin powiedziala, zeby przez pierwszy trymestr seksic raczej rzadko. Grzecznie sie sluchalismy. Wczoraj po tygodniowej przerwie zdecydowalismy sie sprobowac i wszystko pieknie dopoki po wszystkim nie zobaczylam krwi na papierze. Jasnoczerwonej krwi. Spanikowalam oczywiscie, poryczalam sie, ale resztka rozumu postanowilam poczekac chwile i zobaczyc co bedzie dalej. Na szczescie ani pozniej, ani w nocy, ani teraz krew sie nie pojawila. Skurczy brak. Byc moze to jakies zadrapanie, albo naczynko peklo, ale i tak jade do mojej gin sprawdzic czy wszystko w porzadku...
    Trzymajcie prosze kciuki, zeby mojemu Malenstwu nic nie bylo.

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    U mnie tylkle mial w 5t6d. Owulacja 11-12 dc.

U mnie owulacja w 19 dc czyli jakiś tydzień później. i tyle miał w 6+6 czyli ten tydzień właśnie :)

Belldandy, u mnie owulacja 19 dc czyli wg om było 6+6 ale wg owu 6+1. i z dwóch pomiarów wyszło raz 2,5 mm a raz 3 mm... nie wiem jakim cudem taka rozbieżność. choć w sumie wystarczy drżenie ręki...
    mam nadzieje że maluszek nadgoni :) choć automatycznie i tp się przesunie więc ok.

Asikk, ja nie miałam nigdy krwiaka. ale dobrze, że nie jest podkosmówkowy

MałaMyszko, nie zazdroszczę przeżycia... ja jednak nigdy małej nie zostawiam samej, zwłaszcza przy jedzeniu. jest łakoma jak świnka, pcha do buzi za raz za dużo...

Kania, oby jednak to był objaw ciążowy a nie choróbsko :/

I.Ana.I miłego dnia :) a taki się zapowiada

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    Wczoraj wieczorem przezylam koszmar... Zaczne od poczatku. Gin powiedziala, zeby przez pierwszy trymestr seksic raczej rzadko. Grzecznie sie sluchalismy. Wczoraj po tygodniowej przerwie zdecydowalismy sie sprobowac i wszystko pieknie dopoki po wszystkim nie zobaczylam krwi na papierze. Jasnoczerwonej krwi. Spanikowalam oczywiscie, poryczalam sie, ale resztka rozumu postanowilam poczekac chwile i zobaczyc co bedzie dalej. Na szczescie ani pozniej, ani w nocy, ani teraz krew sie nie pojawila. Skurczy brak. Byc moze to jakies zadrapanie, albo naczynko peklo, ale i tak jade do mojej gin sprawdzic czy wszystko w porzadku...
    Trzymajcie prosze kciuki, zeby mojemu Malenstwu nic nie bylo.

napewno maluszkowi nic nie jest :* tak czasem może być po stosunku w ciąży

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka generalnie to wiem, ale spanikowalam... To moja pierwsza ciaza, o ktora walczylam 6 lat.

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego wszystkiego przyszly do glowy mysli, ze mniej juz mnie mdli i cycki mniej bola, wiec sobie wyobraz co mi od razu do glowy przyszlo.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doskonale wiem ;) o poprzednią ciąże walczyłam kilka lat, poroniłam wcześniej 4 razy ;) a w poprzedniej krwawiłam
    wielokrotnie... więc doskonale wiem, co w glowie siedzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 10:35

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin pewnie uzna mnie za wariatke, ale co tam. Musze miec pewnosc, ze z maluchem wszystko dobrze. Inaczej bym sobie w brode plula gdyby cos sie stalo.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asikkk wrote:
    U mnie tez :) 3,4 mm zarodek 5w4d bylam i bilo 109 tetno.zapytalam czy nie za malo a gin mowi ze potrzebuje jeszcze kilku dni zeby ruszyc pelna para bo to jego poczatki :) migajaca kropka :) troche martwi mnie ten krwiak.nio ale jest zlokalizowany u ujscia i ma sie wchlonac. Ktoras miala krwiaka?
    Ja miałam w pierwszej ciąży.dostałam luteine i nakaz nie przemęczania sie. Wchłonal się przed końcem 1 trymestru

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wynik i mam beta hcg 2843,000

Paula_29, Marutka lubią tę wiadomość

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:
    Odebralam wynik i mam beta hcg 2843,000
    Beta niezbyt ogromna ale kluczowy jest przyrost :) powtórz skoro juz jedną zrobilas

A ja ugotowałam kluski śląskie i zaraz bede wciągać na masełku :D mniam mniam

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Beta niezbyt ogromna ale kluczowy jest przyrost :) powtórz skoro juz jedną zrobilas

A ja ugotowałam kluski śląskie i zaraz bede wciągać na masełku :D mniam mniam
    No ale wychodzi ze 5 tydzien wiec pasuje

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops,a co u Ciebie?

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny z rana ;)
    Jak tak patrze to ranne z was ptaszki, ja przed 8:30 nie zwlekam się z łóżka, dziś wstałam przed 11 ;) Miałam tak zarwaną nocke że sobie nie wyobrażacie. Zasnęłam koło 22 na jakie 1,5 godziny, obudziłam się na siku i nie mogłam już zasnąć :( Męczyłam się do prawie 4 rano aż mój mąż wrócił z pracy i mnie ululał :)

Miłego dnia wszystkim

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 14:36

• Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj miała bardzo dziwną sytuacje. Wieczorem jak leżałam już w łóżku zaczęły trząść mi się ręce, potem zeszłam na dół napić się to nogi tak samo i ogólnie strasznie wszystko mnie denerwowało, zjadłam kilka ciastek i praktycznie od razu przeszło. Myślicie ze to może być cukrzyca? Z tym że to byłby za niski cukier, w poprzedniej ciąży miałam za wysoki z kolei.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 12:22

• Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Hej witam z rana i meldunek co tam wczoraj na wizycie...lekarz zadowolony ze od razu przyszłam z wszystkimi wynikami jak nigdy i założył kartę...
    Wg usg wczoraj był 5t5d i to się zgadza bo my monitorowalismy cykl i tak by wychodziło..zarodek 2.3mm ciałko żółte 3mm. W opisie jest że doczesna bez cech odklejania. I wiecie co on stwierdził że bije już serce ja nievdowierzalam i pytam "na pewno bije serduszko?" Przybliżył mi tą kropkę która kest zarodkiem i mówi niech Pani spojrzy. Mi ciężko było to dojrzeć ale tak jak by coś dwa razy zapulsowało...sama nie wiem przecież to szybko jakoś. Może on źle zobaczył...No niby specjalista ale ja już zawsze szukam problemów. Nie podał mi też tak jak Wy piszecie ile bije :/
    Nast wizyta za miesiąc. Przez ten czas staram się relaksować i myśleć pozytywnie ;)
    Niki ja byłam w 5t6d i tez biło juz serduszko więc to nie jest niemożliwe :-) Super że wszystko ok :-)

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :) Dołączam po dłuższej przerwie :) Dopiero w środę wyszłam ze szpitala. Niestety dolegliwości nadal mnie męczą i jest bardzo ciężko. Spadłam już chyba poniżej mojej wagi krytycznej i ledwo trzymam się na nogach. Dlatego nic nie piszę bo nawet siły nie mam. Jedyna dobra wiadomość to taka, że są już dwa serduszka. Teraz w pn kolejna wizyta, zobaczymy, co powie lekarz :)

Kania, współczuję grypy żołądkowej :( Oby dolegliwości szybko minęły :) Trzymam kciuki :)

Fona, jeśli to tylko jednorazowa plamka krwi to myślę, że nie musisz się stresować :) Może podczas stosunku coś tak zostało naruszone :) U Nas jest wielki post w tym temacie bo lekarz zabronił, a poza tym nawet nie dałabym rady :) Więc niestety mamy spokój ;)

Totoja, sandri_1, małaMyszka, Paula_29, Miuczek, Justyna911, Marutka, ines. lubią tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska lubie za dwa serduszka. I wspolczuje tej meczarni. Mam nadzieje ze dostalas jakies leki i z kazdym dniem bedzie juz tylko lepiej.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • kania901 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:28

‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ