Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam. To u nas w sumie nie wiadomo bo robilismy to dwa dni prze owu i dzien przed owu. Oby wygral zenski plemnior z pierwszej parti. W ogole to zzera mnie juz ciekawosc jak to sie u nas wszystkich potoczy jesli chodzi o plec maluszka. Ale z tym to do stycznia trzeba bedzie poczekac.
U mnie po nocy lepiej, nie mdli mnie juz tak.
-
Totoja też bym chciała wiedzieć. U nas teraz było to samo, przed owu i w owu więc zobaczymy. Generalnie płeć nie ma dla mnie większego znaczenia, ważne by było zdrowe. Oczywiście fajnie by było mieć parkę, ale jak będzie dziewczynka to też będę szczęśliwa.
Problem tylko będzie z imieniem. Kompletnie się z mężem nie możemy dogadać co do drugiego żeńskiego imienia( dla chłopca mamy wybrane od tamtej ciąży) a poza tym ja jestem strasznie niecierpliwa i chciałabym wiedzieć. Lubię mówić po imieniu do mojego malucha:)
VilemoVile a bierzesz luteinę? Spokojnie to jeszcze nie oznacza nic złego. Twój stres bardziej zaszkodzi dziecku. Wiem, łatwo się mówi, ale spróbuj się uspokoić i najwyżej leć do lekarza -
Villemo, ale plamisz krwią? Bo jesli brąz to wiesz ze spokojnie
wałkujemy tu temat brązowego plamienia dzien w dzien
U nas przez 13 dni cykl, starania były 10 razy, przed, w trakcie i dzien po owu... także cieżko powiedzieć kogo możemy sie spodziewać
Paula, u nas znowu z męskim imieniem bedzie kłopot bo w poprzedniej ciazy była mocna afera bo nie mogliśmy sie zgodzić. Mąż uparł sie na imię ktorego ja nie mogłam zaakceptować. Mam nadzieje ze odpuści...
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Paula, wiem, że powinnam jechać do szpitala. W czerwcu jak tylko zobaczyłam krwawienie pojechałam na IP, położyli mnie do szpitala i nic. Betę zrobili mi dopiero następnego dnia rano. Pod kroplówkę podłączono mnie dopiero po dobie jak przyszedł inny lekarz. Boże, nie chcę tego znowu przeżywać. Czekam teraz, leżę. Mam jeszcze w domu chorą córkę. Naprawdę nie wiem co robić.
-
Villemo ja jestem zdania ze szpital Ci nie pomoze. Ale jesli plamienie jest różowe albo krwawe to moze znajdź jakiegoś gina chociaż. Niech sprawdzi czy nie ma krwiaka czy sie kosmowka nie odkleja etc. Jesli nie, to nie pomoze ani szpital, ani leżenie ani nic. No taka jest prawda. Bo jesli plamienie jest spowodowane przykładowo nadżerką to będziesz plamić i chodząc i leżąc, i biorąc luteinę i nie biorąc. Ale dobrze byłoby ustalić przyczynę.
Ale jesli jest różowe. Ja na brąz bym nie reagowała. Sama widzisz ile dziewczyn tu ma brązowe plamienie -
Witam kochane
Noc w miare ok corka obudzila sie o 5 z placzem i wolała pipa pipa pipa nie wiem skad jej sie to wzięło no ale zrozumialam sprawdzam a tej pampers caly spadl i sie posiusiala biedna hah udane sa dzieci ;p
Po 12ide odebrac wyniki mam nadzieje ze wszystko bedzie na nich ok;)belldandy lubi tę wiadomość
-
Hej witam z rana i meldunek co tam wczoraj na wizycie...lekarz zadowolony ze od razu przyszłam z wszystkimi wynikami jak nigdy i założył kartę...
Wg usg wczoraj był 5t5d i to się zgadza bo my monitorowalismy cykl i tak by wychodziło..zarodek 2.3mm ciałko żółte 3mm. W opisie jest że doczesna bez cech odklejania. I wiecie co on stwierdził że bije już serce ja nievdowierzalam i pytam "na pewno bije serduszko?" Przybliżył mi tą kropkę która kest zarodkiem i mówi niech Pani spojrzy. Mi ciężko było to dojrzeć ale tak jak by coś dwa razy zapulsowało...sama nie wiem przecież to szybko jakoś. Może on źle zobaczył...No niby specjalista ale ja już zawsze szukam problemów. Nie podał mi też tak jak Wy piszecie ile bije
Nast wizyta za miesiąc. Przez ten czas staram się relaksować i myśleć pozytywniesandri_1, małaMyszka, tutusia, renc, Paula_29, pingui lubią tę wiadomość
-
Niki, nie wariuj
jak lekarz mowi ze bije to bije!
gratulacje . Mi tez nie podała radiolog częstotliwości
Lila, dobrze ze to tylko siusiu uciekłomi ostatnio Emma rozsmarowała kupę po całej pościeli, lozeczku, ścianie... nawet w uchu miała -.-
Ja dzis zakończyłam noc o 4 co mnie średnio cieszy -
Hej
Cieżko was nadrobić, produkujecie jak szalone. A ja w związku ze swoimi problemami żołądkowa-jelitowymi nie mam na nic sił. Do tego musze wykrzesać resztki sił na zajęcie sie córka.
Dziewczyny, trzymam za wszystkie kciuki, za wizyty, serduszka i rozwijające sie zarodki. Nie poddajemy sie, nie nakrecamy i nie stresujemy. Byle do czerwca! Potem to juz inne stresy...
Zdrówka potrzebującym! -
Pianistka wrote:Niki, nie wariuj
jak lekarz mowi ze bije to bije!
gratulacje . Mi tez nie podała radiolog częstotliwości
Lila, dobrze ze to tylko siusiu uciekłomi ostatnio Emma rozsmarowała kupę po całej pościeli, lozeczku, ścianie... nawet w uchu miała -.-
Ja dzis zakończyłam noc o 4 co mnie średnio cieszymoże on ma lepszy aparat i dlatego zauważył. Teraz obiecałam sobie zero nerwów;)
-
Witam sie z rana z nad sniadanka - salateczka kebabowa.
Zaraz pora wstawic pranie bo mi juz z kosza ucieka...
Ja natomiast nie jestem ciekawa płci, jwdyne o.czym marze to o drugim trymestrze. Wtedy mija najwieksze zagrozenie i moze troche odetchne:)
Niki u mnie na 1 wizycie tez lekarka nie mierzyla tetna, moze dlatego, ze zarodek mial tylko 2,4cm i w ogole ciezko jej bylo zlapac zeby mi puscic i w sumie nie puscila z czego sie ciesze. Tetaz sa takie zalecenia, ze posluchac powinno sie dopiero.okolo 12tygodnia bo wczesniejsze moze powodowac arytmie czy cos...
Dopiero na wizycie, gdzie kropek mial 8,1mm moj lekarz zmierzyl i tez powiedzial, ze sluchac bedziemy za miesiac:)
Lubie jego gabinet, bo nad lozkiem wisi plazma i wszystko widze co sprawdza ma USG, s nie jak.inni.. najpierw patrza e ekranik, ta cisza... i dopiero pokazujaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 09:24
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Pianistka to masz atrakcje haha , ja to sie ciesze ze moja Lena juz mowi , ostatnio rano obudzila sie przyszła do nas do lozka ja akurat lezala na brzuchu ona sie przytulila mi do plecow i mówi MAMA KOCHAM normalnie to takie slodkie było;)
-
Lila
jejku, czekam na takie momenty
Emma od 1,5 tygodnia mówi "tata" a wczoraj usłyszałam MAMA
Ale tylko raz póki co
Ale zauważylam że od ok tygodnia - dwóch sama zaczyna się przytulaćkochane to takie
Belldandy, ja też chcę już II trymestru... A najlepiej już czuc ruchy
W którym tyg i dniu u Ciebie zarodek miał 2,4 mm?
I jak pisze belldandy, my też słuchamy po 12 tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 09:27
-
Belldandy noni co narobilas??? Ja chce salatke kebabowa
juz wiem co jutro bede robic. Chyba ze znowu jak zrobie to mnie zemdli i odrzuci. Mialam faxe na chili con carne, zrobilam sobie gar i dupa odechcialo mi sie
Wydaje mi sie, ze wszystkie te plamienia sa moedzy 6 a 7 tyg. Zwroccie uwage ze wiekszosc z nas tak miala. I nie wiem czy to u nas czy na majowkach czytalam ze ok 7tc dzidziol sie jeszcze mocniej zagniezdza i to moze byc przez to. To by sie zgadzalo. To tak na pocieszenie.