Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie zywienie sie w miare ok z malymi grzeszkami, ale dzis chyba sie nie opre. Tak za mna chodza chipsy juz ktorys dzien! Probowalam sie oszukac wafelkami ryzowomi itp., ale nie pomaga. Chyba zaraz pojde do sklepu...
Karolina :* lubi tę wiadomość
-
Melduje się po wizycie:) wszystko dobrze! Widziałam bijące serduszko! Moje czarne myśli, głupie jakieś odegnane:) a kysz a kysz:)
tutusia, ines., VillemoVilo, Karolina :*, Justyna911, grzeszna24, Pianistka, melmarmis, Asiulka83, 19Biedroneczka91, Paula_29, Marutka, małaMyszka, pingui, afrykanka, renc, kania901 lubią tę wiadomość
-
super
gratuluje wszystkich udanych wizyt
ja oczywiście kombinuje jak koń pod górkę i chyba zmieniam lekarza
tzn 07.11 ide na NFZ ale to tylko w celach po skierowanie na wszystkie badania.
a dziś umówiłam się na 25.11 prywatnie do nowego... jakoś nie wiem od kilku wizyt u mojego (w tym potwierdzającą ciąże) jakoś nie czuje się pewnie, a to pierwsza ciąża i oczywiście kisiel w portkach... więc postanowiłam spróbować innego, do tego pracuje w szpitalu w którym chciałabym rodzić, więc jak mi pan spasuje to odwołam wizytę z 28.11 u swojegoCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Hej dziewczyny od kilku dni umieram poprostu. Mdli mnie dzien i noc. Budze sie kilka razy w nocy przez mdlosci. Dzisiaj dzwonilam do labo i dowiedzialam sie, ze moj maz ma 0rh+, ja niestety mam 0rh-. W poprzedniej ciazy dostalam zastrzyk przed porodem. Syn ma 0rh-, wiec nie powinno byc przeciwcial. We wtorek mam wizyte, mam nadzieje, ze dowiem sie czegos wiecej. Miala ktoras z was taka sytuacje?
-
Makowa_Panna wrote:Justyna u mnie owu była najprawdopodobniej 19 dc. To mnie uspokoiłaś
hej
U mnie owulacja była dokładnie w 19 dc i w 6t 6d widziałam zarodek mający 2,5 mm. czyli najprawdopodobniej gdybym poszła te 3-4 dni wcześniej, to mogłoby go nie być
Ezia, gratulacje!!! Tylko proszę nie świruj już i uwierz w swoją fasolinkę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 19:31
-
Pochwale sie jeszcze zdjeciem
Nie wiem jak na to patrzec od ktorej strony
gdzie jest głowa, czy na głowie niunia lezy czy co
i ta ciemna kropka to nie wiem co to takie;) nic nie widac tylko taka fasolka dosłownie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 19:56
dzastina89, melmarmis, Paula_29, Justyna911, tutusia, małaMyszka, afrykanka, pingui lubią tę wiadomość
-
Ezia90 wrote:Pochwale sie jeszcze zdjeciem
i ta ciemna kropka to nie wiem co to takie;) nic nie widac tylko taka fasolka dosłownie
Gratulacje:) glowa to ta najwieksza czesc.zarodka:)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Anaitat wrote:Hej dziewczyny od kilku dni umieram poprostu. Mdli mnie dzien i noc. Budze sie kilka razy w nocy przez mdlosci. Dzisiaj dzwonilam do labo i dowiedzialam sie, ze moj maz ma 0rh+, ja niestety mam 0rh-. W poprzedniej ciazy dostalam zastrzyk przed porodem. Syn ma 0rh-, wiec nie powinno byc przeciwcial. We wtorek mam wizyte, mam nadzieje, ze dowiem sie czegos wiecej. Miala ktoras z was taka sytuacje?
Karolina raczej mowi się ze kilka dni przed owu na dziewczynke.a jak noc przed ovu to wychodzi praktycznie jak w dzien owulacji bo przeciez godziny ovu Ci nikt nie poda a komorka jest zdolna do zapłodnienia najczęściej tylko około 6-12 h
-
Dla mnie dzien wczesniej potraktowalam jak doba wcześniej dlatego tak napisalam
Ale dzien wczesniej moze dla kogos oznaczac pare godzin wcześniej. Nieważne nie bede sie spierać koniec tematu
Na ta chwile to nie jest najistotniejsze zagadnienieCo będzie to będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 20:32
-
Ezia90 wrote:Pochwale sie jeszcze zdjeciem
Sliczna fasolka
-
Karolina :* wrote:Dla mnie dzien wczesniej potraktowalam jak doba wcześniej dlatego tak napisalam
Ale dzien wczesniej moze dla kogos oznaczac pare godzin wcześniej. Nieważne nie bede sie spierać koniec tematu
Na ta chwile to nie jest najistotniejsze zagadnienieCo będzie to będzie
-
Pianistka wrote:hej
U mnie owulacja była dokładnie w 19 dc i w 6t 6d widziałam zarodek mający 2,5 mm. czyli najprawdopodobniej gdybym poszła te 3-4 dni wcześniej, to mogłoby go nie być
W pierwszej ciąży widziałam 6+1 ale owu byla 14dc
-
Justyna911 wrote:Dziewczyny a boli was ciagle podbrzusze? Bo mnie nie bolało a dzisiaj cały dzien pobolewa i po środku i po bokach i zastanawiam sie czy to jest ok
Mnie w poprzedniej ciąży bolało prawie cały 1 trymestr. Lekarka zaleciła mi wtedy magnez 6 (!) tabletek dziennie i pomogło. Teraz też stosuję.3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Paula_29 wrote:Pianistka przypomnij mi było widać serduszko? Bo ja miałam owu 18dc i się zastanawiam czy jak pójdę 3.11 a to będzie 7+0 czy będzie już widać?
W pierwszej ciąży widziałam 6+1 ale owu byla 14dc
Tak, było serduszko.
W poprzedniej ciazy byłam w 6t 1d i było serduszko i zarodek 4,6 mm i tez miałam owu w 14 dc.
Teraz w 6+6 był zarodek 2,5 mm i serduszko a owu w19dc. Czyli teoretycznie gdybym miała owulacje w 18 dniu to takie wymiary crl miałabym w 6+5, analogicznie. Wiec myśle ze w 7+0 juz powinno byc serduszko:)Paula_29 lubi tę wiadomość