X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renc wrote:
    Wszystkiego dobrego pianistka

Dziękuje serdecznie :*

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie troszke pianistka napracowaliscie nad tym bobaskiem hehe :) U mnie bylo raz i jak później poczułam jajeczkowanie postanowiłam ze więcej nie wpuszczam bo chlopaki szybsze sa :) A chciałabym parke :) W poprzedniej ciąży dokładnie w jajeczkowanie dalo chlopaka :) Mialam w sumie od początku przeczucie ze będzie chlopiec. Teraz specjalnie przed i zobaczymy :) Ja zawsze przy jajeczkowaniu mam ból jajnika :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    Dziewczyny, urosly mi .... uwaga! sutki.... Jak to mozliwe? Szczególnie w jednej piersi to widac. Masakra. ...
    Mi tez urosły!!! Hehe

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png

Wysłany: 27 października 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Mi tez urosły!!! Hehe

Ja po ciazy i karmieniu mam kosmicznie duże!! Kiedys miałam maleńkie ;)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My o Emme staralismy sie kilka lat i jakos miałam poczucie ze trzeba sie ostro napracować :D

Karolina :* lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Mogę dołączyć?
    Dziś odebrałam drugą bete i pięknie rośnie. Kamień z serca mi spadł po wcześniejszych doświadczeniach i w związku z tym postanowiłam do Was dołączyć.
    W poniedziałek byłam na usg było widać pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. Zarodka jeszcze brak. Troszkę mnie to martwi. Powiedzcie jak to było u Was...

Marutka, renc lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna widzę, że Ty już widziałaś nawet bijące serduszko. Chyba osiwieje do kolejnej wizyty 7.11.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka - brak mdłości, ani razu wymiotów przez obie ciąże i... 2 chłopaków ;) Do tego ten drugi to wycelowana dziewczynka ;)

Ja tam w żadne sposoby na przewidywanie i celowanie w płeć nie wierzę. Tych przesądów jest aż tyle, bo... połowa zawsze się sprawdzi ;)
    Co do celowania to MamaGinekolog kiedyś o tym pisała, że nie ma żadnych badań, które by tą teorię potwierdzały. Do tego jeśli męskie plemniki byłyby faktycznie szybsze to z in vitro powinno się rodzić więcej chłopców, a tak nie jest.
    Jedyne w co wierzę to przeczucie matki, ale to też bardziej, że pewnie ciut częściej przeczucie się sprawdzi niż nie.

Tak w ogóle to się witam! Gratuluję dziewczynom z dzisiejszych wizyt i czekam na kolejne relacje :)

Mi się dziś udało umówić do gina na 7 listopada rano. Zależało mi na tym konkretnym terminie, bo po południu tego dnia jadę do Warszawy, przyleci tam mój mąż <3 i chcemy poinformować przyjaciół, a mamy ich tam spore grono. To będzie połowa 11 tygodnia, a belly w sumie na koniec 11 tygodnia wyznacza "granicę bezpieczeństwa". W każdym razie chcę się upewnić u lekarza, że wszystko jest w porządku i możemy faktycznie dzielić się radosną nowiną. Wiem, że powinniśmy się wstrzymać z informacją jeszcze pewnie tydzień lub dwa dłużej, ale akurat tam będziemy i aż żal nic nie mówić, zwłaszcza, że to naprawdę bliskie nam osoby.

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Hej!
    Mogę dołączyć?
    Dziś odebrałam drugą bete i pięknie rośnie. Kamień z serca mi spadł po wcześniejszych doświadczeniach i w związku z tym postanowiłam do Was dołączyć.
    W poniedziałek byłam na usg było widać pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. Zarodka jeszcze brak. Troszkę mnie to martwi. Powiedzcie jak to było u Was...

Zależy kiedy miałaś owulacje :) ja miałam wczesnie bo podejrzewam ze jakos w15dc i wczoraj w6t1d biło serduszko 124/min :) ale dużo dziewczyn pisało ze w tym samym czasie co ja nie miały serduszka jeszcze bo po prostu pózniej owulacja była... także myśle ze na dniach u Ciebie sie rozwinie piękne serduszko :)

4 cykle z clo
    f2w39n73kken1w0j.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* wrote:
    Chodzi o to ze przy dziewczynce mdli ale np tylko z rana. A przy chlopcu upierdliwe mdlosci non stop. Wiec np wymioty czeste z rana tylko by wskazywały na dziewcze a takie mdlosci calodzienne chlopaka :) To tylko moja teza ale pare kolezanek dokładnie tak mialo wiec zebralam informacje i tadam :)

Mnie jak.sie juz zdarzyly jakies lekkie mdlosci czy cos to tylko wieczor, wiec jaka plec? :-P

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna u mnie owu była najprawdopodobniej 19 dc. To mnie uspokoiłaś :)

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Justyna widzę, że Ty już widziałaś nawet bijące serduszko. Chyba osiwieje do kolejnej wizyty 7.11.

Tak :) a zarodeczek miał wczoraj 4,6mm czyli podejrzewam ze dzisiaj juz ma prawie 6mm :D nie przejmuj sie na pewno do tego 7.11 to juz tak ładnie sie wszystko rozwinie u Ciebie ze moze juz nawet jakieś zalazki raczek i nóżek zobaczysz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 17:59

4 cykle z clo
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaczyna coraz bardziej mdlić. I dziś mam straszną ochotę na kwaśne. Zjadła pół słoika ogórków kiszonych a jak teraz o nich myślę to mam ślinotok ;)

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • rudajola Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też fasolę mocze na noc, ale teraz prędzej bym umarła niż zjadła fasolke :)

Zmartwie Was bo ja mam córkę, a cały 1 trym miałam MEGA mdłości i ochotę co najwyżej na coś kwaśnego. Więc nie ma reguły, z wymiotami i mdlosciami to podobno zależy jak dany organizm reaguje :)

Karolina :* lubi tę wiadomość

Wuj6p1.png[img][/img]
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk@ wrote:
    Nisia2901 ze zdjęcia widzę, że wiek Ci się zgadza z tym z suwaczka :)
    Gratuluję 2cm szczęścia <3
    Juz sobie go zmienilam :D

Milk@ lubi tę wiadomość

oar8vfxmb84zoiiv.png

Wysłany: 27 października 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudajola wrote:
    Ja też fasolę mocze na noc, ale teraz prędzej bym umarła niż zjadła fasolke :)

Zmartwie Was bo ja mam córkę, a cały 1 trym miałam MEGA mdłości i ochotę co najwyżej na coś kwaśnego. Więc nie ma reguły, z wymiotami i mdlosciami to podobno zależy jak dany organizm reaguje :)

Hehe to tylko takie moje gdybania sa :) tak sobie wymyslilam :) Wiadomo ze u każdej jest inaczej :) Takze przepraszam jesli kogoś urazilam ale takiego zamiaru nie mialam :)

A na fasolke mam ochotę hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 18:15

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Hej dziewczyny dzisiaj odebrałam wyniki krwi bo robiłam sobie te wszystkie przeciwciała wirusowe itp. Toxo ujemne HCV ujemne HBS ujemne na wyniki różyczki jeszcze czekam natomiast cytomegalia przedstawia się tak:
    Igm ujemne natomiast IgG >500 Rozumiem że oznacza to iż przechodziłam to Ale martwi mnie czy takie wysoki poziom przeciwciał nie oznacza że przechodziłam to całkiem niedawno? Boję się że miałam to cytomegalie na początku ciąży... Jak wyglądały wasze wyniki i Co o tym myślicie zanim pójdę do ginekologa po południu to przecież zwariuję :/

Niki gdybyś była chora w ciąży to byś jeszcze miała Igm dodatnie bo pojawia się dopiero po przechorowaniu, natomiast IGG wzrasta podobno im dalej od zakażenia więc to dobrze, że jest wysokie. Ja przed I ciążą miałam chyba 240 a teraz mam 460

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinaa2015 bardzo mi przykro

My na ząbkowanie też używałyśmy dentinoxu raczej pomagał, ale niestety nie na długo

Też lubię ten blog srokao. Poczytałam trochę ostatnio. Podobno babydream dla mam zmieniło składy więc ja zamówiłam sobie to co polecała czyli olejek arganowy, olejek ze słodkich migdałów i masło shea i smaruje się nimi, ale boję się, że i tak rozstępów nie uniknę

CO do jedzenia to ciąża zaczyna we mnie wyzwalać najgorsze "popędy" żywieniowe. Ze zdrowego odżywiania nici, jem słodycze i mam ochotę coraz bardziej na frytki i pizze
    Wczoraj mąż zrobił domową i musiałam zjeść

Ja w pierwszej ciąży miałam mdłości poranne okropne, odrzuciło mnie od kawy i mięsa. Sam zapach mięsa wywoływał odruch wymiotny i jest dziewczynka
    Teraz mdłości mam lekkie ale wieczorem. Zobaczymy

A co do sposobów planowania płci to też nie bardzo w to wierzę b u nas było dzień przed ovu i mamy dziewczynkę (owu potwierdzone monitoringiem)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Tinaa2015 bardzo mi przykro

My na ząbkowanie też używałyśmy dentinoxu raczej pomagał, ale niestety nie na długo

Też lubię ten blog srokao. Poczytałam trochę ostatnio. Podobno babydream dla mam zmieniło składy więc ja zamówiłam sobie to co polecała czyli olejek arganowy, olejek ze słodkich migdałów i masło shea i smaruje się nimi, ale boję się, że i tak rozstępów nie uniknę

CO do jedzenia to ciąża zaczyna we mnie wyzwalać najgorsze "popędy" żywieniowe. Ze zdrowego odżywiania nici, jem słodycze i mam ochotę coraz bardziej na frytki i pizze
    Wczoraj mąż zrobił domową i musiałam zjeść

Ja w pierwszej ciąży miałam mdłości poranne okropne, odrzuciło mnie od kawy i mięsa. Sam zapach mięsa wywoływał odruch wymiotny i jest dziewczynka
    Teraz mdłości mam lekkie ale wieczorem. Zobaczymy

A co do sposobów planowania płci to też nie bardzo w to wierzę b u nas było dzień przed ovu i mamy dziewczynkę (owu potwierdzone monitoringiem)

Ja przed ciaza to tylko zdrowa żywność i owoce a teraz tak jak ty na zdrowe jedzenie nie moge patrzeć i tylko czekolada i frytki :/

4 cykle z clo
    f2w39n73kken1w0j.png

Wysłany: 27 października 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzień przed owu to na dziewczynke :)

Musze zerknąć zatem co sie pozmienialo bo ja mam dla dziecka kosmetyki ale to wciąż stare zapasy :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ