Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No to sie troszke pianistka napracowaliscie nad tym bobaskiem hehe
U mnie bylo raz i jak później poczułam jajeczkowanie postanowiłam ze więcej nie wpuszczam bo chlopaki szybsze sa
A chciałabym parke
W poprzedniej ciąży dokładnie w jajeczkowanie dalo chlopaka
Mialam w sumie od początku przeczucie ze będzie chlopiec. Teraz specjalnie przed i zobaczymy
Ja zawsze przy jajeczkowaniu mam ból jajnika
-
Hej!
Mogę dołączyć?
Dziś odebrałam drugą bete i pięknie rośnie. Kamień z serca mi spadł po wcześniejszych doświadczeniach i w związku z tym postanowiłam do Was dołączyć.
W poniedziałek byłam na usg było widać pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. Zarodka jeszcze brak. Troszkę mnie to martwi. Powiedzcie jak to było u Was...Marutka, renc lubią tę wiadomość
-
Moja szwagierka - brak mdłości, ani razu wymiotów przez obie ciąże i... 2 chłopaków
Do tego ten drugi to wycelowana dziewczynka
Ja tam w żadne sposoby na przewidywanie i celowanie w płeć nie wierzę. Tych przesądów jest aż tyle, bo... połowa zawsze się sprawdzi
Co do celowania to MamaGinekolog kiedyś o tym pisała, że nie ma żadnych badań, które by tą teorię potwierdzały. Do tego jeśli męskie plemniki byłyby faktycznie szybsze to z in vitro powinno się rodzić więcej chłopców, a tak nie jest.
Jedyne w co wierzę to przeczucie matki, ale to też bardziej, że pewnie ciut częściej przeczucie się sprawdzi niż nie.
Tak w ogóle to się witam! Gratuluję dziewczynom z dzisiejszych wizyt i czekam na kolejne relacje
Mi się dziś udało umówić do gina na 7 listopada rano. Zależało mi na tym konkretnym terminie, bo po południu tego dnia jadę do Warszawy, przyleci tam mój mążi chcemy poinformować przyjaciół, a mamy ich tam spore grono. To będzie połowa 11 tygodnia, a belly w sumie na koniec 11 tygodnia wyznacza "granicę bezpieczeństwa". W każdym razie chcę się upewnić u lekarza, że wszystko jest w porządku i możemy faktycznie dzielić się radosną nowiną. Wiem, że powinniśmy się wstrzymać z informacją jeszcze pewnie tydzień lub dwa dłużej, ale akurat tam będziemy i aż żal nic nie mówić, zwłaszcza, że to naprawdę bliskie nam osoby.
-
Makowa_Panna wrote:Hej!
Mogę dołączyć?
Dziś odebrałam drugą bete i pięknie rośnie. Kamień z serca mi spadł po wcześniejszych doświadczeniach i w związku z tym postanowiłam do Was dołączyć.
W poniedziałek byłam na usg było widać pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. Zarodka jeszcze brak. Troszkę mnie to martwi. Powiedzcie jak to było u Was...
Zależy kiedy miałaś owulacjeja miałam wczesnie bo podejrzewam ze jakos w15dc i wczoraj w6t1d biło serduszko 124/min
ale dużo dziewczyn pisało ze w tym samym czasie co ja nie miały serduszka jeszcze bo po prostu pózniej owulacja była... także myśle ze na dniach u Ciebie sie rozwinie piękne serduszko
-
Karolina :* wrote:Chodzi o to ze przy dziewczynce mdli ale np tylko z rana. A przy chlopcu upierdliwe mdlosci non stop. Wiec np wymioty czeste z rana tylko by wskazywały na dziewcze a takie mdlosci calodzienne chlopaka
To tylko moja teza ale pare kolezanek dokładnie tak mialo wiec zebralam informacje i tadam
Mnie jak.sie juz zdarzyly jakies lekkie mdlosci czy cos to tylko wieczor, wiec jaka plec?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Makowa_Panna wrote:Justyna widzę, że Ty już widziałaś nawet bijące serduszko. Chyba osiwieje do kolejnej wizyty 7.11.
Taka zarodeczek miał wczoraj 4,6mm czyli podejrzewam ze dzisiaj juz ma prawie 6mm
nie przejmuj sie na pewno do tego 7.11 to juz tak ładnie sie wszystko rozwinie u Ciebie ze moze juz nawet jakieś zalazki raczek i nóżek zobaczysz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 17:59
-
Ja też fasolę mocze na noc, ale teraz prędzej bym umarła niż zjadła fasolke
Zmartwie Was bo ja mam córkę, a cały 1 trym miałam MEGA mdłości i ochotę co najwyżej na coś kwaśnego. Więc nie ma reguły, z wymiotami i mdlosciami to podobno zależy jak dany organizm reagujeKarolina :* lubi tę wiadomość
-
rudajola wrote:Ja też fasolę mocze na noc, ale teraz prędzej bym umarła niż zjadła fasolke
Zmartwie Was bo ja mam córkę, a cały 1 trym miałam MEGA mdłości i ochotę co najwyżej na coś kwaśnego. Więc nie ma reguły, z wymiotami i mdlosciami to podobno zależy jak dany organizm reaguje
Hehe to tylko takie moje gdybania satak sobie wymyslilam
Wiadomo ze u każdej jest inaczej
Takze przepraszam jesli kogoś urazilam ale takiego zamiaru nie mialam
A na fasolke mam ochotę heheWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 18:15
-
Niki69 wrote:Hej dziewczyny dzisiaj odebrałam wyniki krwi bo robiłam sobie te wszystkie przeciwciała wirusowe itp. Toxo ujemne HCV ujemne HBS ujemne na wyniki różyczki jeszcze czekam natomiast cytomegalia przedstawia się tak:
Igm ujemne natomiast IgG >500 Rozumiem że oznacza to iż przechodziłam to Ale martwi mnie czy takie wysoki poziom przeciwciał nie oznacza że przechodziłam to całkiem niedawno? Boję się że miałam to cytomegalie na początku ciąży... Jak wyglądały wasze wyniki i Co o tym myślicie zanim pójdę do ginekologa po południu to przecież zwariuję
Niki gdybyś była chora w ciąży to byś jeszcze miała Igm dodatnie bo pojawia się dopiero po przechorowaniu, natomiast IGG wzrasta podobno im dalej od zakażenia więc to dobrze, że jest wysokie. Ja przed I ciążą miałam chyba 240 a teraz mam 460 -
Tinaa2015 bardzo mi przykro
My na ząbkowanie też używałyśmy dentinoxu raczej pomagał, ale niestety nie na długo
Też lubię ten blog srokao. Poczytałam trochę ostatnio. Podobno babydream dla mam zmieniło składy więc ja zamówiłam sobie to co polecała czyli olejek arganowy, olejek ze słodkich migdałów i masło shea i smaruje się nimi, ale boję się, że i tak rozstępów nie uniknę
CO do jedzenia to ciąża zaczyna we mnie wyzwalać najgorsze "popędy" żywieniowe. Ze zdrowego odżywiania nici, jem słodycze i mam ochotę coraz bardziej na frytki i pizze
Wczoraj mąż zrobił domową i musiałam zjeść
Ja w pierwszej ciąży miałam mdłości poranne okropne, odrzuciło mnie od kawy i mięsa. Sam zapach mięsa wywoływał odruch wymiotny i jest dziewczynka
Teraz mdłości mam lekkie ale wieczorem. Zobaczymy
A co do sposobów planowania płci to też nie bardzo w to wierzę b u nas było dzień przed ovu i mamy dziewczynkę (owu potwierdzone monitoringiem) -
Paula_29 wrote:Tinaa2015 bardzo mi przykro
My na ząbkowanie też używałyśmy dentinoxu raczej pomagał, ale niestety nie na długo
Też lubię ten blog srokao. Poczytałam trochę ostatnio. Podobno babydream dla mam zmieniło składy więc ja zamówiłam sobie to co polecała czyli olejek arganowy, olejek ze słodkich migdałów i masło shea i smaruje się nimi, ale boję się, że i tak rozstępów nie uniknę
CO do jedzenia to ciąża zaczyna we mnie wyzwalać najgorsze "popędy" żywieniowe. Ze zdrowego odżywiania nici, jem słodycze i mam ochotę coraz bardziej na frytki i pizze
Wczoraj mąż zrobił domową i musiałam zjeść
Ja w pierwszej ciąży miałam mdłości poranne okropne, odrzuciło mnie od kawy i mięsa. Sam zapach mięsa wywoływał odruch wymiotny i jest dziewczynka
Teraz mdłości mam lekkie ale wieczorem. Zobaczymy
A co do sposobów planowania płci to też nie bardzo w to wierzę b u nas było dzień przed ovu i mamy dziewczynkę (owu potwierdzone monitoringiem)
Ja przed ciaza to tylko zdrowa żywność i owoce a teraz tak jak ty na zdrowe jedzenie nie moge patrzeć i tylko czekolada i frytki