Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Sandri, ja plamilam do 11 tc. Co kilka dni, na zmianę z krwawieniem... kilka razy musiałam używać podpaski.
Progesteron był ok, macica bez krwiakow, szyjka ok, w pochwie ok. Zero przyczyn.
Tak po prostu jestdopóki nie ma żywej krwi to nie panikujmy. Choc na moim przykładzie widać ze i krwawienia nie zawsze oznaczają koniec. Ja np w 4 poronionych ciążach nie plamilam.... przychodzilo krwawienie i był koniec.
-
Sandri, ja bym z brązowym śluzem nie jechała. Jedyne co w szpitalu ci powiedzą to zeby brać luteine. A ją juz przecież bierzesz
Ja nie wiem czy wycieczka do szpitala daje poczucie bezpieczeństwa? Ale na tym etapie to nic nie pomoże. Po prostu obserwuj ale myśle ze plamienie zniknie. Moze sie powtórzyć za kilka dni... niektore kobiety tak po prostu mają. Ja 2 tyg temu plamilam przez 3 dni -
sandri_1 wrote:Nie wiem czy jest sens dzwonić do gina jak bylam u niego we wt i bylo ok. Na usg tez ok. Czy mam panikowac i jechac dzis do tego szpitala? Nie wiem co robic...
Obserwuj się przede wszystkim. Jeśli plamienie się nasili, ja bym pojechała. Jeśli będzie brązowawy śluz, tyle co teraz lub mniej to poczekaj do wizyty. Wiem, że latwo mowic,ja to chyba jeszcze gorzej schizuję. Będzie dobrze, staraj się nie przemęczyć już dzisiaj -
Plamic mozna z roznych przyczyn jak np. Niedobor progesteronu, zmiany hormonalne, nieunormowana tarczyca i za malo hormonu, zluszczanie sie endometrium nie zajete ciaza, stan po cc, infekcja grzybicza, krwiaku i wiele innych... nie zawsze musi oznaczac to najgorsze
Mnie jednak USG w takim przypadku uspokaja jak zobacze ze jest ok;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 14:34
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
sandri_1 wrote:Mam w sobie taka ciekawosc jesli chodzi o płeć dziecka... Z kalendarza ksiezycowego i chinskiego wychodzi chlopak. Dzidzius chyba jest z tiru riru w owulke. Ale łykalam castangnusa, po ktorym wiecej dziewczynek sie rodzi. Chcialabym juz wiedziec. Robilyscie test z soda ?
Dziś koleżanka robiła mi test z obrączki i niby dziewczynka, ale ja jakoś w zabobony nie wierze -
Boze dziewczyny dzisiaj u mnie najgorszy dzien ever. Mdlosci pol nocy. Mecza mnie teraz caly czas, nie mam sily z lozka sie podniesc, a jak sie podniose to jestem mega slaba. Do tego wzdecia takie ze mi brzuch zaraz wysadzi. I jeszcze zjadlam spaghetti i cos czuje ze przytule niedlugo muszle. Napilabym sie miety, ale musialabym ja sobie zrobic a nie mam sily sie ruszyc. Dobrze ze mlody dzisiaj grzeczny i spokojny.
-
Totoja współczuję, ja wczoraj cały dzień na mięcie i bułkach z masłem, nic innego mi nie przechodziło przez gardło. Za to dziś jak zajechałam pod sklep i poczułam zapach maka to masakra, w ciągu sekundy musiałam mieć cheeseburgera
VillemoVilo lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Bardzo mi przykro z powodu strat
Co do Camilli na ząbkowanie, to u nas niestety się nie sprawdziła, nie ma szans podać tego doustmie, jest plucie,ucieczka ,wszystko na nie. Więc w zasadzie szkoda kasy. Ale mam w zapasie.
Ja prenatalne zrobię dla świętego spokoju, choć i tak teraz może wyjść ok, a na polowkowych już nie, albo i na P olowkowym dobrze a po porodzie szok. niestey ktoś w bliskiej rodzinie robił te badania a i tak okazało się ze dziecko ma wadę serduszka, której nie wykryto. A gdyby wykryto od razu poród byłby gdzie indziej i rodzice byłoby gotowi.A tak wielki stres i walka o życie malucha,Dlatego warto szukać najlepszego specjalisty jak już się płaci tyle forsy. Bo tanie to nie jest. U mnie prenatalne min. 180,samo usg.
Co chwilę przychodzą mi powiadomienia ze strony się pomaga ze zbierają pieniądze dla mam w ciąży, które właśnie mają dzieci chore z wadą serca i dziewczyny będą rodzić już zagranicą U prof malca. Więc dzięki tej diagnostyce można się przygotować , jeśli coś byłoby nie tak.
Idę szukać suwaczka.
Jestem baaaaaardzo zmęczona. U mnie też dziś 10 Tydzień,za tydzień wizyta. Co 3 tygodnie wizyty ( będę bankrutem)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 15:11
-
Ja na dziąsła stosowałam Dentinox on ma w składzie substancję przeciwbólową i faktycznie na trochę pomagało.mi też lekarka mówiła,że jak widać że dziecko bardzo się męczy to podać przeciwbólowy.
Ja wizytę mam w przyszły piątek,do tego badania...też puszczę męża z torbami -
Ja mialam ochote na salatke gyros no i musialam ja sobie zrobic:)
U mnie 9 tydzień! Jak to brzmi powaznie heh... szkoda, ze lekarze licza dopiero skonczone tygodnie bo wedlug nich to nadal 8...Justyna911 lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Witajcie dziewczyny:)
Pianistka wszystkiego najlepszego w dniu urodzin;)
Sandra ja też wczoraj plamilam na brazowo, ale dzis lekarz stwierdzil ze jest wszystko w porzadku:) musze zmienic suwaczek, bo moj Bąbelek nadgonil i mam termin porodu tak jak z miesiaczki czyli na 3.06. Uslyszalam serduszko 169 uderzen na minute:) moja Fasolcia ma juz 1,73cm:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 15:56
małaMyszka, Paula_29, Marutka, ines., grzeszna24 lubią tę wiadomość
19Biedroneczka91 wrote:Witajcie dziewczyny:)
Pianistka wszystkiego najlepszego w dniu urodzin;)
Sandra ja też wczoraj plamilam na brazowo, ale dzis lekarz stwierdzil ze jest wszystko w porzadku:) musze zmienic suwaczek, bo moj Bąbelek nadgonil i mam termin porodu tak jak z miesiaczki czyli na 3.06. Uslyszalam serduszko 169 uderzen na minute:) moja Fasolcia ma juz 1,73mm:)
Jak masz termin na 3.06 to jestes w pozniejszej ciazy niz wynika z suwaczka chyba...
U mnie 8tc, a termin na 8 czerwcaAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016