Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli mogę delikatnie zacząć was podczytywać
zrobiłam wczoraj test pozytyw dziś beta 45.2 dziś 24 dc wiec mam nadzieje ze będzie ok ...jedyny miesiąc gdzie 2 razy testowałam w październiku
sandri_1, małaMyszka, VillemoVilo, Justyna911, Paula_29, Marutka, grzeszna24, ;oniqa, Aga_502, pingui lubią tę wiadomość
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
Asiulka83 gratulacje!!
ALe to badanie wykonuje mój lekarz czy kieruje mnie gdzies-do innego lekarza czy szpitala? Jestem całkiem zielona w tym temacie,a słyszałam właśnie, że to badanie jest bardzo ważne...Asiulka83, Magg_ie lubią tę wiadomość
-
Jeśli Twój lekarz posiada certyfikat (i aparat usg) do robienia takiego badania to możesz zapisać się do niego... ale podkreślam że to nie jest refundowane. Koszt takiego usg to 150-250zl... jeżeli nie może przeprowadzać takich badań to z pewnością da Ci namiary na innego lekarza (raczej będzie to jakiś jego znajomy). Dlatego proponuję popytać bliskich, koleżanek... szukać opinii w Internecie i samemu wybrać
-
Sandri_1 a masz luteine albo dupka? Nic się nie martw, głupio może zabrzmi, ale lepszy taki śluz niż czysta krew...Takie plamienia często się zdarzają we wczesnej ciąży, sama miałam ostatnio, poleciałam do lekarki, okazało się, że mam nadżerkę i zakazała na razie współżyć z mężem, bo to powodowało plamienia.
-
Crisperss wrote:Jeśli Twój lekarz posiada certyfikat (i aparat usg) do robienia takiego badania to możesz zapisać się do niego... ale podkreślam że to nie jest refundowane. Koszt takiego usg to 150-250zl... jeżeli nie może przeprowadzać takich badań to z pewnością da Ci namiary na innego lekarza (raczej będzie to jakiś jego znajomy). Dlatego proponuję popytać bliskich, koleżanek... szukać opinii w Internecie i samemu wybrać
Dzięki, popytam -
sandri_1 wrote:Kurde, znowu dzis plamie.
Strasznie sie boje.... To jest taki śluz zabarwiony brazowo. Masakra
-
Crisperss wrote:Jeżeli w rodzinie nie ma żadnych obciążeń genetycznych i wiek matki jest poniżej 35lat to lekarz nie zawsze proponuje usg genetyczne. Ale raczej wszystkie kobiety je wykonuje... nie jest ono refundowane ale uspokaja
wg mnie bardzo bardzo ważne jest określenie NT czyli przeziernosci karkowej
Ja prowadzac ciaze u swojego gina USG genetyczne mam normalnie w cenie 100zl, ale ktos z zewnatrz przychodzac tylko na genetyczne placi 150zl w 1trymestrze, a w 2 chyba 200zl.
W ogole kazdy lekarz ginekolog sprawdzi NT w ramach zwyklej wizytyAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Milka właśnie u mnie była taka pomyłka
Belldandy, ale to da sie stwierdzić jedynie jesli podejrzy sie maluszka z boku, właśnie by ocenić kąt nachylenia. U mnie sie nie dało na usg wiec jedynie po obecności dużego wyrostka babka stwierdziła ze najprawdopodobniej chłopak. No i mamy to o czym pisała Milka
Sandri, skoro bierzesz dupka i dalej plamisz czyli winny nie jest progesteron. Skończ z czytaniem durnot w internecie bo to ci nie pomaga. Chyba większość kobiet jakie znam a były w ciazy plamily brązem i maja zdrowe dzieci. W tym ja. A te bzdury w necie o poronieniach piszą chyba te które nie plamily i myślą ze jak sie plami to juz kaplica.
Luteinę masz, ostatnio na wizycie było git... na ten moment najlepsze co możesz zrobić to odpoczac i myślec pozytywnie
Witamy nową czerwcowkeale ty chyba będziesz lipcówką...
-
sandri_1 wrote:Tak, mam duphaston od wtorku kiedy zaczely sie plamienia. Juz nic nie czytam na forach bo w większości przypadków źle sie skonczyly plamieni w 7tyg ciazy. Zaczynam miec negatywne myśli. ; ( ; ( ; (
-
sandri_1 wrote:Tak, mam duphaston od wtorku kiedy zaczely sie plamienia. Juz nic nie czytam na forach bo w większości przypadków źle sie skonczyly plamieni w 7tyg ciazy. Zaczynam miec negatywne myśli. ; ( ; ( ; ([/QUOTE
Wiem, że łatwo mówić, ale nie wkręcaj sobie do głowy, takie plamienia się zdarzają, nie muszą od razu oznaczać czegoś złego...ja poprzednią ciążę nie plamiłam ani raz, niby książkowo, a zakończyła się w 8 tyg...Polecam luteinę dopochwowo, ale jak masz dupka to on też robi swoje, leż i odpoczywaj dużo, masz możliwość dziś albo jutro dostać się do gina? Ściskam mocno! -
Ja tak jak pisałam zrobię USG prenatalne przez ten rtg... Czekam tylko na wizytę w poniedziałek i zobaczę czy gin mi zaproponuje, ale myślę, że tak. Będę robić bez testu pappa.
-
Pianistka wrote:Milka właśnie u mnie była taka pomyłka
Belldandy, ale to da sie stwierdzić jedynie jesli podejrzy sie maluszka z boku, właśnie by ocenić kąt nachylenia. U mnie sie nie dało na usg wiec jedynie po obecności dużego wyrostka babka stwierdziła ze najprawdopodobniej chłopak. No i mamy to o czym pisała Milka
Sandri, skoro bierzesz dupka i dalej plamisz czyli winny nie jest progesteron. Skończ z czytaniem durnot w internecie bo to ci nie pomaga. Chyba większość kobiet jakie znam a były w ciazy plamily brązem i maja zdrowe dzieci. W tym ja. A te bzdury w necie o poronieniach piszą chyba te które nie plamily i myślą ze jak sie plami to juz kaplica.
Luteinę masz, ostatnio na wizycie było git... na ten moment najlepsze co możesz zrobić to odpoczac i myślec pozytywnie
Witamy nową czerwcowkeale ty chyba będziesz lipcówką...
Zgadzam się z Pianistką. Widocznie to nie progesteron, przyczyn może być wiele. A w internecie jest tyle głupot, że szkoda czytać, bo stres nie sprzyja ani Tobie,ani fasolce. Masz możliwość chociaż zadzwonić do gina? -
Dzieki dziewczyny za wsparcie! Nie wiem co bym bez was zrobila. Madzia bylam u gina we wtorek jak pojawilo sie plamienie. Kolejna wizyta w środę. O ile plamienie sie nie rozkreci. Choc i tak jak sie pogorszy to jade do szpitala. Pociesza mnie to ze nic nie boli.