X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 4 na górze i 2 na dole :) wiec zakladam ze ida dwójki dolne ale u Bruna zamiast jedynek na górze wyszly najpierw dwójki wiec w sumie to nie wiem :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • kania901 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:26

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Chyba do was dołączę. Dziś zrobiłam test. Niewiem na kiedy będzie termin bo nie miałam okresu po poprzedniej ciąży i karmieniu piersią. W każdym razie 11 października na usg jeszcze nic nie bylo

małaMyszka, Marutka lubią tę wiadomość

• Olcia99 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :)

Kochane bardzo mi przykro, następnym razem musi się udać

Wizytującym życzę powodzenia :)

A co do ząbków to przy pierwszym dziecku praktycznie nie odczułam kiedy ząbkował, pierwsze 8 zębów, górne i dolne to praktycznie nie wiem kiedy mu wyszły. Pamiętam że dolne jedynki były pierwsze i wyszły jak miał 4 miesiące ;) Miałam może ze 2 nocki zerwane ale wtedy szły mu razem 3ki i 4ki górne i dolne więc 8 zębów na raz. Z wózkiem nie było problemu lubił, ja zawsze w domu miałam czas żeby posprzątać, ugotować, umalować się, nocki przesypiał od 2-4 miesiąca, (moje piersi wtedy myślałam że mi eksploduja,) potem znowu zaczynał się budzić ale już tylko na jedno karmienie w nocy i tak do troszke lepiej niż roku czasu, po roku już całe nocki przesypiał.Ogólne mój młody to złote dziecko, oby drugie też takie było :)

• Karolina :* Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Independent opowiadaj!

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usg nie było ;/ bo lekarz ma sprzęt w innym gabinecie do którego obowiązują kolejki i są tylko w czwartki.. wyznaczył minimalny termin gdzie mogłoby już być coś widać i kazał zapisać się na 3.11 , ale ja wtedy nie mogę , bo na 100% nikt się nie zamieni ze mną ze w pracy, więc dopiero na 10.11 się zapisałam ;/
    ale lekarz bardzo sympatyczny Pan, cały czas sypał żarcikami i stwierdził, że dla mnie lepiej im później, bo zobaczę już konkretną fasolkę z bijącym serduchem :) z jednej strony ma racje, a z drugiej już bym chciała wiedzieć co i jak :D
    oprócz tego skierowanie na badania do zrobienia po usg :)

• Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Aaaa. I wiecie co, dostałam wczoraj SMS z instytutu zdrowia ze wszystkie kobiety urodzone po roku xxxx mogą otrzymać darmową szczepionkę przeciwko HPV. I chciałabym skorzystać. Ale zapewne w ciazy nie mozna, wiec pewnie zaraz po :)
    Cieszę sie, bo juz kiedyś chciałam sie zaszczepić i gin mi zalecał ale to dosc kosztowna sprawa z tego co sie orientuje :)
    Kochana polecam ci dokument o duńskich dziewczynkach o tej szczepionce zanim się zdecydujesz na 100% W Japonii wycofuje się tą szczepionkę i nie rekomenduje się jej bo było za dużo powikłań.
    Żeby nie było nie jestem jakaś wariatką anty szczepionkową, synka szczepiłam na większość dostępnych szczepień ale z kilku zrezygnowałam świadomie.
    Tak samo mi proponowano darmową szczepionką na grypę ale też podziękowałam, mam kilku znajomych w tym mój mąż którzy kiedyś się zaczepili i teraz rok w rok jak okres jesienny to leżą i zdychają z powodu grypy, gdzie wcześniej przechodzili ją łagodniej lub nie tak często.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 10:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 14:35

• Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulkaa wrote:
    A ja jak na złość dzis żadnych objawów, ani piersi ani nudności, w internecie piszą wiadomo co
    Nie sugeruj sie internetem tam jak wpiszesz ból głowy to wyjdzie ci że masz raka mózgu ;)

• Niki69 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dzisiaj odebrałam wyniki krwi bo robiłam sobie te wszystkie przeciwciała wirusowe itp. Toxo ujemne HCV ujemne HBS ujemne na wyniki różyczki jeszcze czekam natomiast cytomegalia przedstawia się tak:
    Igm ujemne natomiast IgG >500 Rozumiem że oznacza to iż przechodziłam to Ale martwi mnie czy takie wysoki poziom przeciwciał nie oznacza że przechodziłam to całkiem niedawno? Boję się że miałam to cytomegalie na początku ciąży... Jak wyglądały wasze wyniki i Co o tym myślicie zanim pójdę do ginekologa po południu to przecież zwariuję :/

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po wizycie , pęcherzyk jest ale nic wiecej, lekarka mowila ze to za wczesnie mam przyjsc za dwa tygodnie 10.11. Wtedy bedzie cos widac i zrobimy usg teraz przepisala mi badanie beta hcg i progesteron czy cos takze od razu zrobiłam wiecZorem lub jutro bede miala wyniki.
    No a cos tam jeszcze wspominala ze 17mm ze ladnie.. ale nie pamiętam wszystkiego

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Cześć dziewczyny. Chyba do was dołączę. Dziś zrobiłam test. Niewiem na kiedy będzie termin bo nie miałam okresu po poprzedniej ciąży i karmieniu piersią. W każdym razie 11 października na usg jeszcze nic nie bylo
    Cześć kochana!!!!! Jednak czujesz się czerwcówką hehehehe super!!!!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, podobno drugie dziecko jest całkowicie inne... na co ja prawdę mówiąc troche liczę bo córka jest ekstremalnym dzieckiem, a widziałam w życiu nie jedno :p
    a co do szczepienia, to zaryzykuje. Jestem w grupie nowotworowego ryzyka wiec zaryzykuje. Zwłaszcza ze juz mam problem z nadzerkami, siostra tez... wiec obydwie sie zaszczepimy

Karolina, u Emmy tak samo ;D najpierw górne 2 a dopiero teraz jedynki wychodzą :D

Independent, Lila, czyli wszystko ok :) jeszcze wczesnie u was, jest czas na serduszko :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* wrote:
    Mamy 4 na górze i 2 na dole :) wiec zakladam ze ida dwójki dolne ale u Bruna zamiast jedynek na górze wyszly najpierw dwójki wiec w sumie to nie wiem :)
    U mojego najpierw wyszły dolne jedynki a potem właśnie górne dwójki, na jedynki czekaliśmy :P wyglądał jak wampirek

• Lila26 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Olcia, podobno drugie dziecko jest całkowicie inne... na co ja prawdę mówiąc troche liczę bo córka jest ekstremalnym dzieckiem, a widziałam w życiu nie jedno :p
    a co do szczepienia, to zaryzykuje. Jestem w grupie nowotworowego ryzyka wiec zaryzykuje. Zwłaszcza ze juz mam problem z nadzerkami, siostra tez... wiec obydwie sie zaszczepimy

Karolina, u Emmy tak samo ;D najpierw górne 2 a dopiero teraz jedynki wychodzą :D

Independent, Lila, czyli wszystko ok :) jeszcze wczesnie u was, jest czas na serduszko :)
    Myslalam ze chociaz zarodek bedzie cxy cos a tu tylko pęcherzyk ale na sppkojnke czekam na kolejna wizyte i jutro odbiore wyniki z bety

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:
    Myslalam ze chociaz zarodek bedzie cxy cos a tu tylko pęcherzyk ale na sppkojnke czekam na kolejna wizyte i jutro odbiore wyniki z bety

A ile dni po owulacji jesteś?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kania901 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:26

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, urosly mi .... uwaga! sutki.... Jak to mozliwe? Szczególnie w jednej piersi to widac. Masakra. ...

w4sqs65ge24sefoo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    Dziewczyny, urosly mi .... uwaga! sutki.... Jak to mozliwe? Szczególnie w jednej piersi to widac. Masakra. ...
    W ciazy wszystko jest możliwe :D
    Nie zdziw sie jak Ci włosy urosną w dziwnych miejscach

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem padnięta po nieprzespanej nocy. Przywlokłam coś z pracy i córa całą noc gorączkowała. Byłyśmy u lekarza i przynajmniej osłuchowo jest czysto. Teraz łobuz szaleje jakby cudownie ozdrowiała. Ja za to mam tydzień zwolnienia.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ