Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Chyba do was dołączę. Dziś zrobiłam test. Niewiem na kiedy będzie termin bo nie miałam okresu po poprzedniej ciąży i karmieniu piersią. W każdym razie 11 października na usg jeszcze nic nie bylo
małaMyszka, Marutka lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki
Kochane bardzo mi przykro, następnym razem musi się udać
Wizytującym życzę powodzenia
A co do ząbków to przy pierwszym dziecku praktycznie nie odczułam kiedy ząbkował, pierwsze 8 zębów, górne i dolne to praktycznie nie wiem kiedy mu wyszły. Pamiętam że dolne jedynki były pierwsze i wyszły jak miał 4 miesiąceMiałam może ze 2 nocki zerwane ale wtedy szły mu razem 3ki i 4ki górne i dolne więc 8 zębów na raz. Z wózkiem nie było problemu lubił, ja zawsze w domu miałam czas żeby posprzątać, ugotować, umalować się, nocki przesypiał od 2-4 miesiąca, (moje piersi wtedy myślałam że mi eksploduja,) potem znowu zaczynał się budzić ale już tylko na jedno karmienie w nocy i tak do troszke lepiej niż roku czasu, po roku już całe nocki przesypiał.Ogólne mój młody to złote dziecko, oby drugie też takie było
-
nick nieaktualnyusg nie było ;/ bo lekarz ma sprzęt w innym gabinecie do którego obowiązują kolejki i są tylko w czwartki.. wyznaczył minimalny termin gdzie mogłoby już być coś widać i kazał zapisać się na 3.11 , ale ja wtedy nie mogę , bo na 100% nikt się nie zamieni ze mną ze w pracy, więc dopiero na 10.11 się zapisałam ;/
ale lekarz bardzo sympatyczny Pan, cały czas sypał żarcikami i stwierdził, że dla mnie lepiej im później, bo zobaczę już konkretną fasolkę z bijącym serduchemz jednej strony ma racje, a z drugiej już bym chciała wiedzieć co i jak
oprócz tego skierowanie na badania do zrobienia po usg -
Pianistka wrote:Aaaa. I wiecie co, dostałam wczoraj SMS z instytutu zdrowia ze wszystkie kobiety urodzone po roku xxxx mogą otrzymać darmową szczepionkę przeciwko HPV. I chciałabym skorzystać. Ale zapewne w ciazy nie mozna, wiec pewnie zaraz po
Cieszę sie, bo juz kiedyś chciałam sie zaszczepić i gin mi zalecał ale to dosc kosztowna sprawa z tego co sie orientuje
Żeby nie było nie jestem jakaś wariatką anty szczepionkową, synka szczepiłam na większość dostępnych szczepień ale z kilku zrezygnowałam świadomie.
Tak samo mi proponowano darmową szczepionką na grypę ale też podziękowałam, mam kilku znajomych w tym mój mąż którzy kiedyś się zaczepili i teraz rok w rok jak okres jesienny to leżą i zdychają z powodu grypy, gdzie wcześniej przechodzili ją łagodniej lub nie tak często.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 10:57
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny dzisiaj odebrałam wyniki krwi bo robiłam sobie te wszystkie przeciwciała wirusowe itp. Toxo ujemne HCV ujemne HBS ujemne na wyniki różyczki jeszcze czekam natomiast cytomegalia przedstawia się tak:
Igm ujemne natomiast IgG >500 Rozumiem że oznacza to iż przechodziłam to Ale martwi mnie czy takie wysoki poziom przeciwciał nie oznacza że przechodziłam to całkiem niedawno? Boję się że miałam to cytomegalie na początku ciąży... Jak wyglądały wasze wyniki i Co o tym myślicie zanim pójdę do ginekologa po południu to przecież zwariuję -
Ja również po wizycie , pęcherzyk jest ale nic wiecej, lekarka mowila ze to za wczesnie mam przyjsc za dwa tygodnie 10.11. Wtedy bedzie cos widac i zrobimy usg teraz przepisala mi badanie beta hcg i progesteron czy cos takze od razu zrobiłam wiecZorem lub jutro bede miala wyniki.
No a cos tam jeszcze wspominala ze 17mm ze ladnie.. ale nie pamiętam wszystkiego -
Malagosia wrote:Cześć dziewczyny. Chyba do was dołączę. Dziś zrobiłam test. Niewiem na kiedy będzie termin bo nie miałam okresu po poprzedniej ciąży i karmieniu piersią. W każdym razie 11 października na usg jeszcze nic nie bylo
-
Olcia, podobno drugie dziecko jest całkowicie inne... na co ja prawdę mówiąc troche liczę bo córka jest ekstremalnym dzieckiem, a widziałam w życiu nie jedno :p
a co do szczepienia, to zaryzykuje. Jestem w grupie nowotworowego ryzyka wiec zaryzykuje. Zwłaszcza ze juz mam problem z nadzerkami, siostra tez... wiec obydwie sie zaszczepimy
Karolina, u Emmy tak samonajpierw górne 2 a dopiero teraz jedynki wychodzą
Independent, Lila, czyli wszystko okjeszcze wczesnie u was, jest czas na serduszko
-
Karolina :* wrote:Mamy 4 na górze i 2 na dole
wiec zakladam ze ida dwójki dolne ale u Bruna zamiast jedynek na górze wyszly najpierw dwójki wiec w sumie to nie wiem
wyglądał jak wampirek
-
Pianistka wrote:Olcia, podobno drugie dziecko jest całkowicie inne... na co ja prawdę mówiąc troche liczę bo córka jest ekstremalnym dzieckiem, a widziałam w życiu nie jedno :p
a co do szczepienia, to zaryzykuje. Jestem w grupie nowotworowego ryzyka wiec zaryzykuje. Zwłaszcza ze juz mam problem z nadzerkami, siostra tez... wiec obydwie sie zaszczepimy
Karolina, u Emmy tak samonajpierw górne 2 a dopiero teraz jedynki wychodzą
Independent, Lila, czyli wszystko okjeszcze wczesnie u was, jest czas na serduszko