X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka oj wiem co to zabkowanie moja córka mimo ze juz ma 1,5roku to dalej nie ma.wszystkich zebow i meczy sie strasznie...takze tez do niej wstaje;(

Ja tez mam pieska ,.mialam kiedys dwa ale jednego musialam oddac jednak ma sie dobrze wiec tyle dobrze. Ja mam husky uwielbiam go ! :)

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila, dla mnie problemem wstawanie nie jest, bo uwierz, młoda mi urządziła taki hardcore ze to głowa mała ;) teraz jest swietnie bo mamy 2-3 pobudki, ale jeszcze miesiąc temu CO NOC było 8-12 ;) i bez ząbkowania :D teraz co najwyżej zrobi 2-3 godzinną imprezę w srodku nocy. No i teraz jest juz super bo spi do 6-6:30, a jeszcze 2-3 miesiace temu wstawalysmy miedzy 4:30 a 5:30.
    Po prostu szkoda mi jej bo widzę jak w dzien sie meczy, cieżko to znosi :( jeszcze ten gowniany katar sie przypałętał :/

My mamy mieszańca yorka i sznaucera.... miał byc sznaucerem ale wyszło co wyszło :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kania901 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:26

• melmarmis Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zbieram się na wizytę, mam na 10:00. Trzymajcie kciuki :*

małaMyszka lubi tę wiadomość

Szymek :*
    uu6evgk.png
  • kania901 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane strasznie mi przykro... Przytulam

Trzymam kciuki za wizyty <3

Co do prasowania, to ja mam taki wypracowany system: poniedziałek, środa, piątek odkurzam i piorę, wtorek, czwartek zdejmuję pranie, jak już jest suche, to odkładam na bok i prasuję wszystko razem jak mały ma drzemkę, czasem jest to środa, piątek. W każdym razie staram się trzymać tego systemu, chociaż ostatnie dwa tygodnie za cholerę mi nie wychodzi.
    We wtorki i czwartki też gotuję np. dwa obiady i mam z głowy. Kiedyś tak mnie strzeliło, że gotowałam na cały tydzień - teściowa w piątki ma wolne i gotuje na następny tydzień, ale szybko stwierdziłam, że to nie dla mnie, bo za dużo lądowało w koszu... A w ciąży często nie miałam już ochoty na to czy tam to...

Właśnie zjadłam śniadanie i nie pomogło na mdłości... Coraz częściej myślę, że porcelana mnie nie ominie....

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka no wlasnie ten placz jest okropny , dzieci się męczą ale to nie jest najgorsze , gorzej jak choruja bo to to juz w ogole cala noc placz u nas ;( ale to minie wszystko;)

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina, Tina, S1985 tule ehhh co za los :(

Wszystkim wizyujacym powodzenia :)

Dżastina89 ale duży fasol :)

Pianistka mi sie na zabkowanie sprawdzil homeopat camilia a jak bylo naprawde zle dawalam czasem paracetamol na noc. Moja koleżanka powiedziala w sumie ze jej pediatra powiedziala ze nie ma co hartowac dziecka bólem... ale to podawalam naprawde sporadycznie jak chcialam zeby maly odpoczal tez... Camilie w sumie tez stosowałam na noc równocześnie z zelem do dziaselek. Ale mój maly ogólnie ładnie znosi, nie ma temperatury tylko marudny sie robi i wiem ze to zeby :) Ostatnio szły 3 naraz ufff :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Magg_ie Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) miłego dnia i powodzenia dla wizytujących :*

Ślubowaliśmy 11.06.2016
    1 cs udany
    8.11 serduszko <3
    16.12 USG prenatalne
    f2w3rjjgdoljdjqk.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie juz chyba zrobię listę od was -doświadczonych mamusiek, z takimi ciekawostkami ktore moga mi sie przydac. Pierwszy na liscie bedzie ten Camilia ;)

w4sqs65ge24sefoo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, żel u nas pomaga na 2 minuty, bez sensu :( camilia jako tako, nurofen pomaga najlepiej. Ale ostatnio szło nam 6! Na raz :( 2 juz wyszły, 2 juz tylko dotknąć- kwestia kilku dni i wyjdą... 2 troche jeszcze. :( tylko ze u niej to wszystko długo trwa. Ją boli np miesiąc, widać juz ząb pod skórą, ale zanim sie przebije to mija 1-1,5 mies ;/ to jest straszne....

Lila, Emma teraz przechodzi pierwszą infekcje w swoim życiu i pierwszej nocy nie wiem czy 2 h spała w sumie :/ ale ona nie płacze raczej, po prostu budzi sie z wrzaskiem, przysypia na 2-3 minuty i znowu. Nie ma szans by była wtedy w lozeczku, wiec ja całą noc spędziłam w fotelu z nią na rękach bo tylko przytulona mogła choc troszkę odpoczac. :(
    A jak płakała to ja razem z nią :( cieżko patrzeć jak maluszki cierpią

Pamietam, jak dzien po porodzie w szpitalu zadrapałam ją paznokciem do krwi :( cały dzien wyłam po tym, a mąż jechał do domu po nożyczki do paznokci bo chciałam je od razu ściąć :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 27 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    Ja sobie juz chyba zrobię listę od was -doświadczonych mamusiek, z takimi ciekawostkami ktore moga mi sie przydac. Pierwszy na liscie bedzie ten Camilia ;)

;) Fakt jest sporo rzeczy na ktore kasy wydawac nie warto...a sporo takich na ktore warto. Jak będziemy w bardziej zaawansowanych ciazach zawsze mozecie pytac jak bedziecie chcialy cos kupowac. Poprzegladaj sobie bloga srokao jesli nie znasz. Porównuje fajnie kosmetyki dla dzieci pod względem parabenow i innych świństw... warto poczytac zanim sie zdecydujesz na kupowanie czegokolwiek ;) Ja np przeszłam na kosmetyki bebedream z rossmana i jestem mega zadowolona - wyczytalam na blogu wlasnie. A wcześniej kupilam takie ktorych jak bym trafila na bloga bym nie kupila...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 09:49

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 27 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Karolina, żel u nas pomaga na 2 minuty, bez sensu :( camilia jako tako, nurofen pomaga najlepiej. Ale ostatnio szło nam 6! Na raz :( 2 juz wyszły, 2 juz tylko dotknąć- kwestia kilku dni i wyjdą... 2 troche jeszcze. :( tylko ze u niej to wszystko długo trwa. Ją boli np miesiąc, widać juz ząb pod skórą, ale zanim sie przebije to mija 1-1,5 mies ;/ to jest straszne....

Lila, Emma teraz przechodzi pierwszą infekcje w swoim życiu i pierwszej nocy nie wiem czy 2 h spała w sumie :/ ale ona nie płacze raczej, po prostu budzi sie z wrzaskiem, przysypia na 2-3 minuty i znowu. Nie ma szans by była wtedy w lozeczku, wiec ja całą noc spędziłam w fotelu z nią na rękach bo tylko przytulona mogła choc troszkę odpoczac. :(
    A jak płakała to ja razem z nią :( cieżko patrzeć jak maluszki cierpią

Pamietam, jak dzien po porodzie w szpitalu zadrapałam ją paznokciem do krwi :( cały dzien wyłam po tym, a mąż jechał do domu po nożyczki do paznokci bo chciałam je od razu ściąć :(

Bidulka...nic musicie przeczekać... U mnie chwila spokoju ale coś zaczyna sie znow dziać...bo slina do pasa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 09:49

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a jakie ząbki juz macie? Emma tez sie ślini jak buldozek :P

Sandri, tak jak napisała Karolina, zawsze będziecie mogły pytać :) ja po czasie tez doszłam do wniosku ze kupiłam wiele nietrafionych rzeczy jak i takich bez których chyba bym sobie nie poradziła obecnie :)
    Co do kosmetyków to tez polecam ten blog :) aczkolwiek u mnie średnio przydatny bo przecież na rynku mamy całkiem inne marki

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kundelka i strasznie źle ją traktuję... Wiem o tym i staram się zmienić, ale nie zawsze mi się to udaje.
    To ona pierwsza wyczuła ciążę, przez cały czas za mną chodziła i pilnowała, jak mały się urodził to starałam się z nią często wychodzić, żeby nie czuła się odrzucona.

Teraz jak biega po parku to wiem, że jest zadowolona, ale jak idziemy na krótki spacer to potrafię ją pociągnąć, krzyknąć itp...

Strasznie mi z tym źle...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Jeszcze sobie poczytalam i poogladalam filmiki o chustach. Fajne to jest. I sprawdzilo by sie w moim wypadku bo mieszkam na 4pietrze bez windy... A wyskoczenie na male zakupy z dzieckiem bez targania wózka bylo by super. Tylko poczytalam tez komentarze kobiet jak ludzie sie zapatruja na ulicy na noszenie dziecka w chuście. .. I nie wiem jak by to sie u nas przyjelo bo mieszkam w malej miejscowości i nie spotkalam sie jeszcze tutaj z chusta. Myślę ze jedna na pewno kupie bo moze sie przydac czasami. A jak sie sprawdzi to wtedy kupie wiecej.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • kania901 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri, ludzie ogólnie mają lęk przed tym co nieznane ;) ale serio obchodzi Cię to? ;)
    ważne by Wam było dobrze! :) a targanie wózka na wyjście z psem czy do spożywczaka na dole jest strasznie męczące :) no i 1 chusta napewno na początek wystarczy :)
    możesz tez kupić chustę kółkową jeśli chciałabyś używać tylko na chwilowe wyjścia, jeśli nie planowałabyś długiego noszenia na spacery.

Kania, moja suczka całe dnie leży sobie na swojej podusi, nie szczeka :D jest strasznie leniwa. Jedynie boi / nie lubi Emmy i raczej ucieka... ale ostatnio warczała na małą i dostała po nosie, chyba zrozumiała, że nie wolno bo uszy spuściła

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie :D

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    ja już po wizycie :D

no to opowiadaj! :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ