X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma tez dziennie ze 2 komplety ciuchów plus świeżą piżamkę przerobi :D
    Ale ja lubię prasować, relaksuje mnie to.
    Poza momentem gdzie mnie mdli i modlę sie by nie obrzygać jej portek :P

Pingui, bardzo brzydkie zachowanie koleżanki :/ nie rozumiem z czym ma problem? W jej życiu twoje l4 nic nie zmienia

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh smutne wieści przeplatane z radością..

Gratuluję udanych wizyt <3

Caroina bardzo mi przykro.. Rozumiem, że na tym etapie wszystko juz wydaje się postanowione :-/ Niech Iskierka nadziei się tli.. A mimo wszystko trzymam kciuki za Ciebie. Dużo siły i wysyłam moc przytulasów <3

Noo i mnie nachodzą takie rozkminki egzystencjalne. Do wizyty jeszcze kilka dni..

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Mamusie pragne Wam przedstawic moje 1,92 cm szczescia - oto moj Skrzacik :D

Bylam dzis u lekarza prywatnie i okazuje sie ciaza jest znacznie starsza niz mowil mi ostatnio lekarz na nfz

https://naforum.zapodaj.net/cea14bbcbb32.jpg.html

tutusia, Justyna911, Ulkaa, pingui, Paula_29, VillemoVilo, s1985, Caro, kania901, małaMyszka, ines. lubią tę wiadomość

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Za kazdym razem trzeba kopiowac ten suwak? :)

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 21:53

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asikkk suwak jak już wygenerujesz na stronce linka to umieszczasz w ustawieniach swoich w zakładce społeczność - na samym dole jest ramka i tam kopiujesz link.

pingui niestety ludzie są zawistni i takie jej gadanie wynika z tego, że Ty jesteś na l4 (100% płatnym), a ona w pracy. głupie to jest strasznie, bo ludziom łatwo przychodzi zazdrość dopóki nie są w czyjejś sytuacji. przykre to niestety, bo nie bierze pod uwagę, że za jakiś czas to ona może być w twojej sytuacji (wtedy to już będzie co innego, bo jej dotyczy :/ )

Asikkk lubi tę wiadomość

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia2901 ze zdjęcia widzę, że wiek Ci się zgadza z tym z suwaczka :)
    Gratuluję 2cm szczęścia <3

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie sposoby na mdlosci?

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • melmarmis Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia piękny widok :)

Szymek :*
    uu6evgk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 14:35

• grzeszna24 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia piękna istotka <3

klz9io4pgexxrw8j.png
    20130831050117.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia! Jaki piękny człowieczek! Mój juz pewnie też coś koło tego (ciut mniejszy), bo dziś mam 7+6 z usg. Super widok :-)

Caroina, nie wiem nawet co napisać... Silna jesteś i Twoje córeczki doczekają się jeszcze rodzeństwa. Trzymaj się...

Justyna wiedziałam że będzie piękne serdunio :-) Rośnijcie :-)

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • pingui Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Teraz sa inne zalecenia.
    Po poronieniu samoistnym mozna starac sie od razu, a po lyzeczkowaniu po 1 krwawieniu na ktore z reguly czeka sie chyba 4-8tygodni. Sa tez lekarze, ktorzy zalecaja odczekac 3 miesiaczki, ale nie ma tak na prawde takiej koniecznpsci. Organizm jak bedzie gotowy to zaskoczy, nie to nie...
    Sa rozne szkoly jak w kazdej sprawie.

Tak jak piszesz są różne szkoły.
    Szkoła Brytyjska mówi żeby starać się od razu, ale tam większy jest odsetek poronień samoistnych, a łyżeczkowanie po 12 tyg.
    WHO zaleca wstrzymać się pół roku po łyżeczkowaniu mechanicznym.
    Dużo zależy tez od sposobu oczyszczenia macicy: czy to było klasyczne łyżeczkowanie mechaniczne czy metodą próżniową.
    Nie ma jednej odpowiedzi na pytanie i jeden lekarz powie tak a drugi tak.

atdci09ktbgklgiz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 14:35

• Karolina :* Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia ahh ❤❤❤

A ja dzis zaskoczenie dostalam informacje ze 9.11 mam endokrynologa i ginekolog-polozna na szczęście jednego dnia :) Jedna wyprawa ufff. A w takim razie 18.11 to jest USG :)

Dostałam tez spismo ze synek bedzie mial kontrolnie scyntygrafie i ehhh okazuje sie ze nie bede mogla z nim byc :( cos ok 6h tylko bedzie musial byc tatus bo to nie dość ze zdjęcia radiologiczne to jeszcze kontrast... bedzie to w styczniu a synek będzie miał juz rok ale i tak już mi przykro :(

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ubranek uprasowalam raz jak w ciąży bylam i tyle :) po praniu strzepuje naciagam i wieszam tak zeby nie było zagięć i jest git :) Bardziej eleganckie rzeczy jak koszule bluzki i tshirty wyjściowe prasuje i koszulki sportowe bo to przepocone a reszta nie. I tak sie zbiera ale jak bym miala wszystko prasować to bym padła. Za to mam schiza z recznikami - piore na 90 stopni inaczej nie uznaję wydaje mi się ze wciąż brudne są hehehe

Miłej nocki kobitki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 22:47

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszule suszę rozwieszone na wieszaku,wtedy faktycznie jest mało prasowania.

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem dziwak i wole prasowac niz wieszac. Choc prasowanie tez nie jest moja ulubiona czynnoscia. Od kiedy kupilismy pralko-suszarke susze praktycznie wszystko. A potem musze prasowac, bo pogniecione ;) ale nie lubie wieszac prania, suszarki zajmujacej miejsce, wilgoci z tego, a ubrania wysuszone bebnowo sa przyjemniejsze w dotyku (reczniki! <3). Wiec prasuje. Czaje sie za to na stacje parowa, ale taka pionowa, co sie na wieszaku prasuje. Wydaje mi sie, ze bedzie szybciej i lepiej szlo, zwlaszcza przy koszulach i sukienkach.

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) Moge sie dolaczyc ? Mam termin na 8 czerwca. Mam juz coreczke, ktora we wrzesniu skonczyla 2 latka. Wczesniej bylam na wrzesniowkach 2014 i byla to super grupa :)
    U lekarza jeszcze niestety nie bylam , mam dopiero na 2 listopada, a w dodatku to jest nowy lekarz. Zobaczymy czy sie dogadamy ;)

Aga_502, małaMyszka, pingui, ines., grzeszna24 lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, byłam na usg niestety lekarz stwierdził puste jajo płodowe w 8tc także na razie kończę swoją przygodę z ciążą i czekam na samooczyszczenie...

Reszcie gratuluję wizyt i cudownych wieści:)

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ