Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
Co do płci to ja też czekam na zdrowego maluszka,obojętnie czy chłopca czy dziewczynkę.
A z tym planowaniem,to faktycznie jaknie ma się ciśnienia,to można próbować.chociaż szwagier zmajstrował pierwszą córeczkę (żona jego dobrze potrafiła określić czas owu).drugie starania identyczne.do połowy ciąży nie wierzył lekarzom,że będzie syn "bo ja robiłem córeczke"
Także oczywiście zgadzam się,że to wszystko to nie jest porządna "medyczna" metoda -
belldandy wrote:Witam sie z rana z nad sniadanka - salateczka kebabowa.
Zaraz pora wstawic pranie bo mi juz z kosza ucieka...
Ja natomiast nie jestem ciekawa płci, jwdyne o.czym marze to o drugim trymestrze. Wtedy mija najwieksze zagrozenie i moze troche odetchne:)
Niki u mnie na 1 wizycie tez lekarka nie mierzyla tetna, moze dlatego, ze zarodek mial tylko 2,4cm i w ogole ciezko jej bylo zlapac zeby mi puscic i w sumie nie puscila z czego sie ciesze. Tetaz sa takie zalecenia, ze posluchac powinno sie dopiero.okolo 12tygodnia bo wczesniejsze moze powodowac arytmie czy cos...
Dopiero na wizycie, gdzie kropek mial 8,1mm moj lekarz zmierzyl i tez powiedzial, ze sluchac bedziemy za miesiac:)
Lubie jego gabinet, bo nad lozkiem wisi plazma i wszystko widze co sprawdza ma USG, s nie jak.inni.. najpierw patrza e ekranik, ta cisza... i dopiero pokazuja
Myślę że w moim przypadku też ciężko było to złapać bo on wiedział że serduszko bije jak mi pokazał to tak z 2 razy widziałam takie miganie ale ciężko było to zobaczyć wiadomo to chyba jeszcze za wcześnie przecież dopiero co się wytworzyło -
Pianistka wrote:Lila
jejku, czekam na takie momenty
Emma od 1,5 tygodnia mówi "tata" a wczoraj usłyszałam MAMA
Ale tylko raz póki co
Ale zauważylam że od ok tygodnia - dwóch sama zaczyna się przytulaćkochane to takie
Belldandy, ja też chcę już II trymestru... A najlepiej już czuc ruchy
W którym tyg i dniu u Ciebie zarodek miał 2,4 mm?
I jak pisze belldandy, my też słuchamy po 12 tc
W 6+1tc mial 2,4mm , a w 6+6tc 8,1 mm...
No tak czuc ruchu albo chociaz detektorem wykryc:p
Z synem czulam w 16tc, teraz powinnam szybciej z tego co mowia..Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Olcc. wrote:Dziewczyny jestem po badaniach krwi i wyszło mi p-ciała p wirusowi różyczki IgG 89 IU/ml, normy są ujemny: <5 wątpliwy 5-10 dodatni: >10 co to oznacza? Martwię się...
Ze bylas szczepiona lub chorowalam i masz przeciwciala. To dobry wynikAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Totoja a ja mam wrażenie ze to jest gdzieś w genach zapisane... u mnie jest dziewczynka, ja mam siostrę, siostry cioteczne i stryjeczne- same baby. U Stryjka urodzona córka. U nas w rodzinie bliskiej od moze 30 lat nie urodził sie chłopak! Dlatego odczuwam troche ciśnienie ze strony rodziny ze w sumie fajnie by było jakby chłopak był
Niki, serduszko na ekranie widać jako takie pulsowanie. U mnie na usg tez jest duzy telewizorek i wszystko sobie oglądam. -
belldandy wrote:W 6+1tc mial 2,4mm , a w 6+6tc 8,1 mm...
No tak czuc ruchu albo chociaz detektorem wykryc:p
Z synem czulam w 16tc, teraz powinnam szybciej z tego co mowia..
A znasz datę owulacji? U mnie było 2,5 mm w 6+6 ale chce wierzyć ze to za sprawą spóźnionej owulacji...
Ja z Emmą takie jakies pierwsze bąbelki czułam w 16-17 tc a pierwszy kopniaczki ktorego poczuł na ręce moj maz w 18+6
-
nick nieaktualny
-
Pianistka wrote:A znasz datę owulacji? U mnie było 2,5 mm w 6+6 ale chce wierzyć ze to za sprawą spóźnionej owulacji...
Ja z Emmą takie jakies pierwsze bąbelki czułam w 16-17 tc a pierwszy kopniaczki ktorego poczuł na ręce moj maz w 18+6
U mnie tylkle mial w 5t6d. Owulacja 11-12 dc.
-
Pianistka wrote:U mnie zarodek miał 2,5 mm i tez bijące serduszko
3,4 mm zarodek 5w4d bylam i bilo 109 tetno.zapytalam czy nie za malo a gin mowi ze potrzebuje jeszcze kilku dni zeby ruszyc pelna para bo to jego poczatki
migajaca kropka
troche martwi mnie ten krwiak.nio ale jest zlokalizowany u ujscia i ma sie wchlonac. Ktoras miala krwiaka?
-
nick nieaktualny
-
Ulkaa wrote:Niki69 oczywiście ze to mozliwe i nie za wcześnie . Ja sama byłam w 5t5d na usg i byłam 100% pewna że będzie widać, dlatego poszlam. Jak mi robił usg to nie skupiał się na serduszku tylko ja sama widziałam ze bije a on powiedział, to że sobie pika to normalne, a ja myślę no chyba po to laski przychodzą tak wcześnie czy jest zarodek i serduszko! On tam jajniki, szyjka itp a serduszko to sobie pika , norma.... no chyba nigdy nie miał takiej co nie pika.
ze źle widział że nie prawda itp
a ile miał Twój mm w tym tygodniu co byłaś?
-
Jestem najgorszą matką na świecie...
Sebastian chciał bułkę, to mu zrobiłam, zamontowałam go w pasy w krzesełku i sruuu pod prysznic póki je... Ale tak sobie myślę, kurde trochę za duże kawałki może mu dałam, a jak się zakrztusił??? Za oknem asfalt robią to nawet bym nie słyszała... Myślę o ku*wa... Włączyłam turbo, dupsko umyłam i dawaj do pokoju... Patrzę a on główka w bok i się nie rusza!!!!!! Jeeeeezu!!!!! Szarpię go... Oczka otworzył i zamknął... Zasnął skubaniutki w krzesełku pierwszy raz w życiu go widzę śpiącego przy bułce... Co się posralam to moje. Piję kawę jem II śniadanie i się położę na puzzlach przy krzesełku... -
Witajcie
Ja jade dzis do mamy i sie pochwale zdj fasolinki
mama jest przeszczesliwa tak samo jak i moja babcia. Wspieraly mnie w walce o dziecko. Niby 120 km to nie duzo ale nie zawsze moge do Nich pojechac. Babcia pewnie znowu sie poplacze ze szczęścia
ciacho upieklam zeby mi nie płakały (oczywiscie ze szczescia) tylko sie usmiechaly
-
Pianistka wrote:A znasz datę owulacji? U mnie było 2,5 mm w 6+6 ale chce wierzyć ze to za sprawą spóźnionej owulacji...
Owulacja na 100% 17dc i wedlug owulacji byl 6+0tc, a wedlug OM 6+1tc i wtedy mial 2,4mmAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016