Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula ja nic nie mowie, wole tylko trzymac sie teorii ze kazda z nas ma szanse 50/50 na dana plec i tyle, no i miec nadzieje teraz na dziewuszke:p jesli jednak bedzie synek, to drugi synus mamusi. Tez spoko !
wazne, zeby zdrowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 15:32
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Zdaje raport po wizycie. Dostalismy zakaz seksu az do odwolania
Na szczescie Maluch zyje, rusza sie i jego serduszko mocno bije. Urosl sporo w tydzien i ma juz cale 2,03 cm. Z ostatniej @ wychodzi 8t5d a z USG 8t4d (owulacja byla w 16 dc).
Ze wzgledu jednak na to, ze macica jest napieta dostalam zwiekszona dawke progesteronu, luteine 3x1 na 3 dni i swiece na 10 dni.
A teraz poznajcie moje najwieksze szczescie
https://zapodaj.net/8d866a9d86862.jpg.htmlKarolina :*, Paula_29, małaMyszka, Magg_ie, grzeszna24, Justyna911, renc, Ulkaa lubią tę wiadomość
[/url]
-
Z tymi szansami to różnie. Też chciałabym w to wierzyć, choć tak jak pisałam nie jest to dla mnie najważniejsze ale różne są sytuacje. Mój wujek ma 4 córki. Bardzo chcieli mieć syna i próbowali ale na 5 raz już się nie zdecydowali:)
Poza wujkiem u mnie w rodzinie jest różnie. Raz są parki raz same dziewczynki więc ciężko stwierdzić. U męża raczej parki -
Mamuśka trzymaj się, tule cieplutko
Ja dzisiaj odrzut od wszystkiego co słodkie, dalej taka ochota na słone...
Na dodatek masakryczny świąd, biorę Nystacyne co 2gi dzień bo ginka stwierdziła mi infekcję, ale czemu nadal tak swędzi? Podmywam się od 2 dni białym jeleniem,trochę przeszło ale nadal swędzi, kupic coś innego czy podmywać się samą wodą, co myślicie?widze sie z ginka dopiero w środę, a jak będzie tak dalej swędziec to nie wytrzymam nerwowo
kazalam męzowi kupić w aptece sudocrem, myślicie że mogę używać? Kurczę bo już nie wiem co robić, jestem bezradna
-
Fiona88 wrote:Zdaje raport po wizycie. Dostalismy zakaz seksu az do odwolania
Na szczescie Maluch zyje, rusza sie i jego serduszko mocno bije. Urosl sporo w tydzien i ma juz cale 2,03 cm. Z ostatniej @ wychodzi 8t5d a z USG 8t4d (owulacja byla w 16 dc).
Ze wzgledu jednak na to, ze macica jest napieta dostalam zwiekszona dawke progesteronu, luteine 3x1 na 3 dni i swiece na 10 dni.
A teraz poznajcie moje najwieksze szczescie
https://zapodaj.net/8d866a9d86862.jpg.html
Gratulacje, piękna fasolka! -
belldandy wrote:Pianistka ma racje, w ciazy nie uzywa sie aplikatora. Nawet nie wiem czy w ulotce o tym nie ma mowy:)
-
VillemoVilo wrote:Sprawdziłam w ulotce i jest napisane jak byk. Nie wiem jak mogłam to przeoczyć. Oby te plamienia były właśnie z powodu tej mojej głupoty i zaćmienia. Oprócz palca nic więcej nie wkładam.
Miga byc przez to, w srodku wszystko jest bardzo ukrwione teraz. Ja mialam plamke krwi na aplikatorze, ale przed ciaza.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Dziewczyny gratuluje serduszek tych pojedunczych i podwójnych.
Ja mam wrażenie ze osiągam apogeum mdłości , dobrze ze byłam przeziębiona i moge leżeć w domu. Z jednej strony jestem głodna z drugiej tak mnie mdli ze nie mam siły . Według usg to juz 9 tydzień i jakoś pobolewa mnie brzuch normalne to? -
Nadrobiłam...
Mamuśka całe szczęście, że się odezwałaś, już się martwiłam.
Gratuluję wizyt i serduszek.
Ja jutro jadę na badania o 7 i na 11 do szkoły:-)
W poniedziałek wizyta, mój mąż ma wolne idziemy znowu razem
-
Fiona - piekna fasolka!
Paula tylko, ze to prawdopodobienstwo sie nie sumuje. Ono za kazdym razem od nowa jest pol na pol. Uzyskanie 4 razy pod rzad tego samego wyniku nie jest wcale takie niezwykle. Statystyka dziala dopiero na duzych probach.
Jako ciekawostke odnosnie statystyki powiem ciekawostke o sobie. Moi rodzice maja grupy krwi: AB+ i B+. Moja siostra i ja mamy z tej mieszanki... A-. Rozpisywalam kiedys prawdopodobienstwo i wyszlo mi cos ok. 1% lub mniej na to, ze tak sie zdarzy. Za to prawdopodobienstwo 4 corek to ponad 6%, wiec sporo wiecej.
Pewnie moga byc jakies predyspozycje do posiadania konkretnej plci potomstwa, ale poki nie wiemy jak to dziala to poprawnym zalozeniem jest zawsze 50 na 50.
Madzialena sprobuj moze globulki z kwasem mlekowym? Lactovaginal lub gynomed. Ja uzywam tego drugiego, potwierdzone u gina, ze mozna i wg mnie jest b. skuteczny w lagodzeniu objawow i zapobieganiu na wczesnym etapie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 16:04
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Tak się zastanawiam, kiedy zamierzacie w pracy poinformować szefostwo o ciąży i do kiedy zamierzacie pracować? Wiem, że część z Was juz jest na l4. Pracujecie na umowe o prace czy zlecenie?
Myślę, czy powinnam wcześniej dać znać, żeby zaczeli szukać kogoś na moje zastępstwo?Ślubowaliśmy 11.06.2016
1 cs udany
8.11 serduszko
16.12 USG prenatalne
-
Magg_ie ja myślę że najbezpieczniej jest dać znać po 12 tygodniu. Ja tak dawałam znać w zeszłej ciąży ze względu na to, że do tego czasu jeszcze różnie może być a potem nie wiadomo jak pracodawca by zareagował. Ja szłam na L4 po 5 mcu więc jeszcze mieli czas na znalezienie
-
Magg_ie wrote:Tak się zastanawiam, kiedy zamierzacie w pracy poinformować szefostwo o ciąży i do kiedy zamierzacie pracować? Wiem, że część z Was juz jest na l4. Pracujecie na umowe o prace czy zlecenie?
Myślę, czy powinnam wcześniej dać znać, żeby zaczeli szukać kogoś na moje zastępstwo?
Ja wczoraj powiedziałam swojemu managerowi i powiedział ze bardzo dobrze zrobiłam bo teraz wie ze niektórych rzeczy noe moge robić i powiedział ze musimy zacząć jakaś tam procedurę ale nie wiem co chodzi i was to pewnie nie dotyczy bo ja pracuje w Londynie wiec tu są inne zasady. Powiedziałam mu tez żeby trzymał w to w tajemnicy jak narazie. A takpoza tym to wie moja mama siostra i pare znajomych i to samo ze strony męża. Powiedziałam juz po wizycie serduszkowej bo nie mogłam siepowstrzymac żeby nie wyrazić swojego szczęścia -
Też chciałabym dać znać po ukończonym I trymastrze, ale pracuje w kawiarni po co najmniej 12 godzin dziennie i tak 15 dni w miesiącu. Fakt faktem, nie mam sporego ruchu, ale czasem bywa boom. Caly czas myslę o tym, że w tych czasach jednak nie zawsze udaje się utrzymać ciążę i jestem tego świadoma. U mnie trymestr skończy się 16 grudnia i myślę czy gdybym powiedziała do końca listopada czy nie byłoby za wcześnie. Może trochę wybiegam w przyszłość ale postanowiłam was zapytać jak to zaplanowałyście.Ślubowaliśmy 11.06.2016
1 cs udany
8.11 serduszko
16.12 USG prenatalne