WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Magg_ie Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po macierzyńskim to też dobre rozwiązanie ;) tak jakby trochę łatwiej ;) w pracy oczywiście, bo w domu to różnie :)

Ślubowaliśmy 11.06.2016
    1 cs udany
    8.11 serduszko <3
    16.12 USG prenatalne
    f2w3rjjgdoljdjqk.png
  • grzeszna24 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam mojej szefowej jak byłam w 6tc.
    Pracuję do 9go listopada, będzie to 11 tc i od wtedy idę na zwolnienie :)
    Dodam, że pracuję w przedszkolu :)

klz9io4pgexxrw8j.png
    20130831050117.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dodał mi się post.
    Ja jeszcze nie mówię w pracy. Ostatnim razem nie zdążyłam i cieszę się, że nikt nie wiedział. Pracuję w specyficznej społeczności. Koleżanka po powrocie do pracy po poronieniu musiała mierzyć się z dziwnymi spojrzeniami rodziców. Chore to dla mnie. Wiem też, że nie będzie problemów z moim zastępstwem, bo dziewczyna z pół etatu wskoczy na moje miejsce i będzie zadowolona. Powiem kilka dni przed wręczeniem zwolnienia.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • madzialenaa Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracowałam w sklepie spozywczym,w pracy zawsze musiałam się duuuzo onosic ciężkich rzeczy więc ze strachu od razu jak się dowiedziałam o ciąży to poszłam na l4,poszli mi na rękę że mnie nie zwolnią bo dużo dziewczyn w sumie pozachodzilo teraz w ciążę,ale no wszystko może się zdarzyć...dla mnie najważniejsze jest zdrowie i utrzymanie ciąży, poprzednia ciąża zakończyła się niestety poronienie m,więc wolę dmuchac na zimne...zresztą aktualnie mam ciąże wysokiego ryzyka i musze odpoczywać dużo więc juz nie wracam :)

thgf43r8f6d704ya.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ale naskrobałyście ;)
    Fiona cudny okruszek.
    Mamuśka wspaniałe słyszeć takie wieści. Mi się zawsze marzyły bliźniaki.
    Mnie odrzuca od słodkiego. Wczoraj zkadłam jednego żelka i myślałam, że zwymiotuje. Za to pochłaniam ogórki kiszone i mandarynki.
    My jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy. Zamierzamy ogłosić radosną nowinę w święta. Zacznę wtedy II trymestr. W pracy też planuje wtedy powiedzieć.

Milk@ lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kalafior ciążowy mnie dopadł...
    Zupę tajską chcę ugotować. Wyciągam ze spiżarki mleko kokosowe i sprawdzam datę ważności. Kilka msc po terminie. Ogólnie na co dzień do terminów przydatności podchodzę na luzie (no chyba, ze to mięso itp.) i wiem, że terminy w żywności, która może długo stać są umowne i żywność po terminie najczęściej wciąż jest dobra.
    Otworzyłam, oglądam, wącham, wygląda dobrze. Ale myślę nie, ja teraz w dwupaku nie będę ryzykować, pójdę do sklepu po nowe (a tak mi się nie chce!). No to wylewam mleko do zlewu, i spoglądam jeszcze raz na dno puszki zobaczyć termin.
    A tam termin produkcji 5/2016, termin ważności 5/2018!

Także mleko miałam idealnie dobre, ale i tak muszę iśc do sklepu po nowe. Ehh... ;)

A co do pracy to ja nie pracuję, więc nie mam tego problemu. Do tej pory byłam asystentką męża i ogarniałam dom, ale teraz mi nawet większość tych obowiązków odeszła skoro jesteśmy w różnych krajach :( Więc się nudzę...

małaMyszka, melmarmis lubią tę wiadomość

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na umowie na zastepstwo do 02.12 wiec pod koniec listopada zapytam czy Pani którą zastępuje wraca czy nie. Jeżeli będzie wracać to ide na L4 dzień przed końcem umowy... A dziewczyny, ktore są lojalne ostrzegam, że można się przejechać.... W tamtej ciąży powiedzialam w pracy szybko, a że umowa kończyła mi się przed 13 tygodniem ciąży dostałam świadectwo pracy... Mimo obietnic pracodawcy, ze dostane nową umowę z większą pensją... W tej sytuacji trzeba myśleć o sobie. Nie ma ludzi niezastapionych. Pracodawca sobie poradzi.

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zwolnienia to w pierwszej ciąży poszłam od 11 tygodnia i bardzo poszli mi na rękę, chciałam pracować do końca ale okazało się że i tak za 3 miesiące przenoszą wszystkich do innego miasta albo jak nie chcą się przenieść to do widzenia więc od razu jak się dowiedzieli to kierowniczka przyszła do mnie i powiedziała że lepiej wyjdę nawet finansowo jak pójdę od razu na zwolnienie. Gdybym nie poszła to musieliby mi uciąć godziny pracy więc automatycznie zarobiłabym mniej. A teraz i tak jestem w domu z moim starszym dzieckiem, pracuje tylko mój mąż więc na razie nic się nie zmieni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 17:37

• Milk@ Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenaa posmaruj z zewnątrz clotrimazolem.mi na pocztku ciąży lekarz zalecał.

Biedroneczka a nie musiał Ci przedłużyć do dnia porodu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 17:46

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko!!!! Jaka ja jestem głupia!!!! Jutro o 7 idę do laboratorium a zżarłam dwa ciastka kajmakowe!!!! Będzie krzywa cukrowa jak w mordę strzelił... Fuuuuc*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 17:48

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Ja jestem juz miesiac na l4. Poprostu nie wrocilam po macierzynskim do pracy.
    Ja tak samo, z tym, że wykorzystałam kilkanaście dni zaległego urlopu, bo miałam 52(w tym 2 dni opieki)
    W pracy wiedzą, bo to szpital, a w tej firmie niczego nie da się ukryć, więc jak tylko teściowa się dowiedziała, to co tam będę ukrywać... Lepiej jak ode mnie niż od pani której na oczy nie widziałam i nie znam, a pracuje tu albo tu i pogratulowała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 17:59

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko jeśli mogę coś doradzić to idz na L4 co najmniej kilka dni przed końcem umowy, najlepiej z tydzień.bo inaczej będzie to wyglądać podejrzanie i Zus moze sie doczepic.Kolezanka miała taką sytuację i tak jej radziła księgowa że będzie bezpieczniej

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi sie kreci w glowie normalnie samolot masakra !
    Co ta ciaza ze mna robi ;(
    W pierwszej ciazy nic mi sie nie działo a tu początek i juz szaleje wszystko.

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Magg_ie Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc chyba poczekam do końca listopada w pracy napewno. Będzie wtedy 11-12 tydzień. Powiem ewentualnie około 8-9 tygodnia, że planuję w niedługim czasie iść na zwolnienie. Nie chce czekać do kilku dni przed l4, chciałabym co najmniej 2 tyg wcześniej powiadomić.

Ślubowaliśmy 11.06.2016
    1 cs udany
    8.11 serduszko <3
    16.12 USG prenatalne
    f2w3rjjgdoljdjqk.png
  • dzastina89 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam juz w weekend :) Moje maleńtwo rośnie jakna drożdzach, przesatje już przypominac faolke, widać już rączki i malutkie nóżki, no i trochę nadrobił względem miesiączki :)
    Moja nie taka mała już kropusia:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98fcd99f516e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 18:28

tutusia, 19Biedroneczka91, VillemoVilo, melmarmis, Marutka, Paula_29, renc, Totoja, Ezia90, Magg_ie, grzeszna24, małaMyszka, madzialenaa, Justyna911 lubią tę wiadomość

7v8rdqk35ythyclv.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe mamusie :)
    Gratuluje serduszek :)

Ja dziś miałam mieć wizytę, ale została odwołana, w sumie to chyba dobrze bo ja dopiero w 4t i 6d ciąży jestem więc to chyba zbyt wcześnie nawet na badania :( poczekam spokojnie do 8 listopada wtedy przynajmniej już coś zobaczę a lekarz założy mi kartę ciąży :)

Biedroneczka ja też miałam taką sytuację :( też byłam zatrudniona na zastępstwo, już mi szefowa etat obiecała (3 i pół roku na zastępstwach byłam) i miało być cudownie i wspaniale, a gdy ją poinformowałam o ciąży to prosto z mostu mi odpowiedziała, że "chyba Pani rozumie, że nie zatrudnię kobiety w ciąży, która mi zaraz dziecko urodzi na macierzyński pójdzie", byłam tak zła, że zaczęłam urlop który kazała mi wybrać, a 3 dni później poszłam na zwolnienie, a ekwiwalent za urlop wykorzystałam na wyprawkę dla synka

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz planuję poinformować o ciąży na początku grudnia, jeśli wszystko będzie dobrze, a przed świętami pójść już na zwolnienie, ale zobaczymy jak się życie ułoży :) W poprzedniej ciąży planowałam, że będę pracować do końca, ale okazało się że ciąża zagrożona, a ja nawet głupia byłam gotowa nie przestrzegać rad lekarki bo myślałam, że tą pracę dostanę na stałe, a tu klops :(

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka super, że drugi maluszek postanowił dać się usłyszeć :) odpoczywaj i nabieraj sił :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam natrętne myśli nt. słodyczy :)
    Nie mam jakoś specjalnie apetytu, ale staram się systematycznie zjadać jakieś posiłki, za to z wodą gorzej, dziś dopiero po 16 przypomniałam sobie, że przecież tylko kawę rano piłam :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Biedroneczko jeśli mogę coś doradzić to idz na L4 co najmniej kilka dni przed końcem umowy, najlepiej z tydzień.bo inaczej będzie to wyglądać podejrzanie i Zus moze sie doczepic.Kolezanka miała taką sytuację i tak jej radziła księgowa że będzie bezpieczniej
    Aaaa to dzięki:):) tak zrobie:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ