WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk@ wrote:
    Madzialenaa posmaruj z zewnątrz clotrimazolem.mi na pocztku ciąży lekarz zalecał.

Biedroneczka a nie musiał Ci przedłużyć do dnia porodu?
    W związku z tym ze to nie byl jeszcze 13 tydzien... Nie.... A ja chcialam pracowac. Czulam sie dobrze, no ale cóż...

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutusia no gratulacje z tym mlekiem :D ale bym sie wkurzyła...

Dzastina śliczna Fasoleczka :*

Ja w poprzedniej ciazy poszłam na zwolnienie ok 8-9 tc bo ciagle plamilam i krwawiłam... w pracy szefowa dowiedziała sie wtedy w 6 tc bo dostałam krwawienia w pracy i chciałam sie zwolnić...

Teraz nie muszę nic mowić. Sami sie dowiedzą jak w grudniu przyjdę z brzuchem obgadywać sprawę powrotu. Jednak nie zamierzam sie chwalić ze chce isc na zwolnienie od razu

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulkaa wrote:
    Niki69 2 mm . Weź sobie przenieś w realu 2mm..i głowa i serce
    Czyli co ?

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Hej!
    Ale naskrobałyście ;)
    Fiona cudny okruszek.
    Mamuśka wspaniałe słyszeć takie wieści. Mi się zawsze marzyły bliźniaki.
    Mnie odrzuca od słodkiego. Wczoraj zkadłam jednego żelka i myślałam, że zwymiotuje. Za to pochłaniam ogórki kiszone i mandarynki.
    My jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy. Zamierzamy ogłosić radosną nowinę w święta. Zacznę wtedy II trymestr. W pracy też planuje wtedy powiedzieć.
    Miałaś jakieś badania odnośnie swoich strat?

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • melmarmis Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dostałam od razu L4, dużo mi to nie daje bo prowadzę swoją działalność więc i tak pewnych rzeczy muszę sama dopilnować i to do końca ciąży.
    Fajnie że Was czytam bo też sobie aplikuję luteinę aplikatorem, na szczęście nic do tej pory sobie nie podrażniłam ale aplikator idzie do kosza.
    Generalnie cały czas mnie ciągnie w brzuchu, co mnie stresuje i co chwile latam do łazienki wkładkę oglądać, ech... Wiem, wiem, czytam Was i prawie wszystkie tak macie no ale swoje trzeba poprzeżywać :)
    Gratuluję udanych wizyt, fajne już takie kształtne człowieczki <3

Szymek :*
    uu6evgk.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S1985 tak mnóstwo. Wygląda na to, że winowajcą była mycoplasma w nasieniu męża. 1 wrzesnia po trzeciej antybiotykoterapii odebralismy wynik posiewu wreszcie ujemny. I wrescie zobaczyła dwie tłuste krechy i piękna bete a nie ledwo widoczny cień jak wczesniej.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    S1985 tak mnóstwo. Wygląda na to, że winowajcą była mycoplasma w nasieniu męża. 1 wrzesnia po trzeciej antybiotykoterapii odebralismy wynik posiewu wreszcie ujemny. I wrescie zobaczyła dwie tłuste krechy i piękna bete a nie ledwo widoczny cień jak wczesniej.

Ehhhh. U mnie tak było przy 4 straconych ciążach. Od początku było widać ze bedzie lipa :/ w przyciagu tygodnia testy nie ciemnialy, Beta rosła minimalnie, zaraz krwawienie. Zarówno w ciazy z Emmą jak i w tej miałam pozytywne testy 10 dpo, szybko ciemniejące krechy, serduszka...
    czyli teraz nam sie uda! :)

melmarmis lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka dokładnie tak :)
    A teraz nawet nie przypuszczałam, że się uda. Okres miałam doatać 14ego. W niedziele 16 wyjezdzałam na szkolenie i nadal @ ani widu ani słuchu. Na szczeście coś mnie tknęło i zabrałam test. W poniedziałek zrobiłam test kreska pojawiła się dosłownie po chwili a mi szczeka opadła. Bete mogłam zrobić dopiero w ten poniedziałek i było 9578 a wczoraj 19731. Jestem dobrej myśli :)

Milk@ lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Pianistka dokładnie tak :)
    A teraz nawet nie przypuszczałam, że się uda. Okres miałam doatać 14ego. W niedziele 16 wyjezdzałam na szkolenie i nadal @ ani widu ani słuchu. Na szczeście coś mnie tknęło i zabrałam test. W poniedziałek zrobiłam test kreska pojawiła się dosłownie po chwili a mi szczeka opadła. Bete mogłam zrobić dopiero w ten poniedziałek i było 9578 a wczoraj 19731. Jestem dobrej myśli :)
    Bedzie dobrze!!! :)
    Mi w ciążach straconych w dzien @ albo po jej terminie wychodziły cienie, Beta mizerna... z córką 10 dpo były krechy wiec juz wiedziałam ze jest inaczej :) tym razem tez wszystko sie rozwija i rośnie jak należy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) jestem jestem :) narzuciłam sobie kilkudniowy zakaz internetowania bo automatycznie przekierowuję się na poszukiwanie historii przypadków podobnycg do mojego..
    Ogólnie mam sie dobrze i myślę pozytywnie ale ryczeć mi się chce jak widzę mojego niemęża rozczulającego się nade mną :( Muszę mu więcej zajęć ciekawych poszukać ;p
    Trochę też się martwię bo krwiak na dniach od poniedziałku miał się oczyszczać lub wchłaniać (lekarz nawet powiedział że jeśli ma się coś rozegrać to max do 5 dni) a u mnie cisza. Przy oczyszczaniu wiem że jest plamienie..nie wiecie czy przy wchłanianiu również?

kochane, nie nadrobię pewnie ale gratuluję wszystkim udanych wizyt, bijących <3 <3 <3 i życzę aby było tak dobrze przez najbliższe jeszcze jakieś 8 m-cy.

Coś mi również mignęło że dołączyły nowe koleżanki ;D Witam się gorąco i również życzę wszystkiego dobrego!!!

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops, przy oczyszczaniu na bank jest krwawienie, bo gdzieś ta krew musi ujść. Ale przy wchłanianiu chyba nie musi byc... a kiedy masz wizytę?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś chipsy prześladowaly i wysłałam męża i wcinam teraz pikantne paprykowe:) już mam wyrzuty sumienia

hops lubi tę wiadomość

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie czytałam o oczyszczaniu i wiem że na 100% jest krwawienie..nigdzie nie znalazłam czy jest również przy wchłanianiu. Wizytę mam w piątek dopiero. 16:45 :)

• hops Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    A mnie dziś chipsy prześladowaly i wysłałam męża i wcinam teraz pikantne paprykowe:) już mam wyrzuty sumienia

Ło mamo!! właśnie mi przyponiałaś że ja mam ulubione solone w torebce :)

Ezia90 lubi tę wiadomość

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzeszna24 wrote:
    Ja powiedziałam mojej szefowej jak byłam w 6tc.
    Pracuję do 9go listopada, będzie to 11 tc i od wtedy idę na zwolnienie :)
    Dodam, że pracuję w przedszkolu :)
    Ja też w przedszkolu pracuje, i już powiedziałam tydzień temu czyli w 8tc i szefowa dobrze zareagowała. Powiedziała że jak będę szła na zwolnienie to żebym jej tydzień wczesniej dała znać. Jesteśmy na kolezenskich relacjach więc raczej nie zachowa się po chamsku. Chciałam być uczciwa wobec niej i wczesniej uprzedzilam.

grzeszna24 lubi tę wiadomość

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hops wrote:
    właśnie czytałam o oczyszczaniu i wiem że na 100% jest krwawienie..nigdzie nie znalazłam czy jest również przy wchłanianiu. Wizytę mam w piątek dopiero. 16:45 :)
    Hops u mnie krwiak się wchłonął i krwawienia przy tym nie było, ale trwało to jakieś 3 tygodnie, dziwi mnie więc że lekarz mówił o terminie 5 dni. A ja miałam mniejszego krwiaka niż Ty z tego co pamiętam. Może chodziło o to, że dopiero się zacznie wchłaniać za jakieś 5 dni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 20:14

grzeszna24 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • librusik1 Koleżanka

Wysłany: 28 października 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki pomóżcie
    28 .09.mialam@ dziś zrobiłam bete 151,37 brak pęcherzyka na usg co myslice ,lekarz mowi ze trochę niska beta ???:( marte sie

marta
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    librusik1 wrote:
    kobietki pomóżcie
    28 .09.mialam@ dziś zrobiłam bete 151,37 brak pęcherzyka na usg co myslice ,lekarz mowi ze trochę niska beta ???:( marte sie
    Librusik a kiedy miałaś owu, bo miesiączka niewiele mówi. Ile dni po owu robiłaś tą bete?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 - dzięki wielkie za info, naprawdę. W sumie to się cieszę że nie ma krwawienia i że kwiak się nie oczyszcza a może wchłania (oby) bo jest na tyle duży że gdyby nagle w szybkim tempie się zaczął oczyszczać bądź gdyby wypadł..no w tym wypadku zabiera ze sobą to co ma w około. Jest duży-4x2cm ale ja i tak wiem że będzie dobrze, muszę się tylko tego paskudztwa pozbyć ..przyplątało się to to nie wiadomo skąd i trzeba pogonić.

Paula_29, Milk@ lubią tę wiadomość

• grzeszna24 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Ja też w przedszkolu pracuje, i już powiedziałam tydzień temu czyli w 8tc i szefowa dobrze zareagowała. Powiedziała że jak będę szła na zwolnienie to żebym jej tydzień wczesniej dała znać. Jesteśmy na kolezenskich relacjach więc raczej nie zachowa się po chamsku. Chciałam być uczciwa wobec niej i wczesniej uprzedzilam.

U mnie bardziej skomplikowana sytuacja, ale nie chcę się o tym rozpisywać, bo nic to nie da :)
    W każdym bądź razie 9go planuję wziąć zwolnienie :)

klz9io4pgexxrw8j.png
    20130831050117.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ