Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hops, niech sie gnoj wchłania i nie zadziera z nami!
Librusik, Beta jest pozytywna, to napewno. Jesteś w ciazy. To 31 dc? Nie wiem jakie cykle masz ale jakie by nie były to Beta na tym etapie jest ok. Z usg sie po prostu za bardzo pospieszylaspójdź za 2 tygodnie a teraz powtórz betę po 48 h od poprzedniej
hops, librusik1, Asikkk lubią tę wiadomość
-
Hops podoba mi się Twoje nastawienie. Krwiak się wchłonie na pewno. To się często zdarza. Nawet tu na belly w I trymestrze są dwa wątki dotyczące krwiaka i chyba wszystkim dziewczynom się wchłonął
Po prostu się oszczędzaj:)
hops lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Hops u mnie krwiak się wchłonął i krwawienia przy tym nie było, ale trwało to jakieś 3 tygodnie, dziwi mnie więc że lekarz mówił o terminie 5 dni. A ja miałam mniejszego krwiaka niż Ty z tego co pamiętam. Może chodziło o to, że dopiero się zacznie wchłaniać za jakieś 5 dni?
-
librusik1 wrote:kobietki pomóżcie
28 .09.mialam@ dziś zrobiłam bete 151,37 brak pęcherzyka na usg co myslice ,lekarz mowi ze trochę niska beta ???marte sie
taka beta w dniu spodziewanej miesiączki mała? a lekarz to szklaną kulę miał? wyczytał kiedy się jajo zagnieździło? wow.librusik1, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Librusik mi też się wydaje, że na ten czas beta w porządku. Jesteś w naprawdę początkowej ciąży stąd nic nie widział lekarz. Beta rośnie u każdego inaczej - ważne, żeby przyrost po 48h był dwukrotny (to co Ci napisała Pianistka).
Własnie Was nadrobiłam, niestety już mi wypadło z głowy co chciałam napisać
Hops cieszę się, że się odezwałaś
U mnie dziś średni dzień, bo syn miał 38st. i był marudny...nie wiem czy to od zębów (ostatnie 2 trójki planują się przebić), czy echo po szczepieniu (odra, świnka, różyczka), ale ono było w zeszłą środę. to chyba tak późno by nie było objawów?hops lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Hops, niech sie gnoj wchłania i nie zadziera z nami!
Librusik, Beta jest pozytywna, to napewno. Jesteś w ciazy. To 31 dc? Nie wiem jakie cykle masz ale jakie by nie były to Beta na tym etapie jest ok. Z usg sie po prostu za bardzo pospieszylaspójdź za 2 tygodnie a teraz powtórz betę po 48 h od poprzedniej
marta -
Asikkk wrote:Jakie duze macie te krwiaki? Moj ma 9x13mm a pecherzyk 25 mm,zarodek 3.4mm i bijace serduszko.martwie sie.biore progesteron.plamilam 3 dni na brazowo.lekarka mowi ze sie oczyszcza.reszta sie wchlonie.zlokalizowany u ujscia macicy dlatego zauwazylam plamienie.
Asikkk mój duży jakieś 4x2cm. Umiejscowiony obok jaja płodowego-niemalże się s nim styka. Przy tym moje dziecię w poniedziałek miało 16,3mm- serducho biło.
ja biorę luteinę 3x2, cyclonamice 2x1 i przez pierwsze kilka dni jeszcze miałam duphaston 2x1 (lekarz kazał dokończyć).
Najważniejsze to myśl pozytywnie i się nie zamartwiaj. No i oszczędzajto cały klucz do sukcesu
Pianistka, Asikkk lubią tę wiadomość
-
librusik1 wrote:Boże ...tak bardzoci dziekuje za taka wiadomość
to normalne ze na usg jeszcze nic nie bedzie. Poczekaj jeszcze ze 2 tyg a bedzie zarodek, serduszko:)
Powtórz betę i trzymam kciuki
Milka objawy po szczepieniu mogą byc nawet do 6-8 tygodni. Ale raczej nie gorączka. Wiec albo zeby albo moze jakas infekcja nieszczęsna?
Hops ja wierze ze sie wchłonie szybko i bedzie dobrzenapewno
hops, librusik1 lubią tę wiadomość
-
Witam sie późna porą. Podczytuje Was wieczorami ale nie jesteśmy stanie nadrobić bo tak produkujecie ze ho
U mnie ostatnio ciezko z siedzenie na forum ponieważ nie ma czasu.
W dodatku ciagle walczę z pieczeniem i jakimś dziwnym stanem podwozia....
Do tego posypały mi sie hormony tarczycy Tsh spadło a ft4 i ft3 poszło do góry, a znaleść endokrynologa na aby szybko isc na konsultacje to amba
Mileg wieczorku kobitki:-*
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Pianistka wrote:Nic sie nie stresuj
to normalne ze na usg jeszcze nic nie bedzie. Poczekaj jeszcze ze 2 tyg a bedzie zarodek, serduszko:)
Powtórz betę i trzymam kciuki
dziekuje kochana i również wszystkiego co najlepsze zyczeAsikkk lubi tę wiadomość
marta -
Kiki1916 wrote:Witam,
Mam nadzieję że mogę dołączyć i oby do czerwca,tylko lekarz jeszcze nie widział zarodka i beta tez nie najlepiej
na początku często nic nie widać gdy robi się usg za wcześnie..a co tzn że beta twoja nie najlepiej? -
Witam wszystkie nowe czerwcówki
dziewczyny nie martwcie się za wcześnie... spokojnie powtórzcie bety i niestety trzeba czekać....
co do pracy, Wy serio planujecie całą ciążę na l4? ja wiem, to zależy od pracy, wiadomo, ale kurczę ja to myśle jak będę się dobrze czuć spokojnie do marca może nawet kwietnia popracować. a szefowi powiedziałam wczoraj, ale tylko szefowi, po prostu żeby zaplanować działania, ma nikomu nie mówić przez miesiąc. nie boje się zwolnienia, za długo tam pracuje, mam 3 mies okres wypowiedzenia więc dobrze wie, że i tak jak coś zdążę uciec na l4 więc to nie ma sensu
czy ktoś ma jeszcze zawroty głowy? ja to mam cyrk, nawet jak w łóżku przekręcam się z prawą na lewą mam samoloty.librusik1 lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Librusik powtorz bete za 48 h przyrost musi byc minimum 66% .a najlepiej zeby wzrosla dwukrotnie. Z tego co wiem to pecherzyk widac przy becie powyzej 1000.wiec spokojnie usg zrob za 2 tyg to dojrzych i serduszko. A beta zalezy od tego kiedy zarodek sie zagniezdzil.6-12 dni po owu.U Ciebie byc moze zagniezdzil sie pozniej.stad niska beta:) nie ma powodu do zmartwien
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 21:16
librusik1 lubi tę wiadomość
-
Poszłam do lekarza 21 widział tylko coś malutkiego 3,5mm i kazał zrobić hcg 22.10 hcg 2146,24 zaczęłam krwawic szybko do lekarza przepisał luteina i duphaston i powtórzyć betę 26(2765) wiec malutki przyrost,poszłam do lekarza prywatnie tego samego dnia i powiedział ze nie lubi za wcześnie podejmować decyzje. Pecherzyk 8mm ale brak zarodka,kazał czekać do 07.11,następnego dnia u mojego gin pecherzyk 6,5 mm inny sprzęt i tez każe brać leki do 07 i czekać, ale ja chyba zwariuje,i 6 mam powtórzyć bete
-
nick nieaktualny