Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ja wzdęć nie mam,tylko wieczorem tak obżarty brzuch, że szok.ale nie dziwie się, skoro jem co 3h (tak, jestem przerażona że tak często, ale inaczej mnie zaczyna mulić).za to w ogóle nie jem słodkiego, bo mnie nie rusza.
LaRa mnie dziś też głowa bolała. zastanawiałam się, czy to od niewyspania, czy przez pogodę.
Hops ja się właśnie w tamtej części miasta wychowałam i mnie tam ciągnie
-
Ja mam tez problem ze skora okolic intymnych.jest tak przekrwiona i wrazliwa czy przesuszona, ze czasem jak przejade papierem to peka i potem widze kropke krwi na papierze z tego otarcia no i piecze...
Chodze co chwile siku i za kazdym razem uzywam papieru i pewnie stad te otarcia naskorka...
Zawsze mi wtedy serce mocniej bije...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 20:09
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Milk@ wrote:ja wzdęć nie mam,tylko wieczorem tak obżarty brzuch, że szok.ale nie dziwie się, skoro jem co 3h (tak, jestem przerażona że tak często, ale inaczej mnie zaczyna mulić).za to w ogóle nie jem słodkiego, bo mnie nie rusza.
LaRa mnie dziś też głowa bolała. zastanawiałam się, czy to od niewyspania, czy przez pogodę.
Hops ja się właśnie w tamtej części miasta wychowałam i mnie tam ciągnie
Co 3h to wrecz.ksiazkowe posilki!jedz moze mniejsze porcje chociaz nie wiem czy to pomoze...
Sama mam ten problem. Nie jem duzo, jadam regularnie, ale trawienie jest spowolnione i stad te nasze uczucie przepełnienia i duzy brzuch
Jakby wiecznie byly swieta hehWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 20:12
[*] 2014 i 2016 -
Milk@ wrote:Belldandy dobre porównanie z tymi świętami
postaram się trochę zmniejszyć ilość.
Ciezko mi sie czasem ruszac przez to też pełnienieAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Ja mam tez problem ze skora okolic intymnych.jest tak przekrwiona i wrazliwa czy przesuszona, ze czasem jak przejade papierem to peka i potem widze kropke krwi na papierze z tego otarcia no i piecze...
Chodze co chwile siku i za kazdym razem uzywam papieru i pewnie stad te otarcia naskorka...
Zawsze mi wtedy serce mocniej bije...
Używaj chusteczek wilgotnych dla bobaskow. Ja mialam mega problem z hemoroidami po porodzie az do teraz w sumie ale mega ulga i o wiele lepiej jak zaczelam uzywac zamiast papieru chusteczek dla bobaskow oprócz maści oczywiście. Albo jak masz bidet to po siku woda a nie papier. Papier niestety bardzo kaleczy
-
Czesc dziewczyny, nie zagladam na forum codziennie,wiec nie nadazam za watkami. Dzis mielismy pierwsza wizyte u ginekologa. To moj 6tc+0.
Pol nocy nie przespalam,a drugie pol mialam koszmary. Wiedzialam,ze na uslyszenie serduszka jeszcze za wczesnie, ale liczylam chociazby na zobaczenie pecherzyka. Lekarz szukal robil zoom, patrzyl...az w koncu zapytalam,czy jestem w ciazy czy nie,bo nic nie widze... Powiedzial,ze jest ''zgrubienie'',ze ciaza jest za mala jak na ten tydzien... ze slabo sie rozwija...Powiedzial,zebysmy przyszli za tydzien,o ile nie dostane miesiaczki...Mamy 60% szans na utrzymanie ciazy... Dla pocieszenia dodal,ze kazda kobieta chociaz raz w zyciu traci ciaze,ale plusem jest to,ze szybko mozna zajsc w nastepna..Wcale mnie to nie pocieszyloJestem zalamana,boje sie miec nadzieje ale z drugiej strony wiem,ze jezeli bede sie zamartwiac to nie pomoze... Dziewczyny,czy ktoras z was byla w podobnej sytuacji? mam sie szykowac na najgorsze? Pragniemy tego dziecka jak nic innego na swiecie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 20:33
-
K27 nigdy nie mialam takiej sytuacji i mam nadzieję ze nie bede miala ale usg jeszcze nie mialam dopiero bede miala w 12 tygodniu - mieszkam w Portugalii. Ale mialam tez sytuacje ze 50% bo bardzo mocno plamilam a nawet bym raczej powiedziala ze krwawilam w pierwszej ciazy i sie utrzymała. Z tego co dziewczyny pisza zależy wszystko od dokladnego dnia owulacji. Jesli byla pozniej ciaza na usg jest mlodsza.
K27 lubi tę wiadomość
-
madziątko wrote:Myślałam, że tylko ja mam to przepełnienie. Zjem kanapkę z wafla ryżowego a mam wrażenie jakbym 3 daniowy posiłek z deserem zjadła
strasznie się boje okresu po porodzie, że nie wrócę do wagi, a tendencje do tycia niestety mam
Wrocisz, wrocisz:) bedziesz karmic to szybko zleci:)
Z tego co piszesz, to nie jesz duzo, a od uczucia przepełnienia sie nie tyje:pWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 20:52
madziątko lubi tę wiadomość
[*] 2014 i 2016 -
Hej dziewczyny, cały dzień się nie odzywam bo mnie non stop mdli, mam bóle żołądka i jestem strasznie osłabiona. Wcisnęłam w siebie tylko kawałek czekolady i troszkę obiadu ale czułam jak stawał mi w gardle. Jedynie mięte pije albo wodę gazowaną.
K27 ja swoją ostatnią ciążę poroniłam ale mieszkam w uk i tutaj nikt nie zrobi tak wcześniej usg nawet, zresztą nie uważam że takie wczesne usg mają sens bo i tak nic nie widać i nie wiadomo czy ciąża jest, czy się utrzyma itp. Najlepiej zrób bete i zobacz czy rośnie.
W pierwszej ciąży też poszłam do lekarza za szybko bo koło 6 tygodnia właśnie i był tylko zarodek widoczny, kazał mi przyjść za 3 tygodnie i dopiero wtedy widziałam bijące serduszko więc z doświadczenia wiem że lepiej troszke poczekać z usg niż potem się zamartwiać czy aby na pewno wszystko będzie okWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 20:54
-
Karolina :* wrote:Używaj chusteczek wilgotnych dla bobaskow. Ja mialam mega problem z hemoroidami po porodzie az do teraz w sumie ale mega ulga i o wiele lepiej jak zaczelam uzywac zamiast papieru chusteczek dla bobaskow oprócz maści oczywiście. Albo jak masz bidet to po siku woda a nie papier. Papier niestety bardzo kaleczy
Dzieki za rade! Kalafior ciążowy mnie dopadl heh ze ja na to nie wpadlam...Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
K27 a regularne cykle miałaś? co ile dni? podejrzewasz w którym dniu cyklu mogłaś mieć owulację? jeśli standardowo 28-30 dni trwa twój cykl, to faktycznie chociaż pęcherzyk z ciałkiem żółtym powinien się znajdować w macicy.
proponowałabym zrobić betę w odstępie 48h.
jeśli będzie spadać to znaczy, że trzeba się spodziewać krwawienia, jeśli przyrasta prawidłowo, to jest szansa, że ciąża młoda i się jeszcze Wam ukaże w najbliższym czasie.
-
K27 wrote:Czesc dziewczyny, nie zagladam na forum codziennie,wiec nie nadazam za watkami. Dzis mielismy pierwsza wizyte u ginekologa. To moj 6tc+0.
Pol nocy nie przespalam,a drugie pol mialam koszmary. Wiedzialam,ze na uslyszenie serduszka jeszcze za wczesnie, ale liczylam chociazby na zobaczenie pecherzyka. Lekarz szukal robil zoom, patrzyl...az w koncu zapytalam,czy jestem w ciazy czy nie,bo nic nie widze... Powiedzial,ze jest ''zgrubienie'',ze ciaza jest za mala jak na ten tydzien... ze slabo sie rozwija...Powiedzial,zebysmy przyszli za tydzien,o ile nie dostane miesiaczki...Mamy 60% szans na utrzymanie ciazy... Dla pocieszenia dodal,ze kazda kobieta chociaz raz w zyciu traci ciaze,ale plusem jest to,ze szybko mozna zajsc w nastepna..Wcale mnie to nie pocieszyloJestem zalamana,boje sie miec nadzieje ale z drugiej strony wiem,ze jezeli bede sie zamartwiac to nie pomoze... Dziewczyny,czy ktoras z was byla w podobnej sytuacji? mam sie szykowac na najgorsze? Pragniemy tego dziecka jak nic innego na swiecie...
Wiesz kiedy mialas owulacje?
Nie chce Cie martwic, ale jesli w 6+0 tc nie widac nawet pecherzyka, to nie najlepiej to rokuje...
Sprawdz betaHCG w pon i po 48h.
[*] 2014 i 2016 -
Karolina :* wrote:K27 nigdy nie mialam takiej sytuacji i mam nadzieję ze nie bede miala ale usg jeszcze nie mialam dopiero bede miala w 12 tygodniu - mieszkam w Portugalii. Ale mialam tez sytuacje ze 50% bo bardzo mocno plamilam a nawet bym raczej powiedziala ze krwawilam w pierwszej ciazy i sie utrzymała. Z tego co dziewczyny pisza zależy wszystko od dokladnego dnia owulacji. Jesli byla pozniej ciaza na usg jest mlodsza.
-
Heloł. Ja tam ostatnio mogę jeść prawie wszystko..dziś na obiad wrąbałam to:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/41c83c167889.jpg
Tort tiramisuWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 21:10
Magg_ie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Olcia99 wrote:Hej dziewczyny, cały dzień się nie odzywam bo mnie non stop mdli, mam bóle żołądka i jestem strasznie osłabiona. Wcisnęłam w siebie tylko kawałek czekolady i troszkę obiadu ale czułam jak stawał mi w gardle. Jedynie mięte pije albo wodę gazowaną.
K27 ja swoją ostatnią ciążę poroniłam ale mieszkam w uk i tutaj nikt nie zrobi tak wcześniej usg nawet, zresztą nie uważam że takie wczesne usg mają sens bo i tak nic nie widać i nie wiadomo czy ciąża jest, czy się utrzyma itp. Najlepiej zrób bete i zobacz czy rośnie.
W pierwszej ciąży też poszłam do lekarza za szybko bo koło 6 tygodnia właśnie i był tylko zarodek widoczny, kazał mi przyjść za 3 tygodnie i dopiero wtedy widziałam bijące serduszko więc z doświadczenia wiem że lepiej troszke poczekać z usg niż potem się zamartwiać czy aby na pewno wszystko będzie ok -
belldandy wrote:Wiesz kiedy mialas owulacje?
Nie chce Cie martwic, ale jesli w 6+0 tc nie widac nawet pecherzyka, to nie najlepiej to rokuje...
Sprawdz betaHCG w pon i po 48h.