X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • K27 Znajoma

Wysłany: 29 października 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk@ wrote:
    K27 a regularne cykle miałaś? co ile dni? podejrzewasz w którym dniu cyklu mogłaś mieć owulację? jeśli standardowo 28-30 dni trwa twój cykl, to faktycznie chociaż pęcherzyk z ciałkiem żółtym powinien się znajdować w macicy.
    proponowałabym zrobić betę w odstępie 48h.
    jeśli będzie spadać to znaczy, że trzeba się spodziewać krwawienia, jeśli przyrasta prawidłowo, to jest szansa, że ciąża młoda i się jeszcze Wam ukaże w najbliższym czasie.
    Cykle regularne co 34dni,owu kolo 5 pazdziernika Mieszkam w Irlandii,nie wiem jak to dziala tu z beta,nigdy nie robilam a moj gine nic nie wspomnial...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 21:22

K28
    Aniolek 8tc 11.11.16
    Aniolki 6tc 06.03.17
    9wvsl6z.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 29 października 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K27 wrote:
    Belldandy owu mialam kolo 5listopada. Lekarz nic nie mowil o becie...

5 września,czy października? Bo listopad się jeszcze nie zaczął...
    A ile dni trwa Twój cykl?

Rozumiem- jeśli chodzi o betę,to dziewczyny mieszkające na wyspach musiałyby się wypowiedzieć czy tam się w ogóle robi.bo tam inaczrj się do ciąży podchodzi niż u nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 21:23

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • K27 Znajoma

Wysłany: 29 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk@ wrote:
    5 września? Bo listopad się jeszcze nie zaczął...
    A ile dni trwa Twój cykl?
    kurcze,miesiace pomyslilam, 5 pazdziernika mialam owulacje prawdopodobnie

K28
    Aniolek 8tc 11.11.16
    Aniolki 6tc 06.03.17
    9wvsl6z.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K27 z tego co widziałam to mieszkasz w Irlandii nie wiem jak u Ciebie ale w UK płaci się za wizytę u Polaka 120-150 funtów i jak dzwoniłam żeby dowiedzieć się o ceny i terminy to panie namawiały mnie na usg już koło 5 tygodnia, powiedziały że im szybciej tym lepiej, więc myślę że było to czysta próba wyciągnięcia kasy bo co lekarz mi powie w 5 tygodniu ciązy. Stwierdziłam że najpierw zapiszę się do położnej w mojej przychodni, a potem w razie czego polski lekarza ale na pewno nie w 5 czy 6 tygodniu. Na chwile obecną mam straszne objawy ciąży, dużo bardziej intensywne niż w pierwszej więc jestem w miarę spokojna. W poniedziałek jeszcze spróbuje umówić się na early scan ale zobaczymy co mi powiedzą.
    W pierwszej ciąży która była prowadzona w Polsce mój ginekolog sam powiedział że przyszłam za szybko, byłam prywatnie więc trafiłam na lekarza który nie wyciągał ze mnie kasy pod byle pretekstem.
    Najważniejsze to być dobrej myśli ;) zrób betę tak jak piszą dziewczyny w odstępie 48h i zobacz czy rośnie.

• Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K27 wrote:
    Cykle regularne co 34dni,owu kolo 5 pazdziernika Mieszkam w Irlandii,nie wiem jak to dziala tu z beta,nigdy nie robilam a moj gine nic nie wspomnial...

W UK idziesz zapisujesz się do przychodni i robią ci badanie krwi i moczu w tym bete ale nie sprawdzają po 48h, jeżeli chcesz sama sprawdzić to w prywatnych laboratoriach lub klinikach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wam tez chce się stale tak pić??

• Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka1987 wrote:
    Mi to się nic nie chce :P

• Milk@ Ekspertka

Wysłany: 29 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K27 chyba już powinno być widać chociażby sam pecherzyk.jesli możesz się zapisać do lekarza i zrobić betaHcg to by było najlepiej.przy czym jeden wynik Ci nic nie da,bo nawet jak byłaś w ciąży ale nie udało jej się utrzymać,to beta będzie dodatnia przez jakiś czas (powoli spada jej poziom).
    Jeśli nie masz możliwości zrobienia bety,to musisz uzbroić się w cierpliwość i na kolejnej wizycie za tydzień powinno się wyjaśnić co i jak.

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • K27 Znajoma

Wysłany: 29 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 wrote:
    K27 z tego co widziałam to mieszkasz w Irlandii nie wiem jak u Ciebie ale w UK płaci się za wizytę u Polaka 120-150 funtów i jak dzwoniłam żeby dowiedzieć się o ceny i terminy to panie namawiały mnie na usg już koło 5 tygodnia, powiedziały że im szybciej tym lepiej, więc myślę że było to czysta próba wyciągnięcia kasy bo co lekarz mi powie w 5 tygodniu ciązy. Stwierdziłam że najpierw zapiszę się do położnej w mojej przychodni, a potem w razie czego polski lekarza ale na pewno nie w 5 czy 6 tygodniu. Na chwile obecną mam straszne objawy ciąży, dużo bardziej intensywne niż w pierwszej więc jestem w miarę spokojna. W poniedziałek jeszcze spróbuje umówić się na early scan ale zobaczymy co mi powiedzą.
    W pierwszej ciąży która była prowadzona w Polsce mój ginekolog sam powiedział że przyszłam za szybko, byłam prywatnie więc trafiłam na lekarza który nie wyciągał ze mnie kasy pod byle pretekstem.
    Najważniejsze to być dobrej myśli ;) zrób betę tak jak piszą dziewczyny w odstępie 48h i zobacz czy rośnie.
    No wiec ja do tego gine chodze prywatnie od 4 lat. Wiec kazda wizyta jest platna,jezeli jest robione usg to 80e,wiec to nie sa male pieniadze. Nie wiem jak to tu wyglada z beta,w zyciu nie mialam robionej

K28
    Aniolek 8tc 11.11.16
    Aniolki 6tc 06.03.17
    9wvsl6z.png
  • K27 Znajoma

Wysłany: 29 października 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk@ wrote:
    K27 chyba już powinno być widać chociażby sam pecherzyk.jesli możesz się zapisać do lekarza i zrobić betaHcg to by było najlepiej.przy czym jeden wynik Ci nic nie da,bo nawet jak byłaś w ciąży ale nie udało jej się utrzymać,to beta będzie dodatnia przez jakiś czas (powoli spada jej poziom).
    Jeśli nie masz możliwości zrobienia bety,to musisz uzbroić się w cierpliwość i na kolejnej wizycie za tydzień powinno się wyjaśnić co i jak.
    JAk byc cierpliwa w takiej sytuacji?... Nie chce sie zalamywac,dla dobra sprawy,byle by przetrwac ten tydzien...

K28
    Aniolek 8tc 11.11.16
    Aniolki 6tc 06.03.17
    9wvsl6z.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K27 wrote:
    No wiec ja do tego gine chodze prywatnie od 4 lat. Wiec kazda wizyta jest platna,jezeli jest robione usg to 80e,wiec to nie sa male pieniadze. Nie wiem jak to tu wyglada z beta,w zyciu nie mialam robionej
    No to mi się wydaje że lekarz zwyczajnie chciał dodatkową kase wyciągnąć bo wiedział że w tak wcześniej ciąży może być mało co widać.
    W lutym tego roku byłam w ciąży i zaczęłam plamić, pojechałam do szpitala i tam zrobili mi bezpłatnie bete, kazali przyjść za 2 dni i powtórzyli wynik. Po dwóch godzinach wyniki i beta spadła więc wiedziałam ze mam czekać na krwawienie. Ja pojechałaby na oddział ciąży do szpitala na ściemniała że mam plamienia i wtedy powinni jeszcze dziś zrobić ci bede, w poniedziałek kolejną i będziesz wiedzieć na czym stoisz.
    Niestety opieka nad ciężarną na wyspach jest słaba i o wszystko się wyprosić i czasem nakombinować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 21:39

K27 lubi tę wiadomość

• K27 Znajoma

Wysłany: 29 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za wszystkie rady i wskazowki,a najbardziej,ze chcialyscie podzielic sie swoimi odczuciami w moim przypadku. Troche mi lzej,nie wiem jak to okreslic...Boje sie,boje sie zlego,ale nie chce tez sie zamartwiac... Nie chce sie tez cieszyc...Tak bardzo pragniemy dzeiciatka...Nie chce dac sie zwariowac. Bede obserwowac swoje cialo i zmiany w nim zachodzace przez nastepne 7 dni. Pozdrawiam i zycze zdrowia.

K28
    Aniolek 8tc 11.11.16
    Aniolki 6tc 06.03.17
    9wvsl6z.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 wrote:
    W UK idziesz zapisujesz się do przychodni i robią ci badanie krwi i moczu w tym bete ale nie sprawdzają po 48h, jeżeli chcesz sama sprawdzić to w prywatnych laboratoriach lub klinikach.

Ja mieszkam w UK a dokładniej w Londynie i u mnie tak nie ma... poszłam do przychodni to dali mi do wypełnienia tylko formularz do szpitala w którym chce rodzic i wysłałam ten formularz i czekam na odpowiedz ze szpitala odnośnie mojej pierwszej wizyty która rzekomo ma być przed 12 tygodniem... zero badań moczu czy krwi :/ jestem załamana tutejsza opieka nad ciężarnymi. A co do bety to wogole nie robią. Pytali sie mnie czy zrobiłam przynajmniej dwa testy ciazowe i tyle

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Ja mieszkam w UK a dokładniej w Londynie i u mnie tak nie ma... poszłam do przychodni to dali mi do wypełnienia tylko formularz do szpitala w którym chce rodzic i wysłałam ten formularz i czekam na odpowiedz ze szpitala odnośnie mojej pierwszej wizyty która rzekomo ma być przed 12 tygodniem... zero badań moczu czy krwi :/ jestem załamana tutejsza opieka nad ciężarnymi. A co do bety to wogole nie robią. Pytali sie mnie czy zrobiłam przynajmniej dwa testy ciazowe i tyle

Ja mieszkam w okolicach Bristolu więc może co miasto to inaczej, jak zrobiłam test to za kilka dni poszłam zapisać się do mojej przychodni do położnej, wizyte z nią miałam po 1,5 tygodnia, ona założyła mi książkę ciąży, zmierzyła ciśnienie, wypytywała o wszystko, ogólnie wizyta trwała ponad godzinę. Dostałam fiolkę na mocz, w poniedziałek zapisała mnie na krew też w przychodni. Następną wizytę mam pod koniec roku dopiero, w między czasie mam dostać list ze szpitala z datą pierwszego scanu. Ogólnie babeczka powiedziała że jakby coś się działo to mam telefon 24/7 gdzie mogę dzwonić.

A co do formularza żeby wybrać szpital to mi powiedziała że na to za szybko i że jeszcze na wybranie szpitala będę mieć czas, koło 34 tyg mam mieć też spotkanie z konsultantem żeby wybrać w jaki sposób chcę urodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 23:26

• I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) zatkało mi się ucho czym mam sobie pomóc? Miałam zawiesine do ucha ale nic nie pomaga. Dalej zatkane. Strasznie to uciążliwe.

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

K27, dziewczyny juz wszystko napisały, trzymam kciuki za ujawnienie sie fasola.

I.Ana.I niestety ńie pomogę, mój maz czesto miewał takie zatkania po baseńie, i tu pomagał tylko laryngolog.
    A moze spróbuj ziewać dosyć szeroko, wtedy uszy sie odtykaja.

Ja dzien zaczęłam od śniadania-kisiel z brzoskwinia. Zobaczymy czy bóle brzucha i mega wzdęcia sie pojawia, jeśli tak to juz nie wiem o co chodzi.

Miłej niedzieli

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana mialam ten problem rok temu i dlugo sie meczylam. W aptece jest taki srodek (nie pamietam nazwy) - krople do uszu i taka mala gruszka do plukania.
    Do tego trzeba troche cierpliwosci i byc moze dwa podejscia i powinno pomoc.
    Chyba, ze to infekcja ucha to wtedy chyba tylko lekarz.
    Znam tez sposob z wpuszczeniem kilku kropel oleju czosnkowego do ucha (olej ma rozpuscic woskowine, a czosnek dzialanie antybakteryjne), ale mi nie pomogl wtedy.

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka1987 wrote:
    Strasznie! Bez butelki z woda nigdzie sie nie ruszam. Wieczny kac.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z rana :)
    My od 5 ej na nogach a ja dzien przywitałam różowym plamieniem... az dziwne ze 3 tygodnie go noe było :o

Miłego dnia :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzis tez koszmarna noc. Maly non stop sie wiercil, pil wode, wstawal i tak cala noc takze ja tez wykonczona uff :(

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ