Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam was dziewczyny dziś z łóżka. Okazało się, że mam zapalenie oskrzeli. Dostałam Amotax - podobno bezpieczny dla dziecka i leżę w łóżku przynajmniej do środy rano. Najgorszy jest kaszel. Mam nadzieję, że z dzieckiem będzie w porządku... Strasznie się martwię...
-
tutusia wrote:Mi też się wydawało, że szybko. Gadałam z koleżanką w 3 miesiące starszej ciąży. Mówiła, ze ona własnei ok. 9-10tyg kupiła pierwsze ciążowe spodnie, nosi je z wygodą wciąż (21tydz) i czytała, że wiele dziewczyn mieści się w te spodnie przez całą ciążę, bo ten pas "rośnie" z brzuchem. Ma spodnie z h&m właśnie.
Zresztą niezbyt mnie obchodzi czy to już czas czy nie. Zwykłe spodnie mnie gniotą w brzuch, ale w udach i tyłku są dobre, więc rozmiar większe nie są rozwiązaniem, poza tym bym szybko z nich wyrosła. A w ciążowych mam szanse się przekulać do końca, jeśli nie będę tyła za mocno. Co śmieszne to przytyłam na razie max 0,5kg (albo i nic, bo wahała mi się waga ostatnio), wzdęcia już raczej mnie nie męczą (a przynajmniej dużo rzadziej), a spodnie i tak nie nadają się do noszenia...
Bo w 1 trymestrze sie jeszcze nie tyje. Stednio max 1 kg lub nawet chudnie przez mdlosci czy wymioty:)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
renc wrote:Witam was dziewczyny dziś z łóżka. Okazało się, że mam zapalenie oskrzeli. Dostałam Amotax - podobno bezpieczny dla dziecka i leżę w łóżku przynajmniej do środy rano. Najgorszy jest kaszel. Mam nadzieję, że z dzieckiem będzie w porządku... Strasznie się martwię...Ślubowaliśmy 11.06.2016
1 cs udany
8.11 serduszko
16.12 USG prenatalne
-
Ja do pracy już parę razy założyłam ciążowe spodnie. Ja mam ciążę spożywczą, więc wszystko się trzyma. Nie wszystko dopinam. Polecam patent z gumką na guziku i dłuższa bluzka. Mam reklamówkę ciążowych spodni od szwagierki, w których nie chodziłam, bo nie podobał mi się krój, ale teraz wpadłam na pomysł, żeby je przerobić, więc zaraz maszynę wyciągam.
Pianistka lubi tę wiadomość
-
Tutusia, ja nie przytyłam poki co nic a spodni nie mam szans zapiać
wiec po prostu sie z tym nie szarpie i nie wciskam na sile
W domu chodzę w legginsach a jak juz gdzieś wychodzę to zakładam jeansy ciążowe.
I faktycznie panel rośnie razem z brzuchem
Ja w poprzedniej ciazy nosiłam spodnie ciążowe od ok 12-13 tc i do samego końca, do 42 tc/ jedynie roznica taka ze na początku panel sięgał praktycznie pod same piersi a na końcu na wysokość pępka
Ale z nich sie nie wyrośnie
Villemo, zazdraszczam talentu do szycia, ja w życiu przy maszynie nie siedziałam
Renc, duzo zdrówka dla Ciebie :* szybko sie wyleczysz i bedzie oktrzymaj sie
-
Witam się po krótkiej nieobecności. Samopoczucie w miarę dobre, mdłości dokuczają jak jestem głodna lub za dużo zjem
. Dzisiaj pobolewa mnie mocniej brzuch, mąż w domu to więcej leże.
Pokusiłam się na wyciągnięcie spodni ciążowych bo też uwieraja mnie wszystkie guziki ale zdecydowanie dużo za wcześnie bo spadaja mi z d.pkiRatuje sie spodniami na gumce i leginsami. Chyba będę musiała zakupić kurtkę bo coś mi się wydaje że moje zaraz będą za ciasne.
-
Pianistka, ja zaczęłam szyć na macierzyńskim, jak zobaczyłam cudeńka dla dzieci uszyte przez dziewczyny z forum mamusiowego. Nie jestem mistrzynią, ale proste rzeczy mi wychodzą. Uszyłam identyczne sukienki dla mnie i dla córy na jej roczek, spodenki, sukienki, dużo maskotek. Nie mam teraz za dużo czasu, ale jak będę na L4, to znów będę więcej szyć. Relaksuje mnie to.
Magg_ie lubi tę wiadomość
-
Renc zdrowiej! Mnie zawsze na nogi oprocz domowych sposobow stawia sen. Jesli pierwszy dzien choroby przespie - czyt. wylacze komputer, telefon, odloze robotke na drutach i po prostu sie poloze, zeby spac, to szybciutko zdrowieje.
Belldandy ja wiem, ze w pierwszym trymestrze sie nie tyje. Smieje sie wlasnie, ze mimo, ze nie przytylam, nie mam juz wzdec a brzuch niby wcale nie urosl jakos specjalnie to i tak juz nie moge nosic spodni sprzed ciazy.
Pianistka brzusio jak sie patrzymoj juz nie bywa plaski (rzadko ostatnio bywal;), ale nie urosl mocno. Nie wiem w sumie skad az taki dyskomfort z spodniach, po prostu mi nie wygodnie, cisnie i boli. Wiec spodnie beda przyszlotygodniowym nabytkiem. Byle by mi pupa za mocno nie urosla, bo ze z brzucha nie wyrosne to wiem, ale uda i pupa to juz inna sprawa
-
LaRa wrote:Dzien dobry,
K27, dziewczyny juz wszystko napisały, trzymam kciuki za ujawnienie sie fasola.
I.Ana.I niestety ńie pomogę, mój maz czesto miewał takie zatkania po baseńie, i tu pomagał tylko laryngolog.
A moze spróbuj ziewać dosyć szeroko, wtedy uszy sie odtykaja.
Ja dzien zaczęłam od śniadania-kisiel z brzoskwinia. Zobaczymy czy bóle brzucha i mega wzdęcia sie pojawia, jeśli tak to juz nie wiem o co chodzi.
Miłej niedzieli -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja w tamtej ciąży do konca 5 miesiaca chodzilam w normalnych ubraniach a teraz już dopasowanych bluzek i sweterków dopiąć nie mogę
Ja nie lubię dzinsow z hm, miałam ciazowe i one maja na górze panelu N brzuch gumkę. Na pierwsze miesiące są ok, ale na koniec gumka w duży brzuch się wbija. Mi było nie wygodnie.
Za to zadowolona byłam z jeansows z happy mum, co prawda drożyzna ale warto, sporo jest też używanych rzeczy tej firmy warto polowaćJa właśnie kupiłam używana sukienkę i muszę kupić leginsy.leginsy zawsze wygodniejsze niż jeansy.
Póki co mieszxze się się normalnych ale pewnie dwa tygodnie i nie dopnebluzki można kupować ciut większe, elastyczne i też jest ok. Nie lubię widoku ciężarówek z gołym brzuchem na wierzchu i za krótkiej bluzce.
Ja lubię wyglądać, wiec nie było mi szkoda kasy na ciazowe ciuchy, no i mozna dużo kupić używanych w stanie idealnym.
Pierwsze kilka miesięcy faktyczmie może się udac w normalnych rzeczach
W spodniach ciazowych jest po prostu wygodniejnic nie uciska
Najgorszy problem miałam z kupienie kurtki na zimęwybor niby jest, ale w kazdej wygladalam jak dwa razy ja.nie mogłabym chodzić rozpieta bo jestem zmarłych.
Aaaa i polecam rajty ciazowe z Gatta to najlepszy wynalazek ciążowy, elastyczne sukienki i w sumie nie wiele więcej trzeba kupowaćspokojnie do końca można w nich chodzić. Chociaż w czerwcu nie będzie już konieczności smigania w rajtach
Independent - dobrze ze nie w sklepieja bym kupiła jednak ciazowowe, większość czasu ciąży czeka nas w zimie, będzie serio wygodniej, te rozmiar większe zaraz znowu będziesz wymieniala na kolejne, a ciazowe kupisz jedne i obejdziesz cała zimę i wiosnę też :)ale takie moje zdanie. Po ciąży wrocisz do swojej wagi i te duże Ci sie nie przydadzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 16:11
-
Dziewczyny sama po sobie wiem, ze ńie ma co sie ograniczac i przedłużać terminu kupna ciążowych ciuszków. Komfort noszenia ciążowych jest nieporównywalny ze zwykłymi dżinsami (przynajmniej dla mnie). No ale ja nie należę do chudziutkich wiec jakoś szybko czuje sie pełna a do tego te wzdęcia. Niestety pare dni musze sie pomęczyć w zwykłych dzinsach, potem pojadę do mamy i zgarnenswoje ciuszki
Czacha bolinawet po drzemce nie minęła
-
Pianistka to Ty chyba wysoka jesteś, bo tych 80kg w ogóle nie widać. Ja to mikrusek - 155cm
Independent współczuje wymiotnych przeżyć. Ze mnie szczęściara, bo mdłości praktycznie żadnych nie miałam i ani razu nawet mnie nie pogoniło, nie mówiąc już o tym, żebym wymiotować miała. Należę do tych 25% szczęściar bez mdłości ciążowych
Za to co do spodni to zgadzam się z Jolą, rozmiar większe będziesz za miesiąc znów wymieniać, a ciążowe ponosisz jeszcze długo albo i do samego końca. Poza tym nie wiem jak u Ciebie, ale ja w pupie i udach nie przytyłam, więc wisiałyby na mnie spodnie większe o rozmiar, a i komfort mniejszy niż w elastycznych ciążówkach, więc chyba lepiej zainwestować od razu w takie.
A rajstopy na razie kupuję rozmiar większe, choć i w starych jeszcze w miarę wygodnie mi. Na razie w ciążowe nie mam co włożyć, ale jak brzuszek się powiększy to na pewno się zaopatrzę. Tylko będę szukała na pewno jakiś innej firmy, bo uważam, że Gatta robi bardzo marne jakościowo rajstopy i nie kupuję ich. Lubię Marylin, Knittex i Adrian jest spoko i w zeszłym roku wypróbowałam Calzedonię. Jakościowo są dobre i ładne wzory mają, ale nie są o tyle lepsze, o ile są droższe -
W poprzedniej ciazy mialam 3pary jeansow marki h&m kupione w sh w stanie idealnym. Plaszcz o szlafrokowym kroju, dresowka szyta przez babcie, ktory rosl razem ze mna. Kilka par legginsow i modnych spodni dresowych z zamkami. Bluzki po prostu Mki a nie xs , a co do butow to krotkie kozaki, botki a potem emu... dlugich kozakow nie ubralam bo puchly mi lydki.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016