Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Z ciążowych dolegliwości także mam wzdęcia, mdłości do wieczornych doszły poranne, jeszcze zgaga i bóle głowy.także nieźle się zaczyna.
Ja jeszcze mieszcze się w swoje spodnie ale dziurkę paska zapinam już o jedną wcześniej.
W pierwszej ciąży kupiłam spodnie koło 14 tc i miałam je do końca.Tak jak Pianistka pisała zmieniło się tylko miejsce gdzie sięgał pas.
Przy karmieniu też dużo piłam teraz też mnie suszy.
Dziewczyny napiszcie mi czy któraś też tak ma bo czytam że przy mdlosciach odrzuca Was od jedzenia.Mnie odrzuca tylko od niektórych produktów a problem jest taki, że jak tylko mnie mdli muszę coś zjeść bo inaczej jest jeszcze gorzej.Efekt jest taki że jestem głodna co 1.5 -2 h i jestem tym przerażona.Jak tak dalej pójdzie to przytyje z 30 kg a u mnie przy karmieniu niestety waga nie spada.
Czy to jest normalne? Może powinnam sobie poziom cukru zbadać? Ma któras tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 19:54
-
Pianistka wrote:ja do legginsów lubię długi sweter, albo długą bluzkę
mam dużo takich długaśnych swetrów ale rozpinanych, więc pod spód dłuższy top
a ja znowu plamięmocniej... krwią...
dziś 7+5. z Emmą plamiłam tak w 7+4
Miejmy nadzieje ze to nic groźnego... dobrze ze miałaś tak z Emma wiec możesz być spokojniejsza.. a nie chcesz jechać do lekarza żeby to sprawdzić tak na wszelki wypadek? -
Pianistka wrote:ja do legginsów lubię długi sweter, albo długą bluzkę
mam dużo takich długaśnych swetrów ale rozpinanych, więc pod spód dłuższy top
a ja znowu plamięmocniej... krwią...
dziś 7+5. z Emmą plamiłam tak w 7+4
Mam nadzieje że to nic poważnego, wypoczywaj jak najwięcej -
Nisia2901 wrote:Hej dziewczyny
Wiem, że do czerwca jeszcze duuuuzo czasu ale tak mysle kiedy zaczynacie kompletowac wyprawke dla malucha ? Czy kupujecie ubranka dla dzieciatka w rozmiarze 56 czy odrazu 62 ? -
Nisia2901 wrote:Hej dziewczyny
Wiem, że do czerwca jeszcze duuuuzo czasu ale tak mysle kiedy zaczynacie kompletowac wyprawke dla malucha ? Czy kupujecie ubranka dla dzieciatka w rozmiarze 56 czy odrazu 62 ?
ja zacznę pewnie ok kwietnia ;P ale ja nie mam prawie nic do kupienia
a ciuszki? Emma urodziła się ważąc 4,15 kg a rozmiar 56 nosiła 2 miesiące!
ale rozmiarówka rozmiarówce nie równa.
My mamy ciuszki głównie h&m, lindex, kappahl, next. i z tych 56 jest spoooooore.
te sklepy mają duże ciuszki jak na dany rozmiar
teraz nosimy rozm 80 mimo tylko 69 cm wzrostu...
no i różni producenci mają rózne kroje... ciuszki z lindex są dość wąskie a z next na typowe pulpecikiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 20:34
-
Witam się kochane...
Cały dzień spędziłam w aucie i u rodziców. Było super, akurat była moja chrzestna z rodzinką, podczas obiadu przyjechały moje siostry, a największą niespodzianką był mój szwagier:-)
Także dzień udany. Poza mdłościami, które są coraz bardziej upierdliwe...
Teraz oglądamy zwierzogród
młody spał 3 min jak dojechaliśmy nad morze i 7 min jak wróciliśmy od rodziców, także noc będzie ciekawa...
Jutro wizyta. Jak zawsze jestem zdenerwowana i strasznie się boję... Jednak staram się myśleć pozytywnie -
Milk@ wrote:mój syn się urodził 55cm, ale też przez chwilę nosił 56, bo mimo "wzrostu" dzieci maja podkulone nóżki i w 62 by chyba mu wisiało bardzo.
a zastanawiałam się nad tym... jak w Pl mierzy się wzrost dziecka? kładąc na twardej miarze typu desce? czy przykładając centymetr krawiecki od głowy do pięt po linii kręgosłupa? -
Pianistka wrote:a zastanawiałam się nad tym... jak w Pl mierzy się wzrost dziecka? kładąc na twardej miarze typu desce? czy przykładając centymetr krawiecki od głowy do pięt po linii kręgosłupa?
Centymetrem:)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Z wlasnego.doswiadczenia lepiej kupic wiecej ciuszkow w rozmiarze 62, a tylko.kilka na 56. Dzieci szybko rosna, szybciej niz zdarzy sie wszystko ubrac:)
Polecam tez nie kupowac spiochow tylko body + polspiochy, szybciej mozna przebrac i praktyczniejsze.
Odradzam tez kaftaniki bo.podwijaja sie na pleckach, lepsze bodziaki, czyli trzeba sie zaopatrzyc w sporo bodziaków bo stanowia fajna baze do ubran.
Body+ polspiochy
Body+ spodniczki
Body + spodenki
Body + rajstopki
A w lato same body na upalyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 20:44
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Z wlasnego.doswiadczenia lepiej kupic wiecej ciuszkow w rozmiarze 62, a tylko.kilka na 56. Dzieci szybko rosna, szybciej niz zdarzy sie wszystko ubrac:)
Polecam tez nie kupowac spiochow tylko body + polspiochy, szybciej mozna przebrac i praktyczniejsze.
Odradzam tez kaftaniki bo.podwijaja sie na pleckach, lepsze bodziaki.
ja nie miałam ani jednych śpiochów... na dzień body + legginsy a na noc pajace...
co do rozmiarów, to u nas nawet rozm 50 był używany przez tydzień
także jak znam swoją skandynawską rozmiarówkę, to na 100% będę miała sporo 56... przy Emmie używałam 56 ok 2 miesa mala nie była
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 20:49
Olcia99 lubi tę wiadomość
-
belldandy wrote:Z wlasnego.doswiadczenia lepiej kupic wiecej ciuszkow w rozmiarze 62, a tylko.kilka na 56. Dzieci szybko rosna, szybciej niz zdarzy sie wszystko ubrac:)
Polecam tez nie kupowac spiochow tylko body + polspiochy, szybciej mozna przebrac i praktyczniejsze
To zależy od upodobań, mi pół śpiochy nie sprawdzały się, denerwowały mnie i nie podoba mi się jak dziecko w tym czymś wygląda, a pajacyki były super, miałam pełno. Tylko ja zakładałam zawsze pajacyki na gołe ciało bez bodziaka.
A kaftaniki dla dzieci to już kosmos dla mnie, jak mi mojego synka ubrali w szpitalu to myślałam że się wścieknę jak miałam go w tym przebierać.
Najlepiej przetestować co jest najwygodniejsze
Ciuszki z H&M, Next, te z Lidla wypadają na dużo większe, jak kupujecie w lumpkach to firmy: Rebel, George, Mothercare, F&F są przeważnie akurat na dany wzrost albo wage dziecka. Z tych 7 firm miałam najwięcej ciuszków bo reserved, kappahl, smyk to nie wiem. W polsce uwielbiałam lumpki bo dla takiego maluszka można kupić ciuszki praktycznie jak nowe za nie duże pieniądze a wiadomo że co chwile trzeba coś dokupować bo maluszek rośnie. -
Pianistka wrote:ja nie miałam ani jednych śpiochów... na dzień body + legginsy / półśpiochy a na noc pajace...
co do rozmiarów, to u nas nawet rozm 50 był używany przez tydzień
także jak znam swoją skandynawską rozmiarówkę, to na 100% będę miała sporo 56... przy Emmie używałam 56 ok 2 miesa mala nie była
Widac rozmiar rozmiarowi nie rowny. U mnie niektore body na 56 byly wieksze od 62...Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Olcia99 wrote:To zależy od upodobań, mi pół śpiochy nie sprawdzały się, denerwowały mnie i nie podoba mi się jak dziecko w tym czymś wygląda, a pajacyki były super, miałam pełno. Tylko ja zakładałam zawsze pajacyki na gołe ciało bez bodziaka.
A kaftaniki dla dzieci to już kosmos dla mnie, jak mi mojego synka ubrali w szpitalu to myślałam że się wścieknę jak miałam go w tym przebierać.
Najlepiej przetestować co jest najwygodniejsze
Ciuszki z H&M, Next, te z Lidla wypadają na dużo większe, jak kupujecie w lumpkach to firmy: Rebel, George, Mothercare, F&F są przeważnie akurat na dany wzrost albo wage dziecka. Z tych 7 firm miałam najwięcej ciuszków bo reserved, kappahl, smyk to nie wiem. W polsce uwielbiałam lumpki bo dla takiego maluszka można kupić ciuszki praktycznie jak nowe za nie duże pieniądze a wiadomo że co chwile trzeba coś dokupować bo maluszek rośnie.
90 % ciuszkow mialam.z sh. Te 10% to.body, ktore kupowalam nowe bo to jednak ubiera sie na gole cialko noworodka i tak po prostu wolalamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 20:52
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016