Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
belldandy wrote:Widac rozmiar rozmiarowi nie rowny. U mnie niektore body na 56 byly wieksze od 62...
to dużo zależy od sklepu... Emma nosi teraz 74/80 ale i 68 bym jej założyła na styk
Ale wolę jak ma luźniejsze ubrania
ale wszystko zależy od sklepu... kappahl body np 80 jest takie jak lindex 74.
a mam ciuszki jakieś angielskie które Emma nosi na 12-18 mies i wyrasta! :o
to najlepiej na oko patrzec -
Pianistka mam nadzieję, że te plamienia Ci miną, trzymaj się... ja niestety na temat wyprawki nie potrafię się wypowiedzieć, bo to będzie mój pierwszy poród i dzieciątko, ale ochoczo czytam Wasze doświadczenia i notuję w głowie co i jak
Dzisiaj mój żołądek jest chyba bez dna...szczególnie teraz, na wieczornawet nie przeszkadza okropna zgaga!
-
Dzieki za odpowiedz z legginsami. Chyba nie moj klimat
pewnie jedne dla wygody kupie do lazenia po domu (zwlaszcza juz po porodzie), ale na wyjscia to raczej zostane przy swoich klasykach czyli sukienki i czasem jeansy.
Pianistka masz juz doswiadczenie w tym jak wyglada ciaza. Tym razem na pewno tez bedzie dobrzetrzymam kciuki!
Ja o wyprawce jeszcze nie mysle zupelnie. To pewnie dopiero w trzecim trymestrze. Jak mam byc szczera, to do mnie wciaz nie dotarlo, ze bedziemy rodzicami (mimo, ze czekam na to od dawna). Na razie jestem na etapie, ze jestem w ciazy i na tym koniecpewnie w drugim trymestrze zaczne sie oswajac z mysla tego co bedzie na koncu tej drogi.
-
a wiecie co mnie najgorzej wpienia??
Jak wkładam do komody Emmie nowy rozmiar ciuszków, przykładowo ostatnio 80, i zakładam coś po raz pierwszy a to za małe! bo producent napisał 80 a to małe jak 68no damn it!
Madzialenaa ja też ma żołądek jak worek mikołajai mam bardzo ochotę na zupę
Mam nadzieja, że plamienia nic nie znaczą, w podobnych dniach miałam takie z Emmą. brzuch mnie nie boli... musi być okmadzialenaa lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Hej dziewczyny
Z ciążowych dolegliwości także mam wzdęcia, mdłości do wieczornych doszły poranne, jeszcze zgaga i bóle głowy.także nieźle się zaczyna.
Ja jeszcze mieszcze się w swoje spodnie ale dziurkę paska zapinam już o jedną wcześniej.
W pierwszej ciąży kupiłam spodnie koło 14 tc i miałam je do końca.Tak jak Pianistka pisała zmieniło się tylko miejsce gdzie sięgał pas.
Przy karmieniu też dużo piłam teraz też mnie suszy.
Dziewczyny napiszcie mi czy któraś też tak ma bo czytam że przy mdlosciach odrzuca Was od jedzenia.Mnie odrzuca tylko od niektórych produktów a problem jest taki, że jak tylko mnie mdli muszę coś zjeść bo inaczej jest jeszcze gorzej.Efekt jest taki że jestem głodna co 1.5 -2 h i jestem tym przerażona.Jak tak dalej pójdzie to przytyje z 30 kg a u mnie przy karmieniu niestety waga nie spada.
Czy to jest normalne? Może powinnam sobie poziom cukru zbadać? Ma któras tak?
Ja też nie mogę być głodna, bo tez mi się robi słabo. Rano pierwsze co to muszę zjeść,bp inaczej bida.
Nie martw się, już niedługo 2 trymestr i będzie dużo lepiej ':* -
rudajola wrote:Ja też nie mogę być głodna, bo tez mi się robi słabo. Rano pierwsze co to muszę zjeść,bp inaczej bida.
Nie martw się, już niedługo 2 trymestr i będzie dużo lepiej ':* -
Dzieki za wasze rady! Na pewno sie przydadzą! :***Pianistka, trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze.
Ja sobie tak myślę ze w sumie to nie czuje sie typowo ciążowo. Nie mam porównania, bo to moja pierwsza ciąża, ale jak was czytam to mam wrażenie jakbym nie byla w ciąży.Dziwnie jakos... Jedynie tyle ze nie mam na nic ochoty w sensie do jedzenia.
-
Sandri nie kazdy ma duzo objawow. Ja mialam na poczatku wzdecia, czasem brzuch lekko zabolal, bolaly piersi i senna bylam. A teraz wiekszosc minela. Spie mniej, choc wciaz szybko sie mecze, piersi nie bola juz, mdlosci jak nie bylo tak nie ma, wzdecia tez raczej przeszly.
A lekarz (i ja) nie ma zadnych zarzutow do przebiegu mojej ciazy. Tylko sie zdziwil, ze mdlosci nie mam, ale na pewno go to nie zmartwilo -
Trzymam za Was kciuki dziewczyny! Pamietam jak by to było dziś a mój maluch już wierci się w łóżeczku konczas 4 miesiące
Pozdrawiam, panna z 30 czerwca 2016!
małaMyszka, EM89 lubią tę wiadomość
Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl -
Kurde Wy tu o ubraniach ciazowych a ja kiecki na slub cywilny w grudniu szukam.Bede w 15 tc.hellllp w co ja sie ubiore.Myslicie ze bedzie juzc widac?
Ps plamienia dzis nie widacWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 23:21
-
Asikk ja bralam ok 15 tc i nie bylo widac. Mialam zwykla biala kieckie, ale luzniejsza bo ciaza spozywcza byla widoczna
Co do ubranen i wyprawki to najpierw czekam na potwierdzenie plci. Dla chlopaka mam prawie wszystko. Wozek mam wybrany, mialam 3w1 ale dla mnie to porazka byla. Z tym, ze ostatnio postanowilam ze bede wszystko kompletowac po 7 miesiacu i mam nadzieje dotrzymac slowa
-
Totoja wrote:Asikk ja bralam ok 15 tc i nie bylo widac. Mialam zwykla biala kieckie, ale luzniejsza bo ciaza spozywcza byla widoczna
Co do ubranen i wyprawki to najpierw czekam na potwierdzenie plci. Dla chlopaka mam prawie wszystko. Wozek mam wybrany, mialam 3w1 ale dla mnie to porazka byla. Z tym, ze ostatnio postanowilam ze bede wszystko kompletowac po 7 miesiacu i mam nadzieje dotrzymac slowa
Jaki wózek ?Ja też nie kupilabym drugi raz 2w1. Że spacerówki skorzystałam kilka razy i musiałam kupić coś innego.
Wstałam po 5dziecko nie uznało zmiany czasu
W 15 tc pewnie lekkie wzdecie będzie, właśnie jak ciąża spożywcza, ale obcislej sukienki bym już nie ubralaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 06:09
-
Asikkk wrote:Kurde Wy tu o ubraniach ciazowych a ja kiecki na slub cywilny w grudniu szukam.Bede w 15 tc.hellllp w co ja sie ubiore.Myslicie ze bedzie juzc widac?
Ps plamienia dzis nie widac
Bralam slub w 22 tc i byl tylko.lekki brzuszek. Wszystko zalezy od budowyAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
rudajola wrote:Jaki wózek ?Ja też nie kupilabym drugi raz 2w1. Że spacerówki skorzystałam kilka razy i musiałam kupić coś innego.
W 15 tc pewnie lekkie wzdecie będzie, właśnie jak ciąża spożywcza, ale obcislej sukienki bym już nie ubrala
Mialam zestaw 3in1. Jane epic i bylam zadowolona z gondoli jak i spacerowki.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Pianistka wrote:Hej z rana, u mnie wieczorem było czysto a teraz znowu plamienie
U mnie praktycznie co 2 dzien w ciagu dnia jest jednorazowo znikoma ilosc pomaranczowo- jasnobrazowego sluzu. Po prostu po wc jak sie podcieram widze pasmo.sluxu, a potem juz w ciagu dnia cisza. Gin nie kazal sie martwic bo pewnie zrosty po cc puszczaja, chociaz zawsze mnie to niepokoi:) u Ciebie pewnie ta endonetrioza sie oddzywa...
Ciekawe kiedy nam przejdziePianistka lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
rudajola wrote:Jaki wózek ?Ja też nie kupilabym drugi raz 2w1. Że spacerówki skorzystałam kilka razy i musiałam kupić coś innego.
W 15 tc pewnie lekkie wzdecie będzie, właśnie jak ciąża spożywcza, ale obcislej sukienki bym już nie ubrala
Powiem tak z gondoli to bylam zadowolona ale juz spacerowki nie uzywalam w ogole. Mam poki spacerowke syna ktora uwielbiam i napewno kolejny maluch bedzie w niej jezdzil. Do tego czasu myslalam zeby kupic sama gondole np mutsy i dostawke do wozka. Ale ostatnio bardzo spodobal mi sie chicco urban ( ze spacerowki robisz gondole dwoma ruchami i na odwrot. Spacerowka ladna i mala. Do tego tez dostawke. Tylko teraz musze postanowic ktore rozwiazanie wybrac.