Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Moze ktoras z mam z Krakowa jest chetna:)? Bede jutro dzwonic i pytac czy sa miejsca:)
BEZPŁATNE BADANIA PRENATALNE w Krakowie
W ramach Małopolskich Warsztatów Ultrasonografii zapraszamy na bezpłatne badania prenatalne dnia 25.11.2016 (piątek)
Poszukujemy pacjentek 12+0-13+6 tygodniu ciąży.
Badania będą wykonywane przez lekarzy kursantów szkolących się przy asyście lekarza prowadzącego. Każde badanie będzie sprawdzane i autoryzowane przez lekarzy prowadzących. Pacjentka otrzyma pisemny wynik badania.
Zadzwoń w celu rejestracji i dalszych informacji pod nr 609-026-246. Przyjmujemy zgłoszenia od poniedziałku do czwartku od 8.00-14.00. Ilość miejsc ograniczona.
Badania odbędą się w ramach Małopolskich Warsztatów Ultrasonografii w Centrum Konferencyjnym ICE w Krakowie ul. Marii Konopnickiej 33
Serdecznie zapraszamy do rejestracji.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Pianistka wrote:MagM a gdzie maluszek miałby pojsc?
Chyba nigdzie sie nie wybierał
Bedzie bedziebelldandy wrote:Nie lubie takiego pesymistycznego mówienia:) ma byc dobrze, idziesz podglądnac kropka i tyle! Tak masz myślećbo wierzę, że będzie dobrze.
Jutro rano jadę do laboratorium zrobić badania do endokrynologa i zastanawiam się, czy jeszcze raz powtórzyć betę HCG na tym etapie. Poprzednią robiłam tydzień temu.
No i jutro wizytą o 14. Już nie mogę się doczekać -
MagM wrote:Gin stwierdziła, że musi się teraz obronić, bo ciąża wczesna. Więc, to jej słowa zasiały niepokój. Tak, że to nie jest takie typowo pesymistyczne myślenie
bo wierzę, że będzie dobrze.
Jutro rano jadę do laboratorium zrobić badania do endokrynologa i zastanawiam się, czy jeszcze raz powtórzyć betę HCG na tym etapie. Poprzednią robiłam tydzień temu.
No i jutro wizytą o 14. Już nie mogę się doczekać
Bez sensu ta beta, szkoda kasy. Masz wizyte jutro:)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
MagM nie ma sensu robic bety. Nie da Ci zadnych informacji, bo niezaleznie od wyniku bedziesz sie zastanawiac, czy aby na pewno dobrze przyrosla itd. Nie warto. Jeszcze nie widzialam, zeby ktos robil pozno bete (lub duzo powtorek) i sie dzieki temu uspokajal. Zawsze sa zmartwione pytania czy to aby na pewno dobra wartosc.
Ja jutro o 10 mam gina i podgladam kruszynebadania juz zrobione, tylko czekac zostaje. A o 13 w pociag do Wawy i tam wieczorem wreszcie z mezem sie widze! I caly tydzien z przyjaciolmi (mamy ich duze grono w stolicy). Super tydzien sie zpowiada, bylebym sily na to znalazla, bo znow kiepsko z energia u mnie
-
U nas rosół nie jest tradycją. Dziś miałam ochotę na kurczaka na ostro z frytkami i sosem czosnkowym, więc taki był obiad. Ale smaka zrobiłyście na inne przysmaki
Witam gorąco nowe mamusie :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 19:32
-
nick nieaktualnyA ja dziś cały dzień w łóżku.. dobrze ze miałam wolne bo mdłości goniły mdłości aż się boję pomyśleć co będzie jutro w pracy;/
Wcisnełam w siebie to co dałam radę,ale problem z piciem wody jak był tak jest .. jak się za dużo napije to żołądek przypomina mi o swoim istnieniu -
sylwia1985 wrote:mam wyrzuty sumienia bo nie poszłam do kościoła - zle się czuje i na dodatek leje u nas okropnie - ogolnie caly czas mi beznadziejnie nie wiem pewnie ta pogoda tez tak na mnie dziala
Nie powinnaś mieć wyrzutów. Przecież to nie lenistwo tylko źle się czułaś. Ja tydzień temu leżałam w łóżku i też nie byłam. A dziś poszłam i takie mnie poty oblały, strasznie gorąco mi było... Musiałam wyjść na zewnątrz, żeby nie zemdleć
-
Dziś w nocy i rano zauważyłam na papierze toaletowym małe skrzepy krwi. Wiecie co może być tego przyczyną?
Cały czas biorę duphaston i miałam nadzieję jak zobaczyłam ostatnio serduszko, że wszystko będzie ok...
Nie mam obfitych krwawień, tylko te skrzepy... nie daje mi to spokoju. -
Anaitat te sowki o których piszesz, to kanie? ja w stresie ale jadłam raz jakiś miesiąc temu takie smażone na patelni.też bardzo zawsze lubiłam
renc te małe skrzepy mogą być od jakichś drobnych naczynek, które mogły pęc, bo macica się powiększa. Inna opcja, nie masz może nadżerki, bo z niej tez mogą być? -
Dziękuję dziewczyny za mile słowa. Wszystkie ciążowe brzuszki są piękne!
Justynka, dziś mam 9t3d wg usg (i wg owu).
Oj też zjadłabym sówki! A chwilę temu był kolega i chwalił się że całą miskę dostali i zjedli... buu -
belldandy wrote:Ale masz napady na jedzenie.... w zyciu bym tyle nie wepchala w siebie. Gdzie to miescisz?
Swoją drogą mój też jest w ciąży - kawa przestała mu smakować kilka dni temu -
Znowu złapały mnie mega mdłości. Aż cała się zalałam potem. Dopada mnie tak czasami kilka razy dziennie, czasami raz na kilka dni i szczerze współczuję tym, które mają tak cały czas ;-/ To chyba najgorsza z możliwych dolegliwości ciążowych.
-
Paulina, ja w ciazy z Emmą podobny brzuszek miałam w 10-11 tc właśnie
a w 15-16 juz piłeczkę
Renc, ja czasem mam na wkładce takie jakby mini strupki? Takie jak sucha krew... ale mam ogromną nadzerke wiec u mnie to tooby i u ciebie jakas błahostka
Rudajola, normalnie w samozachwyt wpadnętakie komplementy
Ale przyznam, córka mi sie udała pięknachoc każda matka tak mowi o swoim dziecku
Co do porodu to u mnie Emma dosc długo nie mogła zejść i mimo pełnego rozwarcia nie pozwalały mi przeć... potem polozna rekami ugniatala brzuch zeby ją zepchnąć. U mnie kłopot taki ze mam 163 cm wzrostu a Emma główkę miała duzą i sama była b. duza wiec cieżko było sie wstawić. Ale sie udało
Ogólnie to w Norwegii cc to rzadkość... moja przyjaciółka rodziła w sierpniu... 2,5 dobynikt nie zrobił jej cc ze względu na przedłużający sie porod
innej koleżance wywoływali 3 dni (tu nie stosuje sie oxy tylko balonik i tabletki wkładane w szyjkę)... także trzeba byc nastawionym na to, ze co by sie nie działo to trzeba urodzić
pewnie gdyby Emma nie chciała zejść do kanału to tak by ją spychały az by zeszła, choćby na drugi dzien
co mnie wcale nie pociesza bo wiem ze jesli np dziecko bedzie jeszcze większe od niej to nikt nie zważy na to ze Emma ledwo co przeszła.
Ale nie ma sie co martwić na zapas
Jejku, wy tak o jedzonku a ja znowu mam mdłości
A w ogole to mamy winowajcę naszych kilkunastu pobudek nocnych... odrobina górnej jedynki sie przebiła -
Milk@ wrote:Anaitat te sowki o których piszesz, to kanie? ja w stresie ale jadłam raz jakiś miesiąc temu takie smażone na patelni.też bardzo zawsze lubiłam
renc te małe skrzepy mogą być od jakichś drobnych naczynek, które mogły pęc, bo macica się powiększa. Inna opcja, nie masz może nadżerki, bo z niej tez mogą być?
Tak to kanie. Wlasnie sie poklocilam z mezem bo chcialam pizze, ale mi nie przywiozl bo stwierdzil, ze wszystko zamkniete. Niestety mieszkamy w Berlinie i na kazdym rogu jest restauracja czynna min do 1 w nocy, wiec teraz ciche dni -
Paulina_90 wrote:Dziękuję dziewczyny za mile słowa. Wszystkie ciążowe brzuszki są piękne!
Justynka, dziś mam 9t3d wg usg (i wg owu).
Oj też zjadłabym sówki! A chwilę temu był kolega i chwalił się że całą miskę dostali i zjedli... buu
Czyli niecałe dwa tygodnie więcej niż u mnieto moze za dwa tygodnie tez juz zobacze zarys brzuszka
ale ten czas leci.. pamietam jak pisałaś ze zrobiłaś test w centrum handlowym a tu juz lada chwila koniec 1 trymestru!