Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc kochane
Dzis moja kolej ! Wreszcie dwa tygodnie minely tak sie ciesze ! Mam nadzieje ze serduszko bedzie ;)jestem dobrej mysli
O 10.30 wizytuje a juz wie stresuje heh , milego dniaMagg_ie, grzeszna24 lubią tę wiadomość
-
duszka wrote:Dzień dobry !
Kiedy ja się wyspie ? Nie mogę spać , budzę się kilka razy w nocy , krece się , wierce . O 6 muszę już wstać bo Miłosz ma na rano do szkoły . Potem w dzień też nie śpię , bo obiad i zawsze coś jest coś do zrobienia . Ciekawe jak pojawi się dziecko , czy też tak nie będę mogła spać
Miłego dbia
Lila26 trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 07:30
Ślubowaliśmy 11.06.2016
1 cs udany
8.11 serduszko
16.12 USG prenatalne
-
Witam:)
Dawno nie pisalam, gdyz mam problem z prawa nerka i z bolu tylko sie zwijalam...
Tak samo bylo w poprzedniej ciazy, kolka nerkowa prawostronna i zastoj. Bol jest niewyobrazalny, 3xdziennie lykam no.spe, paracetamol i urosept. Duzo pije i wygrzewam.chora nerke termoforem. Wyniki krwi i moczu ulegaja poprawie czyli stan zapalny schodzi. Całe szczescie...
W poniedziałek mialam wizyte u endo. Przy dawce 25mg moje TSH skoczylo z 1,5 do 3,11...a po 10 dniach brania dawki 50mg spadlo do 1,2... takze super.
Teraz biore pon-wt-czwart-piat-sob 50mg i sr-nd 25mg.
Nie odniose sie do wszystkivj bo Nie jestem w stanie:)
Biedroneczko: trzymaj sie tam Kochana... musi byc dobrze. Moze to krwawiienie w dniu @ skoro przyczyn brak?
Pianistko; szkoda, ze nie milasz mozliwosci sprawdzic tego sluzu. Z opisu czyli galaretka podbarwiona plus otwarta szyjka wyglada jak odejscie czopu sluzowego... ale przez neta mozna tylko gdybac. Na 100% szyjka ma byc w ciąży zamknieta.
Gratuluje wszystkim udanych wizyt, ja.do swojej odliczam.
Przez te problemy zdroeotne spadlam z wagi. W poprzednim tyg bylo 47,3kg, w tym 46,6kg.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Belldandy to samo mi przyszło do głowy... ale potem na spokojnie przemyślałam temat... dzien wczesniej serduszkowalismy, a kolejnego dnia rano był tak śluz. Chyba możliwe ze to jeszcze z podniecenia? Bo jak zniknął tak sie wiecej nie pojawił...
a szyjkę cieżko mi jest teraz badać bo o ile przed Emmą robiłam to bez kłopotu, tak mam wrażenie ze po porodzie jest inna
I naprawde nie jestem pewna w 100%
A dla Ciebie zdrówka :*
Dzien dobry z rana, wszystkim gratuluje pięknych fasolinek :*
Emma kończy dzis 9 miesięcy... jejku, to tyle ile była w brzuszku... ale jednak po tej stronie brzuszka czas leci szybciejgrzeszna24, tutusia lubią tę wiadomość
-
Ja rozmawiałam z moją gin na temat pappa i mówiła, że w moim przypadku to badanie jest niepotrzebne bo ona już widzi, że wszystko jest okej z maleństwem.
23.11 mam usg genetyczne, to będzie 13tc i wtedy potwierdzi na 100%. Także raczej nie będę robić innych testówEM89 lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Belldandy to samo mi przyszło do głowy... ale potem na spokojnie przemyślałam temat... dzien wczesniej serduszkowalismy, a kolejnego dnia rano był tak śluz. Chyba możliwe ze to jeszcze z podniecenia? Bo jak zniknął tak sie wiecej nie pojawił...
a szyjkę cieżko mi jest teraz badać bo o ile przed Emmą robiłam to bez kłopotu, tak mam wrażenie ze po porodzie jest inna
I naprawde nie jestem pewna w 100%
A dla Ciebie zdrówka :*
Dzien dobry z rana, wszystkim gratuluje pięknych fasolinek :*
Emma kończy dzis 9 miesięcy... jejku, to tyle ile była w brzuszku... ale jednak po tej stronie brzuszka czas leci szybciej
Pianistka pierwsze co napisalas o sluzie pomyślałam, że może właśnie od serduszkowania ale mowie pewnie nie bo bys napisalamoim zdaniem to to
A co do szyjki po porodzie nigdy juz nie jest taka sama
-
Laseczki spokojnych i wzruszajacych wizyt
Co do testu papa tu jest w Portugalii w standardzie - wszystkim robią. Ja mam za tydzień. Juz tak bardzo sie nie moge doczekać ehhh Wogole lekarka powiedziala mi cos co mnie zaskoczyło, ze ciezarne majace problem z tarczyca nie powinny przyjmowac preparatow z jodem bo to jeszcze bardziej rozleniwia tarczyce - ktoras o tym slyszala? Ogolnie kobitka wydaje się dobra lekarka. Ja chyba bede redukowala przyjmowanie witamin bo ta lekarka cos o tym mowila. Dowiem sie w grudniu
Belldandy kuruj sie kochana!!!
Biedroneczko jak tam?
Dżastina89 piękne zdjęcie ❤
Kania901 super!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 08:24
-
Ja szyjke badalam podczas staran, ale w ciazy nie wolno tego robic, wiec nic tam nie gmeraj!
Pianistka lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Justyna911 wrote:Dziewczyny które biorą luteinę! Jak długo lekarz kazał wam ja brać? Bo mi na ostatniej wizycie w 6t 1d ginekolog powiedziała ze da mi jeszcze 30 czopków i żebym po tym przestała juz... zostało mi jeszcze 19 i tak myśle ze jak skończę je to bede w 10t 6d i wydaje mi sie to za wczesnie na odstawienie... jak myślicie??
Moja gin w zeszłym tygodniu powiedział ze poki co to mam zmniejszyć dawkę luteiny bo brałam 2x1. Teraz biore1x1.
Z tego co wyczytałam, to jakos w10 tyg ciazy łożysko przyjmuje produkcje progesteronu.
Jeżeli chodzi o badanie prenatalne to ja robię tylko usg. Gin powiedziała ze jak cos to dodatkowo mi zostanie zlecony test z krwi ale na spokojnie na razie zrobić tylko usg. Badanie mam 23.11 a wizytę u swojego gina dopiero 2.12 czyli kawał czasu....
Justyna911 lubi tę wiadomość
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Hej Wam!
A mnie rozkladamaz chory przylecial i sie zarazilam. Gardlo boli, na razie domowe sposoby nie pomogly, ale tez nie mialam wszytkiego co bym chciala, bo w gościach jestesmy. Wstyd nam, ze chorzy komus na chate przyjechalismy, ale na szczescie dzieci nie ma i mimo wszystko jestesmy mile widziani (bo bysmy sie zmyli, gdyby nie).
Dzis powiemy o ciazy 4 przyjaciol, a jutro kolejnym kilkorgu
Dziewczyny co do badan prenatalnych to tak jak Milka pisala usg wykrywa 80% przypadkow wad, a w polaczeniu z testem pappa 95%. Jedno i drugie badanie to "tylko" statystyki. Ja robie oba i jesli cos bedzie nie tak to zrobie te drogie prenatalne (pewnie maternity genome, jak juz mam tyle kasy wydawac to na najlepsze badanie na rynku).
Grzeszna lekarz nie powie Ci czy na 100% wszystko dobrze z kruszyna. Okresli to z duzym prawdopobienstwem, ale nie na 100%. Pewnosc da tylko amniopunkcja. Jesli te 80% (lub ciut mniej, jesli lekarz nie ma certyfikatu) wykrywalnosci jest dla Ciebie ok, to nie ma potrzeby robienia dalszych badan.
I tak dla jasnosci jeszcze, bo latwo te procenty zle zinterpretowac. 80% nie oznacza, ze wciaz masz 20% szans na dziecko z wadami chromosomalnymi, tylko, ze 20% z takich ciaz nie zostanie wykrytych poprzez usg, nie wiem jak czesto rodza sie dzieci np. Z zespolem Downa, ale ten odsetek trzeba pomnozyc razy 0,2 i to jest realne ryzyko jakie pozostaje. Czy dobrze to rozumiem? Wiecie ciazowy kalafior obecnygrzeszna24 lubi tę wiadomość
-
Witam się ze wszystkimi,
Od kilku dni przestały mnie boleć piersi i mam wrażenie, że stały się nieco mniejsze... jakby mniej napięte... Powinnam się martwić? Czy któraś z doświadczonych mam też tak miała? Czy to po prostu powolne wejście w drugi trymestr...?
-
Pianistko moze to Twoje subiektywne odczucie. Jak rodzilas naturalnie to szyjka moze sie do końca zamykac.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Dzien dobry, wczoraj nie miałam siły napisać jak po wizycie. Maleństwo ma 13mm, serduszko bije 169/min kolejna wizyta za miesiac.
Jak Gabi uśnie wrzuce zdjeciemałaMyszka, Caro, tutusia, grzeszna24, renc, LaRa, madzialenaa, Paula_29, Justyna911 lubią tę wiadomość
-
Witajcie Kochane!
U mnie nocka też kiepsko. Młody śpi całą noc, a ja się budzę tryliard razy... No cóż takie urokiale ja tam lubię być w ciąży
Chciałabym jeszcze cieszyć się z niej jak jak z pierwszej, ale strach pozostał...
25 listopada mam prenatalne i pappa jak już pisałam nie robię, jeśli samo USG daję 80% to będę najszczęśliwszą osobą na świecie jak usłyszę, że na tym etapie rozwoju jest wszystko dobrze.
Na godz. 12 mam wymianę opon i pojadę na zakupy, bo w lodówce echo no i jest promo na dady w biedronce, także trzeba skorzystać.
Jeszcze do taty zajadę na kawkę, mama od rana na bloku operacyjnym, więc pewnie wypali sam 5000 papierosów...
Trzymam kciuki za wizyty i gratuluję udanych wizyttutusia lubi tę wiadomość
-
Witam się z wami z rana wszystkim które zobaczyły serduszka i słyszały dobre wieści Serdecznie gratuluję A tym które mają dzisiaj wizyty życzę powodzenia :*
Do mojej wizyty zostały jeszcze dwa tygodnie bardzo mnie męczy to że musiałam czekać aż miesiąc na kolejną wizytę Nie wiem czemu lekarz tak zadecydował... poza tym to ja jestem głupia bo ciągle mam jakieś niemiłe przeczucia... może to dlatego że mam mało objawów które by potwierdzały ciąży..
Apropo objawów to Czy wy też macie tak jak ja czy tylko mnie dopadła taka złośliwość chodzi mianowicie o to że oczywiście sikam więcej w dzień ale jest w miarę OK gdzieś o godzinie 19.00 przestaje już całkowicie pić cokolwiek żeby nie sikać i wtedy jak na złość mimo że nic nie piję co chwilę Goni mnie do toalety normalnie jakaś złośliwość losu... i zawsze zastanawiam się skąd bierze mi się tyle tego w pęcherzu skoro nic przez całą noc nie pije...
-
Belldandy, Karolina tak właśnie myśle ze to od serduszkowania. Szyjka jest faktycznie inna...
juz tam nic nie dłubie, nie mam plamien, śluzu...
juz nie gmeram ;P
EM89 mnie piersi rzadko bolą. W ciazy z Emmą tylko czasem bolały i to na samym początkujakiegoś mocnego napięcia w ogole nie zauważam...
Myśle ze to nie jest powód do obaw
Podobnie jest z innymi objawami, czasem odpuszczają... na momentWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 09:17
EM89 lubi tę wiadomość
-
EM89 wrote:Witam się ze wszystkimi,
Od kilku dni przestały mnie boleć piersi i mam wrażenie, że stały się nieco mniejsze... jakby mniej napięte... Powinnam się martwić? Czy któraś z doświadczonych mam też tak miała? Czy to po prostu powolne wejście w drugi trymestr...?EM89 lubi tę wiadomość
Ślubowaliśmy 11.06.2016
1 cs udany
8.11 serduszko
16.12 USG prenatalne
-
nick nieaktualnyWitam z rana,
Nie nadarzam czytać na bieżąco wszystkich waszych postówbardzo dużo się dzieje
Niestety do wszystkich wątków ciężko bezie się odnieść...
Ja powoli kończę mdłości i złe samopoczucie, czasem coś mnie rano jeszcze pomęczy ale nie jest to codziennie i nie specjalnie mocno, więc jak dla mnie nie ma jeszcze tragedii, generalnie początki ciąży są dla mnie bardzo łaskawe, bola mnie tylko niesamowicie piersi ale to normalne i trzeba się do tego przyzwyczaić. Mogę jeszcze spać na brzuchu więc się w miarę wysypiam, chociaż dwa razy w nocy wstaje do toalety.
Nie wiem jak wy ale ja chciałabym pracować tak długo jak to będzie możliwe, oczywiście jeśli zdrowie kruszynki będzie tego wymagać zostaje w domu ale do póki nie będzie wszystko dobrze to chciałabym pracować, jakoś nie wyobrażam sobie siedzenia w domu. Bardzo lubię swoją pracę wiec chce jak najdłużej pracować, a nawet jak źle się czuję to staram się to po prostu przerwać.
17 listopada mamy kolejną wizytę, kruszynka będzie miała już 10 tyg. i wtedy pani Doktor wyznaczy nam termin USG prenatalnego, jeszcze się nie zastanawiałam nad badaniami jakie mamy wykonać, wszystkiego wypytam się jak będę na wizycie, wszystkie badania które do tej pory robiłam były OK.
Ostatnio miałam taki przypadek wśród znajomych że kruszynka obumarła w 10 tyg i tego się boje, ale skoro mam mdłości to chyba to dobry znak...