X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    U nas wiedza: moi rodzice, siostra i dziadkowie, teściowa i kilka moich najbliższych koleżanek.
    Reszta nie zostanie jakos specjalnie poinformowana... raczej przypadkowo wyjdzie

Lila, wiesz, mam podobne obawy... brzuszek zaczyna byc widać a za miesiąc mam isc do pracy omawiać moj powrót. Boje sie komentarzy ze "znowu"... choc w nosie to powinnam mieć. Walczyliśmy o Emme kilka lat, a fakt ze kiedykolwiek bede mamą dwójki szkrabów to było takie dalekie marzenie, wątpiłam, bałam sir nawet marzyć o takim cudzie! Ale jest...
    rodzice moi bardzo sie ucieszyli i nie było żadnych podobnych tekstów. Ale sama mam siostrę młodsza o 1,5 roku wiec u nas bedzie podobna sytuacja... moze dlatego dla moich rodzicow to takie naturalne?
    Teściowa ma dzieci rok po roku wiec tez nie komentowała negatywnie (jak na nią)...
    a Ty masz rodzeństwo?
    Nie przejmuj sie, mogą byc rożne komentarze. Myśle ze nasze księżniczki nigdy nie zostaną jakos odtrącone czy zapomniane, ale myśle tez ze w tym duza rola naszych mężów... bo gdy maleństwa sie urodzą naturalnym bedzie ze my mamy będziemy spędzały większość czasu z nimi. Tatusiowie musza zadbać by nasze córeczki nie czuły sie odrzucone...

No wlasnie moze o to chodzi ze ja jestem jedynaczka (chociaż tak sie nie czuje bo wychowałam sie wsrod kuzynow) ale jednak mama ma tylko mnie może dlatego tez tsk docina bo nie wie jak to jest kochac dwójkę dzieci..

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • madziątko Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze pochwalę się zdjęciem ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a025abd104c1.jpg

tutusia, Caroina, Adry, Justyna911, Miuczek, EM89, Caro, VillemoVilo, renc, małaMyszka, LaRa, Paula_29, annamaria83 lubią tę wiadomość

hchyskjoaba32ls1.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Hej dziewczyny.

Co do mojej wizyty to wiem ze waga juz 65 kilo cisnienie w normie i tarczyca wyniki super :) Ale bobo nie slyszalam ani nie mialam usg hehe wiec moglabym powiedzieć ze wciąż nic nie wiem :) Usg 18.11 a kolejne wizyty endo i polozna 14.12 :).

Co do drugiego dziecka ja od razu mowilam rodzinie ze chce drugie. O ciazy wie mama tata brat i z rodziny partnera rowniez tata mama i siostry :) Oprocz tego kilka kolezanek bo nie mialam jak sie z zajec tanecznych wykrecic - a na spotkaniu widac ;)

Miuczek lubi tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:
    No wlasnie moze o to chodzi ze ja jestem jedynaczka (chociaż tak sie nie czuje bo wychowałam sie wsrod kuzynow) ale jednak mama ma tylko mnie może dlatego tez tsk docina bo nie wie jak to jest kochac dwójkę dzieci..

To napewno dlatego :) tak jak nam teraz sie wydaje ze nie da sie drugiego dziecka pokochać tak samo... ale każda jedna mama która ma 2 lub wiecej dzieci powie ze miłości wystarczy dla każdego :)

Karolina, to kciuki za usg :D ja 21.11 ide na wizytę to lekarza wiec dowiem sie tyle co ty dzis :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • grzeszna24 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie :)
    Z maleństwem wszystko cudownie <3
    Cudowne jest to, że takie maleństwo macha rączkami i nóżkami <3 nawet widziałam jak skrzyżowało nóżki jak żabka :)
    Maleństwo podgoniło termin z om, jest różnica tylko tydzień :)

Przepisuję się na 30.05 :)

Nasze 4.5 cm szczęście <3
    09-11-2016r.jpg

Caroina, Anaitat, tutusia, Karolina :*, Pianistka, Paulina_90, Adry, Justyna911, Miuczek, wania, ataeb, EM89, Sowaa, Caro, Asikkk, VillemoVilo, Magg_ie, renc, małaMyszka, LaRa, Paula_29, ines., annamaria83 lubią tę wiadomość

klz9io4pgexxrw8j.png
    20130831050117.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne zdjęcia. Fajnie już widać te Wasze maluszki. Ciesze sie że wszystko dobrze:)

grzeszna24 lubi tę wiadomość

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcia dziewczyny! Na początku tylko kropeczki były a teraz juz takie prawdziwe maleństwa <3

grzeszna24, ataeb lubią tę wiadomość

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Miuczek Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt i pięknych maluchów. U mnie znów gryzys mdlosci wróciły i znów jestem chora drugi raz w ciągu dwoch tygodni. Boje sie se maluch obrywa z każda infekcja i temperatura dziś 37,5 , ale ja rzadko mam podwyższona temperaturę i troche sie martwię

• Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z was pisała o hybrydach :) Ja tak samo zaczęłam kompletować sobie zestaw, zrobiłam ze 4 razy paznokcie i teraz nawet nie mam siły na to. Tylko ja sobie jeszcze przedłużam hybrydą więc zajmuje mi to koło 2,5-3 godzin a wieczorami nie mam już siły na nic :(

U mnie z rodziny wiedzą moi rodzice, mama mojego męża, moja bliska ciotka i kilka najbliższych koleżanek. Dziś mąż mi mówił że spotkał swojego wujka w sklepie, chwile rozmawiali i też mu powiedział więc pewnie cała jego rodzina tu w uk też już wie. Nie robie z tego tajemnicy ale też nie ogłaszam wszem i wobec.
    Lila26 też jestem jedynaczką ale moja mama bardzo się cieszy, ciotka też ma tylko jedną córkę i tak samo ucieszyła się, nawet przez myśl nie przeszło im że syn może być odepchnięty czy coś. Z tym że u mnie sytuacja jest trochę bardziej skomplikowana, boje się że to ja będę właśnie bardziej moje pierwsze dziecko faworyzować ale to już nie na forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 22:11

• Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które biorą luteinę! Jak długo lekarz kazał wam ja brać? Bo mi na ostatniej wizycie w 6t 1d ginekolog powiedziała ze da mi jeszcze 30 czopków i żebym po tym przestała juz... zostało mi jeszcze 19 i tak myśle ze jak skończę je to bede w 10t 6d i wydaje mi sie to za wczesnie na odstawienie... jak myślicie??

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Barszczyk.. Mniam.. Z uszkami. Taki świąteczny B-)

kania okolice Poznania, a gdzie dokładnie? Asikkk a Ty sam Poznań? noo to mamy gdzieś do siebie niedaleko :-P

Asikkk jakieś opinie na temat Premedicare?
    Tak ja sam Poznan :) niestety o premedicare nie slyszalam :(

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Ja mam prenatalne 5 grudnia. Poważnie zastanawiam się na zrobieniem NiftY
    Moja kolezanka robila nifty.Mowi ze dalo jej spokoj dalszej ciazy i ze omal 99% pewnosci ze dzidzia zdrowa.Potwierdzilo tez plec.Zastanawoam sie.Choc cena kosmos
    2500

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 22:58

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Jak wiarygodne są pappa?

Testy pappa opieraja sie na statystyce,ale niby daja 95% w komplecie z usg.samo isg daje 80%

tutusia lubi tę wiadomość

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna myślę ze zdecydowanie za wcześnie. Dziweczyny biorą nawet do 20tc i tak tex jest w ulotce 18-20tc. Ja ostatnio byłam w 8t2d i dostałam 2 opakowania i myślę że na tym nie koniec

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • rudajola Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mi lekarz odradzil usg prenatalne, powiedział ze mogę je zrobić dla świętego spokoju, bo tak większość pacjentek robi,żeby spać spokojnie, tak naprawdę to dowiem się z niego tylko jakie jest prawdopodobieństwo ryzyka, a on na wizycie normalnie zmierzy mi wszystkie parametry, ktore mierza na tym usg, wiec też będę wiedzieć. Powiedział też ze jedynie amnipunkcja daje pewność bo pozostałe badania i usg mówi jedynie o ryzyku a nie o tym czy wada jest.
    Zgupialam

Wuj6p1.png[img][/img]
  • duszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !
    Kiedy ja się wyspie ? Nie mogę spać , budzę się kilka razy w nocy , krece się , wierce . O 6 muszę już wstać bo Miłosz ma na rano do szkoły . Potem w dzień też nie śpię , bo obiad i zawsze coś jest coś do zrobienia . Ciekawe jak pojawi się dziecko , czy też tak nie będę mogła spać ;)

Miłego dbia

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z rana:) Jeszcze dziś odbębnić i długi weekend :)
    Nie wiem czy mi się wydaje, ale chyba się wyspałam :) Zajadam teraz kanapki z twarogiem i są takie pyszne, że szok :)

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • dzastina89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje 3 cm szczęścia mówi wszystkim dzień dobry i miłego dnia
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9478fb81fd31.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 07:02

VillemoVilo, Justyna911, madziątko, Magg_ie, Adry, grzeszna24, Karolina :*, tutusia, Sowaa, EM89, renc, Caro, małaMyszka, LaRa, Caroina, Asikkk, madzialenaa, Olcia99, Paula_29 lubią tę wiadomość

7v8rdqk35ythyclv.png
  • madziątko Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z rana, zaraz jadę na wymianę opon i już będzie można śmigać ;-)

hchyskjoaba32ls1.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana

dzastina cudowne zdjęcie - naprawdę piękne ujęcie :) ja też chcę takie buuu

odrzuciło mnie od kawy, mnie kawosza największego ;0 a dzisiejsze śniadanie to dwa owocowe żelki, no i mdłości wróciły :(

u nas noc też nieciekawa - mój syn ma prawie 4 lata a dalej budzi się po kilka razy w nocy - siku, piciu, kocyk, przytulanka, mamo/tato przytul lub po prostu chęć na rozmowy - no i dziś od 3.30 do 5.30 pielgrzymka ludów z jednego pokoju do drugiego :( tak więc czuję się dziś jak zombie, żebym jeszcze ochotę na śniadanie miała buu, ale mdli mnie tak, że nie jestem pewna czy za chwilę nie sobaczę owych żelków, które niedawno zjadłam

jeszcze tylko dziś do pracy i dłuuugi weeekend :) na samą myśl o moich dzisiejszych pacjentach robi mi się niedobrze, 7 godzin pracy bezpośrednio twarzą w twarz,w tym zajęcia grupowe, dodatkowo godzina przejazdu z jednej pracy do drugiej :(

a ginekolog chciał bym poszła na zwolnienie, a ja głupia chciałam jeszcze popracować i pozamykać sprawy, tak by nieprzyjemnie po powrocie nie było :)

no cóż słowo się rzekło, na razie pracuje, no chyba że moje samopoczucie będzie się stale pogarszało

pozdrawiam wszystkie brzuchatki :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ