X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • rudajola Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja-są takie czopki Na wymioty dla ciężarnych, wiadomo na codzień nie ale W sytuacji kryzysowej lekarz zapisuję. Przerabialam to co Ty w 1 ciąży, piłam tylko wodę i tylko po to żeby mieć czym wymiotować... przeżyłam koszmar, miałam skierowanie do szpitala na kroplowke. Po tych czopkach mi minęło.A wzięłam może 2, sleczalam nad ulotką długo brać czy nie brać, ale ulga była niesamowita... no i zapisane przez gin na Ip. Kazali mi też elektrolity brać. Dzidziusiowi nic to nie zaszkodziło, córka szalała a matka calowala porcelane co parę minut.

Ines- fajnie,już myślałam ze tylko ja planuje pracować

Już to pisałam, ale same tu szczupaki:)

Wuj6p1.png[img][/img]
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

gratuluję udanych wizyt i dobrych wiadomości - oby już tylko takie do samego końca :)

owinięcie pępowiną nie jest aż tak groźne jak supły na niej, dziecko ruszając się w wodach może się w każdej chwili odwinąć, jeśli jednak są supły to już nie da rady :( przy każdym ruchu się zaciskają i zamykają dziecku przepływ, te dzieciaczki niestety najczęściej umierają :( szansę mają te po 25 tygodniu (miałam koleżankę w tej sytuacji, w 22 tygodniu na badaniach połówkowych lekarz zobaczył węzeł na pępowinie, dziewczyna została od razu przyjęta do szpitala, nawet siku nie chodziła, by jak najmniej stymulować maleństwo do zwiększonego ruchu w wodach, od 24 tygodnia zaczęli jej podawać lek na przyśpieszenie rozwoju płuc malucha, ktg na stałe, pod koniec 26 tygodnia zaczęły się zaburzenia tętna maleństwa, od razu poszła pod nóż, maluszka uratowano :) miał duże opóźnienia na początku, ale obecnie ma 6 lat i naprawdę nie widać że miał taki ciężki start w życiu)

mój syn urodził się okręcony pępowiną dwukrotnie wokół szyi, najprawdopodobniej okręcił się podczas trudnego porodu (przez 3 godziny położne powstrzymywały akcję porodową, bo tętno słabło a jedyny lekarz na dyżurze prowadził właśnie cesarkę po cesarce, byłabym trzecia w kolejce, zanim skończył położna widząc jak tętno gaśnie jednak pozwoliła mi przeć, młody urodził się przy trzecim parciu, był lekko niedotleniony, ale żywy :)
    rodziłam 28 grudnia tak więc załapałam się na święta i urlopy :)
    na szczęście wszystko skończyło się dobrze

a ja jutro o 11.30 usg - już się nie mogę doczekać

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dzieki za odpowiedź. Jeszcze nie mam wizyty umowionej. Jutro zadzwonię.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) melduje dzień :
    * wyniki badań odebrane, wszystko w porządku tylko nie wielkie braki żelaza
    * rozmowa z szefem zakończona powodzeniem :)

sandri_1, Marutka, Asikkk, renc, VillemoVilo, Magg_ie, grzeszna24, małaMyszka, ines. lubią tę wiadomość

• pingui Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już pod koniec 10 tygodnia :-)
    Trochę nie pisałam, w wolnej chwili podczytuje, ale z obiegu trochę tu wypadłam.
    Dziś byłam u dr-a i na nasz Miś podgonić termin. Ostatnio różnica między om a usg była tydzień dziś idealnie, bo owu miałam dwa dni później. Dzidź machał rączkami i nóżkami :-) słodki widok.
    Poniżej link do Misiowej fotki.

https://zapodaj.net/0864b5585bcc4.jpg.html

Może jutro uda mi sie podgonic posty i dowiem się co u Was :-)
    Pozdrawiam w dobrym nastroju :-)
    Dobrej nocki.

Justyna911, Milk@, EM89, sandri_1, renc, tutusia, grzeszna24, małaMyszka, Caroina lubią tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka w takim razie z tymi supłami na pępowinie, to taki chamski pech...ciąża ok, od strony dziecka i matki, a tu takie utrudnienie poważne :/
    Twój poród też mega stresujący, dobrze że się wszystko dobrze skończyło :)

pingui cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku. nadrabiaj i plotkuj dalej z nami :)

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudajola wrote:
    Totoja-są takie czopki Na wymioty dla ciężarnych, wiadomo na codzień nie ale W sytuacji kryzysowej lekarz zapisuję. Przerabialam to co Ty w 1 ciąży, piłam tylko wodę i tylko po to żeby mieć czym wymiotować... przeżyłam koszmar, miałam skierowanie do szpitala na kroplowke. Po tych czopkach mi minęło.A wzięłam może 2, sleczalam nad ulotką długo brać czy nie brać, ale ulga była niesamowita... no i zapisane przez gin na Ip. Kazali mi też elektrolity brać. Dzidziusiowi nic to nie zaszkodziło, córka szalała a matka calowala porcelane co parę minut.

Ines- fajnie,już myślałam ze tylko ja planuje pracować

Już to pisałam, ale same tu szczupaki:)
    Czopki Torecan :)

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Piękne dzieciaczki i brzuszki:)

Widzę, że wzrost 163 to popularny. Ja też tyle mam

Co do imion my dla chłopca mamy wybrane Leon. Dla dziewczynki nie możemy się zgodzić. Mnie podoba się Nadia i Iga ale mojemu M nie więc zobaczymy

Co do tego Zusu to różnie bywa pewnie zależy od miasta
    U nas kontrolują. Koleżanki miały kontrole
    Znajoma miała sytuację, że miała kontrolę jak się kąpała. Ktoś dzwonił do drzwi ale nie otworzyła. W 7 mcu odebrali jej zasiłek.Nie umiała udowodnić, że była w domu. Potem się nieźle namęczyła by to odkręcić. Więc nie jest to takie hop siup. Zależy na kogo się trafi. Zasada jest taka, że można iść do najbliższego sklepu lub lekarza. Nie wiem jak ze spacerami jak lekarz zaleci

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • rudajola Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asikk dokładnie tak :)

Wuj6p1.png[img][/img]
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja już od praktycznie od 3 na nogach. Dla córy chyba sen jest przereklamowany :)
    U mnie nadal mdłości. Wczoraj zjadłam odrobinę bigosu. Już wiem, że nie tknę go chyba do końca ciąży.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    ja już drugą noc nie mogę spać - kładę się przed 22 a później pomimo zmęczenia nie mogę zasnąć, mam gonitwę myśli dziwnych, często nie związanych nawet z ciążą, turlam się aż zasnę, a gdy już mi się uda po chwili się wybudzam i znowu od początku :( śmieję się że ledwo przestałam wstawać w nocy do syna, jeszcze się drugie dzieciątko nie narodziło a ja już noce nieprzespane zarywam :)
    może to stres przed dzisiejszą wizytą :)
    Paula u nas chyba tak nie sprawdzają - ja się nie spotkałam by kogoś z moich znajomych sprawdzali
    Milka@ dzięki - ból okropny, strachu się najadłam, ale wszystko jest ok, dokładnie w momencie gdy dostałam syna na klatkę piersiowa zapomniałam o jakimkolwiek bólu, nie czułam nawet jak mnie zszywają :)
    wszystkim wizytującym dziś udanych wizyt i pięknych zdjęć fasolek życzę do albumu maluszka - czy któraś z Was prowadzi taki album w wersji papierowej :) ja przy synu nie prowadziła, a teraz się zastanawiam :)
    u mnie 0,5 kg na plusie, ale wyglądam gorzej bo brzuch wydęty :(
    u nas imiona wybrane od prawie 5 lat czekają na kruszynkę :) mam nadzieję że teraz nie będę musiała już wymyślać imion dla chłopca :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie rano, po mega ciężkiej nocy :(
    Mam nadzieje ze dzien bedzie łaskawszy :)

Miłego dnia czerwcówki! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane ;)
    U nas noc taka sobie , pobudka oczywiście była... a teraz od 6'30 szalejemy i Lenka wola goń goń goń i biega także nie zdziwie sie jak za chwile przyleca sasiedzi z dołu hahaha ;p
    Miłego dnia ! I przyjemnych wizyt ;)

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ja dzisiaj na wizyte ide juz doczeksc sie nie moge

grzeszna24, melmarmis lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. Trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty. Ja muszę czekać aż do kolejnej środy. Obaw mam tak samo co Wy co niemiara. Zamiast tyc to chude, brzucha rosnącego nie widzę, jedynie hormony tarczycy poprawiły się po lekach. Do tego śpię codziennie od 20.00 do 6.00rano z krótką pobudka i czarnymi myślami w nocy a rano jak tylko stanę na nogi to mnie muli. Dxis mi się wydawało że mam orgazm ale być może to tylko sen sama nie wiem ale było dość realnie i tak 2 razy...

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa ja musze czekac do czwartku takze damy rade !:)

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jelitowka w ciąży jest niebezpieczna??

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 13 tyg ciąży :) Moja limonka ma ok 14 gramów :) :) :)

Powodzenia wizytujacym :)

tutusia, melmarmis, Aga_502 lubią tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 12 tygodniu ciąży :D
    Dzisiaj dzień sprzątania,młody już wyciąga odkurzacz hehehehe

Na szczęście synuś spał całą noc, a ja jak zawsze wstawałam nie wiadomo po co...

Jeszcze zakupy muszę ogarnąć, bo znowu echo w lodówce hahaha
    Cały czas mam problem z psem, już nie wiem gdzie z nią chodzić... Dookoła bloku to i mi się znudziło... Ehhhh jesień :(

Marutka lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja i jak u Ciebie przeszło...

u nas tez była jelitówka ze 3 tyg temu, na szczęście jednodniowa.

Witam się z Wami. Ja od 6 na nogach ale chyba zaraz ide spac...

caur359.png
    3ro1ov5.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ