Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina efekt ekstra, sporo pracy, ale satysfakcja potem jest za każdym razem jak na nią zerkasz, nie? :)

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* wrote:
    Możeto jelitowka?

Prawdopodobnie. Jak do rana nie.minie to d9 szpitala

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk@ wrote:
    Karolina efekt ekstra, sporo pracy, ale satysfakcja potem jest za każdym razem jak na nią zerkasz, nie? :)

Tak :) Bardzo nam sie podoba i jesteśmy dumni. Teraz drugą muszę dokończyć :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • EM89 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecie komody robocze zaraz jak przynieslismy do domu teraz stoi w zupełnie innym miejscu :)

https://zapodaj.net/b62945cd83fd6.jpg.html

Wooow Karolina komoda cudna! :)Niesamowite rzeczy tworzysz

w57v90bvhls7ynfn.png
    w57vugpjw31vxt6v.png
    j6063tjqfgda3jt1.png
  • Anaitat Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Anaitat co widział na pępowinie? Nie słyszałam o czymś takim
    A co do crl... Emma w 10+0 miała ok 4 cm i urodziła sie duza. Ale na naszym forum lutowym jedna mama miała crl jeszcze większe niz u mnie, nie pamietam dokładnie alr od początku bardzo duże... i synek 3400 g :)
    Nie wiem czy na tym etapie juz mozna przewidzieć gabaryty dziecka.

Aga, ja nie bede miała prenatalnych, ale nie z wyboru...

Karolina, tez jestem bardzo ciekawa tych komód :) pokażesz?

Widzial supły. Ja sie z tym spotkalam jak bylam przy porodzie kolezanki. Jak maly sie urodzil to mial 3 supelki na pepowinie i juz byl podduszony, jedno oko w gore drugie w dol. Tak sie zdenerwowalam, bo myslalam, ze niewidomy. Jak lekarka to zobaczyla to az krzyknela i zabrala pokazywac. Naszczescie maly zdrowy. Podejrzewam, ze zrobily sie przy porodzie, bo wczesniej to by sie udusil. Z kolei moja kumpela jest pielegniarka i jakies 2 lata temu byla przy porodzie, gdzie jednej turczynce osunela sie macica i rozcinali jej udo. U nas makabra przy cesarce nie rozcinaja tylko nacinaja i rozrywaja brzuch takimi wielkimi lyzkami i peka w najslabszym miejscu. Jest tak posiniaczone potem, jak z pobicia.

j5rbj48alrszyhj9.pnghchyqqmz0pvs21f2.png

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:

Kochana a moze by ci ktos kupil orsalit??
    Jest to środek wspomagający nawodnienie przy dolegliwościach związanych przy występowaniu biegunki i wymiotach. Jest w wersji dla niemowląt i na bank w ciąży możesz stosować pytałam lekarki!!

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaitat wrote:
    Widzial supły. Ja sie z tym spotkalam jak bylam przy porodzie kolezanki. Jak maly sie urodzil to mial 3 supelki na pepowinie i juz byl podduszony, jedno oko w gore drugie w dol. Tak sie zdenerwowalam, bo myslalam, ze niewidomy. Jak lekarka to zobaczyla to az krzyknela i zabrala pokazywac. Naszczescie maly zdrowy. Podejrzewam, ze zrobily sie przy porodzie, bo wczesniej to by sie udusil. Z kolei moja kumpela jest pielegniarka i jakies 2 lata temu byla przy porodzie, gdzie jednej turczynce osunela sie macica i rozcinali jej udo. U nas makabra przy cesarce nie rozcinaja tylko nacinaja i rozrywaja brzuch takimi wielkimi lyzkami i peka w najslabszym miejscu. Jest tak posiniaczone potem, jak z pobicia.

Jakas masakra :( A co do supelkow nigdy sie nie spotkałam. Może warto porozmawiać o tym z lekarzem jednak albo potwierdzić u innego?

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EM89 wrote:
    Wooow Karolina komoda cudna! :)Niesamowite rzeczy tworzysz

Dziękuję :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Anaitat Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina komoda cudowna. Ja jestem na etapie wybierania plytek do lazienki i kuchni bo czeka mnie generalny remont z burzeniem scian. Nienawidze remontow, ale musze zrobic. 6 lat temu mialam wszystko robione, ale ekipa porazka i zpaprali robote, teraz trzeba poprawic bo wiecznie cos szwankuje. Nie czekam, az dzidzia sie urodzi bo wiem, ze tego nie zrobie. Wole teraz tylko musze sie na 2 tyg wyprowadzic...nie wiem gdzie pojdziemy. Poszlabym do kolezanki, ale mezowi do kolegi nie pozwole ;) wiem wredna jestem

• Anaitat Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakas masakra :( A co do supelkow nigdy sie nie spotkałam. Może warto porozmawiać o tym z lekarzem jednak albo potwierdzić u innego?

W sumie nie potrzebnie pisalam o tym i sieje panike.

• Anaitat Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:

Jelitowka panuje teraz bo moje chlopaki mialy w niedziele. Dostali smecte i przeszlo im, ale nie wiem czy mozna smecte w ciazy pic

• Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* przepiękna komoda, efekt super.

Anaitat co do supełków to ja nigdy się nie spotkałam i nie słyszałam. Ale przeżycie straszne miałaś z koleżanką :(

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaitat wrote:
    Karolina komoda cudowna. Ja jestem na etapie wybierania plytek do lazienki i kuchni bo czeka mnie generalny remont z burzeniem scian. Nienawidze remontow, ale musze zrobic. 6 lat temu mialam wszystko robione, ale ekipa porazka i zpaprali robote, teraz trzeba poprawic bo wiecznie cos szwankuje. Nie czekam, az dzidzia sie urodzi bo wiem, ze tego nie zrobie. Wole teraz tylko musze sie na 2 tyg wyprowadzic...nie wiem gdzie pojdziemy. Poszlabym do kolezanki, ale mezowi do kolegi nie pozwole ;) wiem wredna jestem

Z tymi remontami tak jest. Mój partner sie tym zajmuje. Często poprawia po średnich fachowcach. Tu w Portugalii ludzie szukaja oby taniej i pozniej są tego efekty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 19:21

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 wrote:
    Karolina :* przepiękna komoda, efekt super.

Anaitat co do supełków to ja nigdy się nie spotkałam i nie słyszałam. Ale przeżycie straszne miałaś z koleżanką :(

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina Piękna komoda:)

Niki Życze Tobie i dziewczynom z podobnym podejściem abyście zaczeły postrzegać siebie łaskawszym okiem. U mnie zajeło to sporo czasu -lat- a i tak wiele mi brakuje. Natomiast patrząc na stare zdjęcia stwierdziłyśmy ze szwagierką, ze teraz chciało by się wyglądać tak jak w wieku np 18lat. Że lepiej już nie będziemy wyglądać z wiekiem i trzeba się cieszyć tym co jest, a nie narzekać;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 19:35

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaitat, ja nie spotkałam sie z supłami na pępowinie wśród koleżanek ale np Emma była owinięta pępowiną, wiele dzieci jest. Moj znajomy ginekolog powiedział kiedyś ze nigdy nie mowi o tym mamom... bo po co? Co to zmieni? Ktoś wsadzi ręce i odplacze dziecko? To jedynie zafunduje mamie stres a dzieci wielokrotnie w trakcie ciazy sie owijają i odwijają...

A co do metod to szok :o okropne! Ale i u nas w No spotkało mnie ciekawe doświadczenie..
    a mianowicie WYRYWANIE łożyska. Jedna polozna naciska całym swoim ciałem na brzuch a druga szarpiąc za pępowinę wyrywa łożysko na żywca.

Karolina, druga komoda bedzie podobna? :)
    Współczuje przeżyć z cystami :( napewno stres był ogromny! Ale całe szczęście mały jest zdrowy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra czytam i nie wierze w to wszystko normalnie paranoja !
    No ale co szpital to obyczaj ;p
    Co do jelitowki to tez pare dni temu mialam oj tragedia była ;(

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina też już kiedyś o tym myślałam, że w danym momencie zawsze się sobie nie podobam a jak popatrzę na zdjęcia z przed kilku lat to bym chciała tak wyglądać :) ja się staram jak najbardziej pozbywać kompleksów. skoro podobam się mojemu mężowi, to jest dobrze :P
    a jak patrzę na zdjęcia z poprzedniej ciąży, to się sobie bardzo podobam, mimo że przytyłam 19kg (bardzo byłam spuchnięta i straszny cellulit mi się na udach zrobił). Ciężarne mają w sobie coś fajnego. te kg nie są aż tak strasznie widoczne, brzuch jest na pierwszym planie ;)

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk@ Dokładnie tak:)

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png

Wysłany: 15 listopada 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Caroina :)

Z tego co wiem o cystach tez często nie mówią bo wiele z nich sie wchłania :) I myślę, ze jak nic więcej nie widać powinni sobie darowac takie informacje.

Pianistka druga komoda ma drzwi tak samo ale zamiast szuflad ma otwarta przestrzeń ozdobioną naokolo i tam będzie barek ;)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ