X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina efekt ekstra, sporo pracy, ale satysfakcja potem jest za każdym razem jak na nią zerkasz, nie? :)

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* wrote:
    Możeto jelitowka?

Prawdopodobnie. Jak do rana nie.minie to d9 szpitala

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk@ wrote:
    Karolina efekt ekstra, sporo pracy, ale satysfakcja potem jest za każdym razem jak na nią zerkasz, nie? :)

Tak :) Bardzo nam sie podoba i jesteśmy dumni. Teraz drugą muszę dokończyć :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • EM89 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecie komody robocze zaraz jak przynieslismy do domu teraz stoi w zupełnie innym miejscu :)

https://zapodaj.net/b62945cd83fd6.jpg.html

Wooow Karolina komoda cudna! :)Niesamowite rzeczy tworzysz

w57v90bvhls7ynfn.png
    w57vugpjw31vxt6v.png
    j6063tjqfgda3jt1.png
  • Anaitat Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Anaitat co widział na pępowinie? Nie słyszałam o czymś takim
    A co do crl... Emma w 10+0 miała ok 4 cm i urodziła sie duza. Ale na naszym forum lutowym jedna mama miała crl jeszcze większe niz u mnie, nie pamietam dokładnie alr od początku bardzo duże... i synek 3400 g :)
    Nie wiem czy na tym etapie juz mozna przewidzieć gabaryty dziecka.

Aga, ja nie bede miała prenatalnych, ale nie z wyboru...

Karolina, tez jestem bardzo ciekawa tych komód :) pokażesz?

Widzial supły. Ja sie z tym spotkalam jak bylam przy porodzie kolezanki. Jak maly sie urodzil to mial 3 supelki na pepowinie i juz byl podduszony, jedno oko w gore drugie w dol. Tak sie zdenerwowalam, bo myslalam, ze niewidomy. Jak lekarka to zobaczyla to az krzyknela i zabrala pokazywac. Naszczescie maly zdrowy. Podejrzewam, ze zrobily sie przy porodzie, bo wczesniej to by sie udusil. Z kolei moja kumpela jest pielegniarka i jakies 2 lata temu byla przy porodzie, gdzie jednej turczynce osunela sie macica i rozcinali jej udo. U nas makabra przy cesarce nie rozcinaja tylko nacinaja i rozrywaja brzuch takimi wielkimi lyzkami i peka w najslabszym miejscu. Jest tak posiniaczone potem, jak z pobicia.

j5rbj48alrszyhj9.pnghchyqqmz0pvs21f2.png

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:

Kochana a moze by ci ktos kupil orsalit??
    Jest to środek wspomagający nawodnienie przy dolegliwościach związanych przy występowaniu biegunki i wymiotach. Jest w wersji dla niemowląt i na bank w ciąży możesz stosować pytałam lekarki!!

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaitat wrote:
    Widzial supły. Ja sie z tym spotkalam jak bylam przy porodzie kolezanki. Jak maly sie urodzil to mial 3 supelki na pepowinie i juz byl podduszony, jedno oko w gore drugie w dol. Tak sie zdenerwowalam, bo myslalam, ze niewidomy. Jak lekarka to zobaczyla to az krzyknela i zabrala pokazywac. Naszczescie maly zdrowy. Podejrzewam, ze zrobily sie przy porodzie, bo wczesniej to by sie udusil. Z kolei moja kumpela jest pielegniarka i jakies 2 lata temu byla przy porodzie, gdzie jednej turczynce osunela sie macica i rozcinali jej udo. U nas makabra przy cesarce nie rozcinaja tylko nacinaja i rozrywaja brzuch takimi wielkimi lyzkami i peka w najslabszym miejscu. Jest tak posiniaczone potem, jak z pobicia.

Jakas masakra :( A co do supelkow nigdy sie nie spotkałam. Może warto porozmawiać o tym z lekarzem jednak albo potwierdzić u innego?

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EM89 wrote:
    Wooow Karolina komoda cudna! :)Niesamowite rzeczy tworzysz

Dziękuję :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Anaitat Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina komoda cudowna. Ja jestem na etapie wybierania plytek do lazienki i kuchni bo czeka mnie generalny remont z burzeniem scian. Nienawidze remontow, ale musze zrobic. 6 lat temu mialam wszystko robione, ale ekipa porazka i zpaprali robote, teraz trzeba poprawic bo wiecznie cos szwankuje. Nie czekam, az dzidzia sie urodzi bo wiem, ze tego nie zrobie. Wole teraz tylko musze sie na 2 tyg wyprowadzic...nie wiem gdzie pojdziemy. Poszlabym do kolezanki, ale mezowi do kolegi nie pozwole ;) wiem wredna jestem

• Anaitat Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakas masakra :( A co do supelkow nigdy sie nie spotkałam. Może warto porozmawiać o tym z lekarzem jednak albo potwierdzić u innego?

W sumie nie potrzebnie pisalam o tym i sieje panike.

• Anaitat Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:

Jelitowka panuje teraz bo moje chlopaki mialy w niedziele. Dostali smecte i przeszlo im, ale nie wiem czy mozna smecte w ciazy pic

• Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* przepiękna komoda, efekt super.

Anaitat co do supełków to ja nigdy się nie spotkałam i nie słyszałam. Ale przeżycie straszne miałaś z koleżanką :(

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaitat wrote:
    Karolina komoda cudowna. Ja jestem na etapie wybierania plytek do lazienki i kuchni bo czeka mnie generalny remont z burzeniem scian. Nienawidze remontow, ale musze zrobic. 6 lat temu mialam wszystko robione, ale ekipa porazka i zpaprali robote, teraz trzeba poprawic bo wiecznie cos szwankuje. Nie czekam, az dzidzia sie urodzi bo wiem, ze tego nie zrobie. Wole teraz tylko musze sie na 2 tyg wyprowadzic...nie wiem gdzie pojdziemy. Poszlabym do kolezanki, ale mezowi do kolegi nie pozwole ;) wiem wredna jestem

Z tymi remontami tak jest. Mój partner sie tym zajmuje. Często poprawia po średnich fachowcach. Tu w Portugalii ludzie szukaja oby taniej i pozniej są tego efekty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 19:21

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 wrote:
    Karolina :* przepiękna komoda, efekt super.

Anaitat co do supełków to ja nigdy się nie spotkałam i nie słyszałam. Ale przeżycie straszne miałaś z koleżanką :(

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina Piękna komoda:)

Niki Życze Tobie i dziewczynom z podobnym podejściem abyście zaczeły postrzegać siebie łaskawszym okiem. U mnie zajeło to sporo czasu -lat- a i tak wiele mi brakuje. Natomiast patrząc na stare zdjęcia stwierdziłyśmy ze szwagierką, ze teraz chciało by się wyglądać tak jak w wieku np 18lat. Że lepiej już nie będziemy wyglądać z wiekiem i trzeba się cieszyć tym co jest, a nie narzekać;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 19:35

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaitat, ja nie spotkałam sie z supłami na pępowinie wśród koleżanek ale np Emma była owinięta pępowiną, wiele dzieci jest. Moj znajomy ginekolog powiedział kiedyś ze nigdy nie mowi o tym mamom... bo po co? Co to zmieni? Ktoś wsadzi ręce i odplacze dziecko? To jedynie zafunduje mamie stres a dzieci wielokrotnie w trakcie ciazy sie owijają i odwijają...

A co do metod to szok :o okropne! Ale i u nas w No spotkało mnie ciekawe doświadczenie..
    a mianowicie WYRYWANIE łożyska. Jedna polozna naciska całym swoim ciałem na brzuch a druga szarpiąc za pępowinę wyrywa łożysko na żywca.

Karolina, druga komoda bedzie podobna? :)
    Współczuje przeżyć z cystami :( napewno stres był ogromny! Ale całe szczęście mały jest zdrowy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra czytam i nie wierze w to wszystko normalnie paranoja !
    No ale co szpital to obyczaj ;p
    Co do jelitowki to tez pare dni temu mialam oj tragedia była ;(

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina też już kiedyś o tym myślałam, że w danym momencie zawsze się sobie nie podobam a jak popatrzę na zdjęcia z przed kilku lat to bym chciała tak wyglądać :) ja się staram jak najbardziej pozbywać kompleksów. skoro podobam się mojemu mężowi, to jest dobrze :P
    a jak patrzę na zdjęcia z poprzedniej ciąży, to się sobie bardzo podobam, mimo że przytyłam 19kg (bardzo byłam spuchnięta i straszny cellulit mi się na udach zrobił). Ciężarne mają w sobie coś fajnego. te kg nie są aż tak strasznie widoczne, brzuch jest na pierwszym planie ;)

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk@ Dokładnie tak:)

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png

Wysłany: 15 listopada 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Caroina :)

Z tego co wiem o cystach tez często nie mówią bo wiele z nich sie wchłania :) I myślę, ze jak nic więcej nie widać powinni sobie darowac takie informacje.

Pianistka druga komoda ma drzwi tak samo ale zamiast szuflad ma otwarta przestrzeń ozdobioną naokolo i tam będzie barek ;)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ