Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistka wrote:Anaitat co widział na pępowinie? Nie słyszałam o czymś takim
A co do crl... Emma w 10+0 miała ok 4 cm i urodziła sie duza. Ale na naszym forum lutowym jedna mama miała crl jeszcze większe niz u mnie, nie pamietam dokładnie alr od początku bardzo duże... i synek 3400 g
Nie wiem czy na tym etapie juz mozna przewidzieć gabaryty dziecka.
Aga, ja nie bede miała prenatalnych, ale nie z wyboru...
Karolina, tez jestem bardzo ciekawa tych komódpokażesz?
Widzial supły. Ja sie z tym spotkalam jak bylam przy porodzie kolezanki. Jak maly sie urodzil to mial 3 supelki na pepowinie i juz byl podduszony, jedno oko w gore drugie w dol. Tak sie zdenerwowalam, bo myslalam, ze niewidomy. Jak lekarka to zobaczyla to az krzyknela i zabrala pokazywac. Naszczescie maly zdrowy. Podejrzewam, ze zrobily sie przy porodzie, bo wczesniej to by sie udusil. Z kolei moja kumpela jest pielegniarka i jakies 2 lata temu byla przy porodzie, gdzie jednej turczynce osunela sie macica i rozcinali jej udo. U nas makabra przy cesarce nie rozcinaja tylko nacinaja i rozrywaja brzuch takimi wielkimi lyzkami i peka w najslabszym miejscu. Jest tak posiniaczone potem, jak z pobicia. -
Totoja wrote:Prawdopodobnie. Jak do rana nie.minie to d9 szpitala
Kochana a moze by ci ktos kupil orsalit??
Jest to środek wspomagający nawodnienie przy dolegliwościach związanych przy występowaniu biegunki i wymiotach. Jest w wersji dla niemowląt i na bank w ciąży możesz stosować pytałam lekarki!!
-
Anaitat wrote:Widzial supły. Ja sie z tym spotkalam jak bylam przy porodzie kolezanki. Jak maly sie urodzil to mial 3 supelki na pepowinie i juz byl podduszony, jedno oko w gore drugie w dol. Tak sie zdenerwowalam, bo myslalam, ze niewidomy. Jak lekarka to zobaczyla to az krzyknela i zabrala pokazywac. Naszczescie maly zdrowy. Podejrzewam, ze zrobily sie przy porodzie, bo wczesniej to by sie udusil. Z kolei moja kumpela jest pielegniarka i jakies 2 lata temu byla przy porodzie, gdzie jednej turczynce osunela sie macica i rozcinali jej udo. U nas makabra przy cesarce nie rozcinaja tylko nacinaja i rozrywaja brzuch takimi wielkimi lyzkami i peka w najslabszym miejscu. Jest tak posiniaczone potem, jak z pobicia.
Jakas masakraA co do supelkow nigdy sie nie spotkałam. Może warto porozmawiać o tym z lekarzem jednak albo potwierdzić u innego?
-
Karolina komoda cudowna. Ja jestem na etapie wybierania plytek do lazienki i kuchni bo czeka mnie generalny remont z burzeniem scian. Nienawidze remontow, ale musze zrobic. 6 lat temu mialam wszystko robione, ale ekipa porazka i zpaprali robote, teraz trzeba poprawic bo wiecznie cos szwankuje. Nie czekam, az dzidzia sie urodzi bo wiem, ze tego nie zrobie. Wole teraz tylko musze sie na 2 tyg wyprowadzic...nie wiem gdzie pojdziemy. Poszlabym do kolezanki, ale mezowi do kolegi nie pozwole
wiem wredna jestem
-
Anaitat wrote:Karolina komoda cudowna. Ja jestem na etapie wybierania plytek do lazienki i kuchni bo czeka mnie generalny remont z burzeniem scian. Nienawidze remontow, ale musze zrobic. 6 lat temu mialam wszystko robione, ale ekipa porazka i zpaprali robote, teraz trzeba poprawic bo wiecznie cos szwankuje. Nie czekam, az dzidzia sie urodzi bo wiem, ze tego nie zrobie. Wole teraz tylko musze sie na 2 tyg wyprowadzic...nie wiem gdzie pojdziemy. Poszlabym do kolezanki, ale mezowi do kolegi nie pozwole
wiem wredna jestem
Dziękuję
Z tymi remontami tak jest. Mój partner sie tym zajmuje. Często poprawia po średnich fachowcach. Tu w Portugalii ludzie szukaja oby taniej i pozniej są tego efektyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 19:21
-
Karolina Piękna komoda:)
Niki Życze Tobie i dziewczynom z podobnym podejściem abyście zaczeły postrzegać siebie łaskawszym okiem. U mnie zajeło to sporo czasu -lat- a i tak wiele mi brakuje. Natomiast patrząc na stare zdjęcia stwierdziłyśmy ze szwagierką, ze teraz chciało by się wyglądać tak jak w wieku np 18lat. Że lepiej już nie będziemy wyglądać z wiekiem i trzeba się cieszyć tym co jest, a nie narzekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 19:35
-
Anaitat, ja nie spotkałam sie z supłami na pępowinie wśród koleżanek ale np Emma była owinięta pępowiną, wiele dzieci jest. Moj znajomy ginekolog powiedział kiedyś ze nigdy nie mowi o tym mamom... bo po co? Co to zmieni? Ktoś wsadzi ręce i odplacze dziecko? To jedynie zafunduje mamie stres a dzieci wielokrotnie w trakcie ciazy sie owijają i odwijają...
A co do metod to szok :o okropne! Ale i u nas w No spotkało mnie ciekawe doświadczenie..
a mianowicie WYRYWANIE łożyska. Jedna polozna naciska całym swoim ciałem na brzuch a druga szarpiąc za pępowinę wyrywa łożysko na żywca.
Karolina, druga komoda bedzie podobna?
Współczuje przeżyć z cystaminapewno stres był ogromny! Ale całe szczęście mały jest zdrowy
-
Caroina też już kiedyś o tym myślałam, że w danym momencie zawsze się sobie nie podobam a jak popatrzę na zdjęcia z przed kilku lat to bym chciała tak wyglądać
ja się staram jak najbardziej pozbywać kompleksów. skoro podobam się mojemu mężowi, to jest dobrze
a jak patrzę na zdjęcia z poprzedniej ciąży, to się sobie bardzo podobam, mimo że przytyłam 19kg (bardzo byłam spuchnięta i straszny cellulit mi się na udach zrobił). Ciężarne mają w sobie coś fajnego. te kg nie są aż tak strasznie widoczne, brzuch jest na pierwszym planie -
Dziękuję Caroina
Z tego co wiem o cystach tez często nie mówią bo wiele z nich sie wchłaniaI myślę, ze jak nic więcej nie widać powinni sobie darowac takie informacje.
Pianistka druga komoda ma drzwi tak samo ale zamiast szuflad ma otwarta przestrzeń ozdobioną naokolo i tam będzie barek