X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja jednego dnia moglabym gory przenosic, a drugiego tylko lezec i pachniec ;) Wczoraj po dluzszej przerwie poobejmowalam sie z muszla, ale dzis juz spokoj znow. Jest jednak zdecydowana poprawa samopoczucia u mnie, no ale jakby nie bylo koniec I trymestru sie zbliza :)

Jutro wizyta niestety bez usg. To dopiero 28.11.

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina, antyTPO mam niziutkie, a usg nic nie wykazalo. Tzn podobno tarczyca jest ladna, i nie ma zadnych zmian na niej. Wiec myślę ze podwyzszone tsh to byla albo lekka niedoczynność albo niedobór selenu i jodu. Nie wiem jeszcze czy moge selen suplemnetowac w ciąży. Ogólnie postanowilam sobie ze jak juz nie bede karmić to oczyszcze tarczyce i bede suplememtowac ją ziołami i mikroelementami i zobaczymy. Mysle ze uda mi sie z tego wyjść i nie bede musiala brać leków.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pannaaga dobrze ze juz po strachu i z Wami wszystko ok.

belldandy współczuję tej kolki to podobno straszny ból.

Pianistka tylko sie nie stresuj, maluszek pewnie chce się z mamą pobawić w chowanego ;)

ehhh ja bez drzemki nie funkcjonuje nadal, jeszcze dzisiaj strasznie mi zimno, rozgrzać sie nie mogę...

A tak z innej beczki: jakiś pomysł na infekcje intymne w ciąży. Ostatnio dostałam od gina globulki na tydzień, po nich było ok a od wczoraj znów czuje dyskomfort. Cały czas biore lactibios femina plus tantum rosa do podmywania ale kurcze wszystko chyba przez ta luteine dowcipna bo mnie podrażnia, teraz juz jest troche lepiej niz wczoraj ale zastanawiam sie co mogę w ramach profilaktyki jeszcze zrobić (dziś np spałam bez bielizny i chyba włącze to na stałe :P)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja może to być spowodowane długim stosowaniem luteiny dopochwowo. Miałam taki sam problem.Dostalam globulki 3 sztuki ale zamieniła mi gin luteine na doustna na 2 tyg. Potem wróciłam do dopochwowej.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • pannaaga Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VillemoVilo wrote:
    Kurcze, ale miałaś nerwów i strachu. Z Tobą wszystko w porządku?

Tak, tak, lekkie zadrapania ale największy strach o bobo. Najważniejsze że wyniki wszystkie mamy w normie :) Teraz już na spokojnie wszystko sobie ogarniamy :)

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od podjęzykowej dostawałam takich mdłości, że byłam przeszczęśliwa jak zmieniła mi na dopochwową. I całe szczęście przyjmuję ją bez problemów, jeszcze jakieś 3-4 tygodnie :)

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa właśnie tak myśle zeby pogadać z ginem o tej luteinie ale wizyta dopiero 29.11 a ja to tylko myśle zeby sie cosik nie przyplątało i nie rozwinęło... Kurde ale dziś dzień do d... mam ide spać....

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowanadzieja ja po 5 tabl luteiny dopochwowej odrazu dostalam lekki stan zapalny.ona zmienia ph na zasadowe co sprzyja infekcja.mowila ze mozna zamienic na ultrogestan .niestety moxna kupic go niemcy lub czechy.

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowanadzieja ja zapobiegawczo uzywam Gynomed Vaginal, a jak cos sie zaczyna dziac to Gynomed Activ. U mnie super dziala i gin pozwolil w ciazy. Ale nie wiem jak to sie ma do luteiny, bo nie biore.

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asikkk wrote:
    Skad Wy macie tyle energii? Ja nie moglam spac.chyba stres przed dzisiejsza wizyta kontrolna:(lekko brudze na brazowo:(oby bylo dobrze.o 6 rano jadlam suchy chleb bo mi burczalo i mdlilo jednoczesnie.ledwo zyje
    O ktorej masz wizytę kochana:*? Dawaj zbac jak tam:***

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn właśnie zasnął na drzemkę, z przynajmniej godzinnym opóźnieniem.katar gęsty go męczy,nie da się odciągnąć bo za głębko.no i chyba mnie też zaraził,bo mi nos dokucza :(
    Jeśli chodzi o zmęczenie,to przy małym dziecku ciężko pójść na drzemkę kiedy się chce.ja kilka razy miałam tak,że oko mi się zamykało przed drzemką syna i po niej.a jak spał,to nie mogłam zasnąć :/

Dziś mnie nie muli...może już przeszło,zobaczymy :)

Ja w zeszłej ciąży miałam detektor tętna od bratowej,ale nic nie wyświetlał.i miałam go w czasie kiedy już czułam ruchy,więc używałam go może ze 3x dla własnej przyjemności posłuchania :)
    Zastanawiam się,czy detektor jest w stanie faktycznie pokazać nam,że jest jakieś zagrożenie,żeby było wiadomo,że trzeba do szpitala (poza kwestią,czy serduszko w ogóle bije).bo nawet jak wyświetla tętno,to jak jednorazowo pokaże niższe,a potem już poprawne to nikt nie panikuje.a u mnie tydz.przed terminem były spore spadki,ale tylko jak sie ruszał (wyszło przy wizycie kontrolnej) i skończyło się CC.
    Ale się rozpisałam,przepraszam.

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ;)

Pianistka współczuje nocki, a tętno na pewno znajdziesz, nie denerwuj się ;)

pannaaga dobrze ze wszytsko skończyło się tylko zadrapaniami i że z Wami już wszystko ok.

belldandy współczuje kolki, moja babcia miała i to straszny ból

Ja dziś pospałam do 11 :D zaraz biorę się za sprzątanie bo jutro goście na kilka dni.
    Mój młody dalej przeziębiony, ale już co raz lepiej. Obiad mam zrobiony, dziś pulpety w sosie pomidorowym ze spaghetti.
    Mam pytanie do dziewczyn które mają dzieci powyżej 3 roku życia. Wasze dzieci jadły/jedzą sushi? Idziemy jutro do restauracji i tam też jest sushi, młody na sam widok aż się trzęsie ale jakoś bałam mu się dawać. Do tej knajpy chodzimy dosyć regularnie, mój mąż zawsze je tam sushi i wszystko ok jest, zastanawiam się czy mogę dać mu na spróbowanie. Czytałam to niby Japończycy jak dziecko skończy rok to już dają ale to Japończycy :/ Ogólnie moje dziecko jadło już krewetki i uwielbia, mule, zupę krabową, nawet wasabi próbował troszkę.

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj bratanek jak byli na wczasach mial roczek, wcinal wszystkie owoce morza. No ale wiadomo ze po obróbce cieplnej. Ludzie mu zdjęcia cykali bo nie wierzyli. W sushi jest surowa ryba. Sama nie wiem. A szukalas info na necie? Moze troszeczkę mu daj spróbować i zobaczysz czy w ogóle będzie mu smakowało.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    Moj bratanek jak byli na wczasach mial roczek, wcinal wszystkie owoce morza. No ale wiadomo ze po obróbce cieplnej. Ludzie mu zdjęcia cykali bo nie wierzyli. W sushi jest surowa ryba. Sama nie wiem. A szukalas info na necie? Moze troszeczkę mu daj spróbować i zobaczysz czy w ogóle będzie mu smakowało.

No ja właśnie chce mu dac troche, nie wiem jeden taki mały kawałek.
    Mój wcinał na Ibizie w tym roku paelle z ośmiornicą, krewetkami, mulami i cholera wie jeszcze co tam było jeszcze ale sama musze przyznać że byłą pyszna ;)

Na necie zdania są podzielone, jedni piszą że można a inni że do 12 rż nie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 13:53

• Lila26 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze juz pisalyscie ale nie zapisalam ... prosze napiszcie jeszcze raz jaki macie.model detektora chce kupic jednak nie ma.nigdzie w mojej okolicy i szukam z przesyłka jest pare modeli i nie wiem ktory brac.

Pianistka lubi tę wiadomość

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 a nie ma sushi z wędzonym łososiem?ewentualnie wege.może takie spróbuj one nie powinny zaszkodzić.
    Swoją drogą jeśli to jest naprawdę sprawdzone miejsce,a syn jest smakoszem podobnych rzeczy,to nie wiem czy bym się nad nim pastwiła zakazując. Czy coś więcej poza ewentualnym bólem brzucha mu grozi (więcej niż dorosłym)?

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie ryzykowala z sushi

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk@ wrote:
    Olcia99 a nie ma sushi z wędzonym łososiem?ewentualnie wege.może takie spróbuj one nie powinny zaszkodzić.
    Swoją drogą jeśli to jest naprawdę sprawdzone miejsce,a syn jest smakoszem podobnych rzeczy,to nie wiem czy bym się nad nim pastwiła zakazując. Czy coś więcej poza ewentualnym bólem brzucha mu grozi (więcej niż dorosłym)?

Wege to jadł już jakieś tam z awokado czy ogórkiem, łosoś jest na pewno. Niby mogą być jakieś bakterie i może się zatruć surową rybą. To tak jak z jajkami że może być salmonella. O jeszcze mi się przypomniało że zajadał się trawą morską :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 14:10

• Caroina Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri_1 A to w takim razie dobrze. Już myślałam, że stwierdzili to na podstawie tylko tych podstawowych wyników. U mnie właśnie było podwyższone, a na USG widoczny stan zapalny tarczycy.

Olcia99 Ale Ci się smakosz trafil. Super. Moja raz spróbowała od taty to sklepowe sushi. Nic jej nie było. Sama bym nie ruszyła.
    Natomiast w takim miejscu gdzie typowo podają tylko sushi świeże chętnie bym spróbowała i dziecku po 3 roku też bym dała. Nie ma co przesadzać, tak jak piszesz szansa podobna jak zatrucie sie jajkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 14:35

Olcia99 lubi tę wiadomość

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina wrote:
    Sandri_1 A to w takim razie dobrze. Już myślałam, że stwierdzili to na podstawie tylko tych podstawowych wyników. U mnie właśnie było podwyższone, a na USG widoczny stan zapalny tarczycy.

Olcia99 Ale Ci się smakosz trafil. Super. Moja raz spróbowała od taty to sklepowe sushi. Nic jej nie było. Sama bym nie ruszyła.
    Natomiast w takim miejscu gdzie typowo podają tylko sushi świeże chętnie bym spróbowała i dziecku po 3 roku też bym dała. Nie ma co przesadzać, tak jak piszesz szansa podobna jak zatrucie sie jajkiem.

Tam sushi robią na świeżo, na oczach klientów. Nie ma tam też bardzo dużego wyboru, chyba 4 z surową rybą i kilka wege dosłownie, ogólnie restauracja jest taka że płaci się raz a je ile chce i mają tam sporo kuchni wschodniej: chińskiej, tajskiej, japońskiej ale są tez jakieś frytki i nuggetsy jak ktoś chce. Jedzenie dokładają non stop na świeżo.
    Ja fanką sushi nie jestem, nie zjem surowizny, ale nie zjem też tatara, śledzia, surowego jajka czy steka, a mąż uwielbia i wcina wszystko, a młody widząc jak tatuś je to też chce.
    Zobaczymy jutro, dam mu jednego, niech zobaczy czy mu to smakuje, póki chce próbować nowych rzeczy to niech próbuje jak najwięcej smaków.

‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ