Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pytam bo mój gin mówił że te czynniki co on mierzył na NFZ to jest podstawowe w pakiecie i ze jest najmniej miarodajny więc nie wiem o co mu chodziło ale w stosunku do 53,2mm crl, przeziernosc była 1,31 a więc dobrze. Mówił że mimo wszystko to nie daje gwarancji itp i jeśli chce wiedzieć więcej to prywatnie do Rzeszowa
-
Ezia mam wrazenie ze chcial Cie na koszty naciagnac. W tamtej ciazy mialam 2 usg w tym okresie. Jeden w luxmed z pakietu i zmierzyl dokladnie to samo co drugi prywatnie. Teraz bylam u tego samego co wtedy prywatnie ale na fundusz i dostalam taki sam wydruk.
-
Dołączam do grupy przyszłych czerwcowych mamuś. Witajcie dziewczyny.
Ja w ubiegłym tygodniu zaliczyłam USG prenatalne, wszystkie normy w porządku. To była jedna z bardziej wzruszających chwil dla mnie i dla męża. Cudownie było zobaczyć dzieciaczka, po badaniu kamień spadł mi z serca dużo mniej się stresuję w ciąży. Myślę, że ten spokój jest wart każdych pieniążków.
Nie robiłam dodatkowo pobierania krwi i testu Papp-a.Marutka, annamaria83, AgaSY lubią tę wiadomość
-
Totoja wrote:Ezia mam wrazenie ze chcial Cie na koszty naciagnac. W tamtej ciazy mialam 2 usg w tym okresie. Jeden w luxmed z pakietu i zmierzyl dokladnie to samo co drugi prywatnie. Teraz bylam u tego samego co wtedy prywatnie ale na fundusz i dostalam taki sam wydruk.
-
AgaSY wrote:Ezia90 ja nie robię testu PAPPA
. Ginekolog nie kazała, a ja nie naciskam
.
Totoja i Natusia_mamusia i jak to imię pasuje do Waszych chłopaków? Zadowolone jesteście z wyboru? Bo mi się bardzo podoba. Najpierw Leoś, w szkole Leo, a dorosły Leon
. Tylko nie wiem co on kiedyś na to
.
MałaMyszka zdjęcie 3D? Ja chyba zostanę przy 2D, jest jakieś takie bardziej typowe haha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d968cd8adcbe.jpgMandarynka2016, annamaria83, Gracjanna lubią tę wiadomość
-
Ezia90 wrote:Wątpię bo sam mówił że ani nie namawia ani nie odradza takich badań a ja nie wiem co robić... zazdroszczę wam takich szczegółowych badań i informacji na temat dziecka. Ale
To jedyne co mi przychodzi do glowy to.to ze lekarz nie nalezy do fmf, czyli nie ma uprawnien do typowych prenatalnych. Tylko lekarze z tymi uprawnieniami maja specjalny program do wyliczenia ryzyka itp.
Jesli sie niepokoisz i masz taka mozliwosc to idz. Wiem.po sobie, ze 0otem bym zalowala ze nie poszlam i ciagle myslala o tym. Tylko musisz sie spieszyc bo masz jeszcze tydzien na to.
-
sandri_1 wrote:Myszka, a podejrzeliscie płeć?
Mi Leon sie nie podoba :p Kazdy ma inny gust. U na będzie Milan lub Emil.
Freska lubi tę wiadomość
-
Lekarz powiedział nam, że prawdopodobnie będzie chłopiec. Wydaje mi się, że na tak wczesnym etapie jeszcze nie powinnam się nastawiać. Najważniejsze, że dziecko jest zdrowe i tego się trzymam. Moja dzidzia w ogóle nie chciała się ładnie ustawić do oceny przezierności karkowej już nie mówiąc o ocenie płci i samo badanie trwało bardzo długo.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
No to zdając krótką relację i u mnie. To mamy 6.5 cm, dwie nóżki i dwie rączki oraz 20 paluszków. Kość nosowa obecna 2,2mm i NL 1,8mm. 158 uderzeń serducha na minutę....i no podejrzenie, że chyba dziewucha
Totoja, to teraz już chyba z lżejszym sercem mogę poprosić o dopisanie mnie do listy na 8 czerwcaFreska, Justyna911, Merida86, małaMyszka, Mandarynka2016, annamaria83, makatka, 100noga, Gracjanna, LaRa lubią tę wiadomość
-
Sulimirka wrote:No to zdając krótką relację i u mnie. To mamy 6.5 cm, dwie nóżki i dwie rączki oraz 20 paluszków. Kość nosowa obecna 2,2mm i NL 1,8mm. 158 uderzeń serducha na minutę....i no podejrzenie, że chyba dziewucha
Totoja, to teraz już chyba z lżejszym sercem mogę poprosić o dopisanie mnie do listy na 8 czerwca
Zrobione. Sporo z was ma termin na 8
Sulimirka lubi tę wiadomość