Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc
Niki69 wrote:Witam
Aaa macie jakieś sprawdzone dobre dla kobiet w ciąży żele na trądzik???
Mnie w pierwszych tygodniach też ostro wysypało, ale bardzo szybko przeszło. Ja już od 2 lat myję twarz tylko w tym żelu (mam nadzieję że uda mi się wstawić zdjęcie):
Wszystkie inne podrażniały i wysuszały skórę, szczypały w oczy, znowu te "mocno nawilżające" do skóry suchej zapychały, a ten nie dość że tani, mega wydajny to nigdy nie wywołał u mnie żadnych podrażnień, jak mi coś wyskoczyło to zaraz załagodził. U mnie sprawdza się świetnie, ale wiadomo - każda cera inna.
Ja ogólnie jestem przeciwna tym mocnym żelom na trądzik, bo większość strasznie wysusza skórę. Chyba że ten wysyp nie jest tylko taki chwilowy "ciążowy", ale normalnie masz tłustą cerę to wtedy ok.
Co do brzucha - ja tez mam już wielkiNa początku widziałam różnicę tylko w cyckach bo pierwsze zaczęły rosnąć i to sporo, a teraz uwierają mnie wszystkie spodnie i w większości bluzek brzuchol już się mocno odznacza. A wieczorem to już w ogóle 6 miesiąc, aż mąż patrzy przerażony jakbym miała już mu tu lada moment wybuchnąć hehe
[to nasza pierwsza ciąża więc oboje nie jesteśmy przyzwyczajeni do takich widoków
]
I mimo brzucha i cycków i tego że jem w miarę normalnie na wadze jeszcze nie przybrałam, a nawet schudłam 0,5kg.
Trzymam kciuki za wizytujące!!!
-
Witajcie czerwcóweczki!
Podczytuję Was już prawie od dwóch miesięcy.
To moja trzecia ciąża i miejmy nadzieję ostatnia:) A że w poprzednich nie udzielałam się na żadnym forum, to teraz jest moja ostatnia szansa.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do tego zacnego grona.
Ostatnia wizyta 16.11 dzidziol 20,55mm.
Kolejna wizyta i prenatalne 14.12.
Jak do tej pory to moja "najgorsza" ciąża jeżeli chodzi o samopoczucie.
W zasadzie objawy mam identyczne tylko o wiele bardziej nasilone.
Jestem wiecznie zmęczona, w ciągu dnia muszę robić co najmniej trzy drzemki.
Mam migrenowe bóle głowy i dokucza mi rwa kulszowa.
Na szczęście nie wymiotowałam w żadnej ciąży.
Także byle do drugiego trymestru, bo w trzecim znowu zaczną się nieprzyjemne dolegliwości.
Jeżeli chodzi o wypryski w ciąży, to przechodzę przez to trzeci raz i u mnie nie pomaga kompletnie nic, ani drogie ani tanie, żadne kremy, żele i inne cuda.
To hormony i ich nie powstrzymam, a im bliżej porodu tym gorzej, plecy, dekolt i najgorzej twarz.
Po drugim porodzie doszłam z cerą do porządku dopiero po dwóch miesiącach.
Jedyne pocieszenie, że w II trym. włosy i paznokcie, to bajka, już nie mogę się doczekać
Pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczyny.annamaria83, Totoja, Zoja, Merida86, małaMyszka, makatka lubią tę wiadomość
-
AgaSY mój synek jest Leon
Ja w pierwszej ciąży nie przypominam sobie zebym miała jakiekolwiek problemy z cera,chyba wręcz przeciwnie,włosy to juz w ogóle miałam tak mocne i gęste..natomiast teraz włosy ok,ale na buzi ciagle cos wyskakuje drobnego...
Ja tez wizytuje 01.12 i wtedy prenatalnew pierwszej ciąży poznałam płeć w 12+6 tc i to jeszcze tak ze nawet ja nie miałam wątpliwości
syn pokazał sie bez wstydu w całej okazałości
Pani dr sie mnie pyta:ooo chce Pani poznać płeć??A ja mowię chyba juz widze
ciekawa jestem jak teraz bedzie
Potwierdzam napar z malin mozna pic,tylko nie z liści malin,to dopiero przed porodem.
Mandarynka2016 witaj!!Kolejna mamuśka z małą różnica wieku u dzieci,ale fajnie!i to juz potrójna mozna powiedzieć
Naprawdę jestem miło zdziwiona,ze tyle tu mamusiek juz w kolejnej ciąży.Szok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 11:59
-
nick nieaktualny
-
Ja mam taki naturalny sok z malin z babci ogrudka , owoce nie byly wogole pryskane, do herbatki pycha.
Witaj Mandarynkadzien po mnie masz badania prenatalne i będziemy miały zbliżony termin porodu, fajnie ze nas tu coraz wiecej
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Lila26 wrote:Czyli jest szansa ze pare z nas pozna plec na pierwszym prenatalnymStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Milk@ wrote:annamaria83, a czemu taka duża przerwa między pappa a usg?to nie powinno byc mniej więcej w tym samym czasie?
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt.
.
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r -
caroline29 wrote:Moja koleżanka tez sie tak dowiedziała to byl 13 tydz , ide do tego samego gin, wiecie na poczatku miałam myśli ze to dziewczynka a teraz caly czas mowie ze to nasz synuś, nie wiem dlaczego, moze dlatego ze mąż tak synka pragnie
Ja w pierwszej ciąży na pocZątku mlwilam ze syn , później mi sie zmieniło na corke i jest corkatak bardzo chcialabym wiedzieć co nosze pod serduszkiem to jest taka ciekawosc ;p
-
indepedent wrote:Wiecie że lekarz nie chciał dać mi zwolnienia? Powiedział że jak mam uciążliwa pracę to żebym ciągnęła szefa do sądu:/ .. Dobrze ze mam jeszcze trochę czasu na dostarczenie go
Nie wiem co Ci lekarze w ogole mysla. Ze kobieta nic nie robi, i przeciez ciaza to nie choroba. Eh . Mam nadzieje ze jakis inny Ci wystawi.
-
indepedent wrote:Wiecie że lekarz nie chciał dać mi zwolnienia? Powiedział że jak mam uciążliwa pracę to żebym ciągnęła szefa do sądu:/ .. Dobrze ze mam jeszcze trochę czasu na dostarczenie go
no co Ty, pierwsze słysze, żeby ciężarówce ktoś zwolnienia nie dał. mnie sie na każdej wizycie pytają i to różni lekarze pytał i na NFZ i prywatnie, i obaj byli zdziwieni jak mówię, że chce pracować póki moge
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 12:26
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Lila26 wrote:Ja w pierwszej ciąży na pocZątku mlwilam ze syn , później mi sie zmieniło na corke i jest corka
tak bardzo chcialabym wiedzieć co nosze pod serduszkiem to jest taka ciekawosc ;p
Ja w pierwszej do konca nie wiedzialam. Kazdy lekarz mowil co innego. 2 dni przed cc mowili ze corka a jest syn.
W drugiej liczylam na corke ale do brzuchola mowilam Leosi tak zostalo.
A teraz jest mala Olcia, najwyzej zostanie Aleksandrem haha
-
indepedent wrote:Wiecie że lekarz nie chciał dać mi zwolnienia? Powiedział że jak mam uciążliwa pracę to żebym ciągnęła szefa do sądu:/ .. Dobrze ze mam jeszcze trochę czasu na dostarczenie goStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Natusia_mamusia wrote:Mandarynka2016 witaj!!Kolejna mamuśka z małą różnica wieku u dzieci,ale fajnie!
i to juz potrójna mozna powiedzieć
Naprawdę jestem miło zdziwiona,ze tyle tu mamusiek juz w kolejnej ciąży.Szok
I ta mała różnica najbardziej mnie przeraża
caroline29 wrote:Ja mam taki naturalny sok z malin z babci ogrudka , owoce nie byly wogole pryskane, do herbatki pycha.
Witaj Mandarynkadzien po mnie masz badania prenatalne i będziemy miały zbliżony termin porodu, fajnie ze nas tu coraz wiecej
Oby badania i wyniki były pomyślne oraz żebyśmy dotrwały do terminu, niestety mam na koncie wcześniaka, także do połowy czerwca musimy trzymać się w dwupakach
Niestety zdarzają się lekarze, którzy nie chcą wystawiać L4.
Dlatego przy wyborze lekarza prowadzącego powinno się też zwracać uwagę, jakie ma podejście do zwolnień.
W pierwszej ciąży pracowałam do 14 tygodnia, w drugiej do porodu - w pt byłam jeszcze w pracy, a w niedzielę odeszły mi wody.
A w obecnej tylko do 9 tygodnia.
-
Totoja wrote:Ja w pierwszej do konca nie wiedzialam. Kazdy lekarz mowil co innego. 2 dni przed cc mowili ze corka a jest syn.
W drugiej liczylam na corke ale do brzuchola mowilam Leosi tak zostalo.
A teraz jest mala Olcia, najwyzej zostanie Aleksandrem haha
My też chcemy Olę i raczej będzie OlaA w razie synka właśnie Olek