Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Natusia_mamusia wrote:Totoja mozesz wpisać mnie na 17.06
Mała latynoska a to Ty w Stanach mieszkasz wow
Hihi mam tak samona spokojnie luz...co ma byc to bedzie
a na pewno bedzie dobrze!
Na pierwszej wizycie u lekarza byłam 8+5
A ile Twoja córa ma lat?
Zgadza sie. Urzeduje w stanach juz od kilku lat i sie urzadzilam tak ze wrocic do polski juz nie moge... heheh. Nie myslcie od razu ze cos zlego... hehe. Po prostu zakochalam sie i wyszlam za maz za nie polaka przez co on sobie nie wyobraza mieszkania w polsce, a ja w jego kraju takze zostajemy tu gdzie jestesmy heheh
A moja wredota ma 1.5 roku i ma swoj charakterek przez co ja mam rece pelne roboty -
Karolina :* wrote:Bede miala biopsje łożyska w poniedziałek. Ryzyko 1:197 dla trisomi 21 Buziaki dla wszystkich
-
Karolina :* wrote:Bede miala biopsje łożyska w poniedziałek. Ryzyko 1:197 dla trisomi 21 Buziaki dla wszystkich
Karolina trzymaj się ciepło! Wiem że jak napiszę żebyś starała się w miarę spokojnie to nic z tego więc nie piszę. Pamiętaj że u nas było jeszcze gorzej i ryzyko 1:101 i zakończyło się szczęśliwie.
1:197 to 99,5% szans że wszystko ok. Trzymamy kciuki! -
Merida86 wrote:Cześć Mamuśki
Pozwólcie że dołączę do zacnego grona czerwcówek.
Mam na imię Justyna i od około tygodnia podczytuję forum-wreszcie się zabrałam żeby coś napisać
Jesteśmy w 12 tyg. ciąży, (mój Mąż upomina mnie jak mówię -jestem ;p ) Maluszek 4.11 mierzył 2.17 cm,wszystko z nim ok:)Od tej pory się nie widzieliśmy.Wizytę z USG prenatalnym mamy 1.12...juz nie mogę się doczekać...
Zdążyłam poczytać o Waszych przeróżnych objawach i reakcjach ciążowych- ja wpisuje się do grupy śpiochów z lekkimi mdłościami. Wszystko obecnie na poziomie Light
Mam nadzieję na miłe, wspólne przeżywanie kolejnych 28 tyg z Wami!!!
Pozdrawiam.
Aaaaa, termin porodu mamy na 11.06. Wpisywałam na listę w linku na 1 stronie ale w pliku jestem a na 1 stronce nie
Tutoja-mogłabyś mnie dopisać ? Dzięki
Hej Merida, mamy USG tego samego dnia:)
-
Marutka wrote:Hej Merida, mamy USG tego samego dnia:)
Marutka, ja umówiłam się na wczesną porę, żeby nie mieć czasu na denerwowanie przez pół dnia(Generalnie jestem dość mocną panikarą, w 8 tc potrafiłam o 7:15 dzwonić do mojego ginekologa bo zaniepokoiły mnie wyniki badań)
Trzymam kciuki za nasze wspólne dobre wieściMarutka lubi tę wiadomość
-
a my już jesteśmy po wizycie. Maleństwo ma dziś 4,1cm i jest to wielkość zgodna z jego wiekiem
Pięknie biło mu serduszko, 161 uderz/min. Machało do Nas o czym ostatnio marzyłam, żeby to zobaczyć. Widzieliśmy też dwie nóżki (taka słodka żabka z niego
). Na dzień dzisiejszy ginka stwierdziła że nie widzi żadnych nieprawidłowości. Odpowiedni obraz dziecka w 10 tygodniu (jupi). Mamy piękne zdjęcie nóżki i stópki. Niewiarygodne, że taki maleńki człowiek jest już tak utworzony
Następna wizyta za 2 tygodnie (9 grudnia). Będzie to już badanie prenatalne I trymestru.
Dziś też miałam pobraną krew na test Pappa. Kolejny stres. Ale razem z Usg powinno nam dać jakiś w miarę miarodajny obraz maleństwa. Boję się tego grudniowego piątku Ale i tak na nic nie mam wpływu Oby za dwa tygodnie ginka znów powiedziała dziecko rozwija się prawidłowo, jest zdroweMarutka, Milk@, 100noga, małaMyszka, Zoja lubią tę wiadomość
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt.
.
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r -
Lila26 wrote:Heh umowilam sie na te prenatalne ,.mam dopiero na 20grudnia
Niestety sporo się jeszcze naczekasz, ale plus jest taki, że może już poznasz płećWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 22:33
-
Totoja wrote:A czemu do diabetologa?? Gdybys miala jakies pytania to ja slodka mama juz w 2 ciazy. Do tego na insulinie na noc. Dla mnie to juz chleb powszedni.
Ja dopiero pierwszy raz mam z tym problem, ale po 1 ciąży zaczęły się problemy i zdiagnozowano niedoczynność tarczycy. No i od tego roku brałam Glucophage. Więc powiazuję to ze sobą. Tylko nie wiem, czy słusznie? -
Merida86 wrote:Lila, USG prenatalne można robić do 13 tyg i 6 dnia. O ile dobrze liczę będziesz miała równe 13 w dniu badania więc super
Niestety sporo się jeszcze naczekasz, ale plus jest taki, że może już poznasz płećdlatego super ale wcześniej 8 grudnia mam wizyte u mojej gin to jakos przetrwam