Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ezia90 wrote:Ja dziś wizytuje
przeziernosc karkowa nas czeka. Oby było dobrze wszystko. Nie wiecie jakie dokładnie parametry są oceniane/ badane podczas takiego usg?
Na pewno NT, CRL i BPD . Moja gin patrzyła, czy rączki i nóżki są proporcjonalne, czy widać paluszki tu i tu. Sprawdzała serduszko, ile ma komor, ile razy na minutę bijeOprócz tego patrzyła, czy jest żołądek, pęcherz, czy jest kość nosowa, czy oczka są symetryczne. No i oprócz tego mnóstwo zdjęć
Ezia90 lubi tę wiadomość
-
Czesc kochane ja juz po wizycie , maleństwo ma 20,7mm , serduszko bije i wszystko jest ok , dostalam skierowanie na prenatalne dzis bede sie umawiac
grzeszna24, 100noga, małamigotka, Zoja, małaMyszka, ines. lubią tę wiadomość
-
ines. wrote:tam też nie. ale może za szybko się zniechęciłam, albo dlatego, że bez żelu. dziś spróbuje znowu. ale się nie stresuje, nie przyjmuje do wiadomości, że coś może być nie tak.
a mąż mówił, na co ci ten wynalazek, tylko będziesz się denerwować jak nie znajdzieszWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 13:35
Ezia90 wrote:Ja dziś wizytuje
przeziernosc karkowa nas czeka. Oby było dobrze wszystko. Nie wiecie jakie dokładnie parametry są oceniane/ badane podczas takiego usg?
Ja mam brzuch duuuży moim zdaniem
. Ale jestem niska i drobna, więc może dlatego. Rano na pusty żołądek jest już zaokrąglony od dołu, ale po całym dniu wygląda na 6 miesiąc
Merida86 lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Hej dziewczyny
Wow ile nowych osób się ujawniło.
Witam wszystkich
Gracjanna Ty pisałaś, że brałaś mamarin na mdłości- pomagał coś? Któreś z tych rzeczy które wymieniłaś działało?
Co do cytomegalii to nie zgodzę się, że nie ma znaczenia wiedza czy ją mamy czy nie. Poczytajcie sobie tu na forum przypadek dziewczyny która miała zakażenie pierwotne. Jednak zupełnie inaczej dziecko było po porodzie przebadane i wszystkie USG były robione pod tym kątem by sprawdzić czy doszło do zakażenia
Ja płeć poznałam w 13 tyg , teraz też mam na to taką cichą nadzieję
Brzuch mnie pobolewa i krzyże także to też "normalne"
Mam wrażenie że twardnieje mi macica, czy to jest możliwe na tym etapie, czy nie za wcześnie? -
duszka wrote:Dzień dobry ! Jak Wasze brzuszki ? Miłego dnia życzę
Chciałam zapytać czy boli Was brzuch ? Ja od niedzieli źle się czuję, cały czas coś tam mnie boli na dole .