Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ines. wrote:ooo też mam na 12.06 wg miesiączki, z tym, że wg 1 usg było na 11.06 a wg drugiego na 10.06, zobaczymy co powiedzą w piątek, Totoja zaraportuje i najwyżej zmienisz
-
Totoja wrote:Ogloszenie parafialne. Zerknijcie na 1 strone czy jestescie na liscie. Jesli nie i macie ochote na niej byc to podajcie date porodu.
Dziekuje
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt.
.
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r -
Makatka tak usg prenatalne jest robione przez brzuch. Nie musisz sie do niego w zadnen sposob przygotowywac. Praktycznie jest takie samo jak kazde inne. Bedzie tylko dluzsze. Mi troche po nim brzuch bolal ale tylko dlatego ze pielegniarka byla niedelikatna i strasznie mocno przyciskala zeby wszystko wymierzyc
-
makatka ja miałam przez brzuch i lekarz mówił, że pęcherz może być pełny, bo dobrze wtedy widać.Pod koniec badania chciał coś jeszcze sprawdzić i miałam przezpochowo przez chwilę.
ja się trzymam terminu z miesiączki, bo z usg pokazywało różnie +/- 2 dni. a potem się jeszcze rozjedzie, do dzieci różnie rosną -
Prenatalne mam dopiero za dwa tygodnie. Jakoś dam radę. Póki co wpatruję się zdjęcie z poniedziałku. Nie mogę uwierzyć, że dzidzia już taka duża
A Twój plan Totoja na święta jest perfekcyjny
A przy okazji, w którym tygodniu najwcześniej można poznać płeć?
-
Czytałam, że najbardziej trafny termin to ten z USG ale tylko między 8-9 tygodniem,bo później dzieci zaczynają rosnąć w zależności od predyspozycji. WG OM termin mam na 5.06 ale z USG z 8+5 na 1.06 i tego się trzymam. Kolejne USG wskazywało już nawet 29.05 ale tak pisałam wyżej - kolejne mogą świadczyć tyko o tym, że dzidzia jest nieco większa
-
A ja jakos panikowalam w pierwszej ciazy tak. Ta potwierdzilam dopiero prawie w 8 tyg a i wizyty u lekarza przezywam zupelnie na spokojnie. Ciesze sie ze wszystko ok i zyje dalej hehe. W pierwszej to tak mialam ze odliczalam dni do nastepnej wizyty i przegladalam ciagle wszystkie zdjecia. Ale to moze tez przez to ze teraz moja wrwdota wypelnia moj caly czas i nie ma tak duzo czasu na myslenie o wizytach
-
małaMyszka wrote:Czyli nie sikać przed badaniem...
Oj ciężko będzie hehehe
Ja miala pusty pecherz bo siku robie srednio co 30 minmimo tluszczyku bylo ladnie widac, ale to tez dzieki temu ze macica jest bardzo nisko i tluszczyk jeszcze nie przyslania.
-
My po wczorajszej wizycie
Mam skierowanie do diabetologa na cito, więc zapisali mnie na termin w poniedziałek. Maluszek rośnie zdrowo. Ma już 1,68cm i jego serduszko bije jak dzwon
Reszta wszystko w porządku.
14.12 będzie mierzenie wszystkich parametrów Maluszka, wtedy też gin zrobi przezierność karkową i kości nosowej.małaMyszka, VillemoVilo lubią tę wiadomość
-
dzień doberek, wczoraj dotarł mój detektor, oczywiście nie znalazłam tętna, ale staram się nie panikować wizyta jutro.
życzę miłego dnia, ja dziś mam sporo pracy więc pewnie w ciągu dnia nie zaglądne za często.Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
MagM wrote:My po wczorajszej wizycie
Mam skierowanie do diabetologa na cito, więc zapisali mnie na termin w poniedziałek. Maluszek rośnie zdrowo. Ma już 1,68cm i jego serduszko bije jak dzwon
Reszta wszystko w porządku.
14.12 będzie mierzenie wszystkich parametrów Maluszka, wtedy też gin zrobi przezierność karkową i kości nosowej.
A czemu do diabetologa?? Gdybys miala jakies pytania to ja slodka mama juz w 2 ciazy. Do tego na insulinie na noc. Dla mnie to juz chleb powszedni.
-
ines. wrote:dzień doberek, wczoraj dotarł mój detektor, oczywiście nie znalazłam tętna, ale staram się nie panikować wizyta jutro.
życzę miłego dnia, ja dziś mam sporo pracy więc pewnie w ciągu dnia nie zaglądne za często.
Ja za 1 razem 30 min szukalam i dupa. Wkoncu poszukalam tam gdzie dziewczyny mi poradzily. Bardzo nisko, w okolicach wloskow.
-
Totoja wrote:Ja za 1 razem 30 min szukalam i dupa. Wkoncu poszukalam tam gdzie dziewczyny mi poradzily. Bardzo nisko, w okolicach wloskow.
tam też nie. ale może za szybko się zniechęciłam, albo dlatego, że bez żelu. dziś spróbuje znowu. ale się nie stresuje, nie przyjmuje do wiadomości, że coś może być nie tak.
a mąż mówił, na co ci ten wynalazek, tylko będziesz się denerwować jak nie znajdzieszCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]