X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSy też mi się miętowy bardzo podoba, szczególnie z szarymi dodatkami i białymi meblami :D

ty brałaś espumisan 3 razy dziennie po 1 tabletce (dobrze rozumiem)? Też chodzę wzdęta i chyba będę musiała go sobie zakupić, bo naturalne sposoby nie dają rady

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak :). Co 6 h, czyli koło 8, 14 i 20 się staram :). Na opakowaniu nie ma żadnych zaleceń co do brania, można brać zarówno na pusty żołądek, jak i po obiedzie, więc fajnie ;).

.kropka. lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • małamigotka Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja dziś wizytuję troszeczkę zaczynam się stresować :) badanie mamy na 16:40 ale wcześniej skorzystamy z faktu wycieczki do dużego miasta i wybierzemy się na zakupy prezentów dla najmłodszych w rodzinie :)

.kropka. lubi tę wiadomość

hchyyx8dax6r5i5c.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My także o wyprawce będziemy myśleć dopiero gdzieś w lutym. Teraz wydaje mi się zdecydowanie za wcześnie.

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,u mnie weekend był mocno zajęty,więc nie miałam kiedy wejść na forum.
    My czekamy z wyprawką do 7 miesiąca.bo potrzebować będę może tylko małe ciuszki i higieniczne rzeczy (reszte mam po synu).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 11:17

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie było o wyniki pappa. Krew pobierałam w piątek,wyniki miałam w poniedziałek a wizytę usg w środę.także niecały tydzień zajęło wszystko do poznania wyników ostatecznych.

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • MagM Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    U mnie intensywny weekend, a w zasadzie, to już cały piątek był na wysokich obrotach. Zrobiłyśmy z mamą uszka z fasolą ponad 100 sztuk i uszka z mięsem do zamrożenia, a tych było więcej, bo ok. 300 :) na ten tydzień mam ogarnianie domu, mycie okien, mebli, pieczenie ciasteczek, żeby troszkę posiedziały do świąt, bo będą lepsze. Cały ogrom obowiązków.
    Byłam dzisiaj w laboratorium zrobić badania, dodatkowo TSH i FT4, żeby sprawdzić, czy spadło, czy rośnie.
    Później miałam wizytę u diabetologa. No i od dzisiaj zaczynam wieczorną dawkę insuliny od 1 jednostki. Niestety, ale cukry na czczo są wszystkie powyżej 90, tylko jeden raz miałam 88. Tak więc witaj insulino...
    Pielęgniarka dzisiaj zła, jak osa, nie pasowało jej nic. W ogóle, to wyśmiała mnie, że na pewno po tych rzeczach, które podałam jej, że mi cukier rośnie, to tak nie jest, tylko sobie coś ubzdurałam. Ale przecież każdy organizm jest inny i nie działa, jak większość tylko po swojemu :/ Wkurzyłam się na to strasznie, bo kobieta mnie w ogóle nie chciała wysłuchać, tylko mówiła, że niemożliwe...

Moja wizyta coraz bliżej, bo w środę i to mnie cieszy :)

• Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagM wrote:
    Cześć :)
    U mnie intensywny weekend, a w zasadzie, to już cały piątek był na wysokich obrotach. Zrobiłyśmy z mamą uszka z fasolą ponad 100 sztuk i uszka z mięsem do zamrożenia, a tych było więcej, bo ok. 300 :) na ten tydzień mam ogarnianie domu, mycie okien, mebli, pieczenie ciasteczek, żeby troszkę posiedziały do świąt, bo będą lepsze. Cały ogrom obowiązków.
    Byłam dzisiaj w laboratorium zrobić badania, dodatkowo TSH i FT4, żeby sprawdzić, czy spadło, czy rośnie.
    Później miałam wizytę u diabetologa. No i od dzisiaj zaczynam wieczorną dawkę insuliny od 1 jednostki. Niestety, ale cukry na czczo są wszystkie powyżej 90, tylko jeden raz miałam 88. Tak więc witaj insulino...
    Pielęgniarka dzisiaj zła, jak osa, nie pasowało jej nic. W ogóle, to wyśmiała mnie, że na pewno po tych rzeczach, które podałam jej, że mi cukier rośnie, to tak nie jest, tylko sobie coś ubzdurałam. Ale przecież każdy organizm jest inny i nie działa, jak większość tylko po swojemu :/ Wkurzyłam się na to strasznie, bo kobieta mnie w ogóle nie chciała wysłuchać, tylko mówiła, że niemożliwe...

Moja wizyta coraz bliżej, bo w środę i to mnie cieszy :)

A dlaczego trzeba ta insulinę jak jest na czczo cukier 90?

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) Dzisiaj znów leżę na kanapie, bo sił nie mam. Rano przy pobieraniu krwi zemdlałam.
    Ja o pokoiku dziecięcym nie chcę jeszcze myśleć. Córa się jeszcze z naszej sypialni nie wyprowadziła i się nie zanosi. Zrobimy chyba od razu dla dwójki dzieci.

Jutro genetyczne :)

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie :-)

Dwa prania zrobione, wyprasowane i dwa obiady gotowe, tzn. kapusta na gołąbki się ugotowała, jeszcze farsz muszę zrobić :-) i oczywiście sos pomidorowy. :-)
    Pościel zmieniona i u nas i u małego :-)

Spaliśmy do 10 i dzień mi się strasznie skrócił hehehehe

Co do wyprawki, to nadal twierdzę, że będzie drugi chłopak i na olx mam wybrane po dwa zestawy ciuszków dla obu płci. Nie będę szaleć, myślę, że do 120 zł się ograniczę. Wiem co przy Sebastianie się przydało na początku, a co było wymysłem, na pewno nie będę kupować kaftaników i pieluch na zapas, tetrowe mam jeszcze, kosmetyki kupię z apteki przy kolejnym zamówieniu witamin i emolientów.
    Artykuły higieniczne tez zamówię z apteki, ale to najwcześniej w kwietniu/maju.

Mam też upatrzoną na olx huśtawkę leżaczek, ale to też najszybciej luty, marzec, fotelika/nosidełka nie kupuję, zdecydowaliśmy, że zamontujemy od razu taki 0-25 kg i też mam już wybrany. Teraz tylko odpowiednio co miesiąc coś kupić i będzie git.

Mamy w planie budowę domu, więc wydatków trochę będzie, dlatego nie będę szaleć i wymyślać jakichś bzdet tylko kupie to co niezbędne. Wózek też mam także problem z głowy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 14:46

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    w weekend głównie leżałam, ostatnio zauważyłam, że nie mogę stać długo w kolejkach w sklepach, bo zaraz robi mi się słabo. postanowiłam zostać w domu na tydzień, żeby trochę odpocząć i ogarnąć wszystko przed świętami.

korzystając z okazji właśnie wybieram się na spacer :)
    A mi w kościele się słabo robi:/

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 mi też. Zimno na dworze to trzeba się ubrać, a w Kościele gorąco i znowu się rozbierać...

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Weekend zlecial szybko. Za szybko. Dzisiaj od rana zakupy i ogarnianie chalupy. Dziec ma ostatnio kryzys bo nie chce spac w dzien, a jednak nawet ta 1h dziennie to dla mnie ulatwienie bo moge cos zrobic, co przy nim jest niemozliwe. No np. Napisac tu bo on jak tylko widzi tel to juz chce i jest placz.

Co do wyprawki to Malamyszko moze zrobisz (bo ja to ciemna masa) w excelu kolejna listw i bedziemy dopisywac co wg nas jest niezbedne w pierwszych miesiacach).

małaMyszka lubi tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    A dlaczego trzeba ta insulinę jak jest na czczo cukier 90?

Norma dla ciezarnych jest cukier na czczo do 90. Wiem, ze Ci wyszlo.wiecej ale nie wiadomo czy to jednorazowy wybryk a u MagM jak czytam bylo pow 90 caly czas. Niby 92 to prawie w normach ( a jeszcze jakis czas temu bylo do.100) a kobiety sie tylko stresuja przez to. A czasem kilka j insuliny wszystko zmienia, i nawet w dzien sa dobre cukry.

MagM powodzenia wieczorem, moje 1 klucie to masakra. A nie mam z tym zazwyczaj problemu, jakos nie moglam sie przelamac. Najlepeij samej to zrobic (mialam w planach by maz sie wbil) bo jednak jeszcze wiele dni nas to czeka i trzeba sie przelamac. Nie wiem co Ci gadali u lelarza, ale nie ma potrzeby zmieniac igly po kazdy kluciu, ja zmieniam srednio co tydzien. Dokladnie wtedy kiedy mnie boli wklucie, wtedy wiem ze jest juz tepa. Taka nowoutka wchodzi w moj tluszczyk jak noz w maslo ;-) daj znac jak jitro bedzie.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    u mnie to samo: duszno z lekkimi zawrotami i koniecznością szybkiego napicia się wody i rozebrania... głównie w sklepach :/
    Trzeba uważać żeby nie fiknąć...

Ja z wyprawką czekam minimum do lutego i z przeorganizowaniem sypialni też. Mamy do przerobienia b.duża szafę, żeby wygodnie zmieścić łóżeczko dla Malucha i powiesić jakieś szafeczki. Zmiana koloru z ciemnego fioletu też by się przydała ;) Na wywietrzenie pokoju z farb i nowych mebli potrzeba ok 1.5 m-ca. Tak zalecala nam p.doktor.
    Pod koniec 2 trymestru te grubsze rewolucje chciałabym mieć skończone i wtedy myśleć o ciuszkach itp.

km5sdf9h28k60y12.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Co do wyprawki to Malamyszko moze zrobisz (bo ja to ciemna masa) w excelu kolejna listw i bedziemy dopisywac co wg nas jest niezbedne w pierwszych miesiacach).[/QUOTE]

Ooo tak, świetny pomysł!
    Praktyczne spojrzenie doświadczonych mam będzie niezastąpione dla nas- mam wariatek, które jak te sroki by kupowały wszystko co ładne piękne i nieprzydatne... hehe.
    Wydawanie kasy jest bardzo szybką kwestią, ale mądre wydawanie to sztuka. ;)

km5sdf9h28k60y12.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas na kawę i drugie śniadanie :D
    Moje serduszko zasnęło, pies na siku wyprowadzony, pranie zrobione x2, wyprasowane, obiady zrobione x2, odkurzone, pościel zmieniona, za małe bodziaki schowane...
    Przerwa zdecydowanie mi się należy :D

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:) ja w sumie dla dziecka mam wszystko lacznie z kosmetykami itd. Chyba ze bedzie chlopczyk to pare drobiazgow bede musiala dokupic, ale w sumie dużo rzeczy mam uniwersalnych. Pewnie okolo marca, kwietnia pokupuje pare rzeczy, ale na razie to dla mnie za szybko:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Witam i ja. Weekend zlecial szybko. Za szybko. Dzisiaj od rana zakupy i ogarnianie chalupy. Dziec ma ostatnio kryzys bo nie chce spac w dzien, a jednak nawet ta 1h dziennie to dla mnie ulatwienie bo moge cos zrobic, co przy nim jest niemozliwe. No np. Napisac tu bo on jak tylko widzi tel to juz chce i jest placz.

Co do wyprawki to Malamyszko moze zrobisz (bo ja to ciemna masa) w excelu kolejna listw i bedziemy dopisywac co wg nas jest niezbedne w pierwszych miesiacach).
    Jasne nie ma problemu. Każdej z nas będzie łatwiej i każda będzie mogła dopisać czy doradzić lub dopytać :-) super pomysł

Sulimirka, Merida86 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Megi_Ka Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie wytrzymalam z tym moim pobolewaniem brzucha i pomarańczowym sluzie i byłam na izbie. Z bobasem wszystko ok. Bóle fizjologiczne a brudzenia z polipa który wyskoczył na szyjce. Malutka waży 150 g :D

małaMyszka, ataeb, Totoja, Merida86, VillemoVilo, aaagaaa89 lubią tę wiadomość

f2w3skjo22jnu1a7.png
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ