Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Megi_Ka wrote:No i nie wytrzymalam z tym moim pobolewaniem brzucha i pomarańczowym sluzie i byłam na izbie. Z bobasem wszystko ok. Bóle fizjologiczne a brudzenia z polipa który wyskoczył na szyjce. Malutka waży 150 g
ale juz duże Dzidzi:)
Jeszcze mówiliście o przeorganizowaniu pokoju. Nas też to czeka. Mam w planie rozłożenie na części pierwsze naszego łoża i pokój będzie dla dzieci. Mamy ogromnie wielkie mieszkanie 34 mkw więc jest to wyczyn.
Farbę beckersa polecam z czystym sumieniem. Pięknie kryje, nie śmierdzi, szybki schnie, cena może nie jest cudowna, ale warto wydać ciut więcej i mieć spokój.
Mały śpi, to zrobię tabelkę, żeby totoja mogła ją wrzucić na pierwszą stronę -
Hej
u mnie weekend też na obrotach i gościnny jak już dawno nie miałam takiego
Co do wyprawki to ja kupię najpotrzebniejsze rzeczy pewnie dopiero w majuwiększość mam po córce i sporej rodzince, która mnie obdarowuje.
Co do kosmetyków to mogę doradzić aby nie kupować z Johnsonsa bo silnie uczulaja, najlepiej do kąpieli coś typu oilatum a do włosów do tej pory stosuje u małej szampon Bambini z misiem taki różowy. Nie było mowy u nas o cirmieniuchach i tych sprawach. Jak dla mnie najlagodniejszy dla dzieci a mam małego alergika.
Ja chyba jestem jedyną tutaj w rozmiarze xxl i też pod tluszczykiem urósł mi spory brzuszek
Lecimy teraz na urodziny u mojej siostrzenicy.
-
My czekamy z urządzaniem pokoju jak się okaże kto mieszka w brzuszku, starsza córka ma swój pokój, młodsza śpi w naszej sypialni, my zostaliśmy już wyrzuceni do salonu:)Jak się okaże że będzie 3 dziewczynka to będą miały pokoik wszystkie razem puki co , jeśli jakimś cudem będzie to chłopiec to będzie miał sam pokój a dziewczynki razem:)
-
Nie Gracjanna, nie jesteś jedyna, ja tez do malutkich nie należę, ale waga na forum sie nie "pochwale".
Co do kosmetyków to polecam na początek Oilatum, do kąpieli wlewa sie troszkę emulsji i ta woda myje sie maluszka, potem balsam super nawilżający rownież Oilatum. Polecam zalozyc sobie kartę Rossne w rossmanie i zdobywać punkty % rabatowe, na ktore naliczają sie każde zakupy z rzeczami dla maluszka.
Potem stosowałam kosmetyki z serii Babydream, świetny skład, bez zbędnych zapachów.
No i na koniec stosowałam NiveaBaby.
Także zakładajcie karty i czuwajcie na promo w rosie
Co do witamin i innych apteczńych spraw polecam aptekę "gemini"Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 15:50
-
Jeśli chodzi o wyprawkę to mam raczej wszystko, nawet zostały mi jeszcze wkładki laktacyjne, nowe butelki i smoczki.Myślałam o pieluch ac wielorazowych ale to nie na moje nerwy jest tyle rodzaji, różnych tkanin, trzeba prac prasować, jak się zbierze od jednego dziecka 10 zmian i od drugiego dajmy na to 5 to trzeba prac codziennie a jeszcze posiadać z 50 zmian , i tak piore juz dwie pralki dziennie, nie ma gdzie tego suszyć, rozglądam się właśnie za suszarka.
-
LaRa wrote:Nie Gracjanna, nie jesteś jedyna, ja tez do malutkich nie należę, ale waga na forum sie nie "pochwale".
Co do kosmetyków to polecam na początek Oilatum, do kąpieli wlewa sie troszkę emulsji i ta woda myje sie maluszka, potem balsam super nawilżający rownież Oilatum. Polecam zalozyc sobie kartę Rossne w rossmanie i zdobywać punkty % rabatowe, na ktore naliczają sie każde zakupy z rzeczami dla maluszka.
Potem stosowałam kosmetyki z serii Babydream, świetny skład, bez zbędnych zapachów.
No i na koniec stosowałam NiveaBaby.
Także zakładajcie karty i czuwajcie na promo w rosie
Co do witamin i innych apteczńych spraw polecam aptekę "gemini"
Lara ja podobnie jak Ty używam tych samych kosmetyków, mam kartę rossn 10% :)A cała resztę zamawiam na Gemini :)Nawet butelki avent są w dobrych cenach.
-
Jeśli mogę wam polecić Laktator to najlepszy jest elektryczny firmy MEDELA ja mam swing ale mini electric jest 3 razy tańszy a też dobry, z tym ze swing ma więcej regulacji rytmów ssania i prawie go nie słychać.
Butelek próbowałam różnych, jednak zawsze wracam do avent natural a smoczki uspokajające tylko LOVI, te awentu są takie płaskie i dziecko nie ma jak chwycić a lovi mają bardziej anatomiczny kształt
-
nick nieaktualnyLaRa wrote:Nie Gracjanna, nie jesteś jedyna, ja tez do malutkich nie należę, ale waga na forum sie nie "pochwale".
suszarka fajna rzecz, ja już zapomniałam co to prasowanieprzy małym dziecku na pewno się przyda
ja z kosmetykami poczekam do trzeciego trymestru, nie znam się na dzieciach i nie bardzo wiem co mi jest potrzebne... pewnie w szkole rodzenia podpowiedzią (gdy już nadejdzie na nią czas) -
Liliaczerwcowa wrote:Lara ja podobnie jak Ty używam tych samych kosmetyków, mam kartę rossn 10% :)A cała resztę zamawiam na Gemini :)Nawet butelki avent są w dobrych cenach.
Moja Ania była niesmoczkowe, wiec nie wiem co polecić, ale jeśli chodzi o butelki to zdecydowanie avent ze smoczkiem natural, bo jest jeszcze opcja smoczków Classic. -
Liliaczerwcowa mam caly stos pieluch wielo. Eh nawet je chcialam sprzedac ale poki co zostana. Moze sie przydadza do dopieluchowania. No wlasnie Twoja mlodsza corka cos ogarnia nocnik??? U nas niby biegnie po nocnik, sciaga pieluche i koniec. Chyba ok 18m bedzie probowac. Wtedy starszy syn zaczal czaic co to siusiu i kupa.
Mam medele minielectric ale pewnie gdybym.miala sporo kasy to kipilabym swing. Ale jak juz mam i to na gwarancji to sobie odpuszcze jakiekolwiek zmiany.
Zamawiam rowniez na gemini i w melissie. Ostatnio nawet czesciej tam, bo w cenie kuriera do Warszawy przywoza tego samego dnia. Tylko, ze gemini ma lepszy wybor.
I po to tez nam sie przyda ta lista. Nawet by doradzic jakie podklady poporodowe kupic, bo np jak.dla belly to masakra. Ale trafilam na super innej firmy i wiem ze je napewno kupie. Albo np tona czapeczek po kapieli, niedrapek- a potem sie uzywa i tak jednej gora dwoch.
-
Dla mnie porażka sa kaftaniki. I duża ilośc śpiochów, właściwie połowy z nich nie używałam. Do spania kładłam mała w pajacu. Do tej pory tak śpi.
A laktator polecam canpol easy start. Wg mnie lepszy niż medela. Na pewno cichszy. Znacznie i ma 3 etapy ssania. Wlasnie w gemini kupiłam w promo. -
Ale się cieszę, że zrobicie tą listę. Znalazłam kilka artykułów gdzie były wypisywane rzeczy, ale wiadomo, one zazwyczaj są sponsorowane i tych produktów jest dużo więcej niż pewnie trzeba. Ja jestem zielona, do niedawna miałam sąsiadkę która ma roczną córkę i kolejne dziecko w drodze, ale jej wydatki mnie przeraziły...2500 miesięcznie wydatków na dziecko, a wyprawka 30 000....zwątpiłam, czy oby na pewno stać nas na dziecko
-
Lara czytalam dobre opinie o tym laktatorze.
O tak kaftanikom i spiochom mowie NIE. To samo polspiochy. I jeszczs irytowaly mnie bluzy dla takich maluszkow z kapturem, jasne jak tylko jest bluza to ok. Ale juz pod kurtke i kombinezon to masakra. Czapka, kaptur bluzowy i czesto w kutkach tez jest nieodpinany. Tylko to takie rzeczy, ktore nam wychodza w praniu
-
ataeb wrote:Dziewczyny czy cena w aptece gemini internetowej jest taka sama jak w stacjonarnej?
Duzo duzo taniej. Np na wit d3 + dha dla malego.oszczedzam na przesylce. To samo mm, witaminy dla nas.
Ostatnio zamawialam starszemu eyeQ to tez dha w melisie 150 zl za 400 szt, w syrence stacjonarnie 120 zl za 200 szt. Nie trafilam jeszcze rzeczy drozszej niz w normalnych aptekach.
-
hej, tak w temacie to właśnie dostałam od szwagierki kilka siat ubranek dla dziecka, bujaczek, jakieś mnóstwa wkładek laktacyjnych i pieluch. Na razie patrzę na te stosy bezradnie, bo nie bardzo mam gdzie to przechowywać, bo pokój dla dziecka jest jeszcze pustostanem/garderobą, który trzeba odświeżyć i umeblować.
Co do listy z gatunku arkusz kalkulacyjny w google docsach z informacjami co FAKTYCZNIE trzeba mieć dla noworodka to kurcze pomysł jest fajny... Ja niestety nie przyłożę się, bo to moje pierwsze dziecko więc nie wiem ile czego i w jakim rozmiarze mam mieć, tak samo co z całym wyposażeniem do szpitala?ataeb lubi tę wiadomość
-
LaRa wrote:Dla mnie porażka sa kaftaniki. I duża ilośc śpiochów, właściwie połowy z nich nie używałam. Do spania kładłam mała w pajacu. Do tej pory tak śpi.
A laktator polecam canpol easy start. Wg mnie lepszy niż medela. Na pewno cichszy. Znacznie i ma 3 etapy ssania. Wlasnie w gemini kupiłam w promo.
To zależy która medela po swing jest bardzo cichy i ma kilka trybów ssania i regulacje mocy,fakt mini electric jest głośny,w drugiej ciąży zainwestowała w swing,prawda że jest drogi bo ponad 400zl dla nie których to zbędny wydatek np jak ktoś nie chce karmić piersią lub nie chce dokarmiać butelka, jak po dwóch porofach miałam straszny nawał pokarmu, nie byłam w stanie nadążyć z odciaganiem i niestety dostałam zapalenia piersi i skończyło się na antybiotyku.Ale wiadomo nie każdy musi mieć tak samo.Na pewno odradzam ręczne laktatory.
-
nick nieaktualnyCo do słabnięcia to ja słabne i w sklepach i w kościele:p wczoraj prawie całą mszę przesiedziałam, aż się babcie na mnie patrzyły jak na jakąś bezbożnice, a w sklepie już dwa razy się załatwiłam, że niby myślę że dobrze się czuje więc zakupy się udadzą a siedziałam na ławce i czekałam aż mąż kupi co trzeba, a ja tylko się przekrecalam i patrzyłam gdzie najbliższa łazienka w razie co :p a przez alejke z kfc, McDonaldem itd to mogę sobie tylko pomarzyć że przejdę,bo odrazu nie dobrze:D