X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    hej :)

ja nie wystawiam nosa z domu, pada zimno, szaro, najchętniej nie wystawiałabym do wiosny...

ok ide was nadrabiać. miłego dnia :)
    Najlepiej bylo by zasnac i obudzic sie w maju:) przygotowac szybko torbe z wyprawka i na porodowke:)

LaRa, Freska, annamaria83 lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Marisa Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziewczyny już nawet nie przeszkadza deszcz, śnieg ani mróz:) całymi daniami prawie siedzę w domu , więc jak dzisiaj musiałam w ten deszcz wybrać się do pracy to byłam przeszczęśliwa wychodząć na świeże powietrze. W domu czuję się ja zakiszony ogórek.

km5st5odva4wb8we.png
    2nn3skjoo67ix2iz.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Biedronko, masz racje, tez juz bym chciała maj, a najlepiej czerwiec.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was brała luteinę a mimo to test PAPP-A wyszedł dobrze? Naczytałam się o wpływie progesteronu na biochemię i trochę świruję... trochę bardzo
    Ja tez przyjmuje luteine 4 razy dziennie po 50 mg i jestem juz po wynikach testu Pappa ktory wyszedl bardzo dobrze Dziecko jest zdrowe Wiec nie ma sie co martwic przyjmowaniem lutki

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się zrobiło mega zgrubienie na piersi w miejscu gdzie miałam stwierdzonego gruczolaczka... i teraz nie wiem czy lecieć na USG piersi czy czekać do wizyty u gin 27.12... na razie kupiłam kapustę na gołąbki, to skorzystam

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Witam się i ja w ta paskudna niedziele.Chyba śniegu moje dzieci nie zobacza w tym roku:(. Dziewczyny czy was też jeszcze tak mdli, to jest coś okropnego, w dodatku chyba angina mnie dopadła..:(

Lilia mnie też mimo że jestem już trochę dalej, boję się, że to się nie skończy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 20:21

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Megi_Ka Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Mi dziś pojawił się na papierze jednorazowo, w małej ilości pomarańczowy śluz. Czy miałyście taki kiedyś. Przestraszylam się i nie wiem czy nie jechać do szpitala.

f2w3skjo22jnu1a7.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi_Ka wrote:
    Hej Dziewczyny! Mi dziś pojawił się na papierze jednorazowo, w małej ilości pomarańczowy śluz. Czy miałyście taki kiedyś. Przestraszylam się i nie wiem czy nie jechać do szpitala.
    Ja teraz panikuje bardzo, wiec bym jechala:)no ale ja krwawilam w 9 tyg wiec u mnie kazde plamienie moze by mnie niepokoilo. A nie wspolzylas dzis, moze po tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 22:40

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja analizuje moje posiłki ale pod względem biegunki która mnie trzyma 4 dzień (1 dzień przerwy był) myślałam że po ogórkach konserwowych najpierw ale dwa dni u się uspokoilo a wczoraj pizzę jadłam i moze to po tym? Trochę się martwię.

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, my startujemy już 15 tydzień :)

nie było mnie tu cały weekend, niestety trzeba było siedzieć na uczelni na zajęciach. Ale już Was nadrobiłam :D

może to wcześnie, ale zamówiłam już łóżeczko (dostawa 4 tygodnie), wybieram właśnie kolor do pokoju i wybrałam meble (z zamówieniem wstrzymam się aż będzie pomalowane). Mam taką wielką ochotę żeby już coś zaczęło się dziać i żeby ten dziecięcy pokoik zaczął powstawać (taka cząstka malucha w domu) :D

a Wy na kiedy planujecie szykowanie dziecięcego kącika? Czy to tylko ja taka niecierpliwa jestem? ;)

• Niki69 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pokoik zaczne gdxieś w kwietniu moj chłopak mnie powstrzymuje zeby nie za szybko zaczynać z tym wszystkim ja to pewnie tez bym szybciej zaczęła gdyby to rylko ode mnie zależało...
    Macie ćzasem na dole brzucha takie wrażenie "ciągnięcia" ciężkości?? Ja tak mialam dwa dni ddiwna sprawa...teraz czekam w labo bo musze skontrolować tsh i ft4 bo jutro endokrynolog. Ja jestem mega głodna a kolrjka jsk zwykle kosmiczna...masakra...ale dzień nawet ładny słoneczko u nas widać nie to co wcxoraj :)

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja takie ciągnięcie w dole brzucha mam jak za bardzo się przemęczam.. wczoraj po uczelni skoczyliśmy na szybkie zakupy prezentowe dla rodziny (kilka szybkich rundek po galerii handlowej) i wieczorem tak mnie coś właśnie ciągnęło. Mam nadzieję, że to nic groźnego

• Lila26 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane
    Ktora dzis wizytuje ?
    Ja nadal odliczam do prenatalnych heh jeszcze 8 dni ;p
    Mdlosci juz przeszły calkowicie , czesto boli mnie głowa... także jak nie urok to ... bol glowy ;p

aaagaaa89 lubi tę wiadomość

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Groszka Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Dziś początek 15 tygodnia!
    Co do wyprawki, mamy już piękny fotelik i kilka ubranek :) głównie w dobrym stanie z secondhandu. Zamierzamy od grudnia zamawiać po 2 pieluszki wielorazowe z wkładami, żeby nie kupować wszystkich w jednym miesiącu, wychodzą dosyć drogo na początku, jednak później się zwraca biorąc pod uwagę zwykłe pampki. No i co najważniejsze, są zdrowsze...
    Zastanawiałam się nad malowaniem pokoiku, czy wolno nam przebywać w pomieszczeniu, w którym czuć farbę? Czy nie będzie to szkodliwe dla zdrowia dziecka? Mamy zamiar malować ok. lutego, żebym mogła w razie czego uciec do mamy na ferie, zanim mieszkanie się nie wywietrzy :-D

Synek 17.06.2017r
    Maleństwo w drodze ❤
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Czy któraś cierpi na zwroty głowy? I chwile po nich uderzenie gorąca? Czy cos ze mną nie tak?

Co do wyprawek, pokoików itd, dziewczyny, spokojnie, macie czas na to. Na spokojnie po 20 tc można zacząć cos przygotowywać, ale teraz to jeszcze zdecydowanie za wcześnie. Chce ostudzic wasze zapędy bo wszystko moze sie jeszcze wydarzyć (oby nie oczywiście), ale ja bym poczekała, składała kase i czekała. Obserwowała ceny w poszczególnych sklepach, aby nie przepłacać itd. Oglądajcie, zapisujcie itd jeszcze kilka razy zmieni wam sie wizja pokoju, ciuszków, sprzętów itd.
    Przejrzę kompa bo miałam tam wypisana cała listę najpotzrebniejszych rzeczy, jak znajdę to wkleję.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:
    Czesc kochane
    Ktora dzis wizytuje ?
    Ja nadal odliczam do prenatalnych heh jeszcze 8 dni ;p
    Mdlosci juz przeszły calkowicie , czesto boli mnie głowa... także jak nie urok to ... bol glowy ;p
    To czekanie jest najgorsze ale to tylko 8 dni zleci szybko :) ja mdłości nie miałam ani innych uciążliwości oprócz sennosci ktora nadal troche mnie trzyma...

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do qyprawki to ja jertrm w tym temacie ciemna wiec liczę na pomoc doświadcxonych mam :)

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba właśnie nie bardzo możemy przebywać w zapachu farb.. mi znajomi polecili farby beckersa (nie żebym reklamowała) - podobno mało śmierdzą i do tego łatwo je zmywać co przy małym dziecku chyba będzie przydatne :D Ja właśnie chcę malować jak najszybciej żeby pokoik porządnie wywietrzyć przed urodzeniem się lokatora :D

co do wyprawki (u nas na 70% dziewczynka) - przyszła babcia przyniosła 2 siatki ubranek od koleżanek, wszystkie różowe... jak już potwierdzimy płeć to te ubranka poprzebieram i dokupię trochę w innych kolorach, bo szczerze mówiąc różu nie trawię (a już na pewno nie w takich ilościach) :D mam nadzieję, że koło lutego będzie już wiadomo czy to jednak chłopak czy dziewczynka :)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataeb wrote:
    LaRa ja mam zawroty i uderzenia gorąca jak za długo jestem na nogach. Nie zamierzam jeszcze kupować bo wiem, że to za wcześnie, ale taka lista to dobra rzecz.
    Ostatnio w ikei byłam, w poszukiwaniu "dorosłych" mebelków dla mojej Ani. Wiadomo.... Po ikei sie duzo chodzi, ale było tam miejsce zabaw dla dzieci, Ania tam pobiegła a my staliśmy i dyskutowalismy o wyborze mebelków, łóżeczka itd i w pewnym cie, pytam męża czy czuje jak sie wszystko rusza? Tak jakby tapniecie? Ten patrzy na mnie, i mowi ze ńie, nic sie nie rusza... I tak ze 3 razy mi sie zdarzyło, a wczoraj te zawroty z uderzeniem gorąca. Ledwo co mi jelitowka przeszła a zaczynaja sie inne "dolegliwości".
    Rzeczywiście "piękny" ten nasz ciążowy stan, nie ma co....

Tak jak pisałam, pozniej usiądę przy kompie i poszukam listy najpotzrebniejszych rzeczy.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :). To już 15 tydzień, kiedy to zleciało? :)

My będziemy pokój urządzać dopiero na wiosnę, bo planujemy jeszcze wymienić okna. Ale niezależnie od płci kolor ścian będzie miętowy, potem się okaże czy dodatki będą niebieskie czy różowe :). No i nadal to będzie nasza sypialnia, musimy tam tylko wcisnąć łóżeczko i jakąś małą komódkę :).

Zaciekawiłyście mnie tymi poduszkami. Zaraz przekopię się przez internet i może też sobie sprawię prezent na święta?

Nie czytałam Was od piątku i nadrabiałam dziś kilka pełnych stron... Któraś z Was mnie o coś pytała, ale nie mogę sobie przypomnieć która i o co :P.

A co do wzdęć... Po tygodniu przyjmowania Espumisaniu 3x1 poczułam się lepiej :). Brzuszek jest mniejszy niż wcześniej, ale wiem przynajmniej, że ciążowy, bo tak ślicznie rośnie od dołu :).

Aha, co do Luteiny... Ja długo brałam 1x 50mg, teraz (do piątku włącznie) 1x100mg. A to ze względu na pierwsze poronienie, żeby wykluczyć za niski poziom progesteronu :).

Myślę, że taka lista z rzeczami na wyprawkę byłaby super dla mnie i innych pierworódek :).

Ale się rozpisałam :P. Miłego poniedziałku :*

Merida86 lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ