Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ines. wrote:hej
ja nie wystawiam nosa z domu, pada zimno, szaro, najchętniej nie wystawiałabym do wiosny...
ok ide was nadrabiać. miłego dniaLaRa, Freska, annamaria83 lubią tę wiadomość
A mi dziewczyny już nawet nie przeszkadza deszcz, śnieg ani mróz:) całymi daniami prawie siedzę w domu , więc jak dzisiaj musiałam w ten deszcz wybrać się do pracy to byłam przeszczęśliwa wychodząć na świeże powietrze. W domu czuję się ja zakiszony ogórek.
-
Groszka wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was brała luteinę a mimo to test PAPP-A wyszedł dobrze? Naczytałam się o wpływie progesteronu na biochemię i trochę świruję... trochę bardzo
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt.
.
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r -
A mi się zrobiło mega zgrubienie na piersi w miejscu gdzie miałam stwierdzonego gruczolaczka... i teraz nie wiem czy lecieć na USG piersi czy czekać do wizyty u gin 27.12... na razie kupiłam kapustę na gołąbki, to skorzystam
-
Liliaczerwcowa wrote:Witam się i ja w ta paskudna niedziele.Chyba śniegu moje dzieci nie zobacza w tym roku:(. Dziewczyny czy was też jeszcze tak mdli, to jest coś okropnego, w dodatku chyba angina mnie dopadła..
Lilia mnie też mimo że jestem już trochę dalej, boję się, że to się nie skończy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 20:21
-
Megi_Ka wrote:Hej Dziewczyny! Mi dziś pojawił się na papierze jednorazowo, w małej ilości pomarańczowy śluz. Czy miałyście taki kiedyś. Przestraszylam się i nie wiem czy nie jechać do szpitala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 22:40
nick nieaktualnydzień dobry, my startujemy już 15 tydzień
nie było mnie tu cały weekend, niestety trzeba było siedzieć na uczelni na zajęciach. Ale już Was nadrobiłam
może to wcześnie, ale zamówiłam już łóżeczko (dostawa 4 tygodnie), wybieram właśnie kolor do pokoju i wybrałam meble (z zamówieniem wstrzymam się aż będzie pomalowane). Mam taką wielką ochotę żeby już coś zaczęło się dziać i żeby ten dziecięcy pokoik zaczął powstawać (taka cząstka malucha w domu)
a Wy na kiedy planujecie szykowanie dziecięcego kącika? Czy to tylko ja taka niecierpliwa jestem? -
Ja pokoik zaczne gdxieś w kwietniu moj chłopak mnie powstrzymuje zeby nie za szybko zaczynać z tym wszystkim ja to pewnie tez bym szybciej zaczęła gdyby to rylko ode mnie zależało...
Macie ćzasem na dole brzucha takie wrażenie "ciągnięcia" ciężkości?? Ja tak mialam dwa dni ddiwna sprawa...teraz czekam w labo bo musze skontrolować tsh i ft4 bo jutro endokrynolog. Ja jestem mega głodna a kolrjka jsk zwykle kosmiczna...masakra...ale dzień nawet ładny słoneczko u nas widać nie to co wcxoraj -
nick nieaktualnyno ja takie ciągnięcie w dole brzucha mam jak za bardzo się przemęczam.. wczoraj po uczelni skoczyliśmy na szybkie zakupy prezentowe dla rodziny (kilka szybkich rundek po galerii handlowej) i wieczorem tak mnie coś właśnie ciągnęło. Mam nadzieję, że to nic groźnego
-
Dzień dobry! Dziś początek 15 tygodnia!
Co do wyprawki, mamy już piękny fotelik i kilka ubranekgłównie w dobrym stanie z secondhandu. Zamierzamy od grudnia zamawiać po 2 pieluszki wielorazowe z wkładami, żeby nie kupować wszystkich w jednym miesiącu, wychodzą dosyć drogo na początku, jednak później się zwraca biorąc pod uwagę zwykłe pampki. No i co najważniejsze, są zdrowsze...
Zastanawiałam się nad malowaniem pokoiku, czy wolno nam przebywać w pomieszczeniu, w którym czuć farbę? Czy nie będzie to szkodliwe dla zdrowia dziecka? Mamy zamiar malować ok. lutego, żebym mogła w razie czego uciec do mamy na ferie, zanim mieszkanie się nie wywietrzySynek 17.06.2017r
Maleństwo w drodze ❤ -
Hej,
Czy któraś cierpi na zwroty głowy? I chwile po nich uderzenie gorąca? Czy cos ze mną nie tak?
Co do wyprawek, pokoików itd, dziewczyny, spokojnie, macie czas na to. Na spokojnie po 20 tc można zacząć cos przygotowywać, ale teraz to jeszcze zdecydowanie za wcześnie. Chce ostudzic wasze zapędy bo wszystko moze sie jeszcze wydarzyć (oby nie oczywiście), ale ja bym poczekała, składała kase i czekała. Obserwowała ceny w poszczególnych sklepach, aby nie przepłacać itd. Oglądajcie, zapisujcie itd jeszcze kilka razy zmieni wam sie wizja pokoju, ciuszków, sprzętów itd.
Przejrzę kompa bo miałam tam wypisana cała listę najpotzrebniejszych rzeczy, jak znajdę to wkleję. -
Lila26 wrote:Czesc kochane
Ktora dzis wizytuje ?
Ja nadal odliczam do prenatalnych heh jeszcze 8 dni ;p
Mdlosci juz przeszły calkowicie , czesto boli mnie głowa... także jak nie urok to ... bol glowy ;pja mdłości nie miałam ani innych uciążliwości oprócz sennosci ktora nadal troche mnie trzyma...
-
nick nieaktualnyno chyba właśnie nie bardzo możemy przebywać w zapachu farb.. mi znajomi polecili farby beckersa (nie żebym reklamowała) - podobno mało śmierdzą i do tego łatwo je zmywać co przy małym dziecku chyba będzie przydatne
Ja właśnie chcę malować jak najszybciej żeby pokoik porządnie wywietrzyć przed urodzeniem się lokatora
co do wyprawki (u nas na 70% dziewczynka) - przyszła babcia przyniosła 2 siatki ubranek od koleżanek, wszystkie różowe... jak już potwierdzimy płeć to te ubranka poprzebieram i dokupię trochę w innych kolorach, bo szczerze mówiąc różu nie trawię (a już na pewno nie w takich ilościach)mam nadzieję, że koło lutego będzie już wiadomo czy to jednak chłopak czy dziewczynka
-
ataeb wrote:LaRa ja mam zawroty i uderzenia gorąca jak za długo jestem na nogach. Nie zamierzam jeszcze kupować bo wiem, że to za wcześnie, ale taka lista to dobra rzecz.
Rzeczywiście "piękny" ten nasz ciążowy stan, nie ma co....
Tak jak pisałam, pozniej usiądę przy kompie i poszukam listy najpotzrebniejszych rzeczy. -
Cześć dziewczyny
. To już 15 tydzień, kiedy to zleciało?
My będziemy pokój urządzać dopiero na wiosnę, bo planujemy jeszcze wymienić okna. Ale niezależnie od płci kolor ścian będzie miętowy, potem się okaże czy dodatki będą niebieskie czy różowe. No i nadal to będzie nasza sypialnia, musimy tam tylko wcisnąć łóżeczko i jakąś małą komódkę
.
Zaciekawiłyście mnie tymi poduszkami. Zaraz przekopię się przez internet i może też sobie sprawię prezent na święta?
Nie czytałam Was od piątku i nadrabiałam dziś kilka pełnych stron... Któraś z Was mnie o coś pytała, ale nie mogę sobie przypomnieć która i o co.
A co do wzdęć... Po tygodniu przyjmowania Espumisaniu 3x1 poczułam się lepiej. Brzuszek jest mniejszy niż wcześniej, ale wiem przynajmniej, że ciążowy, bo tak ślicznie rośnie od dołu
.
Aha, co do Luteiny... Ja długo brałam 1x 50mg, teraz (do piątku włącznie) 1x100mg. A to ze względu na pierwsze poronienie, żeby wykluczyć za niski poziom progesteronu.
Myślę, że taka lista z rzeczami na wyprawkę byłaby super dla mnie i innych pierworódek.
Ale się rozpisałam. Miłego poniedziałku :*
Merida86 lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*)