Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nisia2901 wrote:Dziewczyny dziś zaczęłam 16 tydzień od jjakiejś godziny boli mnie podbrzusze, jest twarde to ból jest też przy ucisku. Brałam nospe, magnez idalej nic, nie wiem co rrobić... doradźcie czy to normalne, czy czekać, czy jechać na IP ??
Pierwszy raz czuje taki ból
U mnie też porządki cała parą.
Mała myszka ja też nic nie mam.
-
SzaRon, polecam podusie motherhood, przydała sie w ciąży jak i po
ja dokupiłam używana za 70 zł. Wybrałam i jest ok.
Misia, lez, odpoczywaj a w razie cźego jedz na IP.Szaron lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny od tygodnia pobolewa mnie odcinek lędźwiowy . Dzisiaj wzięłam sie za sprzątanie i ledwo chodzę tak boli przy siadaniu, schylaniu, i chodzeniu. Mam pogłębiona lordoze czy to dlatego ze zmienia mi sie postawa. I co zrobic przedemna pakowanie bo sie przeprowadzamy do nowego mieszkanka . Pomocy
-
100noga wrote:No ja oddawałam próbkę w przychodni
Kazali mi wyjść w trakcie wizyty do kibelka, nasikać w kubeczek i przelać do probówki, więc o podmyciu się bezpośrednio przed sikaniem nie było mowy. Mam nadzieję że masz rację. W poniedziałek zrobię tak jak mówisz i do tego na czczo.
-
U nas bardzo dużo sie dzieje kupiliśmy mieszkanie które remontujemy, w środę musimy sie wyprowadzić z naszego które sprzedaliśmy no i praca nie oszczędza obojgu. Wiec nie mam tyle czasu na forum i dopiero nadrabiam.
Po pierwsze gratulacje udanych wizyt.
Dwa Facebook pewnie teraz nie bede miała czasu ogarniać 2 miejsc ale nie wykluczone ze po tym szalonym okresie postaram sie dołączyć w końcu brzuszek juz widoczny.
Trzy czy wiemy co u koraliny bo nie wiem czy przegapiłam czy nie ma jeszcze wyników . Jakoś cały czas o tym mysle
Cztery dostałam taka poduszkę od siostry która miała je w dwoch ciążach i chwaliła strasznie , jeszcze z nią nie śpię , chociaż juz musiałam zmienić stronę łóżka i prawego boku przełożyć sie na lewy nie wiem czemu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 16:00
-
Hej kochane wlasnie wróciłam ze spotkanie z przyjaciółką przyleciała z Danii w czerwcu na ślub i byłyśmy oglądać suknie Ale ciężki z niej człowiek i nic z oczywiście nie wybrała
potem poszłyśmy na kawę i zjadłam Mega duży deser a teraz siedzę i czuję się jak krowa
albo lepiej jak świnka hehe;) ale już od dawna chodził za mną jakieś super Pyszny deserek... ogólnie to moja znajoma powiedziała że Ja troszkę przesadzam w tej Polsce to na wszystko Kobiety huchają i dmuchają (ps. Nie wiem przez jakie "h" czy "ch") W każdym razie powiedziała mi że mam przestać się wszystkim tak przejmować u nich w Danii to w ogóle są tylko 2 USG i pracuje się prawie do końca a ja każdym małym ciągnięciem w brzuchu i przeziębieniem mocno się przejmuje... jak zobaczyłam skaczące dzieciątko na USG to już się trochę uspokoiłam ale jednak strach zawsze jakiś jest... dzisiaj na przykład w nocy i trochę w dzień przy przewracaniu przy chodzeniu trochę mnie ciągnęło w dole brzucha i już zastanawiałam się czy to normalne
ogólnie to wczoraj oglądałam sobie takie albumy na czas oczekiwania na dziecko piękne są ale widzę że te kobiety samodzielnie to robią Ja to jestem totalne beztalencie i znalazłam taki jeden profil Napisałam do tej pani i zgodziła się mi zrobić tylko dopiero po świętach po prostu tak sobie pomyślałam że te wszystkie zdjęcia USG tak trzymam luzem a fajnie by było zebrać je w jakimś fajnym albumie. Co do poduszki banana Też zastanawiam się nad kupnem i chyba się zdecyduję bo naprawdę ciężko mi spać na boku nie mogę się przyzwyczaić Może ta poduszka coś pomoże
w ogóle to dzisiaj Śmiać mi się chciało bo przesłałam rodziców zdjęcie z USG i mama do mnie dzwoni z informacją że mój tata stwierdził że dzidzia jest podobna do niego haha
-
Miuczek wrote:Dziewczyny od tygodnia pobolewa mnie odcinek lędźwiowy . Dzisiaj wzięłam sie za sprzątanie i ledwo chodzę tak boli przy siadaniu, schylaniu, i chodzeniu. Mam pogłębiona lordoze czy to dlatego ze zmienia mi sie postawa. I co zrobic przedemna pakowanie bo sie przeprowadzamy do nowego mieszkanka . Pomocy
W 14 tyg można już spokojnie robić ćwiczenia wzmacniające m.przykregoslupowe odcinka ledzwiowego, ćwiczenia z dużą piłką itp. Najlepiej na początku pod okiem instruktora.
Póki co, nie schylaj się, jak musisz coś podnieść to pracuj na nogach a nie kręgosłupem. Przydałby się odpoczynek kilkudniowy jeśli ból jest dokuczliwy.
Tyle moge podpowiedzieć z perspektywy mego wykształcenia...
-
aaagaaa89 wrote:Dziewczynki, pytanko mam. Czy rosną Wam już brzuszki?
w którym tyg.zauwazylyscie zmiany?
mąż się śmieje, że ładnie nam dziewczynka rośnie... a ja oczywiście mówię: przecież to chłopak będzie
Groszka, aaagaaa89 lubią tę wiadomość
-
Nisia2901 wrote:Dziewczyny dziś zaczęłam 16 tydzień od jjakiejś godziny boli mnie podbrzusze, jest twarde to ból jest też przy ucisku. Brałam nospe, magnez idalej nic, nie wiem co rrobić... doradźcie czy to normalne, czy czekać, czy jechać na IP ??
Pierwszy raz czuje taki ból
Proponuje wprowadzic magnez na stale. Sama ostatnio mialam to samo i zaczelam lykac i jest juz ok. No ale jak tylko jestes zaniepokojona to skonsultuj sie z lekarzem.
-
Niki69 widze,ze tego samego dnia byłyśmy na badaniach
z tym,ze ja jestem troche do przodu
ile maleństwo miało cm?
Szaron ja w 1 ciąży taka poduszkę miałam i była bardzo pomocna!a pózniej przydawała sie do dziecka i do karmienia.Wiec jak najbardziej polecam!Z tym ze ja ją pózniej kupowałam w ciąży niz teraz jestesmy i teraz tez jeszcze nie czuje potrzeby jej używać,jeszcze leżakuje gdzies w szafie
-
Natusia_mamusia wrote:Niki69 widze,ze tego samego dnia byłyśmy na badaniach
z tym,ze ja jestem troche do przodu
ile maleństwo miało cm?
Szaron ja w 1 ciąży taka poduszkę miałam i była bardzo pomocna!a pózniej przydawała sie do dziecka i do karmienia.Wiec jak najbardziej polecam!Z tym ze ja ją pózniej kupowałam w ciąży niz teraz jestesmy i teraz tez jeszcze nie czuje potrzeby jej używać,jeszcze leżakuje gdzies w szafie -
Szaron wrote:Hej dziewczyny, chciałam się poradzić co bardziej doświadczonych koleżanek
Chodzi mi o poduszkę do spania na boku - wieczorem, gdy brzuch jest spory, trochę przyznam że zaczyna mnie "ciągnąć" gdy leżę na boku. Myślę o tej poduszce, ale że kosztuje niemało (a jest sporo w internetach głosów z gatunku "zbędny gadżet") chciałam spytać czy macie może zdanie na ten temat?
Ja też mogę polecić taką podusię. Kupiłam ją w poprzedniej ciąży i teraz od samego początku obecnej ciąży podkładam sobie pod brzusiaNie mam akurat tej firmy, tylko jakąś słabszą wersję z Biedrony, ale świetnie się sprawdza i mi wystarcza.
Szaron lubi tę wiadomość
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt.
.
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r -
No i nie jest to taki fajny precelek tylko bardziej w kształcie wałka Ale precelek może być super. Na pewno nie jest to zbędny zakup, powinno się przydać i teraz w ciąży i potem przy karmieniu
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt.
.
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r -
Groszka wrote:Cześć wszystkim! Chciałam tylko powiedzieć, że moi rodzice zwariowali... kupili nam fotelik z bazą! Stwierdziliśmy z mężem, że to stanowczo za wcześnie. Rodzice powiedzieli, że fotelik i tak ma 3 lata gwarancji więc co nam zależy... powiedzieli, że już podjęli decyzję i dzwonią tylko po to, żeby zapytać jaki chcemy kolor. Zwariowali na punkcie wnuczka lub wnuczki
Co do poduchy do spania, sama sobie na nią ostrze zęby! Dzięki za opinie mam, które już wczesniej używały, są bardzo pomocne
superja niedługo też zacznę kompletować wyprawkę a i pewnie jakieś prezenty w święta dojdą
-
Szaron wrote:Hej dziewczyny, chciałam się poradzić co bardziej doświadczonych koleżanek
Chodzi mi o poduszkę do spania na boku - wieczorem, gdy brzuch jest spory, trochę przyznam że zaczyna mnie "ciągnąć" gdy leżę na boku. Myślę o tej poduszce, ale że kosztuje niemało (a jest sporo w internetach głosów z gatunku "zbędny gadżet") chciałam spytać czy macie może zdanie na ten temat?byłam przygotowana na 130-150 zł, z funduszu urodzinowego.
Powiem tak: jest mega zajebiste!!!! Jeździłam z nią wszędzie! Jak jechaliśmy na weekend nad morze, to obowiązkowo jechała z nami. Ma też swoje imię - Agatka (bez urazy jak jest jakaś)
Mój mąż nawet ją polubił jak był chory czy obolały to się z nią witał.
Później do kamienia zbawienny gadżet!!!! Żadne poduszki kocyki, ręczniki pod ręką tylko zapisałam ją i mały był bezpieczny przy mnie. Czasem w nocy on dziamkał, a mi głowa leciała na Agatkę i potrafiłam na 3 sekundy przykimać.
Jak mały zaczął siadać ale nie na tyle, żeby było bezpieczne, to zadzałam go w Agacie i zajarany był jak nigdy, tym bardziej, że mógł w niej leżeć, siedzieć czy się bawić.
Ja mam taką no name i nie dałbym więcej jak 120 zł. Polecam z podszewką welurowa (szaro-niebieska), a nie bawelnianą, bo można trafić na strasznie"twardą" niemiłą w dotyku i nie przepuszczającą powietrza, a bez sensu spać spoconym jak szczur.
To jedyna rzecz, której nie sprzedałam, ba! nawet nie myślałam o sprzedaży!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 19:52
Merida86 lubi tę wiadomość