X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annamaria83 super,że wizyta dzisiejsza udana. jeśli to nie problem, to powiedz proszę, czemu będziesz mieć wcześniej cesarkę? własciwie chodzi mi o to, o co się obawia pan doktor.
    jesli nie chcesz nie odpowiadaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 22:32

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi leciutko urósł, szczególnie wieczorem jest bardziej widoczny, ale może to dlatego że to 3 ciążą i skóra jest już rozciągnięta.

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk@ wrote:
    annamaria83 super,że wizyta dzisiejsza udana. jeśli to nie problem, to powiedz proszę, czemu będziesz mieć wcześniej cesarkę? własciwie chodzi mi o to, o co się obawia pan doktor.
    jesli nie chcesz nie odpowiadaj :)

Właśnie mija druga rodzica urodzin i śmierci (18.12) mojego aniołka Karolka, który miał letalne wady rozwojowe. Ja jestem nosicielką wady genetycznej (abberacji chromosomowej) Poprzednia ciąża została zakończona CC bo miałam za wysokie ciśnienie w 38 tyg A samo cięcie było bardzo trudne technicznie więc może obawiają się żebym nie popękała przy naturalnym.
    Teraz jak zaszłam w ciąże to od razu usłyszałam, że jak donoszę zdrową ciążę to nie będziemy ryzykować czekania na poród naturalny, tylko ustalamy termin cesarki i wyciągamy dzidzię

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria trzymam kciuki, napewno wszystko będzie dobrze!

annamaria83 lubi tę wiadomość

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Natusia_mamusia Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi juz brzuch urósł,rano to jeszcze ale wieczorem jest większy ;) u mnie pewnie ludzie nie domyślają sie ze w ciąży jestem,tylko myślą ze brzuch jeszcze po pierwszym mi został ;) W 2 ciąży ten brzuch duzo szybciej wyskakuje ;)

klz9tv73zduvfwch.png
    qb3c20mmbats3a28.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaa89 wrote:
    Dziewczynki, pytanko mam. Czy rosną Wam już brzuszki? :-) w którym tyg.zauwazylyscie zmiany? :-)
    Hej.
    Brzucho rośnie i już od 2 tyg wygląda na ciążowy. Lekarz zdziwił się jego wielkością i powiedział że to wzdęcia, choć ja nie czuję się wzdeta i nie mam też problemów z regularnymi wizytami w toalecie... AgaSY też lekarka sugerowała, że to nie od ciąży tylko wzdeć...ja tam myślę że taką mam budowę i już :) Od zawsze noszę rozmiar S, czasem nawet XS, brzuszek był płaski ale niezbyt umięśniony...

A kiedy zauważyłam zmiany? W 9 tyg nie dopinałam się w najobciślejszych jeansach, a na początku 11 tyg kupiłam już leginsy z pasem ciążowym bo nie chcialam się ściskać :)

km5sdf9h28k60y12.png
  • Freska Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek też już się rysuje, jestem bardzo szczupła i pora na poszukanie ciążowych spodni i wymianę stanika. Na ten moment już bardzo mnie uciskają. Ja widzę wyraźnie zmiany.

p19u9jcg3k1skenj.png
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja właśnie od kilku dni zauważyłam,ze spodnie mnie już uciskaja w brzuchu, więc też już zaopatrzylam się w ciążowe :-) a jak z biustonoszem u Was? Gdzie kupujecie? Ogólnie są bardzo drogie jak patrzę...

c55frjjgoufy31i7.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria przepraszam,bo poruszyłam temat bardzo smutny dla Ciebie.mam nadzieję,że teraz wszystko się uda.dobrze,że lekarz wie co i jak i czuwa nad Tobą.

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk@ wrote:
    Annamaria przepraszam,bo poruszyłam temat bardzo smutny dla Ciebie.mam nadzieję,że teraz wszystko się uda.dobrze,że lekarz wie co i jak i czuwa nad Tobą.
    Milk@ nie ma sprawy Taka jest moja historia i nie mam problemu opowiadać o tym. Swoje już wypłakałam i przecierpiałam Teraz już jest lepiej A jak idę w obecnej ciąży na wizytę i słyszę że jest wszystko tak jak powinno być To bardzo, bardzo się cieszę, ale i boję się żeby to szczęście się za chwilę nie skończyło.

I powoli zaczynam myśleć (wierzyć) że może tym razem Nam się uda i w końcu będziemy mieli nasze maleństwo przy Nas

19Biedroneczka91, Gracjanna, Merida86, Milk@, Groszka, AgaSY lubią tę wiadomość

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annamaria83 wrote:
    Milk@ nie ma sprawy Taka jest moja historia i nie mam problemu opowiadać o tym. Swoje już wypłakałam i przecierpiałam Teraz już jest lepiej A jak idę w obecnej ciąży na wizytę i słyszę że jest wszystko tak jak powinno być To bardzo, bardzo się cieszę, ale i boję się żeby to szczęście się za chwilę nie skończyło.

I powoli zaczynam myśleć (wierzyć) że może tym razem Nam się uda i w końcu będziemy mieli nasze maleństwo przy Nas

Życzę Ci tego z całego serca!

c55frjjgoufy31i7.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z rana :-)Spacccccc.
    annamaria przepisalam Cie na 13.06.
    Ja wg usg powinnam sie wpisac na koncowke maja ale tak jak i i Ciebie bedziec cc w okolicCh 38 tc to te termim jest tylko przyblizony. Chociaz sama bym chciala jakiegos dzidziola donosci chocby do 39tygodnia ;-)
    Rowno tydzien dzieli mnie od usg.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Natusia_mamusia Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja a u Ciebie czemu tak szybko cc będzie?

Moim zdaniem liczy sie termin z om,bo na usg to czesto wychodzi do przodu termin to juz indywidualnie od dziecka zależy jedno jest większe,drugie mniejsze..Mój pierwszy syn był b.duzy wiec zawsze wyprzedzał termin na usg.Jak ktoś rodzi duże dzieci to tak jest.Albo dlugosc moze wyjsć tak jak z om,a obwód główki,lub dlugosc nóg wyprzedzać termin z om.

klz9tv73zduvfwch.png
    qb3c20mmbats3a28.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia zgadzam sie dlatego nie ruszam terminu a dziecko i tak sie urodzi kiedy bedzie chcialo ;-)
    W obu ciazach po 37 dopadlo mnie nadcisnienie, obie zakonczone cc, do tego teraz cukrzyca z insulina. Zazwyczaj rozwiazuja ciaze insulinowe miedzy 38 a 39. Ja bym chciala jak najpozniej ale 38 to juz donoszony dzidzius.

A u mnie wiem ze maluch jest starszy bo owu wczesna i testy juz 10dpo. A to ma znaczenie.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) mi też troszkę urósł brzuszek a przybyło mi 1,5kg
    Ja leżę sobie jeszcze w łóżku bo dziwnie dzwoni mi w uszach i słyszę zniekształcony dźwięk jak ktoś coś mówi w tv. No i drugi dzień mam biegunkę!:( ciekawe od czego

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oczywiście już mnie niepokoi to ucho i już czytam w Internecie różne rzeczy ze jakiś wodniak blednika czy coś...

• VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też tak reagujecie na pogodę? Wczoraj nie dałam rady funkcjonować, a dziś już troszkę lepiej.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VillemoVilo wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też tak reagujecie na pogodę? Wczoraj nie dałam rady funkcjonować, a dziś już troszkę lepiej.
    Chyba tak. Większość dziewczyny pisało wczoraj, że źle się czują. Ja osobiście umieralam, nawet nie wchodzilam już później na forum.

201706107251.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilemo ja wczoraj umieralam na ból głowy ale dzięki Bogu połówka paracetamolu mi szybko pomogła

• 100noga Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Ale napisałyście przez te kilka ostatnich dni... myślałam że nie nadrobie :P

Gratuluję wszystkich udanych wizyt, zazdroszczę Wam że już kilka razy mogłyście podglądać Maluszka. Ja mam w końcu termin mojego pierwszego USG na 21 grudnia, cieszę się ogromnie że był wolny termin jeszcze przed świętami :) Próbowałam drugi raz umówić się do polskiego gina (pierwszą wizytę w ost chwili mi odwołali), ale nie udało się.

Mam trochę doła po ostatnich dniach. Pracuję po 12 godzin dziennie i czuję się wykończona :( Wstaję nieprzytomna o 5 rano, później praca, po pracy niemalże od razu zasypiam. A jeszcze wczoraj na przerwie dzwonili do mnie z przychodni, że na poniedziałek mam przynieść znowu próbkę moczu, bo z ostatnią jest coś nie tak. Nie chcieli powiedzieć mi co i teraz mam mega stresa. Wcześniej nastawiałam się że wszystko jest raczej dobrze, teraz przez ten telefon nie myślę o niczym innym jak o tym co z Maleństwem może być nie tak. Przez to że nie miałam jeszcze USG nachodzą mnie czarne myśli że może nic tam się już nie rozwija, że serduszko nie bije. Nie wiem co oni tu w UK badają z moczu a co z krwi, z moczu jedyne co mi przychodzi do głowy to poziom hormonu albo może cukier? Myślę że jak zaniosę mocz w poniedziałek to powinni do końca przyszłego tygodnia zadzwonić jeśli będzie coś nie tak. Do tego czasu chyba umrę ze strachu...

9f7janlii84l7liv.png
‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ