Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ezia90 wrote:I oczywiście już mnie niepokoi to ucho i już czytam w Internecie różne rzeczy ze jakiś wodniak blednika czy coś...
Ezia to na pewno tylko słabszy dzieńJa mam zawroty głowy od początku ciąży takie, że często muszę leżeć plackiem i internet podpowiada raka mózgu
więc tych diagnoz nie biorę do siebie. Pogoda nie sprzyja dobremu samopoczuciu
-
Co do fejsa - ja raczej nie zapiszę się do grupy. Zaglądam tam bardzo rzadko, nie przepadam za tym i wolałabym ograniczyć się do tego forum. Zdjęcia można przecież wstawiać bez głowy jak ktoś nie chce być rozpoznanym
Chyba że ktoś chce później podzielić się zdjęciami dzieci to rozumiem. Ja z tych co mają dwa zdjęcia na krzyż na fejsie, więc i tak za dużo bym tam nie wstawiała
Dla dziewczyn mieszkających w UK - byłam ostatnio w Mothercare i są nawet fajne promocje na staniki - ok 1/3 ceny taniej. Kupiłam sobie 3 i są bardzo wygodne (a już na pewno w porównaniu z tymi starymi które powoli zaczynały mnie uciskać z każdej strony).
-
Witam się weekendowo.
W HM juz ponoć zaczęła się wyprzedaz ciążowych rzeczy w sklepach stacjonarnych:)
Freska a długo trwały u Ciebie te zawroty? Ja miałam bez przerwy 2 tygodnie nawet w nocy, nie takie mocne ale lekkie bujanie , zaczęło mi się juz przed ciążą i trafiłam niestety do neurologa, później na początku ciąży tez miałam 2 tygodnie zawroty i skierowali mnie na rezonans, do tego doszły bóle głowy, jestem przerażona na samą myśl że może to być guz, boje się iść na rezonans
-
100noga nic się nie martw na zapas kochana. Może wyszły im w moczu jakieś dziwne rzeczy ale np z takiej winy jak mi kiedyś kiedyś. Na szybko oddałam mocz, bez wcześniejszego podmywania się, bo wieczorem się mylam a rano nie miałam czasu. Dodatkowo powinno oddawać się środkowy strumień a ja wtedy o tym nie wiedziałam. I co wyszło? Cukier w moczu! We krwi idealny a w moczu tak. Zrobiłam powtórkę i wyszło wszystko dobrze.
Trzeba pamiętać o podmyciu się i dokładnym oplukaniu miejsc intymnych z płynu do higieny intymnej, oddać środkowy mocz (nie początkowy, nie końcowy) i ogólnie uważać żeby paluszkami nie dotykać wnętrza kubka czy zakrętki.
Mam nadzieję że u Ciebie był podobny powód i to że ci każą zrobić ponownie.to nic takiego.100noga lubi tę wiadomość
-
No ja oddawałam próbkę w przychodni
Kazali mi wyjść w trakcie wizyty do kibelka, nasikać w kubeczek i przelać do probówki, więc o podmyciu się bezpośrednio przed sikaniem nie było mowy. Mam nadzieję że masz rację. W poniedziałek zrobię tak jak mówisz i do tego na czczo.
-
100noga,
ja nie wiem jak Ty wytrzymałaś do 12 tyg bez USG... Dla mnie 4 tyg między wizytami to długo... i jak tak czytam co piszą dziewczyny to większość z nas jest niecierpliwa.
Ehhhh, najważniejsze że za 11 dni zobaczysz już swoją dzidzięjuż bliżej niż dalej !!!
Dziewczyny, nie szukajacie w necie odpowiedzi na przyczynę bólu głowy, dzwonienia w uszach... Przyczyny siedzą w Waszych brzuszkach
Jak coś mocno niepokoi to internet tylko podkręci nerwy a lekarz uspokoi
MalaMyszko, działasz coś z tym FB?
Miłego dnia
małaMyszka, Ezia90 lubią tę wiadomość
-
Liliaczerwcowa wrote:Witam się weekendowo.
W HM juz ponoć zaczęła się wyprzedaz ciążowych rzeczy w sklepach stacjonarnych:)
Freska a długo trwały u Ciebie te zawroty? Ja miałam bez przerwy 2 tygodnie nawet w nocy, nie takie mocne ale lekkie bujanie , zaczęło mi się juz przed ciążą i trafiłam niestety do neurologa, później na początku ciąży tez miałam 2 tygodnie zawroty i skierowali mnie na rezonans, do tego doszły bóle głowy, jestem przerażona na samą myśl że może to być guz, boje się iść na rezonans
Ja miałam zawroty już przed ciążą, głównie przed okresem, więc u mnie prawdopodobną przyczyną są zmiany hormonalne. Od samego początku ciąży zawroty się nasiliły, ogólnie początek przeleżałam w domu. Teraz w drugim trymestrze jest nieco lepiej. Nie ma mowy jednak abym poszła sama na zakupy czy na spacer. Słabo mi w głupiej kolejce w sklepie, nawet jak siedzę w przychodni do badania jest mi duszno. To bardzo komplikuje życie.
Ból głowy się zdarzył raz tylko. Jeśli chodzi o migreny, to na szczęście mnie omijają. Miałam bóle migrenowe głowy przed ciążą spowodowane głównie stresującą pracą i szybkim tempem życia. W ciąży mój rytm zwolnił do poziomu minusowego, więc o migrenach nie ma mowy, a zwykły ból głowy to bułka z masłem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 11:37
-
Hej,
Natusia, dokładnie, zgadzam sie z Toba. Tez nie ruszam daty porodu. Wyznacznikiem jest u mnie data OM, na prenatalnych sie zmieniła o 5 dni. Wystarczy ze lekarzowi delikatnie zadrży ręka i juz inne wymiary sie piszą.
Co do zawrotów to tez mam czasami, nawet wczoraj, jak mną zakręciło to aż niemiło. Pozniej sie przyznałam mężowi, ale nie powiem, bo sie przestraszyłam.
Poki co najgorsze co teraz przechodzę to zle samopoczucie po jelitowkach. Ból brzucha, gazy, dziwne uczucia w ustach, ból żołądka. Juz mam czarne myśli, ze to cos poważniejszego
Co domruchow, to chyba jeszcze za wcześnie, nawet u tych w drugiej i kolejnej ciąży. To jelita.
100 noga, powtórz badania i bedzie ok.
Miłej soboty -
Ja od kilku dni mam jakby zapalenie ucha. Najpierw ból, że nie mogłam go dotknąć, teraz zatkane jakby miodu było jak w ulu, przytulanie i czasami nawet nie dosłyszę ...
Zawroty głowy też mam i co drugi dzień samopoczucie mam fatalneWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 12:37
-
Hej dziewczyny, chciałam się poradzić co bardziej doświadczonych koleżanek
Chodzi mi o poduszkę do spania na boku - wieczorem, gdy brzuch jest spory, trochę przyznam że zaczyna mnie "ciągnąć" gdy leżę na boku. Myślę o tej poduszce, ale że kosztuje niemało (a jest sporo w internetach głosów z gatunku "zbędny gadżet") chciałam spytać czy macie może zdanie na ten temat?
-
SzaRon ja w poprzednich ciazach zamierzała się na zakup ale ciągle odwlekalam i w końcu nie kupiłam, teraz napewno kupie bo nie wyobrażam sobie znowu zwijania kołdry lub podkładania zwykłych poduszek.Najlepsze są tej firmy motherhood ale można też kupić o połowę tańsze.
A czy któraś z was widziała może na allegro ten detektor tętna z ktg za 250zl? Chce kupić ale nie znalazlam żadnych opinii ale widze ze sporo osób zakupilo.Szaron lubi tę wiadomość
-
Liliaczerwcowa wrote:SzaRon ja w poprzednich ciazach zamierzała się na zakup ale ciągle odwlekalam i w końcu nie kupiłam, teraz napewno kupie bo nie wyobrażam sobie znowu zwijania kołdry lub podkładania zwykłych poduszek.Najlepsze są tej firmy motherhood ale można też kupić o połowę tańsze.
Motherhood ma właśnie jakąś promocję - 111 zł jeszcze jestem w stanie wydać na taką poduchę, ale widziałam tez opcje grubo powyżej 200 zł co chyba jest jakąś przesadąWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 14:18
-
Szaron wrote:Hej dziewczyny, chciałam się poradzić co bardziej doświadczonych koleżanek
Chodzi mi o poduszkę do spania na boku - wieczorem, gdy brzuch jest spory, trochę przyznam że zaczyna mnie "ciągnąć" gdy leżę na boku. Myślę o tej poduszce, ale że kosztuje niemało (a jest sporo w internetach głosów z gatunku "zbędny gadżet") chciałam spytać czy macie może zdanie na ten temat?
Szaron lubi tę wiadomość
Dziewczyny dziś zaczęłam 16 tydzień od jjakiejś godziny boli mnie podbrzusze, jest twarde to ból jest też przy ucisku. Brałam nospe, magnez idalej nic, nie wiem co rrobić... doradźcie czy to normalne, czy czekać, czy jechać na IP ??
Pierwszy raz czuje taki bólGracjanna lubi tę wiadomość