Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A moja śpi w dzień 2-3 godzinki i kładę ja ok 20 spać i śpi całą noc. ..a pomyśleć że jeszcze w sierpniu wisiała mi całą noc na cycku a o łóżeczku nie było mowy.Dobrze ze udało mi się zmotywować bo było by kiepsko z karmieniem w ciazy, lekarz kazał mi odstawić.
A Wy jakie mCie poglądy odnośnie karmienia piersią. ? Czy stawiacie na MM? Ja napewno tym razem nie pozwolę się zniewolic, muszą być jakieś granice jednak,moja corka ponad rok pila tylko piers o butli nie bylo mowy, smoczka tez nie uznawała, nie bylo mowy zebym mogla gdziekolwiek sie ruszyc na dluzej niz 2h a najważniejsze jest odkładanie dziecka do własnego łóżeczka. ..takie moje przemyslenia;)
-
Lilia moj tez tak sypia ale dzisiaj byl bunt. O 14 przestalam walczyc bo potem wiexzorem bedzie cyrk. Karmilam piersia ok 8m. Zalowalam, ze tak krotko. Obawiam sie, ze to wina rozszerzenia diety, a bardziej tego ze on by ciagle cos jadl i na piers sie wypial. Ale jestem jak najbardziej za, i jesli ktos chce dkp to tez nie widze nic w tym zlego chociaz sama planowalam do roku.
-
Wpadłam na chwilę do domu, byłam z koleżanką na zakupach, potem u niej na kawie, teraz lecę po małego, bo podobno zasnął. Jak się ogarnę to pozapraszam i powysyłam przypomnienia jak dziewczyny jeszcze nie dostały zaproszeń
No i oczywiści nadrobię zaległości z całego dnia -
Dziewczyny co do migren to moze cos z tego Wam pomoze? Sama nie miewam, wiec nie testowalam nic, ale jak nic innego nie mozna to zawsze mozna sprobowac tradycyjnych metod. Zwlaszcza imbir wydaje mi sie godny uwagi, bo latwo go zastosowac, a moze cos pomoze.
http://www.aniamaluje.com/2013/06/jak-pozbyc-sie-migren-raz-na-zawsze.html?m=1 -
A co jeśli pracodawca zatrudnia obecnie jedna osobę+ stazystke? Wy tu podajecie duże liczby pracowników z dużych zakładów a oprócz dyrektorki przedszkola jestem ja i stażystka. Nie ma to chyba wpływu na wysokość mojej wypłaty na zwolnieniu jeśli pójdę?
-
Mała Myszka wysłałam Ci zaproszenie,bo tez chce dołączyć do grupy na FB
Ja tez juz po prenatalnych,wyniki niby dobre wszystkie wyszły,ale tak cieżko Pani dr było pobrać wymiaryDzidziuś w ogóle nie chciał współpracować ciagle sie chował,obracał,obraz jakiś taki niewyraźny..hmm nie wiem co o tym myślec.Wiec płci oczywiście nie poznaliśmy.Pani doktor bardzo sie starała zrobiła mi 3 razy usg!
najpierw przez brzuch,pózniej dopochwowe bo miała nadzieje,ze bedzie lepiej widać,no i jeszcze raz próbowała przez brzuch.
W 1 ciąży to ja nigdy tak nie miałam..w 12+6tc poznaliśmy juz płeć i wszystko na każdym usg było ładnie widać,wyraźnie.A chodzę do tej samej ginekolog,wiec i sprzęt ten sam.
Dziwne toteraz pozostaje mi czekac na wyniki Pappa
ataeb, VillemoVilo, Gracjanna, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ezia90 wrote:A co jeśli pracodawca zatrudnia obecnie jedna osobę+ stazystke? Wy tu podajecie duże liczby pracowników z dużych zakładów a oprócz dyrektorki przedszkola jestem ja i stażystka. Nie ma to chyba wpływu na wysokość mojej wypłaty na zwolnieniu jeśli pójdę?
Na wysokość nie ma żadnego wpływu. Średnia z 12 miesięcy. Jeśli pracodawca zatrudnia do 20 osób to kasa przychodzi do Ciebie na konto bezpośrednio z ZUSU, a że to taka cudowna instytucja to różnie jest z terminami tych wpłat. Pensję możesz dostać w kilku wpłatach, a nie całościowo w jednej. Warto sobie założyć takie wirtualne konto w Zusie i śledzić postępy wypłat. Dokładnie nie wiem na czym to polega.
Marutka gratuluje dobrych wieści
Chwilę mnie nie było a tutaj tyle wiadomości na wątku, że chyba muszę zrobić sobie ciepłą herbatkę i nadrobić zaległości. -
Natusia_mamusia wrote:Mała Myszka wysłałam Ci zaproszenie,bo tez chce dołączyć do grupy na FB
Ja tez juz po prenatalnych,wyniki niby dobre wszystkie wyszły,ale tak cieżko Pani dr było pobrać wymiaryDzidziuś w ogóle nie chciał współpracować ciagle sie chował,obracał,obraz jakiś taki niewyraźny..hmm nie wiem co o tym myślec.Wiec płci oczywiście nie poznaliśmy.Pani doktor bardzo sie starała zrobiła mi 3 razy usg!
najpierw przez brzuch,pózniej dopochwowe bo miała nadzieje,ze bedzie lepiej widać,no i jeszcze raz próbowała przez brzuch.
W 1 ciąży to ja nigdy tak nie miałam..w 12+6tc poznaliśmy juz płeć i wszystko na każdym usg było ładnie widać,wyraźnie.A chodzę do tej samej ginekolog,wiec i sprzęt ten sam.
Dziwne toteraz pozostaje mi czekac na wyniki Pappa
Natusia a nie przytyłaś po pierwszej ciąży, bo obraz zależy od ilości tkanki tłuszczowej na brzuchu? Dodatkowo zakłócać badanie mogą olejki lub kosmetyki na bazie olejków stosowane na skórę i kilka dni przed USG powinno się je odstawić.
Dla pocieszenia mój dzieciaczek w ogóle nie chciał współpracować, już nie mówiąc o jakimś odwróceniu się. Doktor stwierdził, że bardzo leniwy maluch mu się trafił, a badanie trwało bardzo długo, przez ten brak współpracy.
Natusia_mamusia lubi tę wiadomość
-
Freska co do przytycia no to wlasnie nie...ważę identycznie jak w 1 ciąży, b.szybko kilogramy,po ciąży zgubiłam...nawet Pani dr sama mowila,ze chociaż jest Pani szczupła to słabo widać,zreszta dopochwowe tez słabo wychodziło.Naprawde juz mi tak mocno ta głowice przykłada ze az czasem zabolało,brzuchem mi troche ruszała..Teraz tak sobie myśle,ze to juz moje 3 usg w tej ciąży i żadne jakością niepowalalo,no ale po pierwszych dwóch wiadomo człowiek cudów sie nie spodziewa,ale teraz juz dało mi to do myślenia..wieczorem dzien wcześniej smarowałam sie kremem przeciw rozstępom z rossmana wiec moze to hmm...?
Pisalyscie tu o ruchach,u mnie dziwna sprawa az sama sobie nie wierze,ale juz raz wydawało mi sie ze czuje a dziś to juz pewna jestem!w dzien to nic nie czuje ale nad ranem jak sie przebudze,jak leżę całkiem na płasko to ewidentnie juz 2 razy czułam takie "wypinanie" siedokładnie znam to uczucie z 1 ciąży
wtedy juz w 18tc na pewno czułam ruchy tak normalnie w dzien tez.
Co do drzemki to mój synek od niedawna chodzi na jedna,niestety tylko 1,5 godz i wtedy cieżko mu dotrwać do wieczora.Zaczynamy go szykować ok.19-30 ale on to juz by poszedł o 19-nastej spac.bo jak go kładziemy to pada jak zabity od razu
AgaSY a Ty masz jakies obawy czy podejrzenia,ze mozesz mieć cc,ze juz sie jej obawiasz i pytasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 20:56
-
@ines.
Biorę dokładnie taki sam zestaw DHA i falvit mama. Nie czuję wielkiej różnicy po nich. Jedynie żelazo mi nie służy, bo zwiększa moje problemy z zaparciami. Zawsze tak miałam po wit.z żelazem, więc to nic nowego dla mnie. Lekarz powiedział, że mogę sobie brać co drugi dzień na zmianę z kwasem foliowym.
@Natusia_mamusia
Też gdzieś czytałam, że lepiej się nie smarować kremem przed usg, ale nie wiem czy to ma duże znaczenie. Zawsze możesz spróbować podejść na usg do innego lekarza. I mi też pani dr mocno przykładała głowicę do brzucha i szturchała, bo maluch był leniwy i nie chciał się obracać.
-
Dziewczyny ja już też jestem po badaniach prenatalnych połączonych z wynikami testu Pappa. Maleństwo rozwija się prawidłowo, wszystko pięknie nam pokazało Oprócz płci Ale na to jeszcze przyjdzie czas. Ryzyko wystąpienia wad genetycznych niewielkie. NT 1,8 widoczna kość nosowa, przepływy ok
Aż nie mogę w to wszystko uwierzyćTak się cieszę, a z drugiej strony boję się żeby niczego nie zapeszyć.
W sumie niczego nie było widać, ale śmiałam się bo nóżkami zasłaniało się więc może to dziewczynka i się wstydziła nam pokazać
No i mam przesunięty termin porodu, bo dzidzia wyszła 6 dni starsza
Więc z góry proszę o PRZENIESIENIE mnie na termin porodu 13.06 !!!!! Ale i tak już usłyszałam, że jak wszystko będzie dobrze to rozwiążemy ciąże już w okolicach 38 tyg Pewnie na początku czerwca 2017żeby nie ryzykować i nie przetrzymywać maleństwa za długo w brzuchu.
Liliaczerwcowa, aaagaaa89, Merida86, ataeb, LaRa, VillemoVilo, Gracjanna, 100noga, małaMyszka lubią tę wiadomość
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt.
.
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r