Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulkaa wrote:A i jeszcze jedno, dostałam wypłatę z pracy nie z zusu, czyli to ZUs przekazuje do mojej pracy za zwolnienia? Zatrudnia ok 1000 osob
Pensje bedziesz dostawala z zakladu pracy i mavierzynski tez. Oni beda sie rozliczali z tego z zusem. Dla mnie to mega plus bo wiem koedy dostane..kropka. lubi tę wiadomość
-
Witam się w 12 tygodniu:)
Jestem dzisiaj jakaś senna i nic mi się nie chce,dobrze za mam cały garnek krupnik dla dziewczyn, dla nas zrobię chyba szybkie spaghetti z tuńczykiem. Jesli chodzi o grupę na FB to ja się zastanawiam bo ja nawet ze zwykłego FB nie korzystam i nie dodaje zdjęć szczególnie dzieci.Ale tez szkoda by było żeby znów forum się podzielilo. Powiem wam ze jak byłam w ciąży to podczytywalam forum lipcowki2015 nie udzielalam się bo dziewczyny juz były zrzyre a był to koniec ciąży i wyobraźcie sobie poszukala tego forum z ciekawości a te dziewczyny cały czas piszą ze sobą na forum a każda z nich jest w kolejnej ciazy lub już urodziła drugiego maluszka.Ale w sumie chodzi o to ze fajnie ze tak się trzymają dlugo i nigdzie się nie przeniosły siedzą cały czas na Belly:)MagM lubi tę wiadomość
-
Ezia,
mój lekarz nie należy do wylewnych... ja za to jestem gadułą i staram się dużo z niego wyciągać. Po badaniu gin na samolocie usłyszałam tylko: wszystko ładnie rośnie... Robiąc USG najczęściej mierzy tylko długość, mówi że serduszko ładnie bije, ale nie miałam ani razu mierzonego tętna dziecka...
Na USG tym prenatalnym oprócz NT, noska i CRL pokazywał też kończyny, a o zawartość brzuszka sama dopytywalam-wtedy pokazał narządy wew.
Myślę, że co lekarz to inny sposób komunikacji... gdyby było coś nie tak to musi powiedzieć i ewentualnie pokierować dalej, więc póki patrzy spokojnie w monitor -jest wszystko okEzia90 lubi tę wiadomość
-
Totoja wrote:Pensje bedziesz dostawala z zakladu pracy i mavierzynski tez. Oni beda sie rozliczali z tego z zusem. Dla mnie to mega plus bo wiem koedy dostane.
-
Oj nie wiem czy macie racje dziewczyny. Mój zakład pracy zatrudnia ~ 250 osób i wypłaty koleżankom robił ZUS i dostawały chyba ostatniego dnia miesiąca
. Mi też teraz kadrowa powiedziała, że jak pójdę na L4 to po 33 dniach moją wypłatę przejmie ZUS.
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
AgaSY wrote:Oj nie wiem czy macie racje dziewczyny. Mój zakład pracy zatrudnia ~ 250 osób i wypłaty koleżankom robił ZUS i dostawały chyba ostatniego dnia miesiąca
. Mi też teraz kadrowa powiedziała, że jak pójdę na L4 to po 33 dniach moją wypłatę przejmie ZUS.
To zalezy jak to rozumiec. Po 33 dniach przechodzi na zus ale przy takiej liczbie pracownikow dalej idzie to przez pravodawce. Pracodawca sam sie rozlicza z zusem. Od stycznia 2015 jestem na l4 i mavierzynskim i nigdy nie mialam inaczej.
-
Dziewczyny jedziemy na badania prenatalne Trzymajcie za nas kciuki Boje sie bardzo Trzęsą mi sie rece,stres na maxa
19Biedroneczka91, Marutka, Milk@, Ezia90, małaMyszka lubią tę wiadomość
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt.
.
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r -
Mój lekarz też mało gada:) jak go pytam czy jest ok, to mi mówi, ze jesli cos by go zaniepokoilo, to by mi powiedzial:):)chociaż w tej ciąży wie jak bardzo sie boje, to stara sie mnie zawsze zostawiac z duża ilością dobrych wieści:*
annamaria83 wrote:Dziewczyny jedziemy na badania prenatalne Trzymajcie za nas kciuki Boje sie bardzo Trzęsą mi sie rece,stres na maxa
annamaria83 lubi tę wiadomość
Dziewczyny chyba migrena mnie dopadła:(
tak mnie strasznie boli głowa ze coś strasznego:( aż mi niedobrze:( Co gorsza boli mnie w miejscu zatok aż na oczy mi promieniuje:( nie wiem co ze sobą począć
wzięłam narazie połówkę paracetamolu póki co. Nie wiem jak na wytrzymam w robocie jeszcze prawie dwie godziny
-
Liliaczerwcowa wrote:Ezia ja mam migreny prawie codziennie, u mnie to tez jest kwestia nadciśnienia. Skontroluj sobie cisnienie.Ja niestety jadę na paracetamolu od początku ciąży