X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • małamigotka Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej nocy Wam życzę a ja uciekam smażyć racuszki z jabłkiem dla męża na kolację.

hchyyx8dax6r5i5c.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra jest grupa na fb :D
    Która chce niech napisze mi na priv to będę wysyłać zaproszenia:-)

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teraz lekarz pierwszy raz nie kazal sie wstrzymywac z <3 ale czuje ze teraz to ja sie bede bala. No ale kiedys trzeba... Ochota jest bo juz sny mam takie ze no:)

Merida86 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale Wy tu od rana nadrukowałyście wow!! Myślałam, że nie dojde do końca.
    Jak juz rano mowiłam dzis miałam prenatalne. Wszystkie wymiary prawidłowe. Serce pięknie bije,pęcherz ok, kręgosłup ładny...był problem ze zmierzeniem NT pani zaczepiała malucha by sie ruszył a on na zlosc nie chcial az musiała zajrzec przez pochwe i to przy moim partnerze ;) tez nie dała rady wiec kazała przejśc sie zrobić siku zjadłam czekoladkę. Małeństwo ruchliwe ale nie chcialo sie ustaeić tak jak ona potrzebowała :) ciągle machało nogami i rączkami...;) mowiła ze to zbyt szybko na płeć i żeby do końca sie nie sugerować ale ona raczej widzi wargi sromowe...zobaczymy ;) moj partner zafascynowany widokami...Pani mowiła ze na usg wszystko ok więc test pappa nie jest konieczny ale to nasza decyzja noni my oczywiście chcieliśmy także za ponad tydz mają byc wyniki. Tylko jednego nie rozumiem ona mi nie podawała jaka jest możliwośc trisomi w sensie nie podawała żadnego stosunku w stylu 1:300 czy inne...
    To badanie mnie uspokoiło i moze wreszcie zacznę się cieszyć ciążą i czytać mohe dwa mikołajkowe prezenty " ciężarówką przez 9 miesięcy" od przyjaciółki oraz "w oczekiwaniu na dziecko" od rodziców ;) mam nadzieje ze teraz juz bedzie tylko dobrze. A tym ktore wizytowały to gratuluje i cieszę się z dobrych wyników...a teraz pora spać bo z nerwów przed wizytą ostatnią noc słabo spałam. Dobranocki :*

małaMyszka, Totoja, Gracjanna, LaRa, ines., Zoja, annamaria83, makatka, 100noga lubią tę wiadomość

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Nikki. Fajnie że wszystko dobrze.
    U nas zycie intymne to klapa. Na początku sie balismy, potem plamilam i byl zakaz od lekarza. Potem leczylam infekcje i tez nie moglismy. A teraz jakbysmy mogli to zwyczajnie oboje nie mamy ochoty. Ja to rozumiem. Ale mąż. .. Jakoś wcale nie ma ochoty. I trochę mnie to martwi.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    No dobra jest grupa na fb :D
    Która chce niech napisze mi na priv to będę wysyłać zaproszenia:-)

Zaprosiłam do przyjaciółek bo nie da się napisać wiadomości;p

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prześlijcie mi wiadomość z mailem z profilu fb

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 09:49

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki super wiadomosci.

Sandri ja juz tez nie mam tyle ochoty co kiedys, ale mam wiec sobie nie zaluje. Jak juz mam sny to znak, ze chlop nie spelnia swoich obowiazkow malzenskich i musi to nsprawic :-)

Witam sie w nowym dniu.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, ale jeszcze idę w kimono

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto chce dołączyć do grupy na fb (bedzie latwiej dzielic sie fotami itp) niech wyśle zaproszenie do znajomych do MalejMyszki, ona dalej powie co i jak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 07:24

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduję się po swoich prenatalnych - dzieciaczek idealnie zdrowy, wyniki podręcznikowe - moje też.
    Tak czy inaczej pobrali mi wcześniej krew do Pappa, ale lekarz po fakcie stwierdził że w sumie nie było potrzeby... ;)

No i na 80-90% chłopak :) Co zresztą przeczuwałam od początku, a mąż podskoczył pod sufit na te wieści. Przyspieszył mi trochę termin - jestem od dziś w 13 tyg. ciąży więc oficjalnie zaczynam drugi trymestr.

Gracjanna, Totoja, Marutka, Merida86, ataeb, ines., syringe, małamigotka, małaMyszka, .kropka., Zoja, annamaria83, makatka, 100noga lubią tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron super. Kolejny chlopak :-)

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Sulimirka Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida86 wrote:
    T
    Ale chyba najważniejsze, ze w końcu został poruszony temat SEKSU W CIĄŻY.
    Nurtuje mnie on od pewnego czasu...

U nas niestety temat jeszcze nie zaistniał w aktywnej formie, na razie o tym rozmawiamy...
    Pierwsze tygodnie oboje byliśmy wydygani, ze zaszkodzimy małej ciąży. Obecnie- w 14 tyg jest już raczej bezpiecznie (w mojej głowie tez) ale Mąż ma pewne opory...

Jak tam u Was?

Pomocy!!! Jak po takiej przerwie mamy się przemóc i bez większego stresu wskoczyć do łóżka???

Merida, ja od początku ciąży kochałam się z partnerem w miarę regularnie. Jak pod koniec października dostałam plamienia to był zakaz do póki kosmówka się nie przyklei. A teraz to tak zdarzyło nam się, bardzo spokojnie, bo ja się trochę obawiałam. Partner nie ma jakoś specjalnie obiekcji, kumpela mi mówiła, że jej mąż się wycofał jak już brzuch był widoczny i czuł ruchy dziecka, musiał się oswoić przez jakiś czas.

Powiem tak, na pewno musi być wszytko ok z ciążą i ty musisz się czuć dobrze, bo robienie czegoś na siłę, to jest zupełnie bez sensu, bo to zero przyjemności i już lepiej się poprzytulać :)

Merida86 lubi tę wiadomość

• Marutka Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron gratuluje wizyty :)

• Merida86 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście!!!
    Dzięki za szczerość i rady :)
    Wczoraj wieczorem mój Mąż spytał "Czy jutro lub w sobotę będę Ci mógł posmarować brzuch?"
    Także pewnie coś się z tego miłego wykroi :P

Miłego dnia, udanych wizyt,
    ja dziś mam aktywne przedpołudnie, a po obiedzie nadrabiam posty ;)

Sulimirka, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5sdf9h28k60y12.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff ledwo Was nadrobiłam, ale jako, że mózg kalafiora nie jestem w stanie się odnieść właściwie do niczego :D

gratuluję wszystkim wizyt, superowo, że u wszystkich ok :)

ja też nie mogę doczekać się wiadomości o płci, mam nadzieje 30.12 się dowiedzieć. nie ma to większego znaczenia, ale dla samej wiedzy bym już chciała. na początku miałam przeczucie graniczące z pewnością, że syn, a teraz mam takie problemy z cerą, okrutne wypryski a nigdy nie miałam trądzika, że zaczynam myśleć a może córa? ponoć dziewczynki odbierają urodę... cierpliwość nie jest moją mocną stroną :D

a co do witamin, zaczęłam brać DHA i falvit mama, czy to możliwe, że się po tym źle czuje? czy któraś z was źle się czuła po witaminach?

miłego dnia wszystkim, ja mam dziś dużo pracy więc pewnie mnie już diś nie będzie :)

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron wrote:
    Hej, melduję się po swoich prenatalnych - dzieciaczek idealnie zdrowy, wyniki podręcznikowe - moje też.
    Tak czy inaczej pobrali mi wcześniej krew do Pappa, ale lekarz po fakcie stwierdził że w sumie nie było potrzeby... ;)

No i na 80-90% chłopak :) Co zresztą przeczuwałam od początku, a mąż podskoczył pod sufit na te wieści. Przyspieszył mi trochę termin - jestem od dziś w 13 tyg. ciąży więc oficjalnie zaczynam drugi trymestr.
    Super że u ciebie także wszystko dobrze na badaniach Ja też już trochę odetchnęłam bo miałam wczoraj i tak samo jak ty wszystko u mnie było dobrze pani doktor mówiła że w sumie test Pappa nie jest taki potrzebny ale my z partnerem woleliśmy mieć pewność i oddałam krew... mój dzieciaczek też jakoś szybko rośnie i wyprzedził o 2 dni termin z miesiączki ale ja miałam później owulację więc wiem że tak naprawdę Maluszek jest większy chyba o 4 dni...

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane:)
    A ja znowu niezadowolona z wczorajszej wizyty BO ani razu nie usłyszałam od lekarza "wszystko dobrze, ciąża rozwija się prawidłowo"itp a więc sama pytam : Panie doktorze, proszę mi powiedzieć, czy wszystko jest dobrze? A on na to wgapiony spokojnym wzrokiem w ekran usg:" wie Pani, czy WSZYSTKO to nie wiem.." zrozumiałam go w ten sposób ze nie jest duchem świętym i na tym etapie jest za wcześnie by ze stu procentową.pewnością powiedzieć że wszystko gra. Wkurzylo mnie to bo przecież Wy jakoś wracajcie z takimi informacjami. Wasi lekarze mówią wam takie rzeczy typu " wszystko dobrze" ...
    Muszę prywatnie jednorazowo podjechać sobie do kogoś innego żeby coś więcej się dowiedzieć

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kolejną wizytę 27.12 :) to będzie 17 tydzień, może uda się podejrzeć płeć, choć gin powiedziała, że dopiero w połowie, czyli w styczniu :(. Więc pewnie dowiem się na USG połówkowym :).

A co do współżycia my wstrzymaliśmy się kompletnie od testu czyli 5 tc aż do 10 tc ze strachu przed kolejnym poronieniem. Potem lekarka powiedziała, że nie widzi żadnych przeciwwskazań i udało nam się przełamać :). Od tego czasu kochamy się regularnie, chociaż moglibyśmy cały czas, bo moje libido jest wysokie jak chyba jeszcze nigdy, ale mąż ma opory ;).

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane
    Wstalam dzis z bólem glowy
    Eh
    Lena nadal chora , leczymy sie dalej

Odliczam dni do prenatalnych jeszcze 11 ;p

Gratuluję udanych wizyt !

Zoja lubi tę wiadomość

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ