Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Liliaczerwcowa wrote:A myślisz ze ten cukier u mnie na czczo 95,5 to powód do obaw? Dodam że krew miałam pobierana 14h po ostatnim posiłku.
Wiesz co norma labo jest do 99 a dla kobiet ciezarnych niby do 92. Ja bym sie nie stresowala ale tez mozesz pezy okazji zrobic jeszcze raz. Wiem po sobie, ze jesli jest wysoki to ptaktyxznie zawsze. Jak teraz bedzie ok to luzik.
-
Hej Drogie Mamuśki
Jutro zaczynam 16 tc (15t1d) czy jest możliwe że jak przyłożę rękę do brzucha i na chwilę wstrzymam oddech skupiając się na brzuchu to odczuwam delikatne "muśnięcia" w brzuszku czy to raczej za wcześnie i to jelita pracujące ?
Dodam że to moja 1 ciąża, maluch jest o 2 tygodnie starszy termin na 2.06Marutka lubi tę wiadomość
-
Merida86 wrote:Aleeee fajnie
Nie podejrzeliscie płci?
Ja biorę Doppel Herz mama premium. Też mam 2 kapsulki: brązowa do obiadu, żółta do kolacji. Łączna dawka DHA to 600mg, lekarze zalecają ponoć minimum 500mg dziennie (tak słyszałem od sasiadki- młodej mamy)
Co do kwasu foliowego to mi lekarz powiedział że można odstawić dodatkowe tabsy bo w suplemencie mam 0.4mg i to aż nadto... -
Totoja wrote:Wiesz co norma labo jest do 99 a dla kobiet ciezarnych niby do 92. Ja bym sie nie stresowala ale tez mozesz pezy okazji zrobic jeszcze raz. Wiem po sobie, ze jesli jest wysoki to ptaktyxznie zawsze. Jak teraz bedzie ok to luzik.
Robiłam drugi raz I wynik był 90.Poczekam co powie lekarz na wizycie.
-
Totoja wrote:Magm to mnie zaskoczylas. Na komplikacjach jest caly temat o cukrzycy mozesz sobie poczytac co dziewczyny probowaly.
Jak dla mnie temat cukrzycy, to w ogóle istna zagadkajak widać, to co dozwolone sprawdza się u mnie w połowie tylko.
Dziękuję, zajrzę tam na pewno
Ja też nie miałam żadnych objawów. Tylko wyszedł mi cukier w zwykłej glukozie, więc od razu dostałam skierowanie na krzywą.
Nie wiem, jak to u Was jest, ale u mnie ciężarne są kierowane do diabetologa jak mają cukier 91, bo do 90 jest norma.
Wszystko się okaże na wizycie, tak że spokojnie -
A ja mimo tego ze schudlam 3 kilo, wskoczylam juz w spodnie ciazowe. Wygodnie mi, nic mnie nie gniecie:) a i tak nikt nie widzi ze to ciazowe:)
Ezia90 wrote:O no to to samo, dopel herz mama premium. Ale nie wiesz czemu tam pisze ze na miesiąc stosowania? Chodzi o to żeby przestrzegać 2dziennie i nie rozciągać czasu brania na ponad miesiąc a bo kiedyś się zapomniało i mi zostało? Chyba o to chodzi bo przecież jak skończymy brać to opakowanie to następny miesiąc też trzeba...
Suplement można brać do konca ciąży a nawet dłużej, piszą też o karmieniu
Jak raz na kilka dni się zagapimy z 1 kapsulką to przecież nic się nie stanie
Ja biorę od tygodnia, wczoraj i dziś odbilo mi się 2x rybą... średnio to przyjemne, mam nadzieję ze minie.
-
Cześć Dziewczyny! Cieszę się, że macie dobre wieści z usg. Każdej z osobna gratuluje i bez przesady z tą geriatrią po 30-stce. Ja tam się nie czuje aż tak staro;)
My też wczoraj mieliśmy usg prenatalne. Cały wieczór byłam tak podekscytowana, że nie miałam już siły tu zaglądać. Dzidzia była bardzo spokojna i leniwie się poruszała, więc mierzenie poszło szybko. Pani Doktor parę razy szturchała maluszka i kazała mi kaszleć, ale ten w proteście, że mu przeszkadzamy obrócił się tyłkiem, pokazując przy tym piękny kręgosłup:) Wszystkie wyniki w normie. Dzidzia ma już ponad 7cm i z usg wychodzi nam już 13t3d. Co w sumie zgadza się, z moimi wyliczeniami terminu poczęcia:) Czekamy jeszcze na wyniki testu PAPP-a i wtedy będziemy mieli komplet wyników.
Dostaliśmy też kilka fotek 3D. Dzidzia wygląda na nich jak mały kosmita:) Rozpływam się zwłaszcza nad jednym zdjęciem, na którym widać maleńkie uszko:)
PS. Bardzo możliwe, że to będzie chłopak:DLiliaczerwcowa, Merida86, Totoja, Marutka, małaMyszka, Gracjanna, ines., Zoja, 100noga lubią tę wiadomość