X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za grupa na fb ! :) bo muszę Wam pokazać usg w 3d hihih :D

• Totoja Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    A myślisz ze ten cukier u mnie na czczo 95,5 to powód do obaw? Dodam że krew miałam pobierana 14h po ostatnim posiłku.

Wiesz co norma labo jest do 99 a dla kobiet ciezarnych niby do 92. Ja bym sie nie stresowala ale tez mozesz pezy okazji zrobic jeszcze raz. Wiem po sobie, ze jesli jest wysoki to ptaktyxznie zawsze. Jak teraz bedzie ok to luzik.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Aga2901 Nowa

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Drogie Mamuśki
    Jutro zaczynam 16 tc (15t1d) czy jest możliwe że jak przyłożę rękę do brzucha i na chwilę wstrzymam oddech skupiając się na brzuchu to odczuwam delikatne "muśnięcia" w brzuszku czy to raczej za wcześnie i to jelita pracujące ?

Dodam że to moja 1 ciąża, maluch jest o 2 tygodnie starszy termin na 2.06

Marutka lubi tę wiadomość

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida86 wrote:
    Aleeee fajnie :)
    Nie podejrzeliscie płci?

Ja biorę Doppel Herz mama premium. Też mam 2 kapsulki: brązowa do obiadu, żółta do kolacji. Łączna dawka DHA to 600mg, lekarze zalecają ponoć minimum 500mg dziennie (tak słyszałem od sasiadki- młodej mamy)
    Co do kwasu foliowego to mi lekarz powiedział że można odstawić dodatkowe tabsy bo w suplemencie mam 0.4mg i to aż nadto... ;)
    O no to to samo, dopel herz mama premium. Ale nie wiesz czemu tam pisze ze na miesiąc stosowania? Chodzi o to żeby przestrzegać 2dziennie i nie rozciągać czasu brania na ponad miesiąc a bo kiedyś się zapomniało i mi zostało? Chyba o to chodzi bo przecież jak skończymy brać to opakowanie to następny miesiąc też trzeba...:)

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam vitaminer czy cus takiego z dha

małamigotka lubi tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Wiesz co norma labo jest do 99 a dla kobiet ciezarnych niby do 92. Ja bym sie nie stresowala ale tez mozesz pezy okazji zrobic jeszcze raz. Wiem po sobie, ze jesli jest wysoki to ptaktyxznie zawsze. Jak teraz bedzie ok to luzik.

Robiłam drugi raz I wynik był 90.Poczekam co powie lekarz na wizycie.

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bardzo mozliwe tym bardziej ze maluch jest starszy. Ma juz pewnie z kilkanascie cm.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja a Ty kiedy masz kolejna wizytę?

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Aga2901 Nowa

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Aga bardzo mozliwe tym bardziej ze maluch jest starszy. Ma juz pewnie z kilkanascie cm.

1.12 miał 8 cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 18:39

• MagM Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Magm to mnie zaskoczylas. Na komplikacjach jest caly temat o cukrzycy mozesz sobie poczytac co dziewczyny probowaly.
    Sama siebie zaskakuje... Pani dietetyk, która jest u diabetologa mówiła, że jajko mogę spokojnie 2-3 razy w tygodniu, a tu jednak nic z tego.
    Jak dla mnie temat cukrzycy, to w ogóle istna zagadka :) jak widać, to co dozwolone sprawdza się u mnie w połowie tylko.
    Dziękuję, zajrzę tam na pewno :)

Ja też nie miałam żadnych objawów. Tylko wyszedł mi cukier w zwykłej glukozie, więc od razu dostałam skierowanie na krzywą.
    Nie wiem, jak to u Was jest, ale u mnie ciężarne są kierowane do diabetologa jak mają cukier 91, bo do 90 jest norma.
    Wszystko się okaże na wizycie, tak że spokojnie :)

• Milk@ Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L8lia czerwczowa.ja się wczoraj najadłam dużo słodkiego i czułan ruchy malucha.ale tak w ciagu dnia jak się nie skupiam,to nie czuję.
    W poprzedniej ciąży czułam od 18tc.

Ja jeszcze nie chodzę w ciążowych.jeszcze mieszczę się w swoje sprzed ciąży.

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mimo tego ze schudlam 3 kilo, wskoczylam juz w spodnie ciazowe. Wygodnie mi, nic mnie nie gniecie:) a i tak nikt nie widzi ze to ciazowe:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha,i jak w poprzedniej ciąży miałam cukier 93,to mjie lekarz wysłał na krzywą cukrową,bo powiedział,że to już dużo.

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk i co wyszła Ci cukrzyca po obciążeniu?

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Totoja a Ty kiedy masz kolejna wizytę?

Usg 17 nie wyjde jak nie zobacze malej/go w rozkroku :-)
    Pod koniec roku gina
    A na poczatku roku diabo

Merida86 lubi tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba od 13t1d jest 2 trymestr.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa na szczęście nie.ale i tak musiałam robić drugą krzywą,wtedy kiedy przypada z urzędu wszystkim ciężarnym (na szczęście też wyszła ok)

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    O no to to samo, dopel herz mama premium. Ale nie wiesz czemu tam pisze ze na miesiąc stosowania? Chodzi o to żeby przestrzegać 2dziennie i nie rozciągać czasu brania na ponad miesiąc a bo kiedyś się zapomniało i mi zostało? Chyba o to chodzi bo przecież jak skończymy brać to opakowanie to następny miesiąc też trzeba...:)
    Ezia90, w opakowaniu jest 30 kapsułek brązowych i 30 żółtych, a że łyka się obydwie w ciągu dnia to napisali że paczka starczy na miesiąc...
    Suplement można brać do konca ciąży a nawet dłużej, piszą też o karmieniu ;)
    Jak raz na kilka dni się zagapimy z 1 kapsulką to przecież nic się nie stanie ;)
    Ja biorę od tygodnia, wczoraj i dziś odbilo mi się 2x rybą... średnio to przyjemne, mam nadzieję ze minie.

km5sdf9h28k60y12.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego nie lubie jak sie odbija. Mega mi sie odbijaly w tamtej ciazy ktores. No i przy katmieniu glownie zalecaja dha.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Cieszę się, że macie dobre wieści z usg. Każdej z osobna gratuluje i bez przesady z tą geriatrią po 30-stce. Ja tam się nie czuje aż tak staro;)

My też wczoraj mieliśmy usg prenatalne. Cały wieczór byłam tak podekscytowana, że nie miałam już siły tu zaglądać. Dzidzia była bardzo spokojna i leniwie się poruszała, więc mierzenie poszło szybko. Pani Doktor parę razy szturchała maluszka i kazała mi kaszleć, ale ten w proteście, że mu przeszkadzamy obrócił się tyłkiem, pokazując przy tym piękny kręgosłup:) Wszystkie wyniki w normie. Dzidzia ma już ponad 7cm i z usg wychodzi nam już 13t3d. Co w sumie zgadza się, z moimi wyliczeniami terminu poczęcia:) Czekamy jeszcze na wyniki testu PAPP-a i wtedy będziemy mieli komplet wyników.

Dostaliśmy też kilka fotek 3D. Dzidzia wygląda na nich jak mały kosmita:) Rozpływam się zwłaszcza nad jednym zdjęciem, na którym widać maleńkie uszko:)

PS. Bardzo możliwe, że to będzie chłopak:D

Liliaczerwcowa, Merida86, Totoja, Marutka, małaMyszka, Gracjanna, ines., Zoja, 100noga lubią tę wiadomość

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ