X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    Chyba 2dni mnie tu nie było, ale już Was nadrobiłam :)
    Od wczoraj siedzę na L4, dostałam na 3 tyg "żeby odpocząć"

Tak się zastanawiam, czy gin potwierdził już Wam płeć, która wyszła na prenatalnych? Kiedy "zwykły" gin najwcześniej potwierdza? My mamy na 70% dziewczynkę I już mnie nosi żeby kupować ubranka :D powstrzymuję się jeszcze do potwierdzenia płci przez lekarza prowadzącego, oby zrobił to szybko ;)
    Mi się nie udało z wizytą przed świętami, bo gin na urlop poszła, także 27.12 pewnie mi już powie ;-)

.kropka. lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Sulimirka Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Nie boicie się jeść miękkich serów jak mozarella?

Ja jem unikam tylko pleśniowych. Poza zwykłym żółtym to w sumie wszystkie inne jem już zapieczone więc nawet jakby coś było to ponoć termiczna obróbka robi swoje.

https://parenting.pl/portal/9-rodzajow-serow-ktore-mozesz-bezpiecznie-jesc-w-ciazy

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilia, a ja sama wybralam imiona i dla chlopca i dziewczynki. Jakos nie ufam gustom męża . Jeszcze forsuje moje zdanie bo on oczywiście tez chcial miec udzial w wyborze. Ale niestety nie dam mu tej satysfakcji.
    Ja dwa razy czulam smyranie w dole brzucha ale nie wmawiam sobie ze to ruchy dziecka. Czulabym się chyba jak nienormalna wierząc w to ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 13:41

w4sqs65ge24sefoo.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja to masakra. Od 2tygodni chodze w legginsach ciazowych. Wszystko mnie gniotlo. A to tez moja 1 ciąża. I jestem szczupła. Brzuch wyglada bardzo ciazowo. Az mi wstyd ze tak szybko. Ja wiem ze to wzdecia i efekt jedzenia. Jem wiecej, czesciej i głównie wieczorami jak nigdy przedtem. Ale mezowi wmawiam ze to macica i wody plodowe :D Bo ostatnio marudzil ze przytylam bo sobie pozwalam za duzo.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży ruchy czułam od 18 tygodnia, w tej na razie nie próbuje nawet poczuć.

Krupnik bym zjadła ale nie potrafię zrobić takiego mega dobrego, z resztą mój M raczej za zupami nie przepada.

Groszku z zazdrości polazlam do sklepu i kupiłam sobie paluszki rybne :)

Ja już dawno w razciagliwe wskoczylam bo mimo że jestem "puchata" szybko zaczęły mnie uciekać dżinsy.

Mozarella to jeden z moich ulubionych serów, nie wyobrażam sobie z niego zrezygnować. Z resztą ja z tych co wolą nabiał niż wedline.

201706107251.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc , wrocilam z wizyty , dzidzia ma sie dobrze , ma juz 4,43 cm , widziałam jak sobie wkłada paluszek do buzi , pozniej slyszlaam serduszko , cudowne uczucie :)
    Następna wizyta juz za dwa tygodnie pobprenatalnych.

kania901, Ulkaa, AgaSY, Totoja, 19Biedroneczka91, Gracjanna, małamigotka, Liliaczerwcowa, .kropka., małaMyszka, LaRa, VillemoVilo, makatka, Marutka, ines., 100noga lubią tę wiadomość

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratki z udanej wizyty:)

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mogę wam coś podpowiedzieć odnośnie wypłat z l4, wystarczy sobie założyć w zusie portal PUE potem można się tam logować i sprawdzac terminy wypłat zasiłków nawet kwotę. A przy macierzynskim jest z góry lista na cały rok z datami i kwotami :)Naprawdę świetne udogodnienie, nie trzeba gdybać tylko loguje się i wiesz na czym stoisz:)

.kropka., Merida86 lubią tę wiadomość

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z dziewczyn zamierza się na kupno wózka rok po roku? ja poprzednim razem Zrezygnowałam po namowach męża, ale był to błąd i żałuję do dziś. Uziemions byłam w domu lub skazana na pchanie wózka z dzieckiem na ręku, z reguły nie odchodzilam od domu na 100 metrów lub siedzialam w ogrodzie.

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Jeśli mogę wam coś podpowiedzieć odnośnie wypłat z l4, wystarczy sobie założyć w zusie portal PUE potem można się tam logować i sprawdzac terminy wypłat zasiłków nawet kwotę. A przy macierzynskim jest z góry lista na cały rok z datami i kwotami :)Naprawdę świetne udogodnienie, nie trzeba gdybać tylko loguje się i wiesz na czym stoisz:)
    a to nie jest tak, że w przypadku dużych zakładów pracy i tak wypłaca zakład, który rozlicza się z ZUS? Gdzieś w internecie tak przeczytałam, ale nie jestem pewna tej informacji..

właśnie otrzymałam wyniki z PAPPA i USG z pełnym opisem wyników :) ryzyko mamy bardzo malutkie (około 1:20000 dla wszystkich trzech trisomii).

co do płci, wizytę mam na 2.01, mam nadzieję, że już się dowiemy czy to dziewczynka czy jednak coś jej jeszcze wyrosło :D

ataeb, makatka, Marutka, 100noga lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Czy któraś z dziewczyn zamierza się na kupno wózka rok po roku? ja poprzednim razem Zrezygnowałam po namowach męża, ale był to błąd i żałuję do dziś. Uziemions byłam w domu lub skazana na pchanie wózka z dzieckiem na ręku, z reguły nie odchodzilam od domu na 100 metrów lub siedzialam w ogrodzie.
    Z ciekawości poszukałam używanego, ale tak sobie myślę, czy to nie będzie zbędny wydatek?
    Planuję kupić chustę kółkową, bo wyjście na 5 min z psem to będzie mega wyczyn w czerwcu i wątpię, że będzie mi się chciało szykować wózek... na dłuższy spacer pewnie będę wychodzić z mężem, a Sebastian już do wózka trochę niechętnie wsiada.. no nie wiem muszę o tym pomyśleć

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co jeśli chodzi o zakład pracy to przynajmniej u mnie jak pracowałam wcześniej w dużej firmie (bo teraz prowadzę jednostkowa DG)to dostawałam zasiłek razem z wypłata, jak to jest teraz nie wiem, ale napewno warto sobie to PUE założyć.

.kropka. lubi tę wiadomość

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza tez juz była niechętnie do wózka jak w ciazy byłam, a potem jak przyszło żebym gdzieś szła sama z dwójką to słyszy jak żółwie, mąż mi też mówił ze razem będziemy chodzic a byliśmy może z 15 razy na spacerze razem nie licząc wyjść do kościoła. Nowy to spory wydatek, ale używane można kupić w przystępnej cenie.No i to też zależy jakie kto ma potrzeby.

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie:) Dzidzi ma 8cm:) serdusio pięknie bije,ale plci Maluszek jeszcze nie chce ujawnić:) spal sobie w najlepsze ze zlaczonymi nozkami. Uczy rodzicow cierpliwosci:)

kania901, Liliaczerwcowa, .kropka., małamigotka, małaMyszka, Merida86, LILITH.P, LaRa, Gracjanna, ataeb, VillemoVilo, Ulkaa, makatka, Marutka, ines., 100noga lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnej udanej wizyty!Maluch juz duży!

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasi lekarze mają na usg tryb 3D? Musze mojego podpytać bo widziałam ze ma nowe usg:)

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Czy wasi lekarze mają na usg tryb 3D? Musze mojego podpytać bo widziałam ze ma nowe usg:)
    mój niestety nie ma. w przychodni gdzie robiłam prenatalne mają 3 i 4D - koszt zrobienia takiego usg to 200zł (chyba się nie zdecyduję)

• MagM Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    A kiedy jadasz nabial? Rano jeat niewskazany. Buraki i ziemniaki podnasza bardzo cukier. Sprobuj kiszonek: kapusty i ogorkow one dzialaja cuda. Polexam ryz pelnozuaenisty uncle bens gotuje sie do 15 min i jest pyszny. I jajka dzialaja cuda. Jajecznica i na twardo. Ja np wiem ze moge jesc majonez kielecki (troszke).
    Nabiał jem na kolację. Ogórki kiszone też mi podnoszą cukier. Kapusta jest ok :) Od zawsze jem ryż brązowy, ale za to po jajku mam cukier 130, bo już próbowałam.
    Tak, że każdy organizm jest inny i potrzebuje zupełnie czegoś innego :)
    małaMyszka mnie nie ma, termin mam na 29.06 :)
    sandri_1 wrote:
    Prenatalne mam 14.grudnia.
    To mamy w ten sam dzień ;)
    Totoja wrote:
    MagM jak dzisiaj cukry???
    Ja dzisiaj jestem bez drugiego śniadania, bo miałam dentystę. Ale wczoraj i dzisiaj oprócz tego na czczo wszystko dobrze, bez wykroczeń :) dziękuję, że pytasz :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka gratulacje :) dzidzia już spora i najważniejsze, że wszystko dobrze! :)

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś wizytuje:) właśnie czekam w kolejce:)

Totoja, 19Biedroneczka91, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ