X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    Chyba 2dni mnie tu nie było, ale już Was nadrobiłam :)
    Od wczoraj siedzę na L4, dostałam na 3 tyg "żeby odpocząć"

Tak się zastanawiam, czy gin potwierdził już Wam płeć, która wyszła na prenatalnych? Kiedy "zwykły" gin najwcześniej potwierdza? My mamy na 70% dziewczynkę I już mnie nosi żeby kupować ubranka :D powstrzymuję się jeszcze do potwierdzenia płci przez lekarza prowadzącego, oby zrobił to szybko ;)
    Mi się nie udało z wizytą przed świętami, bo gin na urlop poszła, także 27.12 pewnie mi już powie ;-)

.kropka. lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Sulimirka Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Nie boicie się jeść miękkich serów jak mozarella?

Ja jem unikam tylko pleśniowych. Poza zwykłym żółtym to w sumie wszystkie inne jem już zapieczone więc nawet jakby coś było to ponoć termiczna obróbka robi swoje.

https://parenting.pl/portal/9-rodzajow-serow-ktore-mozesz-bezpiecznie-jesc-w-ciazy

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilia, a ja sama wybralam imiona i dla chlopca i dziewczynki. Jakos nie ufam gustom męża . Jeszcze forsuje moje zdanie bo on oczywiście tez chcial miec udzial w wyborze. Ale niestety nie dam mu tej satysfakcji.
    Ja dwa razy czulam smyranie w dole brzucha ale nie wmawiam sobie ze to ruchy dziecka. Czulabym się chyba jak nienormalna wierząc w to ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 13:41

w4sqs65ge24sefoo.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja to masakra. Od 2tygodni chodze w legginsach ciazowych. Wszystko mnie gniotlo. A to tez moja 1 ciąża. I jestem szczupła. Brzuch wyglada bardzo ciazowo. Az mi wstyd ze tak szybko. Ja wiem ze to wzdecia i efekt jedzenia. Jem wiecej, czesciej i głównie wieczorami jak nigdy przedtem. Ale mezowi wmawiam ze to macica i wody plodowe :D Bo ostatnio marudzil ze przytylam bo sobie pozwalam za duzo.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży ruchy czułam od 18 tygodnia, w tej na razie nie próbuje nawet poczuć.

Krupnik bym zjadła ale nie potrafię zrobić takiego mega dobrego, z resztą mój M raczej za zupami nie przepada.

Groszku z zazdrości polazlam do sklepu i kupiłam sobie paluszki rybne :)

Ja już dawno w razciagliwe wskoczylam bo mimo że jestem "puchata" szybko zaczęły mnie uciekać dżinsy.

Mozarella to jeden z moich ulubionych serów, nie wyobrażam sobie z niego zrezygnować. Z resztą ja z tych co wolą nabiał niż wedline.

201706107251.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc , wrocilam z wizyty , dzidzia ma sie dobrze , ma juz 4,43 cm , widziałam jak sobie wkłada paluszek do buzi , pozniej slyszlaam serduszko , cudowne uczucie :)
    Następna wizyta juz za dwa tygodnie pobprenatalnych.

kania901, Ulkaa, AgaSY, Totoja, 19Biedroneczka91, Gracjanna, małamigotka, Liliaczerwcowa, .kropka., małaMyszka, LaRa, VillemoVilo, makatka, Marutka, ines., 100noga lubią tę wiadomość

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratki z udanej wizyty:)

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mogę wam coś podpowiedzieć odnośnie wypłat z l4, wystarczy sobie założyć w zusie portal PUE potem można się tam logować i sprawdzac terminy wypłat zasiłków nawet kwotę. A przy macierzynskim jest z góry lista na cały rok z datami i kwotami :)Naprawdę świetne udogodnienie, nie trzeba gdybać tylko loguje się i wiesz na czym stoisz:)

.kropka., Merida86 lubią tę wiadomość

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z dziewczyn zamierza się na kupno wózka rok po roku? ja poprzednim razem Zrezygnowałam po namowach męża, ale był to błąd i żałuję do dziś. Uziemions byłam w domu lub skazana na pchanie wózka z dzieckiem na ręku, z reguły nie odchodzilam od domu na 100 metrów lub siedzialam w ogrodzie.

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Jeśli mogę wam coś podpowiedzieć odnośnie wypłat z l4, wystarczy sobie założyć w zusie portal PUE potem można się tam logować i sprawdzac terminy wypłat zasiłków nawet kwotę. A przy macierzynskim jest z góry lista na cały rok z datami i kwotami :)Naprawdę świetne udogodnienie, nie trzeba gdybać tylko loguje się i wiesz na czym stoisz:)
    a to nie jest tak, że w przypadku dużych zakładów pracy i tak wypłaca zakład, który rozlicza się z ZUS? Gdzieś w internecie tak przeczytałam, ale nie jestem pewna tej informacji..

właśnie otrzymałam wyniki z PAPPA i USG z pełnym opisem wyników :) ryzyko mamy bardzo malutkie (około 1:20000 dla wszystkich trzech trisomii).

co do płci, wizytę mam na 2.01, mam nadzieję, że już się dowiemy czy to dziewczynka czy jednak coś jej jeszcze wyrosło :D

ataeb, makatka, Marutka, 100noga lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Czy któraś z dziewczyn zamierza się na kupno wózka rok po roku? ja poprzednim razem Zrezygnowałam po namowach męża, ale był to błąd i żałuję do dziś. Uziemions byłam w domu lub skazana na pchanie wózka z dzieckiem na ręku, z reguły nie odchodzilam od domu na 100 metrów lub siedzialam w ogrodzie.
    Z ciekawości poszukałam używanego, ale tak sobie myślę, czy to nie będzie zbędny wydatek?
    Planuję kupić chustę kółkową, bo wyjście na 5 min z psem to będzie mega wyczyn w czerwcu i wątpię, że będzie mi się chciało szykować wózek... na dłuższy spacer pewnie będę wychodzić z mężem, a Sebastian już do wózka trochę niechętnie wsiada.. no nie wiem muszę o tym pomyśleć

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co jeśli chodzi o zakład pracy to przynajmniej u mnie jak pracowałam wcześniej w dużej firmie (bo teraz prowadzę jednostkowa DG)to dostawałam zasiłek razem z wypłata, jak to jest teraz nie wiem, ale napewno warto sobie to PUE założyć.

.kropka. lubi tę wiadomość

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza tez juz była niechętnie do wózka jak w ciazy byłam, a potem jak przyszło żebym gdzieś szła sama z dwójką to słyszy jak żółwie, mąż mi też mówił ze razem będziemy chodzic a byliśmy może z 15 razy na spacerze razem nie licząc wyjść do kościoła. Nowy to spory wydatek, ale używane można kupić w przystępnej cenie.No i to też zależy jakie kto ma potrzeby.

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie:) Dzidzi ma 8cm:) serdusio pięknie bije,ale plci Maluszek jeszcze nie chce ujawnić:) spal sobie w najlepsze ze zlaczonymi nozkami. Uczy rodzicow cierpliwosci:)

kania901, Liliaczerwcowa, .kropka., małamigotka, małaMyszka, Merida86, LILITH.P, LaRa, Gracjanna, ataeb, VillemoVilo, Ulkaa, makatka, Marutka, ines., 100noga lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnej udanej wizyty!Maluch juz duży!

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasi lekarze mają na usg tryb 3D? Musze mojego podpytać bo widziałam ze ma nowe usg:)

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Czy wasi lekarze mają na usg tryb 3D? Musze mojego podpytać bo widziałam ze ma nowe usg:)
    mój niestety nie ma. w przychodni gdzie robiłam prenatalne mają 3 i 4D - koszt zrobienia takiego usg to 200zł (chyba się nie zdecyduję)

• MagM Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    A kiedy jadasz nabial? Rano jeat niewskazany. Buraki i ziemniaki podnasza bardzo cukier. Sprobuj kiszonek: kapusty i ogorkow one dzialaja cuda. Polexam ryz pelnozuaenisty uncle bens gotuje sie do 15 min i jest pyszny. I jajka dzialaja cuda. Jajecznica i na twardo. Ja np wiem ze moge jesc majonez kielecki (troszke).
    Nabiał jem na kolację. Ogórki kiszone też mi podnoszą cukier. Kapusta jest ok :) Od zawsze jem ryż brązowy, ale za to po jajku mam cukier 130, bo już próbowałam.
    Tak, że każdy organizm jest inny i potrzebuje zupełnie czegoś innego :)
    małaMyszka mnie nie ma, termin mam na 29.06 :)
    sandri_1 wrote:
    Prenatalne mam 14.grudnia.
    To mamy w ten sam dzień ;)
    Totoja wrote:
    MagM jak dzisiaj cukry???
    Ja dzisiaj jestem bez drugiego śniadania, bo miałam dentystę. Ale wczoraj i dzisiaj oprócz tego na czczo wszystko dobrze, bez wykroczeń :) dziękuję, że pytasz :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka gratulacje :) dzidzia już spora i najważniejsze, że wszystko dobrze! :)

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś wizytuje:) właśnie czekam w kolejce:)

Totoja, 19Biedroneczka91, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ