Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
.kropka. wrote:Chyba 2dni mnie tu nie było, ale już Was nadrobiłam
Od wczoraj siedzę na L4, dostałam na 3 tyg "żeby odpocząć"
Tak się zastanawiam, czy gin potwierdził już Wam płeć, która wyszła na prenatalnych? Kiedy "zwykły" gin najwcześniej potwierdza? My mamy na 70% dziewczynkę I już mnie nosi żeby kupować ubrankapowstrzymuję się jeszcze do potwierdzenia płci przez lekarza prowadzącego, oby zrobił to szybko
.kropka. lubi tę wiadomość
-
AgaSY wrote:Nie boicie się jeść miękkich serów jak mozarella?
Ja jem unikam tylko pleśniowych. Poza zwykłym żółtym to w sumie wszystkie inne jem już zapieczone więc nawet jakby coś było to ponoć termiczna obróbka robi swoje.
https://parenting.pl/portal/9-rodzajow-serow-ktore-mozesz-bezpiecznie-jesc-w-ciazy
-
Lilia, a ja sama wybralam imiona i dla chlopca i dziewczynki. Jakos nie ufam gustom męża . Jeszcze forsuje moje zdanie bo on oczywiście tez chcial miec udzial w wyborze. Ale niestety nie dam mu tej satysfakcji.
Ja dwa razy czulam smyranie w dole brzucha ale nie wmawiam sobie ze to ruchy dziecka. Czulabym się chyba jak nienormalna wierząc w toWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 13:41
-
No, ja to masakra. Od 2tygodni chodze w legginsach ciazowych. Wszystko mnie gniotlo. A to tez moja 1 ciąża. I jestem szczupła. Brzuch wyglada bardzo ciazowo. Az mi wstyd ze tak szybko. Ja wiem ze to wzdecia i efekt jedzenia. Jem wiecej, czesciej i głównie wieczorami jak nigdy przedtem. Ale mezowi wmawiam ze to macica i wody plodowe
Bo ostatnio marudzil ze przytylam bo sobie pozwalam za duzo.
-
W pierwszej ciąży ruchy czułam od 18 tygodnia, w tej na razie nie próbuje nawet poczuć.
Krupnik bym zjadła ale nie potrafię zrobić takiego mega dobrego, z resztą mój M raczej za zupami nie przepada.
Groszku z zazdrości polazlam do sklepu i kupiłam sobie paluszki rybne
Ja już dawno w razciagliwe wskoczylam bo mimo że jestem "puchata" szybko zaczęły mnie uciekać dżinsy.
Mozarella to jeden z moich ulubionych serów, nie wyobrażam sobie z niego zrezygnować. Z resztą ja z tych co wolą nabiał niż wedline. -
Czesc , wrocilam z wizyty , dzidzia ma sie dobrze , ma juz 4,43 cm , widziałam jak sobie wkłada paluszek do buzi , pozniej slyszlaam serduszko , cudowne uczucie
Następna wizyta juz za dwa tygodnie pobprenatalnych.kania901, Ulkaa, AgaSY, Totoja, 19Biedroneczka91, Gracjanna, małamigotka, Liliaczerwcowa, .kropka., małaMyszka, LaRa, VillemoVilo, makatka, Marutka, ines., 100noga lubią tę wiadomość
-
Jeśli mogę wam coś podpowiedzieć odnośnie wypłat z l4, wystarczy sobie założyć w zusie portal PUE potem można się tam logować i sprawdzac terminy wypłat zasiłków nawet kwotę. A przy macierzynskim jest z góry lista na cały rok z datami i kwotami :)Naprawdę świetne udogodnienie, nie trzeba gdybać tylko loguje się i wiesz na czym stoisz:)
.kropka., Merida86 lubią tę wiadomość
-
Czy któraś z dziewczyn zamierza się na kupno wózka rok po roku? ja poprzednim razem Zrezygnowałam po namowach męża, ale był to błąd i żałuję do dziś. Uziemions byłam w domu lub skazana na pchanie wózka z dzieckiem na ręku, z reguły nie odchodzilam od domu na 100 metrów lub siedzialam w ogrodzie.
-
nick nieaktualnyLiliaczerwcowa wrote:Jeśli mogę wam coś podpowiedzieć odnośnie wypłat z l4, wystarczy sobie założyć w zusie portal PUE potem można się tam logować i sprawdzac terminy wypłat zasiłków nawet kwotę. A przy macierzynskim jest z góry lista na cały rok z datami i kwotami :)Naprawdę świetne udogodnienie, nie trzeba gdybać tylko loguje się i wiesz na czym stoisz:)
właśnie otrzymałam wyniki z PAPPA i USG z pełnym opisem wynikówryzyko mamy bardzo malutkie (około 1:20000 dla wszystkich trzech trisomii).
co do płci, wizytę mam na 2.01, mam nadzieję, że już się dowiemy czy to dziewczynka czy jednak coś jej jeszcze wyrosłoataeb, makatka, Marutka, 100noga lubią tę wiadomość
-
Liliaczerwcowa wrote:Czy któraś z dziewczyn zamierza się na kupno wózka rok po roku? ja poprzednim razem Zrezygnowałam po namowach męża, ale był to błąd i żałuję do dziś. Uziemions byłam w domu lub skazana na pchanie wózka z dzieckiem na ręku, z reguły nie odchodzilam od domu na 100 metrów lub siedzialam w ogrodzie.
Planuję kupić chustę kółkową, bo wyjście na 5 min z psem to będzie mega wyczyn w czerwcu i wątpię, że będzie mi się chciało szykować wózek... na dłuższy spacer pewnie będę wychodzić z mężem, a Sebastian już do wózka trochę niechętnie wsiada.. no nie wiem muszę o tym pomyśleć -
Wiesz co jeśli chodzi o zakład pracy to przynajmniej u mnie jak pracowałam wcześniej w dużej firmie (bo teraz prowadzę jednostkowa DG)to dostawałam zasiłek razem z wypłata, jak to jest teraz nie wiem, ale napewno warto sobie to PUE założyć.
.kropka. lubi tę wiadomość
-
Moja starsza tez juz była niechętnie do wózka jak w ciazy byłam, a potem jak przyszło żebym gdzieś szła sama z dwójką to słyszy jak żółwie, mąż mi też mówił ze razem będziemy chodzic a byliśmy może z 15 razy na spacerze razem nie licząc wyjść do kościoła. Nowy to spory wydatek, ale używane można kupić w przystępnej cenie.No i to też zależy jakie kto ma potrzeby.
-
Ja po wizycie:) Dzidzi ma 8cm:) serdusio pięknie bije,ale plci Maluszek jeszcze nie chce ujawnić
spal sobie w najlepsze ze zlaczonymi nozkami. Uczy rodzicow cierpliwosci:)
kania901, Liliaczerwcowa, .kropka., małamigotka, małaMyszka, Merida86, LILITH.P, LaRa, Gracjanna, ataeb, VillemoVilo, Ulkaa, makatka, Marutka, ines., 100noga lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyLiliaczerwcowa wrote:Czy wasi lekarze mają na usg tryb 3D? Musze mojego podpytać bo widziałam ze ma nowe usg:)
-
Totoja wrote:A kiedy jadasz nabial? Rano jeat niewskazany. Buraki i ziemniaki podnasza bardzo cukier. Sprobuj kiszonek: kapusty i ogorkow one dzialaja cuda. Polexam ryz pelnozuaenisty uncle bens gotuje sie do 15 min i jest pyszny. I jajka dzialaja cuda. Jajecznica i na twardo. Ja np wiem ze moge jesc majonez kielecki (troszke).
Od zawsze jem ryż brązowy, ale za to po jajku mam cukier 130, bo już próbowałam.
Tak, że każdy organizm jest inny i potrzebuje zupełnie czegoś innego
małaMyszka mnie nie ma, termin mam na 29.06sandri_1 wrote:Prenatalne mam 14.grudnia.Totoja wrote:MagM jak dzisiaj cukry???dziękuję, że pytasz :*
-
nick nieaktualny