Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To nic nie znaczy póki nie znasz ryzyka
Dla swojej grupy wiekowej . Ja np. Miałam w grupie dla wieku 29 lat 1:634 ryzyko trisomii 21 , a po usg wyszło 1:989 czyli się zmniejszyło względem tego jak może być w wieku 29 lat. Wyniki usg i wywiad zmniejszają lub zwiększają ryzyka dla grupy wiekowej -
Hej.
Ja się bardzo bałam o ciążę będąc w 7-10tyg. Panikowalam strasznie i jak zaczął się 11 tydzień to odetchnelam z ulgą... Postanowiłam sobie wtedy, ze nie będę robić dodatkowych badań poza tymi zaleconymi przez mojego przefajnego ginekologa. Może uznacie to za dziwne, ale doszłam do wniosku ze obojętne czy wynik Pappy byłby 1:200 czy 1:500 to jest to tylko ocena ryzyka i słaby wynik by mnie tylko niepotrzebnie zestresowal... Dlatego Pappy nie robiliśmy.
Dziś wyjątkowo mocno czuję stawy krzyzowo- biodrowe jak leżę na wznak :/Słyszę też od pewnego czasu takie kliknięcie przy zmianach pozycji z leżącej (na boku) na siedząca. Też tak macie?
Muszę przedzwonic do koleżanki Mamy-Fizjoterapeutki i podpytac o to, bo nie daje mi spokoju...
-
Kochane, jako że dopiero gotuję barszcz i robię sałatkę, chciałabym, korzystając z chwili "spokoju" życzyć Wam pięknych świąt, ogromu prezentów, samych dobrych ludzi wokół, jeszcze więcej zdrówka i tysiąc razy więcej miłości.
Wesołych Świąt100noga lubi tę wiadomość
-
A ja wczoraj cały dzień w pracy, dzisiaj i jutro też do wieczora
Później szybka Wigilia i pewnie szykowanie Świąt dla gości do późnej nocy...
Nie będę miała już czasu zajrzeć, więc chciałam już Wam życzyć udanych potraw/wypieków, zdrowych, radosnych Świąt spędzonych w ciepłej rodzinnej atmosferze i by udało Wam się choć trochę odpocząć po tych przygotowaniach -
Ja dzis caly dzien na nogach,wymyslilam sobie zaproszenie gosci na 1 dzien swiat i teraz mam ogrom pracy Na szczescie juz wszystko ogarniete Swieta,swieta
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt.
.
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r -
Ja juz tez nie bede miala czasu Wiec zycze Wam wesołych,spokojnych,rodzinnych Swiat Odpoczywajcie,obzerajcie sie
WESOŁYCH ŚWIĄT !!
100noga lubi tę wiadomość
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt.
.
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r -
nick nieaktualny
-
Najukochansze!
Spokojnych, zdrowych, radosnych Świąt Bożego Narodzenia!
P.S. I żeby nas nie rozsadzilo po tych kapustach i grochach, czyli życzę dobrego trawienia i ogólnie wspaniałego samopoczucia i licznych ruchów naszych kwiatuszkow w brzuszku