X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) ja też liczyłam, że poczuje ruchy dzidziusia na święta, ale się przeliczyłam :-(. Widocznie muszę jeszcze poczekac :-).
    Dzisiaj o 16 wizyta! Ciekawe czy dowiemy się czegoś nowego :-). Na pewno wrócimy do domu z L4 i lista badań do zrobienia (HIV itp). Pakiet pewnie ze 300 zł, usg polowkowe 2 tyle, będzie grubo w styczniu :-P.

P. S. U Was też tak wieje? :O

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Witam się po fatalnej katarowo nocy(nie wiem czy przespałam lacznie 5h)zakończonej haftowaniem nad miską... :/
    Zbijam gorączkę Apapem i mam nadzieje, że zacznę funkcjonować... Dziś wracamy ze świąt do domu, ale póki co średnio się widzę w podróży...

Somebodytolove94, masz termin na 11.06 tak jak ja! :) wyliczony z ostatniej miesiączki 4.09.
    Leci nam 17tc, a Twoj lekarz pewnie podaje też że jest to 15 tyg życia płodu.

Biedroneczko, AgaSY ja tez czekam na wyraźny sygnał buszowania Ktosia w brzuszku. Pewnie Bidulek jest teraz w szoku bo pikawa tak mi waliła przy gorączce jak jeszcze nigdy w ciąży... a juz ponoć słyszy.

MalaMyszko, AgaSY- udanych wizyt, współpracujących Dzieciów ;) Pewnie dziś zajrzycie między nogi!!! Hehe. My w piątek :)

km5sdf9h28k60y12.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida86 ja przechorowalam cały zeszły tydzień... Polecam syrop Prenalen :-) nie dość, że pyszny to jeszcze dedykowany ciężarnym i działa :-). Do nosa tylko sól fizjologiczna lub woda morska. A gardło można psikac Tantum Verde :-). Na gorączkę tylko Apap. Poza tym wiadomo: herbata z cytryna i sokiem malinowym, mleko z miodem i czosnkiem, syrop z cebuli... I jakoś żyję :-). No ale wiadomo, że żadne nasze przeziębienie nie jest tak trudne jak męskie i tu bez silnych medykamentow nigdy się nie obejdzie :-P

Merida86 lubi tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana! Uwielbiam Witka za to, że daje mi tak pospać. Brzdącu co prawda kładzie się 21-22, ale wstaje o 9 :D i tak rehabilituje swój cudowny charakterek włażeniem na parapety..małaMyszka, ano znikło mi się, i w sumie urodziłam 4 września. Ale tak właśnie rzuciłaś mi się w oczy ;D Liczę, że u Was w porządku ;) I tak, 4 września równo rok później miałam okres, więc zapewne masz rację Merida ;) zdrowiej szybko i trzymaj się :D Ja ostatnio na przeziębienie herbata z miodem cytryną imbirem i cynamonem. I powiem szczerze, że na mnie działa bardzo dobrze. Kupiłam też sobie inhalol, to taki olejek do kominka na wkłady. Wlałam parę kropel do miski z gorącą wodą, ręcznik na głowę i tak się inhalowałam. Tylko ostrzegam mocno pachnie, być może dlatego, że za dużo mi poleciało, ale ogólnie to mnie uratowało. Albo w ramach alternatywy, na noc smarowałam sobie pod nosem Aromactivem :)
    Satysfakcjonujących wizyt Panie! Ja czekam do 2 stycznia :D Co do zmiany ginekologa, u nas jest taki chamski Pan w podeszłym wieku, albo taki, któremu muszę przypominać się, bo może mnie z inną pacjentką pomylić i w ogóle jego zachowania są..dziwne. Trzecia opcja stwierdziła, że ma już ciężarne i prowadzić mnie nie będzie. A reszta jest prywatnie :( Poza tym, każdy mówi co innego. Z synem rodziłam naturalnie 13 godzin, do maksymalnego rozwarcia, okazało się że pępowina za krótka i skończyło się cesarką. Chciałam dowiedzieć się, ile mam czekać i usłyszałam od jednego (tego u którego teraz jestem), że w sumie bez różnicy bo i tak blizna się zrasta, od starszego, że rok, a od trzeciej, że o siebie nie dbam, bo to 3 lata conajmniej. Więc przeboleję, kiedyś kobietki świetnie radziły sobie i bez tego, jedynie pójdę sobie na 4D gdzieś koniec stycznia ;) Ależ się rozpisałam. Miłego południa!

Merida86 lubi tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry po świętach :) Nie wiem jak Wy, ale ja jeszcze trawię te wszystkie pyszności z ostatnich kilku dni :D

udanych wizyt wszystkim wizytującym (ja na swoją muszę czekać do 2.01) :)

• Sulimirka Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ciężarówki :)
    No ja dochodzę do siebie, nie dość, że przeziębienie mnie trzymało, to jeszcze tyle przygotowań. W pierwszy dzień świat robiłam obiad u siebie na 10 osób...moja rodzina i teściowa. Tak poszalałam, że wieczorem skurczy dostałam i było już tylko leżenie i nospa.

• VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej po Świętach. Miałam okropny tydzień. Najpierw pobyt z córą w szpitalu, potem jelitówka. Niech się już ten rok kończy!

Witam nową mamuśkę.

somebodytolove94 lubi tę wiadomość

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuski po swietach. U nas bardzo spokojnie, bez wiekszego obrzarstwa ale bardzo milo. Jako prezent dostalam mikser wielofunkvyjny, ktory chcialam juz od bardzo dawna ale byl za drogi zeby ot tak sobie go kupic... mikolaj sie postaral... i od mojego malenstwa dostalam pierwsze oznaki, ze jest w brzuszku takze jestem happy...
    Somebodytolove noeciekawa ta twoja sytuacja z lekarzami ale rozumiem ja doskonale. Mieszkalam w Twoivh rejonach w malej miekscowosci i tez nie mielismy za duzego wyboru w sprcjalistach, ba, nawet lekarz rodzinny byl do bani... nie wyobrazam sobie rodzenia w mojej miejscowosci bo z tego co pamietam to byl wlasnie albo stary gbur, albo jego syn, bardzo mily ale nieznajojacy sie zupelnie na tym co robi, albo kobietka ktora miala zawsze tyle pacjentow ze albo cie przyjela albo i nie ale w kolejce po kilka godzin i tak sie czeklo... taki utok niekyorych miasteczek

Marutka lubi tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie :/ ale nie ma co sie denerwowac, bo szkoda. Jak ma byc dobrze to bedzie i trzeba w to wierzyc i tego sie trzymac ;) jak tam po wizytach dziewczyny ;)? Ja to poniedzialku chyba nie doczekam ^.^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 14:26

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest chłopak!!!!!!!

.kropka., Totoja, somebodytolove94, LaRa, AgaSY, ataeb, VillemoVilo, ines., Sulimirka, annamaria83, tutusia, Madllene, makatka, 100noga lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiad w piekarniku, mały śpi, oglądam gotowe na wszystko i mogę się pochwalić, że jestem mega szczęśliwa, niestety z wizyty zapamiętałam tylko, że synuś ma 148 g, nie wiem ile mierzy, 154 ud/min chyba i w ogóle wszystko w porządku.

Do tego przy sprawdzaniu szyjki (waginalnie) młody tak się rozkraczył, jakby usiadł na ksero, klejnoty rodowe pokazał wszem i wobec!!!! Wstyd hahahahahahahahahaha

Jestem taka szczęśliwa!!!!!

Mąż się przyznał, że jak usłyszał to miał oczy pełne łez, ale udało mu się zapanować i się nie rozpłakał :-)

Mam już się rejestrować na połówkowe, a następna wizyta 30 stycznia!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 22:28

Totoja lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Myszko:):) my mamy wizytę 5ego:) tez ide z mężem. Mam nadzieję, ze sie uda plec odkryc przy mężu:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki dawno mnie tu nie było i nawet nie mam jak przeczytać wszystkich postów.
    Piszę do Was z zapytaniem
    Pracuję w firmie jako kosmetyczka od 1 listopada wcześniej od czerwca do sierpnia byłam gdzie indziej zatrudniona, potem mnie zwolnili, za wrzesien jeszcze byłam ubezpieczona ale i we wrześniu poszłam się zarejestrować do urzędu pracy i od listopoda dziewczyna mi dała umowę wcześniej miesiac pracowałam u niej na czarno. Od 22 grudnia jestem na zwolnieniu lekarskim. Czyli na umowie w nowej firmie pracowałam 1 miesiac i 22 dni jaki jest prawdopodobieństwo że Zus sie doczepi że tak krótko ? Oraz kiedy otrzymam pierwsza wypłatę z Zusu ?
    Dziewczyna mówi że moje L4 wysyła dopiero po 33 dniach czy to prawda ?

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS: będzie chłopak
    Według miesiaczki termim porodu 10.06 ,
    według prenatalnych 2.06
    a tak w ogóle to maluch majac 17t ważył 183 g więc mozliwe że bedzie jeszcze wcześniej to chyba ze bedzie mały gigancior

W ogóle mój mąż uparł się na imię Saturnin co o tym sądzicie ?? masakra..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 17:36

tutusia, małaMyszka, makatka, 100noga lubią tę wiadomość

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie też chłopak!!!

małaMyszka, Merida86, annamaria83, tutusia, makatka, 100noga lubią tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka po świętach;)
    Ja się cieszę że już po, bo jak jadłam te wigilijne potrawy to potem tak mnie ściskał brzuch, że nic tylko leżenie:/
    w wigilię przeszło mi przeziębienie ale za to wyszła mi druga opryszczka a w drugi dzień świąt trzecia.. no masakra.. Dobrze ze ta pierwsza była już na etapie gojenia a ta druga jakas mniej uciążliwa ale za to trzecia w nosie i kawałek na i nie mam jak się wysmarkać nawet:/ byłam u położnej się zapytać co najlepsze by było a ona mi powiedziała, że mocz ciężarnej jest jak antybiotyk :D i żebym sobie nasikała na palec i posmarowała hahaha.. nie próbowałam jak coś:D i mówiła że jak ona była w moim wieku i była w ciąży to były specjalne skupy moczu ciężarnych i można było sprzedać za drobne pieniądze i robili z nich leki :D i że na kazdej maści jak jest składnik "mocznik" to są czyjeś siusie hahah

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim:) A ja dziś szefowej oznajmiłam ze chce iść od nowego roku na zwolnienie chorobowe. Także jeszcze 3 dni pracy i zasłużony odpoczynek:)

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Megi_Ka Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka po Świętach! Ja od czerwca na dość restrykcyjnej diecie a w Święta poplynelam! Nie mogłam przestać jeść sernika!
    Brzuch ciągle pobolewa. Jutro wizyta! Już nie mogę się doczekać.

f2w3skjo22jnu1a7.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane...gratuluje chłopaczków...fajnie że juz znacie płeć ;) u mnie w 12tc doktorka mowila ze bardziej jej wyglàda na dziewczynkę ale zeby keszcze sie na 100% nie sugerować. Teraz mam wizyte w czwartek moze moj lekarz cos dojrzy a ogolnie to sie stresuje cxy wszystko w srodku ok...czuje czasem np przy sikaniu takie ciągnięcie w całym podbrzuszu w ogole od dwoch dni takie napięcie...nie jest to mocny bol tylko takie dziwne uczucie..
    Co do Świąt to ja się oszczędzalam z jedzeniem. Ogolnie nie jem dużo wiecej a wydaje mi sie ze strasznie tyje...moze to dlatego ze dotad mialam pracecw ruchu a po pracy spacery rowery a od początku ciazy jestem praktycznie bez ruchu dlatego tez od wczoraj odkopsłam swoj rower stacjonarny...ogolnie w przeszlosci mialam problem i ciagle chgiałam chudnąć i chudnąć ze teraz czasem to powraca i coezko mi diebie zaakceptować a ost sie zdenerwowałam bo partner pyta ile przytyłam a ja mówie ze 3kg a on z pytaniem :"a to mie za dużo" od razu kłótnoa gotowa...a jak u Was ile i jak wam przybywają kg a moze dalej trzymacie swoją wagę...? U mjiecdochodzi niedoczynność mysle ze to tez ma znaczenie... masakra

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 kiedys lekarz powiedzial mi ze rower to nie jest dobra opcja w ciazy... spacery, biegi jezeli robilas to przed ciaza i lekarz pozwala, joga, plywanie, to tak. Ja bym sie upewnila. Po za tym odchudzanie sie w ciazy moze byc nizdrowe dla dziecka a partnera to strzel porzadnie w glowe za takie gadki i sie nie przejmuj. Waga bedziesz sie przejmowac po ciazy a wtedy bedzie i latwiej zrzucic jak bedziesz latala do bovasa co chwila bo cos... nie dajmy sie zwariowac...

ve97xiu.png

hxdwe08.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ