Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie jeszcze nie ma pewności więc poczekam z deklaracja płci do kolejnej wizyty tj 27.01
niby na 90% chłopak ale zawsze te 10 zostaje
Rzeczywiście w czerwcu spora przewaga chlopcowCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Czesc. Jestesmy po wizycie. Wkurzyl mnie tylko. 0 usg. 0 badan. Mialam teraz druga morfologie i mocz to wyszlo ze mi sie parametry obnizaja. Waga stoi od poczatku w miejscu. Jak zapytalam od czego to, jak zaradzic to usmiechnal sie tylko i stwierdzil ze tak organizm reaguje. Ni z tego ni z owego kazal mi pic zurawine 3 razy dziennie przez 10 dni. Jak sie zapytal o tydzien i powiedzialam ze poczatek 18 to stwierdzil ze 16, to co wam pisalam ze on jakos to liczy smiesznie. Jednym zdaniem ukracajac nie wynioslam z dzisiejszej wizyty nic, nastepna 19.01. Dentystka mnie tez wkurzyla i nie przyjela przy czym byla lekko mowiac okrutnie lekcewazaca. Po powrocie mialam zjesc z malym wczorajszy rosol to tesciowa dla kur wylala, jakby ktos ja prosil, bo "myslala ze on z soboty". Jedyny pozytyw dnia dzisiejszego to ze spotkalam sie z przyjaciolka na ta godzine i jutro klepie pierogi. A i maz za reszte doplat zrobi remooont! Chyba ze z moim szczesciem w zyciu znowu pojdzie cos nie tak
a ktos jeszcze mial dzis wizytowac. Co tam jak tam?
-
.kropka. wrote:mi ta lista (znalezione w internecie) wydaje się rozsądna i będę się nią posiłkować (jak poznamy płeć)
jesteśmy w dobrej sytuacji, bo na lato potrzeba zdecydowanie mniej ubrań i mniej warstw trzeba będzie na malucha zakładać
Body (krótki i długi rękaw) – 4 szt.
Rampersy - 2 szt.
Pajacyki - 4 szt.
Śpioszki i półśpioszki - 6 szt.
Sweterki/bluzy (bez kaptura) - 2 szt.
Skarpetki (cienkie) - 6 szt.
Czapeczki (cienkie) - 3 szt.
Rożek lub otulacz - 1 szt.
Kocyk ażurowy - 1 szt.
Flanelowe pieluszki - 2 szt.
Kochana a jak są spioszki i polspioszki 6 sztuk to po sześć czy po 3? Bo nie rozumiem jak to liczyć -
A co do listy to podepne sie z pytaniem. Jak w czerwcu malucha ubrac do wyjscia? I ogolnie jak takiego noworodka ubierac? Mlodego mam z wrzesnia to juz chlodniej bylo. A ostatnio nad tym myslalam i szczerze nie znalazlam rozwiazania
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
mala latynoska wrote:Hej. Takie pytanko. Uzywacie aplikacji w tel do sledzenia ciazy? Jan tak to jakoej? Zalezy mi na aplikacji ktora liczy dokladnie do I podaje ten ktora to miesiac...
-
somebodytolove94 wrote:Czesc. Jestesmy po wizycie. Wkurzyl mnie tylko. 0 usg. 0 badan. Mialam teraz druga morfologie i mocz to wyszlo ze mi sie parametry obnizaja. Waga stoi od poczatku w miejscu. Jak zapytalam od czego to, jak zaradzic to usmiechnal sie tylko i stwierdzil ze tak organizm reaguje. Ni z tego ni z owego kazal mi pic zurawine 3 razy dziennie przez 10 dni. Jak sie zapytal o tydzien i powiedzialam ze poczatek 18 to stwierdzil ze 16, to co wam pisalam ze on jakos to liczy smiesznie. Jednym zdaniem ukracajac nie wynioslam z dzisiejszej wizyty nic, nastepna 19.01. Dentystka mnie tez wkurzyla i nie przyjela przy czym byla lekko mowiac okrutnie lekcewazaca. Po powrocie mialam zjesc z malym wczorajszy rosol to tesciowa dla kur wylala, jakby ktos ja prosil, bo "myslala ze on z soboty". Jedyny pozytyw dnia dzisiejszego to ze spotkalam sie z przyjaciolka na ta godzine i jutro klepie pierogi. A i maz za reszte doplat zrobi remooont! Chyba ze z moim szczesciem w zyciu znowu pojdzie cos nie tak
a ktos jeszcze mial dzis wizytowac. Co tam jak tam?
Nie myślałaś nad zmianą lekarza? Bo chyba trochę szkoda nerwów...Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
LaRa wrote:Aaaaaa i zapomniałam sie pożalić ze zgaga mnie zabija ;(
o ile się nie mylę, na zgagę można Rennieplus woda z cytryną - cytryna sama w sobie ma działanie zasadowe, co pomaga z nadmiarem kwasów ( jej kwaśność z kwasowością nie ma nic wspólnego
)
-
Ezia90 wrote:Dziewczyny, potrzebuje waszej rady, opini, dobrego słowa;) mianowicie od jutra jestem na zwolnieniu chorobowym bo zaczęłam już 5 miesiąc, ostatnimi czasy nienajlepiej się czułam, miewalam zawroty głowy, osłabienie ogólne, bóle krzyża i jajnika. Niby jest już lepiej ale podjęłam decyzję że idę na odpoczynek. Pracuje w przedszkolu i praca z dziećmi raz jest ciężka A raz nie. Teraz żałuję że się pospieszylam i ze mogłam jeszcze najdalej miesiąc pracować. Poza tym nie odnajde się na tym wolnym, co ja będę robić? Chyba umrę z nudów:( przytyje będę gruba i w ogóle
-
Dziewczyny macie już umówione USG połówkowe? Mnie umówił na 13.02 to będzie już 23+0 trochę późno mi się wydaje ale niby liczył i sprawdzał to pewnie wie co robiCórcia
16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
No szkoda, tylko problem w tym, że w Ełku nie ma za bardzo możliwości. mogłabym pokombinować Olecko jeszcze, bo wychodzi taka sama droga, ale mąż podejmie pracę w Ełku prawdopodobnie, a ja nie mam prawka nieszczęsnego. Wszyscy jak nie prywatnie, to nie przyjmują o.o dlatego chciałam iść na te 4d chociaż, żeby zobaczyć, czy jest ok. Kurdę, on ostatnio jak robił usg i się zapytałam, czy mogę zrobić zdjęcie, to chyba nie ogarnął, że chciałam telefonem, bo zażądał 300 zł o.o jak mu wyjaśniłam to co prawda mi pozwolił. Ale sam fakt. 4d u nas u jednego z najlepszych lekarzy kosztuje 250zł i jest i płytka i te inne bajery. A on za zwykłe zdjęcie 300 chciał
Ludu. Mam w książeczce WR, toksoplazmozę, glukozę na czczo i w sumie grupę krwi, bo mam 0Rh- to mu przyniosłam potwierdzenie z wcześniejszej ciąży. I o.
-
.kropka. wrote:mi ta lista (znalezione w internecie) wydaje się rozsądna i będę się nią posiłkować (jak poznamy płeć)
jesteśmy w dobrej sytuacji, bo na lato potrzeba zdecydowanie mniej ubrań i mniej warstw trzeba będzie na malucha zakładać
Body (krótki i długi rękaw) – 4 szt.
Rampersy - 2 szt.
Pajacyki - 4 szt.
Śpioszki i półśpioszki - 6 szt.
Sweterki/bluzy (bez kaptura) - 2 szt.
Skarpetki (cienkie) - 6 szt.
Czapeczki (cienkie) - 3 szt.
Rożek lub otulacz - 1 szt.
Kocyk ażurowy - 1 szt.
Flanelowe pieluszki - 2 szt.
A jak reszta mam?! Jakieś propozycje dla koleżanek? -
Na tym etapie to raczej normalne, ma dużo miejsca zależy jak się ułoży, ja czułam dopiero 2 razy i od czwartku nicCórcia
16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
Hej dziewczynki:) ja wczoraj poczułam ruchy i to juz kilkakrotne wyrazne pukniecie. Wiec wspanialy prezent noworoczny:)
LaRa, ines., małaMyszka, Marutka, AgMB, Gracjanna, Merida86, LILITH.P lubią tę wiadomość
Ezia, spokojnie, maluszek ma jeszcze duzo miejsca i nie każdy ruch musisz odczuwać. Spokojnie.
Co do wyprawki, to rzeczywiście wiecej pieluszek, kaftaniki sa do bani, nie polecam, Ania od urodzenia śpi w pajacach i dla nas to super opcja. Polecam body, z krótkim z długim rękawkiem. Bawełniane ubranka, nie grube,miedzią to czerwiec, przed nami wakacje wiec jak najbardziej oddychające ubranka, cienkie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 18:14
-
Doświadczone mamy co sądzicie o tej liście?
http://m.mjakmama24.pl/porod/porod-naturalny/wyprawka-dla-noworodka-lista,544_7518.htmlCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]