Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
Mam nadzieję że humory dopisuja w końcu to juz w tym roku będziemy mamusiaminiektóre jak ja po raz pierwszy inne juz po raz kolejny jednak i tak będzie to rok pełen zmian..
takze zycze wam pozytywnego nastawienia a reszta pójdzie z górki
AgaSy niestety jeszcze nie czuje ale u mnie zaczal sie 17 tydzień wiec tylko wyczekiwac bo to juz wkrótce
Ezia90 gratuluję i nie powiem bo ciut zazdroszczęale na moje małe tez przyjdzie pora. Podobno szczupłe dziewczyny czuja szybciej niz te grubsze. Ja tam szczuplutka to nie jestem to tez moze rzeczywiście jakoś wpływa
-
nick nieaktualnyEzia90 wrote:Kochane a macie jakas fajną, przejrzysta liste wyprawke dla dzieciątka ale taką ograniczoną do rozsadnych ilosci ciuszkow?
mi ta lista (znalezione w internecie) wydaje się rozsądna i będę się nią posiłkować (jak poznamy płeć)jesteśmy w dobrej sytuacji, bo na lato potrzeba zdecydowanie mniej ubrań i mniej warstw trzeba będzie na malucha zakładać
Body (krótki i długi rękaw) – 4 szt.
Rampersy - 2 szt.
Pajacyki - 4 szt.
Śpioszki i półśpioszki - 6 szt.
Sweterki/bluzy (bez kaptura) - 2 szt.
Skarpetki (cienkie) - 6 szt.
Czapeczki (cienkie) - 3 szt.
Rożek lub otulacz - 1 szt.
Kocyk ażurowy - 1 szt.
Flanelowe pieluszki - 2 szt.
ataeb, małaMyszka, Madllene, 100noga lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
syringe wrote:Ja mam wrażenie że czasami mnie coś tam laskocze ale ale czy to ruchy dziecka na pewno to nie jestem pewna
ja w pierwszej chwili też nie wiedziałam, czy to ruchy dziecka, czy coś z jelitamidelikatnie łaskotanie, mizianie... jak dzień później rankiem znow to poczułam, to już wiedziałam, że to nasze Maleństwo
-
indepedent wrote:Mi się wydaje że poczułam takie jakby puknięcie :p ale nadal nie wiem czy to jest to :p
No właśnie może to to. Pierwsze ruchy są raz na jakiś czas, nie codziennie.
Ja teraz też wyczekiwałam "skrzydeł motyla", tak jak w pierwszej ciąży, ale nic takiego nie było teraz. Dziecko właśnie tak mi puka w brzuszek. Niestety mąż z niecierpliwością przykłąda rękę i pomimo ruchów nic nie czuje. Ale na to ma czas. -
AgMB wrote:No właśnie może to to. Pierwsze ruchy są raz na jakiś czas, nie codziennie.
Ja teraz też wyczekiwałam "skrzydeł motyla", tak jak w pierwszej ciąży, ale nic takiego nie było teraz. Dziecko właśnie tak mi puka w brzuszek. Niestety mąż z niecierpliwością przykłąda rękę i pomimo ruchów nic nie czuje. Ale na to ma czas.
u mnie najczęściej czuć rano, po przebudzeniu, jak chwilę poleżymy i wieczorem, gdy kładę się spaćw ciągu dnia rzadko, bo za dużo się dzieje, za dużo ruchu i pracy
-
nick nieaktualnyAgMB wrote:No właśnie może to to. Pierwsze ruchy są raz na jakiś czas, nie codziennie.
Ja teraz też wyczekiwałam "skrzydeł motyla", tak jak w pierwszej ciąży, ale nic takiego nie było teraz. Dziecko właśnie tak mi puka w brzuszek. Niestety mąż z niecierpliwością przykłąda rękę i pomimo ruchów nic nie czuje. Ale na to ma czas.AgMB lubi tę wiadomość
-
Kochane!
Witam się w nowym roku!!!!
Tydzień mąż był z nami, kupił mi autko, w piątek jedziemy odebrać, zaganiana byłam i na forum w ogóle nie zaglądałam.
Dzisiaj wstaliśmy po 11!!! Ogarnęłam chałupę, odkurzyłam umyłam podłogi, łazienkę, wrzuciłam pranie. Został tylko obiad, ale myślę o ogórkowej.
Pogoda nie zachęca do wyjścia z domu, więc ograniczę się do wyjścia z psem na siku hehehehehehe
Mam nadzieję, że nadrobię zaległości:-) -
mala latynoska wrote:Hej. Takie pytanko. Uzywacie aplikacji w tel do sledzenia ciazy? Jan tak to jakoej? Zalezy mi na aplikacji ktora liczy dokladnie do I podaje ten ktora to miesiac...
ja używam Happy Baby
AgaSY wrote:Dziewczynki! Czy któraś pierworodka czuje już ruchy?
co do ruchów to pojawiły się necały tydzień temu, pierwszy raz 16+2, na drugi dzień znowu, i od tamtej pory nic. ale to dziwne uczucie takie mizianie, jakby delikatne drapanie od środka, wg mnie nie jest sie w stanie pomylić tego z niczym innym)
no i nie zdążyłam napisać bo mnie nie było 30.12 była wizytamaluszek ma 11 cm! lekarz uśmiechał się do monitora, że 'bardzo żywotny dzieciaczek" fikał fikołki i przewroty, że już mnie nie dziwi to znikanie serduszka na detektorze, no i prawdopodobnie jest chłopiec, ale jeszcze nie kazał nam się do płci przywiązywać bo mówi, że czasem na tym etapie przerośnięta łechtaczka tak może wyglądać. chociaż ja od początku mam przeczucie na chłopca i myślę, że się nie myli.
płeć potwierdzimy na kolejnej wizycie 27.01 najpóźniej na połówkowym 13.02.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 13:27
małaMyszka lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Hej dziewczyny
ja od sylwestra czuję już na 100% ruchy
chyba za ten szpital rekompensata
Mam pytanie do dziewczyn, które mają termin tak jak ja na 10 jak wam lekarze mówią ? Że który macie tydzień ciąży? Ja już zglupialam. Niby wychodzi mi że dzisiaj kończę 17 a jak przyszłam to gadali jakoś inaczej jakby kilka dni więcej.
AgMB lubi tę wiadomość
-
.kropka, a ja myślę, że bodziaków jednak troszkę za mało. Ale lepiej chyba kupić ciut mniej i najwyżej podskoczyć do sklepu, niż żeby było za dużo. Ja planuję body tak około 10 sztuk mieć. Reszty jeszcze nie wiem.
Gracjanna ja mam z om na 10 i lekarz mi wpisuje zawsze przełomowo w książeczce. I tak w czwartek wpisze mi 17/18. Może z USG jakoś im tak inaczej wyszło?
małaMyszko ile ja bym dała za ogórkowąale mąż dziś obiad robił, więc nie chciałam wymyślać zupy, bo on nie potrafi żadnej zrobić.
Ines cieszę się, ze z maluszkiem wszytko dobrze. Faktycznie duże te dzieciaczki, i to cm liczone bez nóżek, a przed chwilą sam pęcherzyk można było zobaczyć
Mój maluszek na początku dawał o sobie znać wieczorem, kiedy już kładłam się spać, ale od jakiegoś czasu czuję go rano, w południe i wieczorem. Ale są to pojedyncze puknięcia i zawsze, gdy siedzę lub leżę.
Dziś była teściowa i od razu z pytaniem, jak tam Kornelkabyłam na badaniach, a ona myślała, ze u lekarza. Bardzo miło mi się zrobiło, że pamięta o takich sprawach jak wizyta. W ogóle wszyscy mówią, że na 100% będzie córka
-
Gracjanna wrote:Hej dziewczyny
ja od sylwestra czuję już na 100% ruchy
chyba za ten szpital rekompensata
Mam pytanie do dziewczyn, które mają termin tak jak ja na 10 jak wam lekarze mówią ? Że który macie tydzień ciąży? Ja już zglupialam. Niby wychodzi mi że dzisiaj kończę 17 a jak przyszłam to gadali jakoś inaczej jakby kilka dni więcej.
Według ostatniej miesiączki czyli u mnie dziś 17+0 (om 05.09) tj zaczęty 18 tydzień.ataeb lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Hej,
Ja ruchów jeszcze nie czuje, za to pęknięcia w jelitach i owszem.
Śmiać mi sie chce gdy przypomnę sobie te moje wyczekiwanie na ruchy w pierwszej ciąży, w końcu doczekałam sie po 21 tc, ale to co sie działo po porodzie to szok. Ciagle miałam wrazenie ze czuje ruchy, trwało to bardzo długo, ale wrazeńia kopiącego malucha w środku, aż sie zastanawiałam czy drugiego mi nie zostawili w środku. I wtedy tak bardzo zatęskniłam za tymi kopniakami, rozciąganiem itd.
Co do liczenia tc to u mnie podaje przełomowe tygodnie, jestem przeważnie na wizycie zawsze w zaczynającym sie nowym tc wiec liczymy jako np 18/19.
Za tydzień w pońiedzialek czeka mnie badanie krzywej cukrowej, tfu! Dobrze ze u mńie pozwalają pic to z cytryna. -
Tez tak mialam ze po porodzie szok wielki ze brzuch pusty... i jakos tak dziwnie...
Co do ruchow to czuje od czasu do czasu ale to druga ciaza i moze byc szybciej. Co do tluszczyku to mam go sporo i w pierwszej ciazy tez szybko ruchy poczulam. Bardziej sie wydaje ze wszystko zalezy od ulozenia malucha