X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, czy przewijak to konieczny zakup?

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Dziewczynki, czy przewijak to konieczny zakup?
    Mysle ze opcjonalna sprawa:)ja po przyjaciółce widzialam ze sie przydaje, bo ona przy synku ktorego przewijala na łóżku, musiala co 2 dzien zmieniac narzute albo posciel, bo Maly uwielbial sikac akurat gdy nie mial pampersa:) ja zamawiam lozeczko z przewijakiem, nie wiem gdzie bede przebierac ale moze sie przyda:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 23:45

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Mysle ze opcjonalna sprawa:)ja po przyjaciółce widzialam ze sie przydaje, bo ona przy synku ktorego przewijala na łóżku, musiala co 2 dzien zmieniac narzute albo posciel, bo Maly uwielbial sikac akurat gdy nie mial pampersa:) ja zamawiam lozeczko z przewijakiem, nie wiem gdzie bede przebierac ale moze sie przyda:D
    My mamy przewijak z drugiej ręki.
    Póki będzie malutki to myślę, że będę korzystać, ale jak zacznie być bardziej ruchliwy to chyba też na łóżku będę przewijać.

Zastanawia mnie tylko, czy mi ściany nie oznaczy, jak będziemy korzystać z przewijaka :P :)

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewijak tak i fuzo innych rzeczy nie jest niezbedny ale jest wygodny i bardzo sie przydaje. Nienawidze przewijac na lozku, jest to dla mnie po prostu niewygodne. Poza tym malej zdarzaly sie wlasnie takie przypadki ze robila siku jak wlasnie zdjelo sie pieluszke, nawet i druga sprawa sie pojawila hehe. I teraz nie wyobrazam zmieniac calej poscieli albo prac kanape bo bedzie plama hehe. Ale to zalezy od osoby. Bratowa uzywala przewijaka przez chyba pierwszy miesiac a pozniej stwierdziala ze lozko wygodniejsze.

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    My mamy przewijak z drugiej ręki.
    Póki będzie malutki to myślę, że będę korzystać, ale jak zacznie być bardziej ruchliwy to chyba też na łóżku będę przewijać.

Zastanawia mnie tylko, czy mi ściany nie oznaczy, jak będziemy korzystać z przewijaka :P :)

Leon to istny wulkan energi od samego poaczatku. I tylko na przewijaku byl do opanowania :-) chyba wiedzial ze tam to ladnie lezy i czeka az mama zrobi co musi ;-) u nas must have.
    Pierwszego syna przewijalam na lozku i tez w sumie zylam haha

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka mi od terminu @ towarzysza bole miesiączkowe, od stycznia biorę nospe i jest lepiej, często czuje ucisk z prawej strony albo jak szybciej ide to lapie mnie kolka , musze się chwile położyć i przechodzi, czadem tez czuje napinanie , twardnienie brzucha ale zazwyczaj na wieczór po całym dniu , mysle ze jest to spowodowane tym ze przesadze np.ze sprzątaniem lub jak wybiorę sie na zakupy i nachodze , pytalam o to gin to mowil ze to ucisk teraz tez będę na wizycie to zapytam .
    Tez sie zastanawiam nad przewijakiem , mysle ze kupie w komplecie z łóżeczkiem :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja to co mówicie ale można położyć podkład do przewijania? :) nie lepiej? :)

• Szaron Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak trochę zaapeluję, ale zadbajcie o DRUGIE badanie toksoplazmowy w 2 trymestrze - to że się je zrobiło w 1 trymestrze nie znaczy że jest się bezpiecznym przez kolejne pół roku, a też badanie może być niemiarodajne (może z jakiś powodów być wynik negatywny, gdy tokso się rozwija).
    Mówię o tym, bo koleżanka z pracy nie miała tego drugiego badania, lekarz nie kazał, okazało się że miała toksoplazmowę i dzieciaczek urodził się mocno chory :( I teraz co roku wszyscy dajemy 1% podatku na jego leczenie :/ Więc naprawdę nie ma żartów, choć tokso nie jest częsta.

tb7382c324e9cpbx.png
  • Marisa Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia ja zaopatrzę się w przewijaczek taki na łóżeczko, z blokadami żeby się nie przesuwał podobno to najwygodniejsza postawa na tej wysokości do przewijania. Nie trzeba się schylać nad dzieckiem , szukać wygodnej pozycji, w pozycji stojącej tak nie bolą plecy :)Na początku nie chciałam przewijaka, ale po przemyśleniu wszystkich rad jednak go kupię :)

km5st5odva4wb8we.png
    2nn3skjoo67ix2iz.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Wolno to czy nie wolno jadać łososia wędzonego na zimno tego w plastrach co jest w biedronce??? Ludziee tak za mną chodzi że szok:) to jedyna ryba jaka lubię.
    Hej,

Ezia ja jadłam, chyba nie ma co panikować :) smacznego :)

Co do laktatorów polecam elektryczny canpol easy start z 3 regulacjami ssania :) jak dla mnie rewelka, lepszy od medeli i znacznie cichszy.

Cdn bo doczytuje

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to już końcówka II trymestru, a o drugim badaniu toxo u mnie cisza... Jutro idę na krzywą, morfologię i mocz to toxo też zrobię :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 10:10

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron, a masz na myśli również tych co mają przeciwciala żeby zrobili badanie?

• ahisma Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    No racja to co mówicie ale można położyć podkład do przewijania? :) nie lepiej? :)
    Jeżeli przestawię się z czasem na przewijanie na łóżku/kanapie to koniecznie taka mata do przewijania. Pościel jeszcze można zmienić i wyprać, ale z tapicerką już gorzej.

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzedniej nocy tak się umordowałam, żeby znaleźć pozycję do spania, że dzisiejszej odłożyłam rogala i wzięłam zwykłą poduszkę + jaśka, a między nogi drugiego jaśka. O niebo lepiej. Nawet do wc wstałam dopiero po 6 :D

Deedee87 lubi tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron wrote:
    Dziewczyny tak trochę zaapeluję, ale zadbajcie o DRUGIE badanie toksoplazmowy w 2 trymestrze - to że się je zrobiło w 1 trymestrze nie znaczy że jest się bezpiecznym przez kolejne pół roku, a też badanie może być niemiarodajne (może z jakiś powodów być wynik negatywny, gdy tokso się rozwija).
    Mówię o tym, bo koleżanka z pracy nie miała tego drugiego badania, lekarz nie kazał, okazało się że miała toksoplazmowę i dzieciaczek urodził się mocno chory :( I teraz co roku wszyscy dajemy 1% podatku na jego leczenie :/ Więc naprawdę nie ma żartów, choć tokso nie jest częsta.
    Z tą toksoplazmozą to nie tylko jedzenie i koty mogą być przyczyną. Jak będziecie robić coś w ziemi/ogródku (a to już niedługo) to koniecznie w rękawiczkach.

LaRa lubi tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron, przykro mi, ze tak sie potoczyło u koleżanki. :( ale jeśli ma sie przeciwciała to juz raczej nic nie grozi. Chyba ze któraś nie przechodziła, to wtedy warto.

Ezia, kochana, jak dla mnie to przewijak był niezbędny (do 10 msc życia Ani) potem juz sie bałam i przerzuciłam sie na łóżko. Ale w początkowych miesiącach nie wyobrażam sobie inaczej, mój kręgosłup tez nie....
    Mam taki nakładany na łóżeczko, nakładam na niego prześcieradło i podkład do przewijania i jak dla mnie super sprawa. Polecam.

Marisa, Ezia90 lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniał mi się mój dzisiejszy sen: mąż trzymał Antosia w samych bodach (był taki malutki <3) a ja leciałam do drugiego pokoju po skarpetki, bo miał lodowate syrki i po pajaca-tygryska (z kubusia puchatka). <3

Merida86 lubi tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki chorób są ważne przy przyjęciu na poród ale nie maja być starsze niż 3 mce wiec lepiej zrobić z 2 tyg o rozpoczęciu 3 trymestru te rubelle i toxo i hbs. Tzn jako powtórkowe.

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam w internecie jakie badania i dokumenty trzeba mieć ze sobą do porodu:
    http://www.gdzierodzic.info/artykul/16
    Akurat toxo tam nie ma, wynik HIV chyba każda z nas już ma, a na powtórkę HBS i WR mamy jeszcze czas :)

Edit: Kiedyś rozmawiałyście o tym jak ubierzecie dzieciaczki na wyjście ze szpitala. Pamiętam, że na tapecie były body, pajacyki itp. A co w tym przypadku z kikutem? Słyszałam, że nie może być uciskany. Mogą się wypowiedzieć mamy? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 12:58

Deedee87 lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przewijak juz kupilismy... Byliśmy ostatnio w takim sklepie dzieciecym przy okazji przejezdzajac. I tam byl jeden jedyny przewijak niepstrokaty. Bo wszystkie wszędzie gdzie widziałam to takie jasne z misiami itd. Ok no ladne sa w końcu to tylko przewijak. Ale jak wpadl miw oko ten właśnie taki szarawy w biale gwiazdki to K zobaczył jak mi sie oczy zaswiecily... A on byl tak zawalony innymi i z tylu wciśnięty...no to ja w te bety i kopac za tym przewijakiem. K sie lapie za głowę co ja wyprawiam.... no i juz mi go dla świętego spokoju wyciagnal z tamtadi kupil.... :) takze mam :P

AgaSY lubi tę wiadomość

dev167pf___.png
‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ